Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér
#81 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:19
Akkor is százezrek voltak a szabadban és nem tűnhettek el. A másik ezt a vihart ahhoz hogy esetleg ne menjenek ki ennyien már egy nappal előbb jelezni kellett volna, ami lehetetlen mert hogy jön csak 1,5 órával elöbb vált bizonyossá. Ha egy nappal előbb tudták volna akkor lehetett a médiákban bemondani hogy elmarad a tüzijáték, és akkor nem lettek volna ennyien. Ez tudod nem hasraütés hanem logikai levezetés, ha nem vetted volna észre. És a tragédiák nem a tüzijáték miatt következtek be nincs ok okozati összefüggés.
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:20
Idézet: EGOKA - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:15
ÉN csak azt láttam, hogy hirtelen nagyon esik. Berohantunk, ahogy tudtunk egy garázsba. Fogalmam sem volt, mi folyik körülöttünk.
Részvétem.
Lehet, hogy ugyanott voltunk? Zöld kukák voltak benn, hullámos alumínium ajtó, biztonsági őrök.
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:21
Idézet: Asker - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:14
Akkor leírom még egyszer, LASSAN, hogy nem a vihar volt az elsődleges ellenség, hanem a hömpölygő tömeg.
És amit tanítanak a polgárőrségnél, hogy tömeghisztéria esetén olyan helyre kell menni (és vinni mentés esetén a rászorultakat), ahol nem taposnak el.
Ennyi, és nem több.
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:21
Alagút és a Batyi között félúton, kb. Lánchídtól gyalog 5 perc /kb. a Francia Intézetnél/. Jó drága. Na ennyit a helyismerettől.
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:22
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:23
Idézet
En is csak egy iranyba tudtam menni, a hid fele, mert az volt a legkozelebbi, aranylag vedett hely, es mindenki arrafele rohant.
A hid elott kozvetlenul meg van egy feljarat, es aranylag hamar fel lehetett volna erni a hazakhoz, ha valakinek egyaltalan eszebe jutott volna.
Ha tehetem, en is arra mentem volna, de a ket kezemben harom kolokkel, keptelen voltam ra.
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:23
Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:19
Akkor is százezrek voltak a szabadban és nem tűnhettek el. A másik ezt a vihart ahhoz hogy esetleg ne menjenek ki ennyien már egy nappal előbb jelezni kellett volna, ami lehetetlen mert hogy jön csak 1,5 órával elöbb vált bizonyossá. Ha egy nappal előbb tudták volna akkor lehetett a médiákban bemondani hogy elmarad a tüzijáték, és akkor nem lettek volna ennyien. Ez tudod nem hasraütés hanem logikai levezetés, ha nem vetted volna észre. És a tragédiák nem a tüzijáték miatt következtek be nincs ok okozati összefüggés.
Ezaz, ne add fel, Neked lesz igazad!!!
Szemelvény: http://www.inforadio...lfold/hir-65728
#88 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:24
Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:06
Tetőlemezeket is szakított fel a vihar.
Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:19
És a tragédiák nem a tüzijáték miatt következtek be nincs ok okozati összefüggés.
Asszem, ebben benne van minden.
Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:16
Figyu, én csak arra akartam rávilágítani, h lehetsz tőzsgyökeres budapesti, lehetsz mucsalyröcsögői (így írják?), lehetsz japó turista, szerintem nem igazán helyismeret kérdése az, hogy biztonságos helyre menekülj egy viher elől. Csak beszaladsz valami védett helyre, nem? Hiszen a Te leírásod is ezt igazolja.
Másrészt tényleg sajnálom a történteket, de mégis, hogyan képzelitek el ezt a "tudták előre dolgot"?
Mint a mozifilmekben, amikor katonai terepjárók dzsalingáznak az utcán, h. "kérem őrizzék meg a nyugalmukat, vihar közeleg?"
Vagy bemondja a Sláger Rádió, h. várhatóan atom nagy zúzás lesz, ne menjetek ünnepelni?
Most néztem meg a metnet-et, előrejelzés szerint zivi lesz nálam, ne menjek be holnap melózni, mert esetleg rámdől egy fa? És azért ma nem az én munkanapomról szólt a sztori, hanem az ország egyik legfontosabb - ha nem a legfontosabb - ünnepéről. nem nagyon hinném, h. bármelyikőnknek lenne mersze egy meteorológiai előrejelzés alapján lefújni a cuccot.
Szigorűan magánvélemény szerint a tragédiák előreláthatatlanok voltak. Az időjárás nem viccel, de kiszámíthatatlan.
Uff, én beszéltem.
Több tíz szirénás autó volt kinn, hangosbemondókkal. A villamosmegállók egy részében is van hangosbemondó, a közlekedési eszközökről nem beszélve. Egy ilyen vihar nem csak úgy, a semmiből jön létre, Budapesttől nyugatra már tombolnia kellett. A meteorológusok nem viccből szóltak előre. Az, hogy a metneten mi mit látunk és hogy mi megy a hatóságokhoz, hivatalosan, különbözik, te is tudod.
Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:21
Alagút és a Batyi között félúton, kb. Lánchídtól gyalog 5 perc /kb. a Francia Intézetnél/. Jó drága. Na ennyit a helyismerettől.
Nem ez a helyismeret.
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:26
Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:24
Oké. Hányan voltak szerinted az utcán a tűzijáték előtt mondjuk 2 órával?
szerk.: hejesiras
Szerkesztette: 7of9 2006. 08. 20. 23:27 -kor
#93 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:27
És ez mikor történt ? Hány órával a vihar elött?
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:27
Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:20
Nem ott voltam, de a tesómék lehet. Mi is elszakadtunk egymástól, de szerencsésen hazaértek.
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:29
Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:26
szerk.: hejesiras
Nem tudok tippelni, de pár éves tapasztalatok alapján kb. fele, mint kilenckor. Ugyanis a pestiek általában nem ülnek ki olyan hamar, míg a vidékiek ráhagyással mennek. Főleg, ha tömegközlekednek, mert az nemigen alkalmazkodik.
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:29
Nem mindenki néz hiradót, hallgat rádiót, olvassa a netet. Jó, valszeg kevesebben lettek volna kint.
De ez pont egy olyan vihar volt, h ha kevesebben is vannak kint, akkor is lehetett volna halálos áldozat.
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:30
Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:27
Mondom, erről van szó!!!!!!!!!!!!
Egy bizonytalan meteo. prognózis alapján hogyan lehet lefújni egy iulyen progit?
Csak ismételni tudom önmagamat: lakhelyemen várhatóan zivi lesz holnap viharos széllökésekkel, jégesővel, etc.
Akkor ne menejek ki holnap az uccára?
Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:24
Itt Vas megyében 8 óra előtt nem sokkal járt a vihar. Nem volt közel sem annyira durva, de lehetett sejteni, hogy az ország más részeire is odaér.
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Idézet: EGOKA - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:29
Nem mindenki néz hiradót, hallgat rádiót, olvassa a netet. Jó, valszeg kevesebben lettek volna kint.
De ez pont egy olyan vihar volt, h ha kevesebben is vannak kint, akkor is lehetett volna halálos áldozat.
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:31
Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:27
És ez mikor történt ? Hány órával a vihar elött?
Anyám tegnap estefelé hívott vidékről, hogy a Petőfin (Kossuthon?) bemondták.

Súgó
A téma zárva.