UPC kábeltévé szolgáltatása...
Elküldve: 2008. 04. 07. 23:16
Amit viszont nem értek, hogy digital silvert rendeltünk, és az HBO MaxPakban fogható csatik is jönnek. Kérdeztem a szerelőt, azt mondta, ezen mindenki meglepődik, de ez elvileg benne van a csomagban... Megnéztem a csatornakiosztást (Miskolc), hát nincs benne! Aztán meg jön a meglepi számla. Rácsesztek, mert ráérek, holnap talán be is megyek az üf.szolira. Persze lehet, hogy csak valami teszteléses időszak van.
Elküldve: 2008. 04. 08. 01:19
Idézet: Mykee - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 18:24
A digitális előfizetők analógban is kapják az adást, így bár a digitális képet egy vételi hely kaphatja (hacsak nem bérelsz több STB-t), a többi kaphatja továbbra is az analógot.
Idézet
Most hogy is van ez?
Ha jól vettem ki, Budapesten az összes HBO előfizető automatikusan kap egy STB-t az HBO digitális vételéhez. Mármint anélkül, hogy többet kellene fizetnie. Azt nem tudom, hogy a többi csatornát így is megkapja-e digitálisban.
Szerkesztette: dezz 2008. 04. 08. 01:21 -kor
Elküldve: 2008. 04. 08. 07:18
Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 1:19
Ha jól vettem ki, Budapesten az összes HBO előfizető automatikusan kap egy STB-t az HBO digitális vételéhez. Mármint anélkül, hogy többet kellene fizetnie. Azt nem tudom, hogy a többi csatornát így is megkapja-e digitálisban.
Így van: HBO-sok kapnak STB-t (egyet), majd júniustól áttérhetnek a digitális HBO Pak-ra, ami az eddigi hűséges 1200 (vagy újabban 1500) Ft helyett 2500 körül lesz. Az HBO STB-je nem hoz más csatornát digitálisan.
A digitális előfizetők nem az összes digit csatornát kapják analógban is, hanem Budapesten max. a Családi ("silver") csomag szerintieket, vidéken az Alap ("bronze") csomag tartalma. Az, hogy pontosan meddig, már más tészta.
Elküldve: 2008. 04. 08. 08:01
Idézet: dzsiboy - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 23:16
Elvileg nem kell ehhez átkapcsolnod az analóg tunerre, ugyanis a settopbox a scarton átnyomja a teletext adatokat, amiket a tv dekódere utána ugyanúgy megjelenít, mintha a tv tunerén jönne be. Szóval egyszerűen ne a settopboxon hanem a tv-n nyomd a teletext gombot.
Legalábbis nálam a thomson stb és thomson tv esetén nagyszerűen működött a dolog.
Elküldve: 2008. 04. 08. 08:16
Ez vajon a UPC Digitális kábeltévéjére is igaz???????
Elküldve: 2008. 04. 08. 08:46
Internet: DigiLan StartNet 20/10 || Tv: DigiKábel Digi+
Elküldve: 2008. 04. 08. 09:09
Idézet: dzsiboy - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 0:16
Nekem nem jöhet meglepi számla,mivel a szerelő hozta a szerződésmódosítási papírt és azon az van,hogy fizetem az eddigi díjat + 1.000 Ft-ot a felvevős boxért.
Elküldve: 2008. 04. 08. 09:30
"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."
Elküldve: 2008. 04. 08. 10:04
Elküldve: 2008. 04. 08. 10:05
Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 10:04
a Budapesti rendszeren,már nagyon rég óta van ECHO TV!
3 sat meg rég nincsen!
Elküldve: 2008. 04. 08. 10:33
Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 10:04
Hol a kínai? Hol az egyik upc mozaik csati? Hol a német RTL?
Elküldve: 2008. 04. 08. 10:56
Idézet: llamada - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 10:33
Digitális csatornakiosztásban!
A UPC Mozaik meg Január 11-től megszünt!!!!
Elküldve: 2008. 04. 08. 11:03
Idézet: Modika - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 11:05
3 sat meg rég nincsen!
Köszi. És azt tudja valaki, vidéken mióta nincs 3SAT? Itt márciusig volt.
Szerkesztette: zoli62 2008. 04. 08. 11:04 -kor
Elküldve: 2008. 04. 08. 16:32
Idézet: Peetie - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 10:30
Egyik ismerősömnek is bekötötték a sima boxot és maradt a listaár 6.050 Ft.
Elküldve: 2008. 04. 08. 17:09
Idézet: Modika - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 10:56
A UPC Mozaik meg Január 11-től megszünt!!!!
Akkor az eddigi családi kisebb, mint a korábbi...ugyanannyi pénzért.
Nem jó ez így.
A "mozaik"-nak nem a tartalma érdekes, hanem hogy még egy frekvenciát húztak ki a családi sávjából.
Mellesleg, akkor nem igaz (!!), hogy analógon megy tovább a Családi, mert két, teljes értékű csatornával van rajta kevesebb (nem cserés, hanem -2 csati), mint korábban.
Egyre kevésbé meglepő, ha a UPC újabb "furcsa húzásába" botlik az ember...
Elküldve: 2008. 04. 08. 17:51
Idézet: Mykee - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 19:17
[..] hogy most kivették a kínálatból a Travelt...
Az egyetlen olyan csatorna volt, amire BÁRMIKOR rákapcsolhattam és kellemesen éreztem magam. Nálunk a családból mindenki nézte és ismerősi körben is. Néha onnan kaptunk jó tippeket a nyaraláshoz.
Erre betettek valami noném dokumentumos csatornát, amiből dunát lehet ereszteni (Spektrum, Nat.Geo, Reality, Discovery.)
