HWSW Informatikai Kerekasztal: Fogászat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fogászat Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Solano 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 12:32

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 11:02

Erről jut eszembe, az első munkahelyemen (egy orvosi műszer- és protézisgyártó cégnél) terveztünk és gyártottunk fogimplantátum rendszert, nos nem igazán szeretnék odáig jutni, hogy ilyet kelljen belerakni az állcsontomba...:
Kép
(Nem ekkor a valóságban, hanem olyan fele csak kb.)

Na én meg lehet, hogy ilyet fogok kapni. Azért csak lehet mert előtte még meg kell beszélnem a szájsebésszel is a dolgot, hogy lesz -e neki hely, meg minden. Régi húzás volt,  hátul de azért már zavar, hogy üres az a rész.
He, who controls the past
commands the future.

He, who commands the future
conquers the past.
                    George Orwell

#162 Felhasználó inaktív   Solano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 23:27

Nos hely nem volt neki mert annyira összementek. Azért, hogy egyenesen álljanak a héten megyek szabályoztatni.
commands the future.

conquers the past.
                    George Orwell

#163 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 14:21

Hi all!

Apró kerdes: Jovo heten megyek talan utoljara (remelhetoleg egy jo darabig) a fogdokinenihez... X.keruleti egeszseghazban van, ugyeletre rohantam be anno mikor nem tudtam aludni a bal also 6os miatt... nos azt gyokerkezelte, meg 3 vagy 4 szuvas fogat is talalt, azok egy reszet betomte, a hatralevot meg kedden...  ja meg kicserelt egy amalgam tomest is... es a gyokerkezelesen kivul mindet magatol, azt mondta ha mar itt vagyok akkor szivesen megcsinalja es legalabb nekem sem lesz bajom egy darabig a fogaimmal... szoval full generalt kaptam... de a lenyeg: mivel az egeszet allja a TB, ingy lesz... viszont illik ilyenkor addni valamit a dokinak? Valahogy jo lenne meghalalni a sok torodest (tenyleg nagyon aranyos, es nagyon jo keze van a fogakhoz)... valami csekely kis csuszo halapenzre gondoltam, de nem tudom ezt fogdokinal illik-e, vagy nem-e megsertodik, vagy egyaltalan mi szokas itthon ilyen ingyenes allami ellatas utan? Vagy esetleg valami aprobb ajandekcsomag?  :think: Mit gondoltok?

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#164 Felhasználó inaktív   Solano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 22:20

Tedd azt legalább emlékezni fog rád és mindig rendes lesz veled.
commands the future.

conquers the past.
                    George Orwell

#165 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 21:03

Csessze meg, fáj a fogam...
Egy hete is fájt, akkor elmúlt 4 nap alatt. Felhívtam a dokimat tegnap időpontegyeztetésre, de csak szerda délután tud fogadni :( Mit egyek, hogy abbamaradjon? Nagyon sz*r  :(
Egész nap nem fájt, csak kicsit kezdtem érezni kb. egy órája, megmostam a fogam és csak szarabb lett.  :reklamacio:

#166 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 21:06

Jah, tudtom ajánlani egy _jó_, biztos kezű, nem kapkodós, megbízható, kedves magándokit Budapesten?
Az ismert fogorvosom Szentesen van, de ide nem tudok olyan könnyen elmenni mintha Bp-en lenne (csak 2-3 hetente hétvgégén vagyok Szentesen, többi időben Bp-en).

#167 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 21:40

Idézet: Thrawn - Dátum: 2003. máj. 7., szerda - 9:31

...
Miután látom, hogy Te is budapesti vagy, Neked is ajánlom:

dr. Németh Mihály,  Pálvölgyi köz 13  Tel:368-4666

Ez nem reklám, nem ismerős ajánlgatása, tényleg nagyon jó.  :)

Dolgozik még ez a doki? Kb. milyen árakkal számolhatok majd nála, ha hozzá vet a sors?

#168 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 21:49

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 21:40

Dolgozik még ez a doki? Kb. milyen árakkal számolhatok majd nála, ha hozzá vet a sors?

Ajánlani én is tudok egy csinos fogdokinénit:
Dr. Kiss Kinga III. Evező köz 7. fsz. 2.      367-8026

Nyáron voltam nála utoljára, szerintem még biztos dolgozik. Nagyon szépen dolgozik, és a nyitvatartásuk is elég bő, lehet ,hogy tud ő, vagy valamelyik másik doki fogadni a rendelőben. (ha jól emlékszem, hárman vannak, mindhárman nagyon korrektek. :up:)

#169 Felhasználó inaktív   Hauzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 23:20

Náam jobban senki nem fél a fogorvostól. Mondjuk alapból elég szarok a fogaim, volt már cisztaoperációm is ( L alakba felvágták az ínyem, kihajtották az inyhártyát mint az ablakot,a doki szemuvegében láttam a metszőfogam melletti fog gyökerét, véste furta kalapálta fröcskölt a vér, rendesen maszkot huzott ő is meg az asszisztens is azthittem befosok) jo mélyen volt a ciszta természetesen,  elszédultem, vizszintbe rakta a széket pihetnem tizpercet miután  összevarták hujj nemkivanom senkinek).

Szal fél éve ráharaptam egy kóbászra, egy tömés meg kiesett (egy eléggé hátso fogrol van szo). Szal ez már egy kezelt fog, de csak a fele van meg. Viszont nem fáj. Csak ilyen fogmaradvány az egész. Ki akarja huzni azóta se mentem. Szerintetek ebből lehet épiteni még valamit, vagy tényleg huzassam ki? Komolyan mondom, bárcsak fájna, akkor elmennék. Illetve egyszer már elmentem, leultem a váróban, meghallottam bent a furot és eljöttem.... Szal a kérdés adott... Félfogbol épitenek fogat, vagy létezik már az az állapot amikor télleg huzni kell....  mondjuk ez az orvos operált annak idején, érti a dolgát.... igaz kicsit faragatlan a modora, de szakember (faragatlan alatt azt értem hogy pl "ne csukd már be a szád igy hogy csináljam meg (orditva) majdnemhogy a bazmeget is hozzateszi",  meg az is jo amikor belenéz és aszongya "hu amindenit ez nem lesz egyszeru"... szal lelki terror megvan, de amit ő csinalt nekem eddig az meg is maradt... cska ezzel a fél foggal vok gondba  :(  :(

Szerkesztette: Hauzman 2005. 12. 26. 23:22 -kor

Q6600/Giga p35/4*1gb Kingstion 4*1gb ddr2800/HD4850/Hitachi500GB/Maxtor200GB/Pioneer 16xDVDRW/Plextor DVD/Thermaltake 430W/LG 19" LCD/Samsung 82cm LCD

#170 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 00:16

Fél fogból még felépítenek, de amelyik ezt nem vállalja az hentes.
Ha a fog rendesen le van gyökértömve, akkor arra lehet építeni. Hátsó fogat semmiképp nem szabad kihúzatni, mert különben a hidat/koronát  is csak implantra tudják felrakni. Inkább gyökér kezelni és aztán felépíteni, de semmiképpen nem szabad kihúzatni. Még akkor sem ha feldagadt a pofád :)

Nekem van egy ilyen felépített fogam. Kettétört, majd a gyökér tömés után fényre kötő anyagból lett felépítve rétegenként. Teljesen olyan mint a jó fogaim, és kb 10 éve nincs vele gond. Szükség esetén erre lehet majd hidat rakni, de egyelőre nem állok olyan rosszul.

#171 Felhasználó inaktív   Hauzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 13:34

akkor januárba megcsinaltatom thx
Q6600/Giga p35/4*1gb Kingstion 4*1gb ddr2800/HD4850/Hitachi500GB/Maxtor200GB/Pioneer 16xDVDRW/Plextor DVD/Thermaltake 430W/LG 19" LCD/Samsung 82cm LCD

#172 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 22:01

Na, túlvagyok a fogorvoson. Tegnap mentem 5-re, 6kor bejutottam mert időben elcsúszott. Megnézte, azt mondta, hogy már nem kezd neki, de menjek vissza ásnap (vagyis ma, csütörtökön) és megcsinálja a tömést.
Visszamentem, injekciót kértem, elzsibbadt rendesen, mégis fájt eléggé a fúrás (tudod milyen az amikor izzad az ember és mégis fázik). De megcsinálta. Azt mondta a dokim, hogy elég mélyen szuvas volt, azért fájt. Más rossz fogam nincs, megnézte. De azért majd nyáron megyek megint, nem akarom, hogy majd az esküvőmön vagy nászutamon fájjon :) :cool:
Most még kicsit fájdogál, enyhén, remélem éjszaka kialszom.

#173 Felhasználó inaktív   Hauzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 22:32

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 21:01

Na, túlvagyok a fogorvoson. Tegnap mentem 5-re, 6kor bejutottam mert időben elcsúszott. Megnézte, azt mondta, hogy már nem kezd neki, de menjek vissza ásnap (vagyis ma, csütörtökön) és megcsinálja a tömést.
Visszamentem, injekciót kértem, elzsibbadt rendesen, mégis fájt eléggé a fúrás (tudod milyen az amikor izzad az ember és mégis fázik). De megcsinálta. Azt mondta a dokim, hogy elég mélyen szuvas volt, azért fájt. Más rossz fogam nincs, megnézte. De azért majd nyáron megyek megint, nem akarom, hogy majd az esküvőmön vagy nászutamon fájjon :) :cool:
Most még kicsit fájdogál, enyhén, remélem éjszaka kialszom.

vazze tul vagy rajta de jó neked..... én január első hetén "fekszem a kés alá", nem baj, majd szilveszterkor berugok hogy felejtsek

#174 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 00:03

Idézet: Hauzman - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 23:32

vazze tul vagy rajta de jó neked..... én január első hetén "fekszem a kés alá", nem baj, majd szilveszterkor berugok hogy felejtsek

Nekem nemreg szedtek ki az egyik hatost... jobb felsot nevezetesen... mar eleg rossz allapotban volt, anno vagy 5eve gyokerkezeltek (erdekes egyebkent csak a 6osak vannak tomve, a tobbivel semmi gondom... pedig nem csak azzal ragok, es ugyan ugy mosom napi 2x mindegyiket :) no mindegy)... szoval lenyeg, hogy a jobb felsot kiszedtek, mert jon a 8as, es bazi ferden akar kijonni :( raadasul elol is kezd kifordulni az egyik, nagyon szukosen fertek el eddig... hatos ki, elvileg a 7est a helyere fogja tolni a 8as, es az elso is visszamegy a helyere magatol, azt allitja a doki megusztam egy fogszabalyzot es egy fajdalmas bolcsessegfog kinovest... na de nem is ez a lenyeg, fostam mint az atom,  hogy ez nem lesz egyszeru huzas, mert szajsebeszetre kuldtek vele (gondolom a neni nem valalta be mert nincs olyan kondiban :D)... meglatom a foorvost :eek: na mondom engem temetnek... mintha a sarki hentest lattam volna isten bizony, egyik ujja vastagabb volt a csuklomnal :) ijeszto latvagy,  valszeg minden szint jatszottam :) beadja az injekciot, kiulok 10percre (par miatyankra futotta) aztan beulok, es valami hihetetlen gyorsan es fajdalommentesen ugy kikapta a fogat,  hogy en komolyan azt hittem hogy szivat, es valami elore odakeszitett fogat mutat nekem, es az enyem meg ott van a szamban... meg is neztem a nyelvemmel gyorsan mielott betamponozta volna :D ... ez mar a masodik kellemes csalodasom volt a X. keruleti egeszseghazban... az elso az volt, mikor 10re rendeltek oda, en 10:05-kor erkeztem, es lecsesztek hogy itt varnak ram mar 5perce, maskor ne kessek :eek: en meg azt hittem meg olvasnivalo is kell a varoba... azota mindig pontos vagyok, es tenyleg pontosan hivnak is be  :up:
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#175 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 11:44

Idézet: Hauzman - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 22:32

Még fájdogál, megkínozta eléggé. De már enyhült az éjszkához képest (kopp-kopp-kopp).

#176 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 30. 11:56

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 0:16

Nekem van egy ilyen felépített fogam. Kettétört, majd a gyökér tömés után fényre kötő anyagból lett felépítve rétegenként. Teljesen olyan mint a jó fogaim, és kb 10 éve nincs vele gond. Szükség esetén erre lehet majd hidat rakni, de egyelőre nem állok olyan rosszul.

És mennyibe kerül mindez? Ugyanis nekem ugyanez a problémám. És nem szeretném kihúzatni. (Egyébként mit értesz azon, hogy ha kihúzzák, akkor csak implanttal oldható meg a fogpótlás?)

Emellett úgy vagyok vele, mint Hauzman. Rettegek a fogorvostól. Meg úgy általában az eget verdesi a vérnyomásom már akkor, ha csak elballagok egy rendelőintézet mellett. Ez azóta van így, hogy 16 éves koromban altatás nélkül vették ki a manduláimat. Borzalmas élmény volt. Azóta a hideg kiráz, ha a számhoz injekcióval, szikével, miegymással közelítenek.

(Persze ehhez az egész "korházundorhoz" alaposan hozzájárul az is, hogy másfél évig az összes féle orvost végigjártam a lábam miatt... hiába.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#177 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 22. 19:49

Hy!
Jövőhéten fognak fogszabályzót felrakni :smoker:
Az a baj, hogy nemtudom mire számítsak.Nagyon fáj? :D
Állítólag csak az első pár nap...
Fogszabályzosok ide ha vannak ilyenek ;)
Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#178 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 19:51

Kép

#179 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 19:57

Idézet: Gaspy - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 20:49

Hy!
Jövőhéten fognak fogszabályzót felrakni :smoker:
Az a baj, hogy nemtudom mire számítsak.Nagyon fáj? :D
Állítólag csak az első pár nap...
Fogszabályzosok ide ha vannak ilyenek ;)

attól függ, milyet, hova, mekkora eltérést raknak helyre, etc
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#180 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 20:02

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 20:57

attól függ, milyet, hova, mekkora eltérést raknak helyre, etc

Szájba :D

Téma megosztása: