HWSW Informatikai Kerekasztal: Augusztus 20, Tüzijáték - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:26

Ha jól hallottam a TV-ben, jól olvastam, akkor elég rövid lefolyású (kb 30 perc) lehetett a vihar, ami talán nem lett volna, nem is volt elég ok ahhoz, hogy elmaradjon a nap fénypontjának számító tűzijáték. (Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok érintett a viharban, és a birtokolt információim sem elegek.) Egyértelmű, hogy nem számítottak ilyen erejű viharra, amire pedig számítottak, az maximum egy későbbi kezdést indokolt volna, amitől a tömeg nem oszlott volna föl - még megfelelő tájékoztatás ellenére sem -, sőt talán még egy-két később érkező is beállt volna. 

Ahhoz, hogy mindenki megfelelő helyre tudjon menni, órákkal előtte kellett volna figyelmeztetni, amit szerintem nem mertek/tudtak megkockáztatni a rendelkzésre álló adatok alapján.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#422 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:28

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:20

Igen, meghallgattam, a két majom szokás szerint megint jól elszórakoztatta önmagát. Egyébként gondolom Piftuka sem csupán ez alapján formált róluk véleményt, mint ahogy én sem.

:offtopic: Szerinted nem volt igazuk? Elég vicces volt, ahogy lezárták a műsort, ők azon szórakoztak. Ebben nem lehet kivetni valót találni szerintem. Ez a dolguk. ;) Az meg, hogy neked meg még pár embernek nem jön be a stílusuk, egyéni szoc. probléma. :Đ

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:21

Megis mit vartal? Uvoltsek a telefonba, hogy egy kapualjban aznak, a tobbi emberrel egyutt? Sokra nem mentel volna ezzel az infoval.

Krinyo

:omg: Ok, látom, nem érted, mindegy...

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:22

2 oldallal ezelőtt leírtam....
a müsorvezetőnek nem volt élő kapcsolata a stábbal, ült egy süketszobában és süketelt.

Ha ez valóban így volt szánalmas. Éljen a 21. századi televíziózás... Nehogy már normális csatornák legyen kis hazánkban. :down: Külföldön ezt jobban megoldották volna.
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#423 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 21. 14:32

Idézet: Necros - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:28

Az meg, hogy neked meg még pár embernek nem jön be a stílusuk, egyéni szoc. probléma. :Đ

OFF: Az, hogy sokaknak "bejön a stílusuk", közösségi szoc probléma! Egy szelet kis magyar tragédia. /OFF
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#424 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:34

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:26

De komolyra fordítva... hidd el Leslie, nem a levegőbe beszélek! Ilyen méretű rendezvények elmaradása esetén bizony nem jellemző, hogy percek alatt feloszlik a tömeg. A rendezvény jellegétől, a helyszíntől, és az elmaradás okától függően megy a "dínom-dánom" tovább hajnalig, vagy megindul az "oszlás", de az bizony ilyen létszám esetén hosszú órákig eltart. Ekkora tömeget maximum egy varázslat tudna percek alatt eltüntetni.

Megfelelő tájékoztatással és még időben, rá lehetett volna venni a népet, hogy hagyják el a területet.
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

#425 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:35

Külföldön ezt jobban megoldották volna.

Hajajj, hogyne! Sajat tudovel odebb fujtak volna az orkant!

#426 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:36

:offtopic: Szerinted nem volt igazuk? Elég vicces volt, ahogy lezárták a műsort, ők azon szórakoztak. Ebben nem lehet kivetni valót találni szerintem. Ez a dolguk. ;) Az meg, hogy neked meg még pár embernek nem jön be a stílusuk, egyéni szoc. probléma. :Đ

Ha ez valóban így volt szánalmas. Éljen a 21. századi televíziózás... Nehogy már normális csatornák legyen kis hazánkban. :down: Külföldön ezt jobban megoldották volna.

Szerintem is elég nevetséges volt a "közvetítés", finoman szólva nem álltak a helyzet magaslatán. Nem is értem minek kell "kommentálni", aki valamilyen okból nem tudja/akarja a helyszínen megnézni, az nézze a TV-ből, de a fölösleges duma mellé. Szvsz.
És pont ezért jogosan figurázták ki a műsort.

Mondjuk a fószer egyszer kétszer kérdezte, hogy mi van, és mondta is, hogy az egyik kolléganő jelentette, hogy óriási a szél.

Azt viszont nem tudom elhinni, amit az RTL Klubosok is mondtak, hogy a különböző kilövési helyszínek között nem volt kommunikációs csatorna, sőt, mintha olyat is mondtak volna, hogy az esőről sem tudtak azok az emberek, aki egy "kottából" olvasva irányították a kilövéseket. (nah ezt se tudom elképzelni, hogy valaki néz egy papírt, és annak megfelelően nyomkodja a gombokat... pláne 2006-ban :rolleyes: )
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#427 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:40

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:35

Hajajj, hogyne! Sajat tudovel odebb fujtak volna az orkant!

:omg: Ne beszélj már butaságokat...

#428 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 21. 14:41

Én "élőben" voltam kint...  :(
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#429 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:49

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:43

Csakhogy itt ha a vetőcsőből kirepült akkor a rakétarésze minimum elsült, és az gyújtja a többi fokozatot.

Nédda, most tanulta, és már tanítja is... :)

Szóval igen, beindult a kilövőrész. Ha viszont elázott a további elsütés, akkor attól még robbanóképes marad a bomba. Elég, ha pár éretlen gyerek birtokába kerül, akik kiszáradva kipróbálják.

Jóllehet ezek a bombák NEM a robbanásra, a károkozásra vannak kihegyezve, hanem a fényhatásra, attól még nagyon komoly hőhatásuk van, amellett, hogy a robbanás okozta légnyomás is életveszélyes lehet pár méteren belül, főleg zárt térben.

Na de reméljük, hogy a tűzszerészek azért nem találn(t)ak élesített bombákat, mert nincsenek és nem azért, mert hazavitték élelmes emberek.
Gondolkoztál már ma?

#430 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:52

Idézet: Necros - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:40

:omg: Ne beszélj már butaságokat...

Ő is ezt mondta neked, csak viccesebben fogalmazta meg.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#431 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 14:57

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:52

Ő is ezt mondta neked, csak viccesebben fogalmazta meg.

De én a televíziókról beszélek, ő nem.

#432 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 15:01

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:49

Nédda, most tanulta, és már tanítja is... :)

Szóval igen, beindult a kilövőrész. Ha viszont elázott a további elsütés, akkor attól még robbanóképes marad a bomba. Elég, ha pár éretlen gyerek birtokába kerül, akik kiszáradva kipróbálják.

Jóllehet ezek a bombák NEM a robbanásra, a károkozásra vannak kihegyezve, hanem a fényhatásra, attól még nagyon komoly hőhatásuk van, amellett, hogy a robbanás okozta légnyomás is életveszélyes lehet pár méteren belül, főleg zárt térben.

Na de reméljük, hogy a tűzszerészek azért nem találn(t)ak élesített bombákat, mert nincsenek és nem azért, mert hazavitték élelmes emberek.

Ja az Index-egyetemen...

Gyermekkoromban én is túlzásnak tartottam a füleseket a rakétákért, de már belátom, hogy nagyon is megérdemeltem. Balszerencsés esetben, most nem irkálnák itt. (Sokak örömére...) Kéz nélkül elég nehéz lenne...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#433 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 15:02

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:21

Talán ha lenne ezügyben valami rendszeres lakossági felvilágosítás, polgári oktatás, hogy ilyen helyzetben mit kell tenni, merre kell elindulni, akkor hasonló tömegrendezvények nem torkollanának ilyen pánikba, s kevesebb lehetne a sérült.

Erre lenne jó az iskola. Például. De általánosban is egyre több baromságot tanítanak, amitől meg élni bír az ember, azt már nem annyira.
Make love not Wor.

#434 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 15:05

A pirotechnikus nyomorult (az egyik rakétázós) azt mondta az elöbb a tv-ből, hogy nem ismerték az időjárás előrejezlsést, de ezt nekik nem írja elő semmi....  :omg:  :rolleyes:

#435 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 15:08

Nem tudom mennyire igaz de.... A Nexus KFT sms-ben értesítette a vip vendégeit, hogy szörnyű idő lesz...

#436 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 15:09

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 13:43

Hát nem. A nagyszínpadot is tönkretette. De nem volt akkora erősségű a szél, mint Budapesten. Itt szerencsére épületeket nem rongált, fákat nem döntött, s ebből ez szerintem egyértelműen következik.Ráadásul nagy szerencsére jég sem esett. Az eső pedig valóban nem volt vészes. (Mint például pár hete, amikor a hosszú hetek kánikuláját 20°C-os lehűlés, és özönvíz szerű eső zárta le.)

