HWSW Informatikai Kerekasztal: Augusztus 20, Tüzijáték - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:57

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:51

Na világosan látszik hogy Pestre nem a legsúlyosabb fokozat volt előjelezve.

:confused:

Ez már a friss, mai, a tegnapit itt már nem látod. Tegnap a 2 déli régió kivételével piroslott a térkép fél7 után. Előtte mi volt érvényben, arról nem szól(t) a tudósítás.

Szerkesztette: fram 2006. 08. 21. 13:59 -kor

Ciciman is on borda

#402 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:58

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:43

Csakhogy itt ha a vetőcsőből kirepült akkor a rakétarésze minimum elsült, és az gyújtja a többi fokozatot.

Láttál már besült kézigránátot? Ott is az eldobás pillanatában beindul egy késleltető gyújtó. Mégis előfordul, hogy döglött.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#403 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:00

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 13:43

Egy újabb példa arra, hogy kár hangoztatni a "ha Budapesten bejelentették volna, hogy nem lesz tüzijáték, akkor mindenki hazamegy" rigmusokat, mert nincsen valóságalapjuk.

Mert szerinted leülnek, tüzet raknak, és grilleznek az út közepén? :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#404 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:02

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:16

Akkor elég pofátlanok voltak. Nem volt mit kifigurázni. Legalább a közvetítőstábot becsülhették volna annyira amennyit megérdemelnek. Hányszor írjam hogy ez NEM RIPORTMŰSOR volt.

Bele se hallgattál igaz? Mert egyáltalán nem az operatőröket figurázták ki, hanem a műsorvezetőket, főleg az elköszönést a végén...
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#405 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 21. 14:03

Idézet: Necros - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:03

Ma reggel a bumerángban Bochkorék is kifigurázták az RTL-eseket. :)

OFF: Csak egy megjegyzés mindentől függetlenül, ha már említetted...

Jobb ha ő nem figuráz ki senkit, mert olyan sok kifigurázni való van rajta, hogy estig sem tudnám mindet felsorolni. Ő csak halgasson nagyon mélyen, és szégyellje magát! /OFF
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#406 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:05

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:03

OFF: Csak egy megjegyzés mindentől függetlenül, ha már említetted...

Jobb ha ő nem figuráz ki senkit, mert olyan sok kifigurázni való van rajta, hogy estig sem tudnám mindet felsorolni. Ő csak halgasson nagyon mélyen, és szégyellje magát! /OFF

OFF:

:up: :taps:  :respect:  :respect:  :respect:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#407 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:06

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:43

Csakhogy itt ha a vetőcsőből kirepült akkor a rakétarésze minimum elsült, és az gyújtja a többi fokozatot.

Mégis minden évben van egy csomó fel nem robbant. Maradjunk már ennyiben, különben nem járták volna folyton tűzszerészek a Gellért hegyet, meg nem hívták volna fel a figyelmet mindféle "nemnyúkára".
Make love not Wor.

#408 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:07

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. Aug. 21., Monday - 13:28

200 milla volt a tüzijáték, úgy tudom. Az miért rongyrázás?
2000-ben az 1 millárdos, na az az volt.
Több évtizedes hagyománya van nálunk.

1000 éves államiságunkra mért vol baj annyit költeni? gondolj bele: minden évre 1 milla :)
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#409 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:19

Elmúlt X évben hányszor halluttunk mi viharos szélről, aztán ha mindegyiknél kijárási tilalmat rendelnének el, akkor meg az lenne a baj, hogy mert miért kell egy kis esőtől megijedni.

Rádióban Balatonon 2. fokú viharjelzést mondtak, szelet, záport, felhőt, esetenként jégesőt. Nomost ettől még én sem ijednék megfelé.

Akkor mássz be a vízbe légyszives....  :rolleyes:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#410 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:09

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:02

Bele se hallgattál igaz? Mert egyáltalán nem az operatőröket figurázták ki, hanem a műsorvezetőket, főleg az elköszönést a végén...

Már éppen akartam mondani. :up: Gondoltam, meghallgatja mindenki, mielőtt baromságokat beszél. De látom, ez túl sok lenne... :rolleyes:
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#411 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:11

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:05

OFF:

:up: :taps:  :respect:  :respect:  :respect:

Te meghallgattad? :rolleyes:
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

#412 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:17

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:23

Azt én nem vitatom hogy megvolt, ezt már jóval előrébb írtam. Csak az nem a retekklub feladata lett volna a stúdióból, hanem a rendezvényszervezőké és nem a vihar alatt, merthogy a válaszom egy olyan értelmű kérdésre szólt, hogy a tévé miért nem tájékoztatott a vihar alatt.

Látom, nehezen érthető, amit mondani akartam. :omg: Nem azzal van a bajom, hogy nem figyelmeztették az embereket, mert az értelmetlen is lenne, hiszen aki a TV-t nézi nem lehet ott. Azt nem értem, miért tettek úgy, mintha semmi sem történt volna. Gondolom, nincs olyan barbár technikájuk, hogy ne tudjanak kapcsolatba lépni valakivel, aki a helyszínen van. (Gondolom, valami híradós csapat csak volt lent. :think: Vagy a lent dolgozókkal is kapcsolatba léphettek volna, akik látták/hallották mi folyik ott.) A többi ember miatt lett volna ez jó, hogy tudják, mi a helyzet a hozzátartozókkal, barátokkal... A tájékoztatást hiányoltam. (Persze, ha erre nem volt lehetőségük, akkor elnézést.)

Ha az emberek meg nem mentek volna haza, határozott felszólításra, azzal hogy elmarad biztosan minden program, akkor meg is érdemlik, ami történik velük. Mintha senki sem látott volna elég katasztrófafilmet meg ilyeneket...
Persze, erről felesleges beszélni, mert nem volt senkinek sem mersze (nem állt éredekében egyeseknek :think:), hogy lefújja az egészet.

Szerkesztette: Necros 2006. 08. 21. 14:19 -kor

#413 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:19

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:08

Akkor mássz be a vízbe légyszives....  :rolleyes:

Balatonon megijedünk, de az utcára ki fogok menni. Csókolom, itt most nem vízben voltunk.
Make love not Wor.

#414 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:20

Idézet: Necros - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:11

Te meghallgattad? :rolleyes:

Igen, meghallgattam, a két majom szokás szerint megint jól elszórakoztatta önmagát. Egyébként gondolom Piftuka sem csupán ez alapján formált róluk véleményt, mint ahogy én sem.

#415 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 21. 14:21

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 13:23

Mindegy, ez már megtörént, javítani nem tudunk rajta, de tanulni még lehet.

És kell is! De ebbe a látogatók is vastagon beletartoznak.

Örömmel olvastam, hogy voltak azért olyanok, mint pl. Macika (nyilván nem csak ő), akik a baj esetén is tudtak józanul gondolkodni.

Nem hallottam azóta friss híradásokat, de most meg vagyok győződve arról, hogy a sok sérült jelentős része zúzódásos, ájulásos sérülésekkel lett ellátva, amit az okozott, hogy összenyomta, összetaposta a tömeg. (Ha azóta a hírek elmondták, hogy mindenki a lehulló cserepektől, rakétáktól sérült meg, akkor elnézést kérek a feltételezésért! Nem látttam reggel óta se TV-t, se rádiót, se újságot, se internetet. Most estem be a gép elé, miután órákig vártam a helyszínelő rendőröket, ugyanis betörtek nagymamám házába. Szóval az augusztus 20-a számomra nemcsak, hogy rosszul ért véget, de "kellemesen" is folytatódott.  :rolleyes: )

Itt a topicban is olvastam, hogy többen mélygarázsok, aluljárók, stb. felé indultak meg, ami súlyos hiba tömegben. Amikor összesűrűsödik, belassul a tömeg a szűk bejárat miatt, akkor a hátul lévők szabályosan a falhoz, és a padlóhoz kenik az elől lévőket.