A Travel Channel tekintetében egyetértek veled, mert jó műsorok szoktak rajta menni, szép tájakat láthattam és még gasztronomiával is foglalkoztak időnként.
De én például az általad említett "noném dokumentumos" csatornák közül a Spektrum, a Discovery, a National Geographic Channel és az Animal Planet (no és a TV Paprika) csatornák miatt fizetem a TV-t elsősorban.
Nekünk ugyanis hosszú évek óta nincs pénzünk nyaralásra, de ott legalább láthatok olyan tájakat, ahová valószínűleg soha nem jutok el.
Tudod, hogy kinek melyik csatorna tetszik, az meglehetősen szubjektív.
A probléma egyébként ott kezdődik, hogy Magyarországon gyakorlatilag kétpólusú ez a piac. Ha lenne 10-20 TV szolgáltató cég, akkor vélhetően nem így kezelnék az ügyefeleket. (Bááár... ismerve a hazai internetszolgáltató cégeket - belőlük azért elég sok van - ebben sem vagyok olyan biztos.) Tőlünk nyugatra ugyanis valóban megbecsülik a hűséget.
Amíg ilyen a helyzet, addig sokat nem tehetsz az ellen, hogy év közben teljesen más csatornákat kapsz, mint amire előfizettél. Ráadásul jogilag sem támadható a dolog.
Vagy átmész a Digi TV-hez, vagy elfogadod amit az UPC kínál számodra.
Remélem, pár éven belül még több szereplő lép piacra, s "egymást fogják ölni" az előfizetőkért, s megbecsülnek minden egyes embert, aki hűségét biztosítja feléjük.
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2008. 04. 08. 18:07
A helyzet az, hogy anyagi okok miatt én 2007 decemberében körbejártam, hogyan tudnám a havi TV és internetszámlám összegét jelentősen lecsökkenteni. Megoldódott a dolog.
Azért mondtam vissza az Interware ADSL előfizetésemet, mert nem kellőképpen díjazták a több, mint 6 éves hűségemet. (Akkor fizettem elő - 384-es - otthoni, privát ADSL-re, amikor ez még hazánkban gyerekcipőben járt.)
Minden évben megújuló hűségszerződéssel voltam náluk. Ők ezért képesek voltak 5 év után a brutto 10.000 forintos havidíjat 7.800 forintra csökkenteni. Majd a hatodik évben, amikor - látva az új belépők részére ajánlott 1.990 forintos árakat - megérdeklődtem, hogy mennyi kedvezményt tudnak adni, s komoly 300 forintos összeget mondtak... na ekkor megköszöntem, s nem írtam alá a következő évre.
Ekkor volt az UPC-nél olyan akció, hogy a szokásos évi áremelkedést (amióta jelen van a városban, azóta UPC előfizetők voltunk, s minden karácsony előtt - de volt, hogy évente kétszer - megkaptuk a "szokásos" reklámborítékot, benne egy udvarias levéllel, hogy mennyit fog következő évben emelkedni a havidíj) ellensúlyozandó 1, vagy 2 éves hűségszerződéssel a Családi TV csomagra és/vagy Chello internetelérésre elő lehet fizetni.
Természetesen éltem az ajánlattal, így 1 éves hűségszerződéssel januártól nem a (2007-eshez képest) megemelt 6.050 forintot fizetek a Családi csomagért, hanem 3.900 forintot. Emellett a Chello Minimum internetelérést is megkaptam havi 3.200 forintért. Könnyen belátható, hogy ezzel kb. majdnem a teljes Interware-es ADSL havidíjamat meg tudtam spórolni.
A gond ott van, hogy 2008. július 26-ával megszűnik a hűségszerződésem a Családi csomagra (a Chello marad év végéig). Ugyanis a digitális TV éppen ezt váltja le. A jelzett időpontig viszont a jelenlegi havidíjjal próbálhatom ki a médiabox-ot, a digitális televíziózást (Silver csomag), s július 26. előtt el kell döntenem, hogy igénylem-e majd továbbra is.
Egyelőre megrendeltem, aztán majd meglátom. A Chello előfizetés miatt kapnék július 26. után 10% kedvezményt a havidíjból, ami 5.400 forint lenne Silver csomag esetén.
A gond ott van, ha nem tetszik a dolog. Mert akkor csak kisebb csomagot kaphatok analóg módon (a jelenlegi havidíj áráért, viszont ebben az esetben több csatorna hiányozna, amit rendszeresen nézek.
Az 5.400 forint viszont jelentősen több, mint a 3.900 és decemberben éppen spórolás miatt kötöttem az egész szerződést.
Szóval ez most (illetve majd júliusban) dilemma lesz nekem, tekintettel arra, hogy jelen időpontban igazi alternatíva nincsen itt nálunk.
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2008. 04. 08. 18:29
Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 18:07
Szóval ez most (illetve majd júliusban) dilemma lesz nekem, tekintettel arra, hogy jelen időpontban igazi alternatíva nincsen itt nálunk.
Majd jönnek a lazák és űberokosok, és kifejtik, hogy nincs igazad.
Az Általad mondottakat próbálom itt elmagyarázni már mióta....ez az igazi júpíszishow.
De hogy pontosítsam: a számaid csak akkor jók, ha egy vételi helyről beszélünk. Több vételi hely esetén a többlet médiaboxok árát is számolni kell.
Elküldve: 2008. 04. 08. 19:10
Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 17:32
Pff, akkor még azzal az 50Ft-al is lenyúlják?
"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."
Elküldve: 2008. 04. 08. 19:26
Idézet: Peetie - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 20:10
Neki nincs semmilye csak tv -nyártól viszont olcsóbb lesz neki már csak 6.000 Ft.

Súgó
A téma zárva.