HWSW Informatikai Kerekasztal: Augusztus 20, Tüzijáték - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 11:15

Kozben en is olvasgattam a hireket.

Még felbecsülni sem tudják, mennyi lehet a szétszóródott és fel nem robbant lőszerek száma a rakpartok, a hidak és a Gellért-hegy környékén. A rendőrség éppen ezért azt kéri, senki ne nyúljon a földön heverő gyanús dolgokhoz, hanem azonnal értesítsék a hatóságokat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 15 tűzszerészt rendelt be éjszaka, az óriási viharban ugyanis több tűzijáték nem robbant fel a levegőben. A szakemberek azonnal megkezdték a hidakon, a rakpartokon illetve azok környékén az eszközök keresését, munkájukat azonban nagyban nehezítette egyrészt a vihar, másrészt pedig a sötét. A kutatás jelenleg is tart. (hirado.hu)
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#322 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 11:16

Ha a médiának nem nyilatkoznak is, de a hivatalos szerveknek -megkeresésre- fognak...

#323 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 11:21

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 12:02

Na ez megint feltételezés. Ha a rakéta ki lett lőve akkor az fel is robbant. Most mondták épp be hogy vágott sérülések voltak.

Meg haver kölyke mellé csapódott, oszt szilánkok a szembe, ami kell... Másik kórház meg nyilatkozott, miszerint ügyeletbe nem vittek traumatológiára sérültet. Sokkal jobban adok annak a havernak a szavára, aki ugye nem nyilatkozhatott semmi ilyesmi infót, de annyit hümmögött, ez biza nem így volt.

Ja, miért hiszek havernak? Péntektől kezdve valami medical teamet fuvarozott Tökölön, meg Batthányi környékén látott el Nekik sofőrös beugrós ügyeletet...
Make love not Wor.

#324 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 11:21

Idézet: fram - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:51

És mi közeledett? És merre?

http://wetter.rtl.de/welt/ww_sat.php -> Europa

Jobb alsó sarokban lehet az időintervallumot növelni. Minél sötétebb a felhő, annál vastagabb.

Ahogy nézem, csak Észak-Magyarországon söpört végig.

Délelőtt még Münchenben verte a jég a népet.
Aztán a München felől és Dél-európa felől érkező felhőtömegek összezördültek fölöttünk.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#325 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 11:25

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:00

Elore mondom, hogy aki elviszi politika fele a forumot, azt orokre kitiltom a forumbol.

Indexes hozzaszolasom:

Idézet

Ha az OMSZ valoban adott volna megfelelo tajekoztatast, miert nem hallottam errol semmit a slager/danubius radiokban? 17:15-tol 21:10-ig autoban ultem, folyamatosan hallgatva az adasokat, semmi info sem volt a varhato helyzetrol. 20:55 korul ertem Bp hatarara az M3-ason, egyre surusodo villamlasokat lattam eszak felol (kb 20:35 korul voltak az elso kicsik), de nem nezett ki nagy viharnak...
Szoval kinek szolt az OMSZ, es miert nem jutott akkor ez el SEMMILYEN forumon, igy radion sem az erintettekhez????

18 orakor az OMSz kiadott egy komolyabb figyelmeztetest. ahova ezt irtad, anakk pontos szoveget elolvashattad volna. Hopgy a slager/danubius hirszolgalata mennyit er, azt most megtudhattad. Az OMSz nem szol senkinek, hanem nyilvanossagra hoz informaciokat. aki felelos volt a tuzijatek lebonyolitasaert, na annak kellett volna lepnie. Cak megjegyzem, ha tortenetesen a petofit hallgattad volna, akkor fel kilencto kepben lehettel volna...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#326 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 11:28

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:09

Ez alapjan csak esokere meg erosodo szelre szamitottak akkor. De en olvastam meg delelotti jelentest is, amiben deltol irtak azt a frontot, ami csak delutan 5-kor jelent meg a nyugati orszagreszen. Aztan gyorsabban jott a vartnal.

Az elorejelzes azt sem kepes megmodani, hogy kb. mi lesz 1 napon belul, nemhogy pontosabb elorejelzest adni...

Krinyo

ez ordas csusztatas. az OMSz szakmai modon fogalmaz. Az hogy nem erted az nem az o hibajuk...

#327 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 11:30

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:12

Kár, hogy én nem tudok ilyen frappánsan fogalmazni. Ezek tükrében KIZÁRTNAK tartom, h lefújták volna - és urambocsá' - jogosan.

Az OMSz fel hetkor FIGYELMEZTETES-t adott ki. ez naluk sulyos esemenyt jelent.

#328 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 11:32

Idézet: Necros - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:50

Azt én is láttam, hogy ott volt a rendőrautó (én is arra gondoltam, hogy csak a biztonság kedvéért áll ott, bár a villogó használata gyanús volt...), meg mondták is, nem igazán úgy megy a tűzijáték, ahogy kellene.

De ha jól emlékszek, a TV2 tovább adta a közvetítést, mint az MTV. :think: Szóval tudtak valamit vagy sem? :confused: Meg miért mesét (MTV) meg valami mást (TV2) kezdtek el adni, miért nem tájékoztatták a népet? :think:

A TV2-n a Gundel mondta, hogy már felvételről megy a kép, aztán megmutatták az utolsó állóképet, amit rögzített a rendszerük, aztán elköszönt.

Otthon ülve egyébként azt vettük észre, hogy a ház saját kisközösségi rendszeréről eltűntek a műholdas csatornák (épp tv-tuner kártyát állítgattam), így a 3 földi adót kapcsolgatva derült ki, hogy az MTV1, és a TV2 egyszerűen reklámot, majd a soron következő műsort sugározta.
Az RTL Klubon meg semmi nem látszott abból, amit az ablakon át láttam.
Azaz nem láttam, mert hóviharhoz, vagy ködhöz tudnám hasonlítani a szélfútta esőtömeget.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#329 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 11:34

Idézet: BBC.co.uk

Fatal storm hits Hungary festival

Budapest

Kép
The streets around the parliament were flooded

At least two people were killed and 100 injured when a sudden storm hit Hungary's capital, Budapest, as tens of thousands watched a firework display.

The two people killed were hit by a falling tree, officials said.

Hundreds panicked when the rainstorm broke and several people had to be rescued after being thrown overboard when two ships collided on the Danube.

People had gathered on the banks of the river to watch a fireworks display to mark Hungary's national day.

Families separated

Torrential rain and winds of up to 100km/h (62mph) tore down trees, smashed cars and windows and ripped tiles off rooftops.

"Two people died between Margaret Bridge and the Chain Bridge as a tree fell on them," an emergency official said.

Kép I was scared to death because of the huge winds and I also feared that I would be trampled on by the crowd.
People were screaming everywhere. Kép

Nora Kvasz

Of those also injured by the falling tree, two were taken to hospital with life-threatening injuries and two suffered serious injuries, Budapest Fire Brigade spokesman Peter Molnar said on state television.

Tens of thousands of people were watching the fireworks and a preceding air show from both sides of the Danube, which divides the capital into Buda and Pest.

Water surged through the city streets close to the river, including the area near the parliament which is on the river's banks.

"I was scared to death because of the huge winds and I also feared that I would be trampled on by the crowd. People were screaming everywhere," Nora Kvasz, who was in front of the parliament building, told AFP news agency.

Witnesses spoke of panic on the bridges spanning the river.

"We were in water up to the knees," Reuters correspondent Sandor Peto, who had been standing on the Elisabeth Bridge when the storm hit, said.

Police said they are trying to reunite many children and parents who were separated in the mayhem.

Forrás:Source - BBC

Szerkesztette: -=(Chrystopher)=- 2006. 08. 21. 11:36 -kor

Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#330 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 11:34

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:27

De azért ne felejtsd el a tavaszi június-júliusra adott előrejelzést.

Elfelejtem, mert maga az OMSZ is bevallotta, hogy ezek nagyságrendileg ex-has adatok. Míg pár órára előrejelezni 90% fölötti biztonsággal tudnak.

#331 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 11:46

Idézet: leslie - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:46

6 órakor már tőlünk 100km-re nyugatra is akkora vihar volt, mint itt.
Ha közlik 6 órakor, h elmarad, akkor mindenki magától hazamegy, és nem hal meg senki.
De persze, gondolom akkor ketyegett volna a kötbér, úgyhogy a pénz az első.
Megint.

Ennyi, és nem több!!!

A pénz, a kicsi, ám jól 'fekvő' Kft. saját pénzének féltése mindenek előtt.

A szegedi Szabadtéri Játétok előtt folyamatosan, negyedóránként kérik a HELYI időjárást, tavalyelőtt közreműködtem, tudom. Ott is vannak párezren.
Ha jól emlékszem, a Forma1-nél is mondtak ilyet, épp a legutóbbi futamon, ami az első esős magyar verseny volt. Ott is sokszázezren vannak, tömeg.

Mint említettem, 20:20-kor már nem engedték felszállni a barátomat Budaörsről a helivel, amivel az RTL élőben közvetítette volna fentről a tűzijátékot.
Ja tudom, a repmet az más, az kicsit részletesebb/pontosabb.
Gondolkoztál már ma?

#332 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 11:49

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 11:34

Elfelejtem, mert maga az OMSZ is bevallotta, hogy ezek nagyságrendileg ex-has adatok. Míg pár órára előrejelezni 90% fölötti biztonsággal tudnak.

Kérdés, hogy mit.

Mert 6-12 órára adni előrejelzést lehet, éppen egy kicsivel korábban tiltakoztál, hogy minek azt beidézni. Pedig adták, 90%-os valószínűséggel. Rá se bagóztál.