Talán ha lenne ezügyben valami rendszeres lakossági felvilágosítás, polgári oktatás, hogy ilyen helyzetben mit kell tenni, merre kell elindulni, akkor hasonló tömegrendezvények nem torkollanának ilyen pánikba, s kevesebb lehetne a sérült.

Egyébiránt azt (többek között Leslie-hez hasonlóan) én sem tudom megérteni, hogy miért kell egyáltalán a "tűzvonalból", egymás hegyén-hátán állva várni (sokszor fél nappal korábban "lestoppolva a jó helyeket") egy ilyen eseményt.  :confused:
Mert aki a távolból, biztonságos távolból nézte, annak is éppen akkora élmény lehet, csak éppen nem kerül veszélybe.

Igen, tanulni lehet.

Például mi szilveszterkor utoljára kis koromban voltunk a belvárosban. Aztán amikor egy vadbarom közénk vágott egy pezsgősüveget, akkor úgy határoztunk, hogy többé ebből nem kérünk.
Akkor szerencsénk volt. Egyikünk sem sérült meg sem a becsapódástól, sem a szétrobbanó szilánkoktól.
De azóta nem megyünk ki a városba, a tömegbe szilveszterkor. Tanultunk az esetből. Nem kísértjük a sorsot.

#416 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:19

Balatonon megijedünk, de az utcára ki fogok menni. Csókolom, itt most nem vízben voltunk.

Ebből okulva (talán) legközelebb óvatosabbak lesznek az emberek. (Meg a szervezők is normálisan felkészülnek...)

#417 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:21

Idézet

A tájékoztatást hiányoltam.

Megis mit vartal? Uvoltsek a telefonba, hogy egy kapualjban aznak, a tobbi emberrel egyutt? Sokra nem mentel volna ezzel az infoval.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#418 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:22

Idézet: Necros - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:17

Látom, nehezen érthető, amit mondani akartam. :omg: Nem azzal van a bajom, hogy nem figyelmeztették az embereket, mert az értelmetlen is lenne, hiszen aki a TV-t nézi nem lehet ott. Azt nem értem, miért tettek úgy, mintha semmi sem történt volna. Gondolom, nincs olyan barbár technikájuk, hogy ne tudjanak kapcsolatba lépni valakivel, aki a helyszínen van. (Gondolom, valami híradós csapat csak volt lent. :think: Vagy a lent dolgozókkal is kapcsolatba léphettek volna, akik látták/hallották mi folyik ott.) A többi ember miatt lett volna ez jó, hogy tudják, mi a helyzet a hozzátartozókkal, barátokkal... A tájékoztatást hiányoltam. (Persze, ha erre nem volt lehetőségük, akkor elnézést.)

Ha az emberek meg nem mentek volna haza, határozott felszólításra, azzal hogy elmarad biztosan minden program, akkor meg is érdemlik, ami történik velük. Mintha senki sem látott volna elég katasztrófafilmet meg ilyeneket...
Persze, erről felesleges beszélni, mert nem volt senkinek sem mersze (nem állt éredekében egyeseknek :think:), hogy lefújja az egészet.

2 oldallal ezelőtt leírtam....
a müsorvezetőnek nem volt élő kapcsolata a stábbal, ült egy süketszobában és süketelt.
Business as usual. We fucked up everything.

#419 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:19

Igen, ott nem dőlt volna rá a 12 éves kislányra a fa..
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#420 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 21. 14:26

Idézet: leslie - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:00

Mert szerinted leülnek, tüzet raknak, és grilleznek az út közepén? :)

El se hinnéd, mi mindenre képes az ember nagy tömegben. :)

De komolyra fordítva... hidd el Leslie, nem a levegőbe beszélek! Ilyen méretű rendezvények elmaradása esetén bizony nem jellemző, hogy percek alatt feloszlik a tömeg. A rendezvény jellegétől, a helyszíntől, és az elmaradás okától függően megy a "dínom-dánom" tovább hajnalig, vagy megindul az "oszlás", de az bizony ilyen létszám esetén hosszú órákig eltart. Ekkora tömeget maximum egy varázslat tudna percek alatt eltüntetni.

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »