HWSW Informatikai Kerekasztal: Fogászat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fogászat Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 23. 12:01

Nekem tegnap vették ki mindkét felső 8-ast. Kedden arra ébredtem, hogy fáj jobb oldalt az arcizmom, begyulladtak a nyirokcsomóim, és csak kicsire tudom kitátani a számat. Sejtettem, hogy a bölcsességfog miatt lesz mivel kb 60 fokban, az izmom felé nőtt ki jobb oldalt. Baloldalt is hasonló volt a helyzet, csak ott még nem nőtt ki annyira, de látni már lehetett. Szerdán aztán a fogorvos gyors megírta beutalót, átblattyogtam a terem túloldalára. Nagyon kedves és hozzáértő szájsebész hölgy adott két szurit, egyet kintre egyet szájpadlásba aztán kiküldött. Maga a kihúzás körübelül 3-4 másodperc volt és csak egy reccsenést hallottam. Mondtam is neki, hogy mivel ez ennyire nem fáj jövök holnap is egyre. Ő nem vette viccnek és mondta nem kell visszajönnöm holnap, kihúzza most a másikat is, rendben?! :D:D:D:D  Hát persze! Szóval megismételte a szurikat, de mostmár nem küldött ki. (Egyébként éreztem, hogy kicsit nehezebben megy a levegővétel a torkomon, de orromon át teljesen rendben volt. Valószínűleg kisebb adagot kaptam.) A baloldali még annyi ideig sem tartott és még a reccsenést sem hallottam. A sebek helyére betömködött felszívódós gyógyszer kockákat, mondta hogy ne öblögessek, ne igyak tejet, de mossam meg rendesen a helyét mindig. A fogakat megkaptam, mivel éppek voltak teljesen. Itthon öcsém nem használt kontaklencse tartójában landoltak. :) Cataflamot nem kaptam, de nem is fáj. Azt hiszem mákom volt, hogy nem kellett darabolni, se a fogam, se az ínyem se az állkapcsom.

#142 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 20:52

Én is felkészültem lelkiekben a két alsó bölcsességfogam kiszedésére. Jövő héten megyek dokihoz. Még nem bújtak ki az íny alól, de már kacsingatnak kifelé, :) és érzem, hogy nyomják előre az alsó fogsoromat. Ki velük. :)

Szerkesztette: eszpe 2005. 06. 23. 20:53 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#143 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 13:51

Kicsit felhozom ezt, nemsokára megyek fogorvoshoz, két-három fogam biztos kezelni - tömni kell.

Változtak valamit a szabályozások? Körzetes fogorvoshoz megyek, úgy tudom a fogmegtartó kezelésért nem kell fizetni.  ?

Remélem nem lesz hentes a dolog :)

Szerkesztette: Kory 2005. 10. 26. 13:52 -kor

#144 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 14:03

Idézet: Kory - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 14:51

Kicsit felhozom ezt, nemsokára megyek fogorvoshoz, két-három fogam biztos kezelni - tömni kell.

Változtak valamit a szabályozások? Körzetes fogorvoshoz megyek, úgy tudom a fogmegtartó kezelésért nem kell fizetni.  ?

Remélem nem lesz hentes a dolog :)

Én most járok éppen a végefelé, egy sima tömés, egy gyökérkezelés, egy letört fog-gyökérkezelés-csapolás :cool: , így jár aki 3 évig elhanyagolja :( ...és persze a pénztárcám is :D
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#145 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 14:55

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 15:03

Én most járok éppen a végefelé, egy sima tömés, egy gyökérkezelés, egy letört fog-gyökérkezelés-csapolás :cool: , így jár aki 3 évig elhanyagolja :( ...és persze a pénztárcám is :D

Kedden hajnalban nem aludtam... reggel felkerekedtem es jobb hijan a X.keruleti Egeszseghazban kotottem ki... faja kis gyokerkezeles, Dr. Balassa Katalin a doki, es csak ajanlani tudom mindenkinek :)... jovoheten kell visszamennem, remelhetoleg akkor sem fog valtozni a velemenyem :)
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#146 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 15:04

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 15:55

Kedden hajnalban nem aludtam... reggel felkerekedtem es jobb hijan a X.keruleti Egeszseghazban kotottem ki... faja kis gyokerkezeles, Dr. Balassa Katalin a doki, es csak ajanlani tudom mindenkinek :)... jovoheten kell visszamennem, remelhetoleg akkor sem fog valtozni a velemenyem :)

Gyökérkezelésnél az első alkalom a durva, a többi már gyerekjáték, ne aggódj. :) Nekem volt már három. :omg: :(

#147 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 16:38

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 16:04

Gyökérkezelésnél az első alkalom a durva, a többi már gyerekjáték, ne aggódj. :) Nekem volt már három. :omg: :(

Hat ja, annyi erzestelenitot adott, hogy majdnem bealudtam es meg igy is kapaszkodtam a szekbe rendesen mikor nyitotta fel a furoval :( de rendes volt nagyon,  mindig mondta, hogy most gebasz lesz, de csak par masodpercig, es tenyleg 2-3secnél egyszer sem ereztem tovabb, azt, hogy mingyá' beszarok :D
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#148 Felhasználó inaktív   zimbo3 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 26. 18:07

eddig soha semmi problemo nem volt a fogaimmal... két-három éve elkezdett az fogam kicsit ránőni a másikra... ez sajnos nagyon zavar... viszont fogszabályozót semmiféleképpen nem szeretnék.. esetleg foghúzás... kérdem én' mennyire fájna ez a "rutin" műtét?? :rolleyes:

#149 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 18:11

Idézet: zimbo3 - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 19:07

eddig soha semmi problemo nem volt a fogaimmal... két-három éve elkezdett az fogam kicsit ránőni a másikra... ez sajnos nagyon zavar... viszont fogszabályozót semmiféleképpen nem szeretnék.. esetleg foghúzás... kérdem én' mennyire fájna ez a "rutin" műtét?? :rolleyes:

Valszeg attól nő egymásra, mert a bölcsességfogad összetolja az egész fogsorod, nincs elég helye, vagy nem megfelelő irányba nő. ilyen esetekben tényleg érdemes megválni tőle. Nekem mindkét alsó nyolcasom ki van már húzva, igaz, lukasak voltak, sőt, húzás közben szét is törtek, de a fő probléma nálam az volt, hogy a foggyökerek görbék voltak, így ha egybemaradt volna a fog, akkor se lett volna egyszerű kihúzni. :omg: Így meg kifejezetten durva elmény volt. :fear:

#150 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 18:23

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 17:38

mindig mondta, hogy most gebasz lesz, de csak par masodpercig, es tenyleg 2-3secnél egyszer sem ereztem tovabb, azt, hogy mingyá' beszarok :D

Nekem is mondta, szintúgy elhanyagolás pótlásképp hozatom mostanság rendbe, + némi tatarozás, 1-2 régi tömés cseréje. Hétfőn volt egy gyökértömés, most cementbe foglalva várja a befejezést. Előtte 1 héttel volt a gyökérkezelés, azt mondta hogy most akkor nagyon fog fájni... és nem fájt. Átvert! Perelni fogok, vagy nem.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#151 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 10:17

Idézet: Kory - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 14:51

Kicsit felhozom ezt, ......

Nah csiszolás volt meg minden, gyökérkezelés is, meg tömés is.

De ajánlotta hogy ezekre már koronát kell tenni, mert úgy lesz szép (meg neki kifizetődő). :)

Sajnos ez van, jobban oda kellett volna figyelnem az elmúlt 2-3 évben, s az az érdekes, hogy nem a fogzománc felől, hanem belül a foggyökerek felől indult el a szuvasodás, így szinte nem is látszott, csak mikor fúrta a fogat, mondta hogy ez már belül nagyon nyílt, valószínű a tömés 1-2 éven belül kiesne belőle, vagy nem lenne tökéletes. stb. stb...

Ez így most nem lesz olcsó dolog, de sajnos ez van, tulajdonképp 3 fogra kell korona, de 4-et kell csináltatni lesz mert az egyikre "rakják rá".

Ma volt a csiszolgatás (igen kellemes dolog :) ) kb. fele akkorák a csiszolt fogak mint a többi, igazi élmény vagyok most :)

Ezek közül már két fogam már volt gyökérkezelve amire kerül korona, nem fájtak, a mostani friss gyökérkezelés bizony "kissé" szúró fájdalmas érzés (megbökik az agyad :) ), meg felül az injekció is (spontán könnyindulás azonnal + feszítés szúrás... yeee.).

Jövő héten csütörtökön folytatjuk...