1-2 órára megint lehet 90%-os valószínűséggel, kérdés, hogy hova?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#333 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 11:50

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 12:34

A meteorológiában egy hétnél tovább kb. annyit lehet prognosztizálni, hogy nyár lesz, vagy tél. Ezt meteorológus mondta, legfeljebb nem ez a "hivatalos verzió". Ami a százalékos valószínűségeket illeti, a prognózis valószínűsége nem csak a prognosztizált időszaktól függ, hanem a légkör pillanatnyi állapotától is. Nyugodt, stabil állapot esetén akár több napra is lehet 90%-os valószínűségel prognózist adni, míg máskor esetleg másnapra sem.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#334 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 11:52

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 8:31

Tok jo, de ha a normal elorejelzes teljesen mast mond, raadasul csak az jut el - ha eljut - az emberekhez, akkor mit varsz? En ugy erzem, hogy tobbe-kevesbe utolag mosakodik az OMSZ. Legalabb 4-5 oraval korabban egyertelmuen jeleznie kellett volna ezt, akkor talan lehetett volna tenni valamit. 6 orakor kiadott "talan vihar lesz, mert 9-kor eri el a viharzona a fovarost" lof@szra sem eleg. Nem tudta az OMSZ sem, hogy ekkora vihar lesz, ezt fogjatok mar fel.

Krinyo

az OMSz preciz pontos, figyelmeztetest adott ki fel hetkor. csakhat ugye a whisful thinking meg az a hozzaallas amit teis produkalsz juttat el odaig, hogy nem veszed komolyan...

#335 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 11:55

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 8:37

Nem, nem volt eleg. Egy kisebb zuhe meg nem ok a tuzijatek lemondasara. Ha lemondjak es elfordul Bp felol a nagy vihar, akkor bezzeg most azert lenne mindenkinek nagy arca. Ahogyan Dobson mondta tegnap este: nem kaptak olyan jelzest, hogy ilyen esemeny varhato. Igy nem is volt miert lemondani az egeszet. Sajnos lecsapott Bp-re a vihar. Errol csak az idojaras tehet. Sluszpassz. Minden mas mellebeszeles, utolagos okoskodas.

Krinyo

tudod iskalapeldajat produkalod annak a nagyfokuo felelotlensegnek es nemtorodomsegnek ugy alapveto mentalitas szinten ami az effele tragediakhoz vezet... Jon egy kis zuhe - na es? ennyi csapodott le bennetek.

#336 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 11:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 12:55

tudod iskalapeldajat produkalod annak a nagyfokuo felelotlensegnek es nemtorodomsegnek ugy alapveto mentalitas szinten ami az effele tragediakhoz vezet... Jon egy kis zuhe - na es? ennyi csapodott le bennetek.

En semmi ilyesmit nem mondtam. Ha kimegyek a figyelmeztetesek ellenere, akkor nem probalom masra haritani a felelossegemet a sajat hulyesegem miatt.
Az OMSZ precizsegerol meg pontossagarol meg inkabb ne beszeljunk. :)

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#337 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 11:57

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 8:45

Az viszont tenyleg jo kerdes, hogy miert nem allitottak le az egeszet. Ezert nagyon meg lehet cibalni a ceg es vezetoi, illetve a szervezok bajuszat.

Krinyo

a nexuson nincs mit cibalni, ok szakmailag jartak el. az o dolgik az volt, hogy amennyiben mas utasitas nincs kezdjek el 9kor.

#338 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 12:00

Akkor most meghallgatjuk a Petőfit az archívumból... Realformában ki van téve műsorral, tokvonóval, aztán bele is lehet tekerni.

Már nyomja az időjárást, aztán meglátjuk.
Make love not Wor.

#339 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 12:00

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 8:47

"A rendőrség egész nap folyamatos tájékoztatást kapott a várható eseményekről, többek között az OMSZ-től is. A viharról konkrét figyelmeztetést - hogy várhatóan hol sújt le - csak percekkel az orkán kitörése előtt kaptak, így csak az állomány tájékoztatására és tartalékos erők bevonására maradt idő, mondta el az Indexnek Schőn Péter, a BRFK kommunikációs igazgatója."

Na ennyit az OMSZ "idoben tajekoztattunk" szovegerol...

Krinyo

ahham... ez mar maszatolas. annak elkenese hogy teljes volt a kaosz es a toketlenseg esmeg kiderult a tuzijatek esetere se a brfknak se  Dobsoneknak nincs es nemis volt evac planjuk. tegnap este 10kor meg mast nyilatkoztak az infoban. nah ma leultek, gondolkodtak es kiadtak egy kouniket ami szerint moshatjak kezeiket...

#340 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 12:03

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:04

No komment.

Krinyo

nah a nagypolitika megtalalta a bunbakot az OMSz kepeben. bravo.

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »