HWSW Informatikai Kerekasztal: Augusztus 20, Tüzijáték - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér Értékeld a témát: -----

#81 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:19

"Ha esetleg nem, akkor legközelebb ne hasra ütve írj nagy igazságot"

Akkor is százezrek voltak a szabadban és nem tűnhettek el. A másik ezt a vihart ahhoz hogy esetleg ne menjenek ki ennyien már egy nappal előbb jelezni kellett volna, ami lehetetlen mert hogy jön csak 1,5 órával elöbb vált bizonyossá. Ha egy nappal előbb tudták volna akkor lehetett a médiákban bemondani hogy elmarad a tüzijáték, és akkor nem lettek volna ennyien. Ez tudod nem hasraütés hanem logikai levezetés, ha nem vetted volna észre. És a tragédiák nem a tüzijáték miatt következtek be nincs ok okozati összefüggés.

#82 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:20

Idézet: EGOKA - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:15

Ugyanott voltunk.

ÉN csak azt láttam, hogy hirtelen nagyon esik. Berohantunk, ahogy tudtunk egy garázsba. Fogalmam sem volt, mi folyik körülöttünk.

Részvétem. :(

Lehet, hogy ugyanott voltunk? Zöld kukák voltak benn, hullámos alumínium ajtó, biztonsági őrök.

#83 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:21

Idézet: Asker - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:14

hmm de nekem mindig azt tanították hogy viharban ne mennyek ki nyílt terepre mert belémvág a villám...

Akkor leírom még egyszer, LASSAN, hogy nem a vihar volt az elsődleges ellenség, hanem a hömpölygő tömeg.
És amit tanítanak a polgárőrségnél, hogy tömeghisztéria esetén olyan helyre kell menni (és vinni mentés esetén a rászorultakat), ahol nem taposnak el.
Ennyi, és nem több.
Gondolkoztál már ma?

#84 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:21

"hol a Matrózkocsma?"

Alagút és a Batyi között félúton, kb. Lánchídtól gyalog 5 perc /kb. a Francia Intézetnél/. Jó drága. Na ennyit a helyismerettől.  :)  :)  :)  :)
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#85 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:22

Mert szűk zárt helyre nyomul a tömeg és megszorul. A közepében voltam, ráadásul az Erzsébet híd alatt rekedtem bő negyed órára, egyenletes emberfal zárt be. A barátnőmet folyamatosan védenem kellett a hisztérikus emberektől. Egy részük szórakozott, ujjongott, más részük pánikban rohangált, a gyerekek hangosan sírtak, a szülők ijedten próbáltak egy kis nyugodt helyet találni nekik. Az eső csontig hatolóan hideg volt, a jégeső ütött. Bringával voltunk, a bukósisak miatt mertünk elindulni mikor egy kis lehetőség nyílt kiszabadulni a tömegből, a szél a hídról a partra verte azonnal a tüzijátékot. A metrómegállókban taposták egymást az emberek a lejárókban, az aluljárókba egymás hátán másztak le. A főbb útvonalakon futva-tekerve próbáltunk átjutni a városon, jópár balesetet és sérültet láttunk. A mentők a hömpölygő emberfalon át próbáltak közlekedni, a katasztrófavédelmisek sérülteket láttak el, a telefonvonalak nem működtek, kemény volt. Viszont ahogy kiértünk a váci útra, hirtelen minden sokkal nyugodtabb lett. Az autók szép lassan mentek, elengedve a gyalogosokat mindenhol, a mentőket, biztonságosan el lehetett jutni bárhová.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#86 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:23

Idézet

Nem kellett szembe menni velük, hiszen nagyjából mindenki egyirányba menekült (onnan, ahol én voltam, amiről a postom szólt).

En is csak egy iranyba tudtam menni, a hid fele, mert az volt a legkozelebbi, aranylag vedett hely, es mindenki arrafele rohant.
A hid elott kozvetlenul meg van egy feljarat, es aranylag hamar fel lehetett volna erni a hazakhoz, ha valakinek egyaltalan eszebe jutott volna.
Ha tehetem, en is arra mentem volna, de a ket kezemben harom kolokkel, keptelen voltam ra.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#87 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:23

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:19

"Ha esetleg nem, akkor legközelebb ne hasra ütve írj nagy igazságot"

Akkor is százezrek voltak a szabadban és nem tűnhettek el. A másik ezt a vihart ahhoz hogy esetleg ne menjenek ki ennyien már egy nappal előbb jelezni kellett volna, ami lehetetlen mert hogy jön csak 1,5 órával elöbb vált bizonyossá. Ha egy nappal előbb tudták volna akkor lehetett a médiákban bemondani hogy elmarad a tüzijáték, és akkor nem lettek volna ennyien. Ez tudod nem hasraütés hanem logikai levezetés, ha nem vetted volna észre. És a tragédiák nem a tüzijáték miatt következtek be nincs ok okozati összefüggés.

Ezaz, ne add fel, Neked lesz igazad!!!

Szemelvény: http://www.inforadio...lfold/hir-65728
Gondolkoztál már ma?

#88 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:24

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:06

Nem csap agyon a szel/villamcsapas miatt ledolo fa.

Tetőlemezeket is szakított fel a vihar.

#89 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:19

A másik ezt a vihart ahhoz hogy esetleg ne menjenek ki ennyien már egy nappal előbb jelezni kellett volna, ami lehetetlen mert hogy jön csak 1,5 órával elöbb vált bizonyossá. Ha egy nappal előbb tudták volna akkor lehetett a médiákban bemondani hogy elmarad a tüzijáték, és akkor nem lettek volna ennyien.
És a tragédiák nem a tüzijáték miatt következtek be nincs ok okozati összefüggés.

Asszem, ebben benne van minden.  :up:

#90 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:16

:)
Figyu, én csak arra akartam rávilágítani, h lehetsz tőzsgyökeres budapesti, lehetsz mucsalyröcsögői (így írják?), lehetsz japó turista, szerintem nem igazán helyismeret kérdése az, hogy biztonságos helyre menekülj egy viher elől. Csak beszaladsz valami védett helyre, nem? Hiszen a Te leírásod is ezt igazolja.
Másrészt tényleg sajnálom a történteket, de mégis, hogyan képzelitek el ezt a "tudták előre dolgot"?
Mint a mozifilmekben, amikor katonai terepjárók dzsalingáznak az utcán, h. "kérem őrizzék meg a nyugalmukat, vihar közeleg?"
Vagy bemondja a Sláger Rádió, h. várhatóan atom nagy zúzás lesz, ne menjetek ünnepelni?
Most néztem meg a metnet-et, előrejelzés szerint zivi lesz nálam, ne menjek be holnap melózni, mert esetleg rámdől egy fa? És azért ma nem az én munkanapomról szólt a sztori, hanem az ország egyik legfontosabb - ha nem a legfontosabb -  ünnepéről. nem nagyon hinném, h. bármelyikőnknek lenne mersze egy meteorológiai előrejelzés alapján lefújni a cuccot.
Szigorűan magánvélemény szerint a tragédiák előreláthatatlanok voltak. Az időjárás nem viccel, de kiszámíthatatlan.
Uff, én beszéltem.

Több tíz szirénás autó volt kinn, hangosbemondókkal. A villamosmegállók egy részében is van hangosbemondó, a közlekedési eszközökről nem beszélve. Egy ilyen vihar nem csak úgy, a semmiből jön létre, Budapesttől nyugatra már tombolnia kellett. A meteorológusok nem viccből szóltak előre. Az, hogy a metneten mi mit látunk és hogy mi megy a hatóságokhoz, hivatalosan, különbözik, te is tudod.

#91 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:21

"hol a Matrózkocsma?"

Alagút és a Batyi között félúton, kb. Lánchídtól gyalog 5 perc /kb. a Francia Intézetnél/. Jó drága. Na ennyit a helyismerettől.  :)  :)  :)  :)

Nem ez a helyismeret.

#92 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:26

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:24

Több tíz szirénás autó volt kinn, hangosbemondókkal. A villamosmegállók egy részében is van hangosbemondó, a közlekedési eszközökről nem beszélve. Egy ilyen vihar nem csak úgy, a semmiből jön létre, Budapesttől nyugatra már tombolnia kellett. A meteorológusok nem viccből szóltak előre. Az, hogy a metneten mi mit látunk és hogy mi megy a hatóságokhoz, hivatalosan, különbözik, te is tudod.

Oké. Hányan voltak szerinted az utcán a tűzijáték előtt mondjuk 2 órával?
szerk.: hejesiras

Szerkesztette: 7of9 2006. 08. 20. 23:27 -kor

#93 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:27

"Az Országos Meteorológiai Szolgálat előre figyelmeztetett arra, hogy vihar várható vasárnap este Budapesten - közölte Molnár László, az OMSZ meteorológusa az InfoRádióban."

És ez mikor történt ? Hány órával a vihar elött?

#94 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:27

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:20

Lehet, hogy ugyanott voltunk? Zöld kukák voltak benn, hullámos alumínium ajtó, biztonsági őrök.

Nem ott voltam, de a tesómék lehet. Mi is elszakadtunk egymástól, de szerencsésen hazaértek.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#95 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:29

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:26

Oké. Hányan voltak szerinted az utcán a tűzijáték előtt mondjuk 2 órával?
szerk.: hejesiras

Nem tudok tippelni, de pár éves tapasztalatok alapján kb. fele, mint kilenckor. Ugyanis a pestiek általában nem ülnek ki olyan hamar, míg a vidékiek ráhagyással mennek. Főleg, ha tömegközlekednek, mert az nemigen alkalmazkodik.

#96 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:29

Teljesen mind1 szóltak-e vagy sem.

Nem mindenki néz hiradót, hallgat rádiót, olvassa a netet. Jó, valszeg kevesebben lettek volna kint.

De ez pont egy olyan vihar volt, h ha kevesebben is vannak kint, akkor is lehetett volna halálos áldozat.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#97 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:30

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:27

Mondom, erről van szó!!!!!!!!!!!!
Egy bizonytalan meteo. prognózis alapján hogyan lehet lefújni egy iulyen progit?
Csak ismételni tudom önmagamat: lakhelyemen várhatóan zivi lesz holnap viharos széllökésekkel, jégesővel, etc.
Akkor ne menejek ki holnap az uccára?

#98 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:24

Itt Vas megyében 8 óra előtt nem sokkal járt a vihar. Nem volt közel sem annyira durva, de lehetett sejteni, hogy az ország más részeire is odaér.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#99 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: EGOKA - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:29

Teljesen mind1 szóltak-e vagy sem.

Nem mindenki néz hiradót, hallgat rádiót, olvassa a netet. Jó, valszeg kevesebben lettek volna kint.

De ez pont egy olyan vihar volt, h ha kevesebben is vannak kint, akkor is lehetett volna halálos áldozat.

:up:

#100 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:31

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:27

"Az Országos Meteorológiai Szolgálat előre figyelmeztetett arra, hogy vihar várható vasárnap este Budapesten - közölte Molnár László, az OMSZ meteorológusa az InfoRádióban."

Anyám tegnap estefelé hívott vidékről, hogy a Petőfin (Kossuthon?) bemondták.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.