Bármennyiszer ol... na jó. Szóval úgy kezded, aztán mégis csak kiegészítesz, amit köszönök  :)

Idézet

Ugyanakkor az Országalmánál a polgármester döntésére bejelentették a tüzijáték elmaradását, és a Fehérvár Rádió is kb. 15 percenként bemondta. Csak éppen nem volt, aki meghallgassa. Ezért aztán maradt a tömeg a belvárosban a tüzijáték lemondása után is.

Egy újabb példa arra, hogy kár hangoztatni a "ha Budapesten bejelentették volna, hogy nem lesz tüzijáték, akkor mindenki hazamegy" rigmusokat, mert nincsen valóságalapjuk.

Ehhez viszont nincs mit, nem is akarok hozzátenni. Legfeljebb ajánlanám elolvasásra.

Idézet

Bármennyiszer olvasom is el, nem tudom egyértelműen eldönteni, hogy ez nekem szólt, engem elítélendő, vagy megerősítésként szántad az OMSZ-t érintő "védőbeszédemhez", s azért írtad, mert egyetértesz azzal, amit ott írtam.  :think:

Remélem, az utóbbi!

Nem, nem "elítélendőnek" szólt, de végképp nem "ellened." ;)  Információ van benne, semmi más.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#437 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 15:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 15:02

Erre lenne jó az iskola. Például. De általánosban is egyre több baromságot tanítanak, amitől meg élni bír az ember, azt már nem annyira.

No, azért a tanulókat se becsüljük le. Nem is akarnak tanulni. :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#438 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 15:10

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 13:49

Tehát ha nem érted, akkor csusszant. :) Pedig akkor jó sokat csusszan. De arról nem én tehetek.

Amit pénzért közölnek - igen, vannak előfizetéses jelentések - abban sincs más, mint amit a fizika megenged. Tetszik, nem tetszik, a többit csak mellédumálod, ennyi a csuszi.

A légköri hullámzásoknak, örvényeknek megvan a maga periódusideje. ... 365 nap, ... 28 nap, 5-7 nap, 24 óra, ... 6-12 óra, 1-2 óra .... csupáncsak a jókedv, móka és kacagás kedvéért ezek a periódusok szuperponálódnak is, iszonyú számítógépes kapacitással a hátad mögött tudsz róla valamit mondani... de azér igencsak úgy, mint az egyszeri anekdotában: van három dolgod, ebből kettő biztos.

De ha te ennél jobban tudod, elő a farbával, és ne csak sejtelmesen hivatkozzál, hogy pénzért többet is tudnak, mint a fizika. Mert az már kabaré. Tudod Hofi:

- Tud úszni?
- Nem.
- És ha megfizetem?

Olvasd el figyelmesen, amire válaszoltál.

A szurkálásra meg nincs szükség. Arra kell válaszolni, amit leírtam, nem lesznek hasonló ütközetkísérletek.

#439 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 15:11

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 16:05

A pirotechnikus nyomorult (az egyik rakétázós) azt mondta az elöbb a tv-ből, hogy nem ismerték az időjárás előrejezlsést, de ezt nekik nem írja elő semmi....  :omg:  :rolleyes:

Nézd, a 16. beosztottsamesz miért idegeskedett volna? Beosztottként/alvállalkozóként megmondják neki, mikor mit kell csináljon, ő azt a legjobb tudása és az előírások betartásával végrehajtja, ennyi.

Ha azt mondják neki, akik felelősek, hogy lője ki, akkor kilövi. Ha azt mondják, hogy áljjon le, akkor leáll.
És ennyi.

Nem náluk kell keresni a hibát.
Gondolkoztál már ma?

#440 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 15:12

A lényeg ami lényeg, hogy valszeg' a szervezőket fogják meghurcolni, holott inkább a Katasztrófavédelmet kéne vagy valamelyik szervet, akiknek jogukban állt volna megálljt mondani még időben.
A vihar jötte előtt bő órával a vizirendészek figyelmeztették a hajósokat, hogy távolodjanak és húzódjanak, mert jön a vihar. A vizirendészek tudták. Az OMSZ időben jelzett. Mégsem állította le senki a mulatságot. Az nem igaz, hogy senki nem szenvedett kárt a pirotechnikai eszközöktől. A lehulló rakétákból kilövellő forró szutyok több embert eltalált, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem vakult meg és nem szenvedett égési sérüléseket senki. Az sem igaz, hogy a környező hotelekbe mindenhol beengedték a menekülő embereket. Volt, ahova nem...
Ezt mind kollégák mondták, akik maguk vagy ismerőseik révén jutottak ezekhez az információkhoz.Ezek a tények.

A többi pedig, hogy akkor sem ment volna el senki, stb meg találgatás...

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.