#152 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 10:32

Nálam a letört fogat asszongya gyökérkezeljük, de nem fog fájni mert már halott a fog....Elő is vette azt a tűszerű akármit, feltolta a gyökérbe, én meg majdnem mellbe rúgtam az asszisztenst, a másik lábammal meg a tálcát :D ....azt mondja ezek szerint nem halott! :eek: Egy másodperc alatt izzadtam le :cool: Aztán kérdeztem tőle, hogy nem lehet megmenteni a fogat? Adott egy tükröt, majd a "piszkával" megfogta és szabályszerűen letolta(letörte) a fogam...ennyire el volt szuvasodva :eek:
Fasza, csap+korona :smoker:
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#153 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 20:03

Bassza meg!

Fáj a bal oldali alsó leghátsó zápfogam mögött az íny. Valószínűleg bölcsesség fog lesz a dologban.
Nem hiányzik, mivel holnap indulok pihenni pár napra. Mondjuk nem gond, van a családban fogorvos.
Az utolsó zápfog nem fáj, kocogtatásra sem. Gyökértömve volt évekkel ezelőtt, hogy ha kell majd egy híd a számba, akkor legyen mire rakni.

Lidocaine-nal indulok pihizni. Bár a Lidocaine nem hat belső fájdalomra, úgyhogy fújhatom :(

#154 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 08:56

Fogkőleszedés mennyire fáj? Kinek van ilyen tapasztalata?
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#155 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 09:06

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 9:56

Fogkőleszedés mennyire fáj? Kinek van ilyen tapasztalata?

Az első fogaknál érzékenyebb amikor szedi, de inkább azt mondom kellemetlen mint fáj :cool:
Sajnos nekem is félévente kell mennem fogkőleszedésre...

#156 Felhasználó inaktív   Solano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 19:12

A fogkőszedés nem fáj de nem is kellemes. Sajna nekem szokott az ínyem vérezni ezt mondta is a dokinő amikor szedte a fogkövet. De ha túl vagy rajta akkor befújja valamilyen porral amitől aztán egész napra friss lesz az ember szája.
He, who controls the past
commands the future.

He, who commands the future
conquers the past.
                    George Orwell

#157 Felhasználó inaktív   Solano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 19:30

Ja ami májusban etört. Az eltört az inlay mellett most is.  :(

Picit félek mert nem tudom mi lesz és mennyit kell majd fizetni amúgy a fog magától sose fájt amikor eltört akkor is csak érzékeny volt, így szerintem a gyökérrel nem lehet baj. De nem lesz olcsó az biztos.

Nem tudom ti hogy vagytok vele de én inkább elviselek egy gyökérkezelést mint egy húzást.

Amúgy egy gyerekkori húzás (az akkori fogorvos a gyerekfogászaton először betömte majd egy évre rá ki kellett húznia, ja és nem miattam rúgták ki később, hanem mert egy gyereknek szétfúrta a fogát) miatt kell most implantátumot csináltatnom. Hát nem lesz olcsó. Ha hidat csináltatnék akkor meg két jó fogról kellene a koronát csiszoltatnom, amit meg szerintem két egészséges fog esetén nem igazán érdemes.
commands the future.

conquers the past.
                    George Orwell

#158 Felhasználó inaktív   Solano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 19:39

Idézet: Kory - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 9:17

Ez így most nem lesz olcsó dolog, de sajnos ez van, tulajdonképp 3 fogra kell korona, de 4-et kell csináltatni lesz mert az egyikre "rakják rá".

Na ezt nem értem. Miért kell 4 korona amikor 3 at kellett kezelni?
commands the future.

conquers the past.
                    George Orwell

#159 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 19:48

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 9:06

Az első fogaknál érzékenyebb amikor szedi, de inkább azt mondom kellemetlen mint fáj :cool:
Sajnos nekem is félévente kell mennem fogkőleszedésre...

Pont az első fogak... Fakk  :omg:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#160 Felhasználó inaktív   Solano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 12:03

Na ma voltam a fogorvosnál a letört fog miatt. Nem fájt egyáltalán. UV -re keményedő kompozittal kitömte a helyét majd megvilágította oszt amikor megnéztema tükörben leesett az állam.  :OOO  :respect:

Nem is látszik a nyoma. Senki meg nem mondaná, hogy kezelve volt. Amúgy evésnél is ki fogompróbálni mert kíváncsi vagyok rá.

Ja és szerencsére nem kért érte semmit (az inlayt is ő csinálta), amúgy egy magánfogászaton volt.

Szerkesztette: Solano 2005. 11. 01. 12:08 -kor

commands the future.

conquers the past.
                    George Orwell

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7