UPC kábeltévé szolgáltatása...
Elküldve: 2008. 04. 08. 19:32
Elküldve: 2008. 04. 08. 19:45
Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 20:26
Ez a következő havi számlával kiderül, de mikor én rákérdeztem az üfszolgon azt mondták az akciós díjat kell majd fizetni ilyenkor is. Mondjuk ez még akkor volt, mikor a box is csak azt a műsort tudta felvenni amit éppen nézünk, szóval a totál káosz időszakában
"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."
Elküldve: 2008. 04. 08. 19:50
Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 19:32
to: upc, cc: gvh, nhh
Elküldve: 2008. 04. 08. 20:01
Idézet: llamada - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 20:50
Már megtörtént. Monopolhelyzettel való visszaélés címmel.
Elküldve: 2008. 04. 08. 20:28
Idézet: llamada - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 19:29
Az Általad mondottakat próbálom itt elmagyarázni már mióta....ez az igazi júpíszishow.
Bizony így van. Most nézegetem a honlapjukat és látom, hogy 2009. június 30-ig tartó hűséggel mindegyik kábeles TV csomagjukat (Start, Bronze és Silver) akciós áron adják.
Amely akciós ár gyakorlatilag annyi, amennyit a jelenlegi hűségszerződéssel rendelkezők fizetnek. (A legbővebb, Silver - gyakorlatilag az eddigi Családi - csomag ára 4.000 forint.)
Nagyon úgy néz ki, hogy rájöttek, a Digi Kábel túl sok előfizetőt csábított el, így megpróbálják hosszú távra "magukhoz láncolni" a gyakorlatilag kiszolgáltatott helyezetben lévő előfizetőket.
Mert aki nem tud más szolgáltatóra váltani, s többet sem szeretne fizetni, az vagy nem néz TV-t, vagy aláír még 2 év hűséget.
A mi utcánkban is az a baj, hogy Digi Kábel-nek (magának az optikai kábelüknek) se híre, se hamva... ki tudja mikor lesz. (Ígérték idén nyárra, hogy az egész várost lefedik a kábeleikkel, de bevallom szkeptikus vagyok.)
Műholdas TV-t nem akarok, több havidíjat fizetni nem akarok, így nagyon úgy néz ki, hogy csomag lefele módosításra fogok kényszerülni.
Bár az nem világos, hogy miért hirdetik a kábeles ajánlataiknál a Silver - eddigi Családi- csomagot hűséggel 4.000 forintért, ha egyszer az július 26-án megszűnik az analóg rendszerben!? :confused: Ha a hirdetéshez képest később derült ki, hogy felváltják a Digitális adással, akkor miért nem vették le a hirdetést? Ráadásul ez szerepel a csatornakiosztásnál:
Érvényes: 2008. március 31-től
Szóval most akkor megszűnik az analóg Silver/Családi csomag, vagy nem? Nekem azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy igen. De ezek alapján már nem tudom.
Idézet
Igen, azt azért nem írtam, mert meg sem fordul a fejemben, hogy vételi helyenként + 750 forintot fizessek.
Szerkesztette: Piftuka 2008. 04. 08. 20:35 -kor
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2008. 04. 08. 21:43
Idézet: couguar - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 8:01
Igen, az én tévémen ez megy is, de egy másikon már van egy kis gikszer, talán mert régebbi típus: ha AV-n nyomok textet, ott a szöveg átlátszó, és közben látom a képernyőt, amitől elég nehézkes az olvasás. Bármit is fognék azon az AV-n. Pl. volt ott dvd lejátszó is, és ha lejátszás közben rányomtam poénból ( :Đ ) egy textet, a bejövő üres oldal sarkában a 100-as felirattal is átlátszó volt. Mindegy, ez csak ilyen speckó probléma. Lassan úgyis kipurcan ez a tv, pár hónapot adok senki.
Elküldve: 2008. 04. 09. 08:42
Idézet: Peetie - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 20:45
Megnéztem a szerződésmódosítási adatlapomat ezen ez áll:
"A digitális szolgáltatások havidíja 2008. július 26-ig: jelenlegi családi csomag ára +digitális szolgáltatás ára:1.000 Ft. " - nálam a felvevős box a + ezres!
Nekem a jelenlegi családi csomag ár: 3.990 Ft. -akinek nincs hűsége annak viszont 6.050 Ft.
Ugyanez a szöveg van az ismerősöm adatlaján is, tehát valszeg ő fizetheti tovább a 6.050 Ft-ot.
Elküldve: 2008. 04. 09. 09:53
Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 20:28
Érvényes: 2008. március 31-től
Szóval most akkor megszűnik az analóg Silver/Családi csomag, vagy nem? Nekem azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy igen. De ezek alapján már nem tudom.
Igen, azt azért nem írtam, mert meg sem fordul a fejemben, hogy vételi helyenként + 750 forintot fizessek.
Azért hírdetik, mert még csak kevés településen van digitális szolgáltatás...
Elküldve: 2008. 04. 09. 10:24
Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 9:42
"A digitális szolgáltatások havidíja 2008. július 26-ig: jelenlegi családi csomag ára +digitális szolgáltatás ára:1.000 Ft. " - nálam a felvevős box a + ezres!
Nekem a jelenlegi családi csomag ár: 3.990 Ft. -akinek nincs hűsége annak viszont 6.050 Ft.
Ugyanez a szöveg van az ismerősöm adatlaján is, tehát valszeg ő fizetheti tovább a 6.050 Ft-ot.
Köszi! Majd kiderül nálam is ha hozzák végre. Remélem a net miatt a 10% kedvezményt azért megadják.
"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."
Elküldve: 2008. 04. 09. 10:29
Idézet: petne - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 10:53
De érdekes, mert ha megnézed a székesfehérvári analóg csatornakiosztást, azon is rajta van a silver csomag, és hogy érvényes március 31.től. De nemszóltam, azis ottvan, hogy márc 31-től silverre nem lehet módosítani
Szerkesztette: Peetie 2008. 04. 09. 10:31 -kor
Elküldve: 2008. 04. 09. 11:24
Idézet: Peetie - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 11:24
Megadják a 10 % kedvezményt, DE csak nyártól !
Elküldve: 2008. 04. 09. 13:09
Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 12:26
De most mit talál ott csalódottan, egész nap: ReflektorTV, egy újabb bána tucat-adó.
Ja, hogy váltsak digitálisra, mert azon megmaradt külön adónak, havi 6+ ezerért?
[És fizessek pl. a felnőtt csatornákért is külön.]
Hát köszönjük szépen, UPC, elmentek ti a francba. Most megyek lemondani az egészet, irány a DigiTV, fele annyiért.
ps. a megosztás rendjét utólag jelentették be, nem az ÁSZF változással, így hűségnyilatkozatos kismamák és kispapák csak nézhetnek. No de majd meglátjuk, mit szól hozzá a fogyasztóvédelem. :o
OFF
Már megbocsáss, de egy másfél évesnek még semmilyen tévéadás sem való. És evés közben sem a tévével kell lekötni. Amíg éhes, úgyis eszik rendesen, (lehet, hogy néha az csak fele/harmada/negyede a szokásosnak, de az is normális), amikor meg már nem éhes, mehet játszani vagy aludni. Alvás előtt pedig meséljen neki anyuci-apuci.
ON
Elküldve: 2008. 04. 09. 13:45
Idézet: lildiko - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 13:09
Már megbocsáss, de egy másfél évesnek még semmilyen tévéadás sem való. És evés közben sem a tévével kell lekötni.
..
ON
OFF
Evés közben nem jár a tv, de a napirendbe iktatva ez a BebeTV tényleg nem rossz, mint egy tevékenység a sok közül - szerintem.
(Egyébként a felnőttek is olvashatnak evés közben, akkor ha jó tempóban eszik, akkor a gyerek miért ne nézhetne tv-t
ON
Elküldve: 2008. 04. 09. 13:51
Idézet: lildiko - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 13:09
Már megbocsáss, de egy másfél évesnek még semmilyen tévéadás sem való. És evés közben sem a tévével kell lekötni. Amíg éhes, úgyis eszik rendesen, (lehet, hogy néha az csak fele/harmada/negyede a szokásosnak, de az is normális), amikor meg már nem éhes, mehet játszani vagy aludni. Alvás előtt pedig meséljen neki anyuci-apuci.
ON
Szerencsére ezt meg nem te döntöd el nálunk.Sok gyerek van TV idönként baromi hasznos tud lenni,főleg hogy nekem is meg asszonynak is csak 2 keze van.Előttem szólónak a Bebetvnél jobban siratom a 2 éve eltüntetett Nickelodeon csatornát.(Nem vették meg mert drága....)
A szocializációt meg szerintem se itt oldjuk meg.
Elküldve: 2008. 04. 09. 14:30
Idézet: delacct - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 13:51
A szocializációt meg szerintem se itt oldjuk meg.
Mondjuk a Jetix és az Animax árából kijönne a Nickel
Elküldve: 2008. 04. 09. 19:04
A upc meg a szervíz egymásra mutogat, bár egyelőre csak telefonon beszéltünk velük. Ötlet? (ha nincs, szervízbe megyünk, van még jótállás a tv-re)
Szerkesztette: dzsiboy 2008. 04. 09. 19:05 -kor
Elküldve: 2008. 04. 09. 19:30
Idézet: dzsiboy - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 19:04
A upc meg a szervíz egymásra mutogat, bár egyelőre csak telefonon beszéltünk velük. Ötlet? (ha nincs, szervízbe megyünk, van még jótállás a tv-re)
Menü / Beállítások / TV beállítások / Képminőség... ezt próbáld átállítani.
Elküldve: 2008. 04. 09. 22:46
Idézet: lildiko - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 14:09
ON
OFF
Végülis a lényeget már leírták előttem, meg ugye off is, de ha már megtiszteltél ezzel a kioktatással, akkor talán én is válaszolok.
Nos, miközben van benne igazság, nagyon úgy hangzott, mintha neked csak elméletben lenne gyereked. Nekünk azonban gyakorlatban van.
1. Először talán nézd meg, mi az a BebeTV.
2. Játszunk vele eleget mi is, de képtelenség egész nap. Persze magát is le-le köti. Néha meg ezeket az ismerős, mozgó figurákat volt kedve nézegetni, jópofa gyerekdallamok kíséretében. (Délután már nagyobbacskáknak való animációk is voltak. Örömmel töltötte el, ha rájött, mi a lényege.)
3. Mint írtam, ő maga kapcsolt oda (ami sokszor egyben a tévé bekapcsolása is volt), amikor éppen ahhoz volt kedve. Szerette. (A másik, amit szeret, a JimJam. Az is kimondottan kisebb gyerekeknek való. Bár már inkább óvodásoknak, de ez őt cseppet sem zavarja.)
4. Elég jó tévénk van (nem rongálja a szemét sem).
5. Jóval fejlettebb ám egy másfél éves gyerek, mint gondolnád. (Azt hiszem, a mienk átlagon felül is.)
6. Ha úgy etetnénk, ahogy írtad, akkor éhezne. Egyébként jól eszik, csak éppen ha nem kötjük le valamivel (hol ezzel, hol azzal, hol semmivel sem lehet igazán), egy óra lenne egy etetés (néha annyi is, de ez még belefér).
7. Születésétől kezdve erős alvászavarai voltak, és elég sok energiánkba került ezt megszűntetni (gyógyszer nélkül), kvázi megtanítani aludni.
8. Ma már legtöbbször magától könnyen elalszik a fürdés után (ami többnyire gyors; minimális mennyiségű, abszolút bőrbarát fürdetőszerrel). Ha valamiért éppen nem akar sikerülni, halk zenére együtt "lassúzás" válik be a legjobban (mint korábban).
9. A BebeTV-n este 8-kor néhányszor megismételt animáció (a kacsa aludni megy), majd az attól fogva adott műsorpótló műsor (a kacsa alszik) elég jó altató volt, a hozzá adott zenével együtt.
10. Nincs oda a mesélésért, nem igazán tud tőle elaludni. Talán majd később.
11. Minden gyerek más, a sémákat hagyjuk.
Nos, felmentesz a rossz szülő gyanúja alól?
ON
Szerkesztette: dezz 2008. 04. 09. 23:03 -kor
Elküldve: 2008. 04. 09. 23:19
Idézet: dzsiboy - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 20:04
Scarton 4-féle jel is mehet: kompozit video, s-video, RGB, YPbPr. De nem tudja minden tévé mindegyik típusú jelet fogadni rajta! Nézd meg a mediabox beállításaiban, át lehet-e állítani a jel típusát! Valószínű most RGB-ben ad, de azt nem fogadja a tévé. Próbáld az s-video-t, ha az sem megy, akkor a kompozitot.
Szerkesztette: dezz 2008. 04. 09. 23:21 -kor
Elküldve: 2008. 04. 10. 07:46
Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 21:46
Nos, miközben van benne igazság, nagyon úgy hangzott, mintha neked csak elméletben lenne gyereked. Nekünk azonban gyakorlatban van.
11. Minden gyerek más, a sémákat hagyjuk.
Nos, felmentesz a rossz szülő gyanúja alól?
ON
Két lányom és 3,75
Nem gondoltam, hogy rossz szülő vagy, csak bizonyos helyzetekről mondtam - saját és szülőtársaim tapasztalatai alapján - véleményt. Abban teljesen egyetértünk, hogy minden gyerek más.

Súgó
A téma zárva.