HWSW Informatikai Kerekasztal: Augusztus 20, Tüzijáték - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér Értékeld a témát: -----

#1241 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:15

"Külföldön sehol, egyedül Magyarországon vannak utak mentén fák, a külföldiek értelmetlennek látják ezt, olyan mintha szándékosan várnák a fák, mikor csapodik bele valaki 120-al"

Külföldön ugyanolyan %-ban vannak az utak mentén fák mint nálunk. Fel tudod fogni hogy milyen kevés a baleset fával való ütközéssel az összes úti autóbalesetből? Ezért írtsanak ki több tízezer fát?

#1242 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:18

Idézet: Dextrose - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 17:41

- Külföldön sehol, egyedül Magyarországon vannak utak mentén fák, a külföldiek értelmetlennek látják ezt, olyan mintha szándékosan várnák a fák, mikor csapodik bele valaki 120-al

Ugye te még sose voltál sehol a szobádon kívül?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1243 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:20

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 19:15

Fel tudod fogni hogy milyen kevés a baleset fával való ütközéssel az összes úti autóbalesetből? Ezért írtsanak ki több tízezer fát?

Az árok nagyjából elég ha eltűnik, az a durvább dolog.
Make love not Wor.

#1244 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 19:05

Tudod mikor nekem kezembe adtak olyat, hogy "döntsek saját felelősségemre", még akkor is neccesek tartottam. Ha jól döntök, akkor felettes meg van dicsérve, kurva jó volt. Ha elbaszom, akkor nekem végem, mert én döntésem volt, és elbasztam...

Persze, igaz, amit írsz. Ezért dícsérendő amit bevállalt. Ismerte a munkájára vonatkozó szabályokat, és be is tartotta. Kevesen tesznek így.  Szóval megfelelően járt el (...amíg észre nem vette, hogy a többiek folytatják. Akkor biztos, ami biztos, ő is ellőtte a maradékot)

Szerk. uhh, a helyesírásom

Szerkesztette: Tinca 2006. 08. 23. 18:28 -kor

Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#1245 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 19:20

Az árok nagyjából elég ha eltűnik, az a durvább dolog.

Persze akkor minden utat töltésre kell építeni, hogy a víznek is legyen helye :Đ
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#1246 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:23

Idézet: Dextrose - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 18:41

Szoval válaszolnék a kérdésre, hogy miért kellene kivágni a fákat az országutak mentén Magyarországon (a hozzászolás nem off, mert egy pontban kapcsolodik a topikhoz)

- Szerintem, de a tények alapjan is elmondhatjuk. hogy a halálos balesetek 80 % -át a fába csapodo autok teszik ki, mert egykor egy idiota kitalálta, hogy telepítsünk fákat, milyen szép lesz, az országutak mentén

- Ha megfigyeljük, a fák városokban legalább akkora károkat okoznak viharok során mint maguk a viharral járo szelek, jégesők (lásd a mostani esetet is)

- Az utak menti fákba nem csak belecsapódni lehet, de rendkívül veszélyes, ahogy a széltől, vihartol az utakra hullanak az ágak, törmelékek!

- Az ut menti fák karbantartása kiadás

- Az oxigén ujratermelése egyáltalán nem az ut menti fák dolga hanem az erdőké, beleértve a hegyeket is. Külföldön még senki sem fulladt meg az országutakon fahiány miatt.

- Külföldön sehol, egyedül Magyarországon vannak utak mentén fák, a külföldiek értelmetlennek látják ezt, olyan mintha szándékosan várnák a fák, mikor csapodik bele valaki 120-al

Mostmár lehet gyönyörködni a fákban...

Egyszer menjel ki kulfodre autoval, mondjuk Ausztrian at Nemetorszagba.. Probalj tajat fenykepezni..  nem sok kep fog osszejonni, mert rengeteg, nehol atlathattlan mini erdos sav boritja az sztrada ket oldalat. Aki meg gyorsan vezet es esetleg nekicsapodik egy fanak, hat akkor az IJJ. De ez mar egy masik topiok.

A magad erdekeben sztem fujjal visszavonulot a tematol mert erzesem szerint kezdesz egyre jobban beegni. ;)
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1247 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:26

Mellesleg amit a fák, cserjék, erdősávok, stb. karbantartására költenek, az visszajön télen, amikor elég egyszer elkotorni a havat.

#1248 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:31

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 19:07

:offtopic:

Javaslom VINIKOR kollega kitiltasat. Deklaralva volt, hogy aki politizal, ki lesz tiltva. Sokaknal rezgett a lec, de ez mar tobb a soknal. Partallastol fuggetlenul mondom.

Azt persze szabad, hogy néhányan eröltetik a topikban szánalmas hivatalos magyarázatot arról, hogy nem lehetett feloszaltni a tömeget, mert mekkora pánik lesz, meg 2 óra úgy is kevés lett volna stb-stb. Minha csak a politikusokat hallanám. Ezt lehet?
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#1249 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:34

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 19:31

Azt persze szabad, hogy néhányan eröltetik a topikban szánalmas hivatalos magyarázatot arról, hogy nem lehetett feloszaltni a tömeget, mert mekkora pánik lesz, meg 2 óra úgy is kevés lett volna stb-stb. Minha csak a politikusokat hallanám. Ezt lehet?

valóban nem, sőt szigorúan tilos, mivel nem egyezik a véleményeddel.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1250 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:37

Sorry, ezt nem gondolod most komolyan. Igaz hegyekbe még nem voltam nálatok, de fák, szerintem, sokkal több nálunk. És ebbe az évbe már 60 Tornado volt nálunk.Kép

#1251 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:39

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 19:07

:offtopic:

Javaslom VINIKOR kollega kitiltasat. Deklaralva volt, hogy aki politizal, ki lesz tiltva. Sokaknal rezgett a lec, de ez mar tobb a soknal. Partallastol fuggetlenul mondom.

Pedig jókat mondott. Ez az utóbbi postja nem kellett volna, kétségtelenül...
Gondolkoztál már ma?

#1252 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:39

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 19:34

valóban nem, sőt szigorúan tilos, mivel nem egyezik a véleményeddel.

A tieddel megegyezik? Te elfogadod ezeket a magyarázatokat?
Én nem a FIDESZ folyamatos negatív kampányát tartom igazságnak mert az is rettentően idegesítő. De azok a hivatalos magyarázatok amik eddig elhangzottak egyszerűen elképesztőek.

Törőljétek nyugodtan azokat a hozzászólásokat amiket nem bír el a szabályzat. Különben nem értem miért nem lehet politizálni. Az is a véleménynyilvánítás egy fajtája.

Szerkesztette: VINIKOR 2006. 08. 23. 18:54 -kor

Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#1253 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:51

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 19:23

Egyszer menjel ki kulfodre autoval, mondjuk Ausztrian at Nemetorszagba.. Probalj tajat fenykepezni..  nem sok kep fog osszejonni, mert rengeteg, nehol atlathattlan mini erdos sav boritja az sztrada ket oldalat. Aki meg gyorsan vezet es esetleg nekicsapodik egy fanak, hat akkor az IJJ. De ez mar egy masik topiok.

A magad erdekeben sztem fujjal visszavonulot a tematol mert erzesem szerint kezdesz egyre jobban beegni. ;)

Márpedig körbejártam már fél Europát és nem igen találkoztam fákkal utak mentén.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1254 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:53

Idézet: bianca - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 19:37

Sorry, ezt nem gondolod most komolyan. Igaz hegyekbe még nem voltam nálatok, de fák, szerintem, sokkal több nálunk. És ebbe az évbe már 60 Tornado volt nálunk.

Nálunk gyakorlatilag nincsenek is hegyek (már ha a nálunkat Magyarországra érted).
Faster! Harder! Cadaver!

#1255 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:58

- Szerintem, de a tények alapjan is elmondhatjuk. hogy a halálos balesetek 80 % -át a fába csapodo autok teszik ki, mert egykor egy idiota kitalálta, hogy telepítsünk fákat, milyen szép lesz, az országutak mentén

Stimmel. Így is van jól!
Győz a természetes kiválasztódás. Aki nem hajlandó betartani a szabályokat/törvényeket (a fizikáét sem!), az így jár. A fizika, a természet törvényei előtt lehet jártatni a nagy arcot a jogokról, rohadtul nem jelent - neki - semmit. Hülye vagy = meghalsz. Ilyen egyszerű.

Régi mondás: aki nem hajlik, az törik.
Gondolkoztál már ma?

#1256 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 23. 18:59

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 19:53

Nálunk gyakorlatilag nincsenek is hegyek (már ha a nálunkat Magyarországra érted).

Nálunk, Németországra gondoltam, mért onnan írok. Német vagyok. ;)

#1257 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:04

Idézet: Dextrose - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 19:51

Márpedig körbejártam már fél Europát és nem igen találkoztam fákkal utak mentén.

Rossz felében jártál ezek szerint... :)
Gondolkoztál már ma?

#1258 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:04

Idézet: bianca - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 19:59

Nálunk, Németországra gondoltam, mért onnan írok. Német vagyok. ;)

:omg: De hülye vagyok! :)
Azt tudtam hogy német vagy, de hogy a nálunkat miért ide Magyarországra értettem az rejtély. :)
Faster! Harder! Cadaver!

#1259 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:07

Idézet: Dextrose - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 16:41

Szoval válaszolnék a kérdésre, hogy miért kellene kivágni a fákat az országutak mentén Magyarországon (a hozzászolás nem off, mert egy pontban kapcsolodik a topikhoz)

- Ha megfigyeljük, a fák városokban legalább akkora károkat okoznak viharok során mint maguk a viharral járo szelek, jégesők (lásd a mostani esetet is)

- Az utak menti fákba nem csak belecsapódni lehet, de rendkívül veszélyes, ahogy a széltől, vihartol az utakra hullanak az ágak, törmelékek!

- Az ut menti fák karbantartása kiadás

- Az oxigén ujratermelése egyáltalán nem az ut menti fák dolga hanem az erdőké, beleértve a hegyeket is. Külföldön még senki sem fulladt meg az országutakon fahiány miatt.

Ezeket most komolyan mondod? Ennél azért komplikáltabb a dolog...

-Európában max azért nem látsz, mert autópályán mész. Amellé tényleg nem szoktak, hiszen amúgy is nagy térelválasztó hatása van.

- Budapesten a fák kivágása?? Így is elég szar a levegő (bár még mindig jobb mint sok nagyvárosé), plusz még a lakókörnyezet élhetősége is drasztikusan csökkenne. A műanyag palánkos ötletről nem is beszélve....

- De hogy pozitívumot is mondjak mellette: árnyékot ad, így nem melegszik fel annyira az aszfalt; nem égeti ki a szemed a nap; nem repülnek be a madarak esztelenül stb..

#1260 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 23. 19:07

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 20:04

:omg: De hülye vagyok! :)
Azt tudtam hogy német vagy, de hogy a nálunkat miért ide Magyarországra értettem az rejtély. :)

;) Nem vagy h***, gondoltam már, hogy valami félre mennt.

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.