HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#5541 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 08. 08:20

Na ez már végre jó hír, már csak az az izgalmas, hogy a TimeShift is rögzítésnek minősül-e? Mivel a tévé egy tuneres, így csak azt lehet felvenni vele, amit látok. Szóval ha megállítom az adást és folytatom (amit külső tár csatlakoztatásával lehet megoldani), az már plusz fizetős dolog lesz?
De egy kártyára szerintem ennek ellenére is befizetek, mert így nem kell a boxot bekapcsolni a digitális adáshoz, sokat spórolhatok meg ezzel.
Ja: remélem a box mellé is lehet kártyát venni és EPG-t azért adnak mellé...

Szerkesztette: Mykee 2012. 04. 08. 08:23 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#5542 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 08. 10:44

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 04. 06. 12:49

+1000 és meg van oldva.

Vagy nem. Itt ugyanis a jogtulajdonos maffiáról beszélünk, aztán nekik mindig az a legnagyobb problémájuk, hogy jájlopják a kontentot. A box az egy zárt rendszer, elvileg nem lehet a beépített vinyóról leszedni a rögzített műsort, míg a TV-re kötött HDD ki tudja hogy működik. És ha ők nem bólintanak rá, akkor nincsen rögzítés. Ráadásul a plusz ezrest nem csak a rögzítés lehetőségéért fizeted, hanem a rögzíteni képes dobbozért is, szóval az 1k drága lenne.

#5543 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 10. 11:06

És az nem megoldás, hogy egy doboz mellé jár egy CI kártya is pluszban, ha kérik? Persze lehessen csak kártyát is venni, akinek ez kell, de ha van már box, akkor egy tévés kártya kérhető legyen hozzá. Ha meg box visszamondás lesz, akkor meg a díj nem változik, max ha eddig felvevős box volt, és ezután olyan kártyát kér, amivel nem lehet felvenni.

Tehát ha valakinek felvevős előfizuja van:
- kapjon olyan CI kártyát, amivel felvehet
- ha a boxot visszamondja, akkor is fizet úgy, mintha boxa lenne (tehát a havi ezres), vagy ha nem akar rögzítést, a kártyán ezt tiltják és olcsóbb díj lesz.

Ha valakinek nincs felvevős boxa:
- kap egy CI kártyát a box mellé, ha kér
- ha a boxot visszaadja, akkor is marad az ár.

#5544 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 10. 17:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2012. 04. 10. 12:06

És az nem megoldás, hogy egy doboz mellé jár egy CI kártya is pluszban, ha kérik? Persze lehessen csak kártyát is venni, akinek ez kell, de ha van már box, akkor egy tévés kártya kérhető legyen hozzá. Ha meg box visszamondás lesz, akkor meg a díj nem változik, max ha eddig felvevős box volt, és ezután olyan kártyát kér, amivel nem lehet felvenni.

Tehát ha valakinek felvevős előfizuja van:
- kapjon olyan CI kártyát, amivel felvehet
- ha a boxot visszamondja, akkor is fizet úgy, mintha boxa lenne (tehát a havi ezres), vagy ha nem akar rögzítést, a kártyán ezt tiltják és olcsóbb díj lesz.

Ha valakinek nincs felvevős boxa:
- kap egy CI kártyát a box mellé, ha kér
- ha a boxot visszaadja, akkor is marad az ár.

Ez azért felejtős, mert a szomszédnak odaadod a CI+ modulod, te meg nézed otthon a boxoddal a tévét és fizettek felesbe. Ergo minden végpontért külön kell fizetni (a tévé és a box egy-egy külön végpont).

#5545 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 10. 19:29

Aham. De másképp nem oldható meg, hogy egy box áráért két kártyát kapj? (Egy a boxba, egy a tévébe).

#5546 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 10. 20:43

Nem találkoztam ilyen szolgáltatóval. A lengyel Cyfra+ -nál lehet kérni cardsplittert. Ez egy kártyát vezetéknélküli módon két felé oszt, lakáson belül. Egy bázisállomásban van a kártya, ami a két klienskártyának osztja a dekódoló információt. Ily módon megoldott, hogy lakáson kívül nem lehet osztani az adást. Természetesen ez a UPC rendszerével nem működne, mivel a kártya a boxhoz van (illetve majd a modulhoz lesz) társítva.

Egy megoldás még lehetséges: egy olyan boxba kell dugni a CI+ -t, ami magasról lesz*rja, hogy tiltva van-e a felvétel stb. Fejből nem tudok ilyet, mert még nem járt nagyon a kezemben CI+ modul, de megpróbálom kideríteni.

#5547 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 10. 21:48

Beszéltem valakivel, akinek volt a kezében több CI+ is. Nos, a jó hír, hogy egyiken sem volt bekapcsolva a CI-készülék AES titkosítás. Magyarul működik sima CI-s eszközben. Viszont akinek twin tuneres PVR jár a fejében, annak van egy rossz hír: csak 1 streamet dekódol a modul (szoftveresen van korlátozva a modulon belül), így ha fel akarunk venni egy műsort, miközben egy másikat nézünk, akkor 2db modul kell, és 2 CI-s box (az általam emlegetett Optibox Raptor pl. ilyen).

#5548 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 11. 05:56

Azt nem értem, ha szoftveresen van tiltva, akkor külön díj ellenében nem lehet engedélyezni több streamet is? Minek a több kártya? Mert ez megint csak érthetetlen, hogy két kártyát kell venni, amikor eggyel is képesek lennének megoldani.
Na meg ha modulhoz kötik, akkor egyszer bedugom a tévébe és onnantól csókolom? A rendszerükben beregisztrál a kártya (gondolom ID alapján) és kész?

#5549 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 11. 08:27

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 04. 08. 11:44

Vagy nem. Itt ugyanis a jogtulajdonos maffiáról beszélünk, aztán nekik mindig az a legnagyobb problémájuk, hogy jájlopják a kontentot. A box az egy zárt rendszer, elvileg nem lehet a beépített vinyóról leszedni a rögzített műsort, míg a TV-re kötött HDD ki tudja hogy működik. És ha ők nem bólintanak rá, akkor nincsen rögzítés. Ráadásul a plusz ezrest nem csak a rögzítés lehetőségéért fizeted, hanem a rögzíteni képes dobbozért is, szóval az 1k drága lenne.

Abból nem lesz pénz, ha nem engedik... a jognál már csak a pénz jobb. :)

#5550 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 11. 09:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2012. 04. 11. 06:56

Azt nem értem, ha szoftveresen van tiltva, akkor külön díj ellenében nem lehet engedélyezni több streamet is? Minek a több kártya? Mert ez megint csak érthetetlen, hogy két kártyát kell venni, amikor eggyel is képesek lennének megoldani.
Na meg ha modulhoz kötik, akkor egyszer bedugom a tévébe és onnantól csókolom? A rendszerükben beregisztrál a kártya (gondolom ID alapján) és kész?

A streamek beállításához a modult is címeznie kéne a szolgáltatónak. Nem tudom, hogy erre van-e lehetőség egyátalán. Firmware frissítésre biztos, hogy van, viszont itt nyilván az összes üzemben lévő modul megkapja azt.

A kártya van párosítva a CI modulhoz, a modul viszont szabadon áthelyezhető bármilyen készülékbe.

Kis helyesbítés a tegnapi írásomhoz: azt nem tudom, hogy a UPC CI-je csak egy streamet fog-e engedni. Akivel beszéltem, azt mondta, hogy az összes CI+, amivel eddig találkozott, csak egyet engedett, így feltételezhető, hogy a UPC CI is ilyen lesz.

#5551 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 11. 12:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2012. 04. 11. 10:43

A streamek beállításához a modult is címeznie kéne a szolgáltatónak. Nem tudom, hogy erre van-e lehetőség egyátalán. Firmware frissítésre biztos, hogy van, viszont itt nyilván az összes üzemben lévő modul megkapja azt.

A kártya van párosítva a CI modulhoz, a modul viszont szabadon áthelyezhető bármilyen készülékbe.

Kis helyesbítés a tegnapi írásomhoz: azt nem tudom, hogy a UPC CI-je csak egy streamet fog-e engedni. Akivel beszéltem, azt mondta, hogy az összes CI+, amivel eddig találkozott, csak egyet engedett, így feltételezhető, hogy a UPC CI is ilyen lesz.

Esküszöm ez az egész digitális szórás kezd komédiába átcsapni.
Régen egy VHS-sel és egy analóg jellel meg volt oldva minden.

Persze, nyilván más a minőség, aláírom (már amikor nem low bitrate pixelháborút néz az ember... az is sűrűn előfordul), de akkor sem nyújt sok mindenre egyszerű és jó megoldást. :(

#5552 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 05:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2012. 04. 11. 10:43

Mivel a UPC-nél van PVR-es és hagyományos mód is, ezért már csak az a kérdés, hogy a CI kártya távolról állítható-e (mint a boxban), mert akkor a PVR-es előfizetésnél engedhetnék a két (vagy több) stream kezelését, a simánál meg egyet és letiltva a felvételt.

#5553 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 11:51

Egy streammel is lehet felvenni, csak akkor azt a csatornát lehet nézni, ami felvétel alatt van.

#5554 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 17:50

Ennek meg nem sok értelme van, ha azt nézem, amit felveszek. :unsure:
Pont az lenne a jó, ha azt venném fel, amit éppen nem tudok nézni, mivel éppen nem tudom nézni. :rolleyes:

#5555 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 14. 21:19

Azt vettem észre, hogy a DD hanggal szórt HD adásoknál nem tudom a hangerőt állítani a boxon, pontosabban tudom, csak nincs hatása... (Cisco HD DVR)

Nálatok is így van?

#5556 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 15. 15:23

Passzolom, nálam sehogy sem módosul a hang, rég lemondtam róla. Az okát nem tudom, szürke boxom van.

#5557 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 15. 22:23

Ha DD erősítőre van kötve az a hang S/PDIF-en, akkor ez teljesen normális, ugyanis:

1. A 'normál' hang MPEG1 Layer2, amit a box PCM-mé konvertál, így az könnyedén átnyomható egy szabályzó áramkörön, majd továbbpasszolható S/PDIF-re.

2. Az AC3 hang bitstreamjét a box nem dekódolja, hanem átpasszolja úgy, ahogy van az erősítőnek, ami majd azon belül dekódolódik. Mivel az AC3 tömörített hangformátum, a box nem tud csak úgy "belenyúlni" a hangerőbe, ez az erősítő dolga.

Csak akkor lehetne ezt megoldani, ha a box dekódolná a Dolby hangsáv összes csatornáját. Így azonban kizárólag analóg kimeneten jöhetne ki a hang (6db RCA), mivel az S/PDIF sávszélességébe nem fér bele hat tömörítetlen csatorna.

#5558 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 16. 09:22

Egy sima mezei LCD TV-re van kötve.

#5559 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 16. 09:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Goodman - Dátum: 2012. 04. 14. 22:19

Azt vettem észre, hogy a DD hanggal szórt HD adásoknál nem tudom a hangerőt állítani a boxon, pontosabban tudom, csak nincs hatása... (Cisco HD DVR)

Nálatok is így van?

nálam nincs így, nekem is olyan boxom van pedig
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#5560 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 16. 14:15

Nálam Scarton megy át minden a boxból (mivel nem HD-s), és a hangerőszabályzás nem ér semmit a boxon. Régen mintha ment volna, de mostanában már semmit nem ér.

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.