HWSW Informatikai Kerekasztal: Háztartási gépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Háztartási gépek Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 26. 14:33

Idézet: carcass - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 14:45

Ha nem titok, miért akarod rákötni?

Új albérletbe költöznék, aminek mindenféle paraméterei (fekvés, méret, ár, stb.) megfelelnének, két dolgot kivéve.  E két dolog közül az egyik, hogy a konyhában van a mosógép bekötéséhez szükséges vízcsap és vízelvezető.  [szerk.:  Vagy lehet, hogy ez a mosogatógép számára van?  Fenetudja...  Mindenesetre a fürdőszobában nincs.]
Namost én nem szeretnék a konyhába mosógépet, mert a konyha egy légtér a szobával, és a mosás azért nem olyan csendes dolog.  Másrészt pedig kiváló felültöltős mosógépem van, amit pl. egy konyhapult alá nehezen lehetne beintegrálni (; a költözés miatt lecserélni pedig nem szeretném.
Úgyhogy felmerült a gondolat, hogy meg lehetne-e ezt valahogy workaroundolni, és ha igen, hogyan.  A vízelvezetés nem gond, felakasztom a csövet a kád szélére és kész.  A bejövő víz viszont fennakadás.  A fürdőben van két csap, egy a mosdónál, egy a kádnál.  Ha ezek közül az egyik egy mosás ideje alatt nem lenne használható, az nem gond.  Ellenben a mosógép csövét valahogy csatlakoztatni kellene, amire per pillanat nincs ötletem.  Alternatív lehetőség lenne, hogy a mosdó alatti sarokszeleptől(?) a mosdó csapjáig menő vezetékrészbe valami elosztóféleséget beiktatni, amire aztán a mosógép csöve rámehetne...  De itt már nem tudom, hogy mit is kellene keresnem, illetve már a magyar terminológiával sem vagyok tisztában, nem még a némettel...

Szerkesztette: szeder 2007. 07. 26. 14:37 -kor

#262 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 14:56

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 8:54

Talán le kellett volna a cuccokat öblítenie mielőtt belerakja a gépbe :)

Hja, hugom mos/foz/takarit skilljei meg az enyemeket is alulmuljak, pedig joval komolyabb bonust kap az inventoryjaban levo felszerelestol, mint en.

#263 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 15:01

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 15:56

Hja, hugom mos/foz/takarit skilljei meg az enyemeket is alulmuljak, pedig joval komolyabb bonust kap az inventoryjaban levo felszerelestol, mint en.

Szerez xp-t, szintet lép, menni fog.

#264 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 15:02

Hat ja, anyam vett neki egy alapfoku szakacskonyvet a nevnapjara.

Azota tud rantotthust panirozni.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 26. 15:04 -kor

#265 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 17:16

Idézet: szeder - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 15:33

Új albérletbe költöznék, aminek mindenféle paraméterei (fekvés, méret, ár, stb.) megfelelnének, két dolgot kivéve.  E két dolog közül az egyik, hogy a konyhában van a mosógép bekötéséhez szükséges vízcsap és vízelvezető.  [szerk.:  Vagy lehet, hogy ez a mosogatógép számára van?  Fenetudja...  Mindenesetre a fürdőszobában nincs.]
Namost én nem szeretnék a konyhába mosógépet, mert a konyha egy légtér a szobával, és a mosás azért nem olyan csendes dolog.  Másrészt pedig kiváló felültöltős mosógépem van, amit pl. egy konyhapult alá nehezen lehetne beintegrálni (; a költözés miatt lecserélni pedig nem szeretném.
Úgyhogy felmerült a gondolat, hogy meg lehetne-e ezt valahogy workaroundolni, és ha igen, hogyan.  A vízelvezetés nem gond, felakasztom a csövet a kád szélére és kész.  A bejövő víz viszont fennakadás.  A fürdőben van két csap, egy a mosdónál, egy a kádnál.  Ha ezek közül az egyik egy mosás ideje alatt nem lenne használható, az nem gond.  Ellenben a mosógép csövét valahogy csatlakoztatni kellene, amire per pillanat nincs ötletem.  Alternatív lehetőség lenne, hogy a mosdó alatti sarokszeleptől(?) a mosdó csapjáig menő vezetékrészbe valami elosztóféleséget beiktatni, amire aztán a mosógép csöve rámehetne...  De itt már nem tudom, hogy mit is kellene keresnem, illetve már a magyar terminológiával sem vagyok tisztában, nem még a némettel...

Nekünk is olyan a házunk, hogy a falon van egy kiállás a kézmosónak, amire van telepítve egy csapegy elosztóval.A csap azért kell, mert így ha a mosógépet ki kell venni, akkor hidegviz a kézmosónál még jöjjön ezerrel.
Nem tudom érthető e, mert ha nem akkor dobok egy képet róla.
Úgyhogy az elosztó a felálláshoz jó 5let, nyomon vagy csak csap is kell hozzá. ;)
A terminológiát megoldjuk valahogy...
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#266 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 23:42

Idézet: carcass - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 18:16

Nekünk is olyan a házunk, hogy a falon van egy kiállás a kézmosónak, amire van telepítve egy csapegy elosztóval.A csap azért kell, mert így ha a mosógépet ki kell venni, akkor hidegviz a kézmosónál még jöjjön ezerrel.
Nem tudom érthető e, mert ha nem akkor dobok egy képet róla.
Úgyhogy az elosztó a felálláshoz jó 5let, nyomon vagy csak csap is kell hozzá. ;)
A terminológiát megoldjuk valahogy...

Köszönöm.
Voltam azóta barkácsolós-mindenes szaküzletben (kb. mint odahaza Obi vagy Praktiker) meglesni a kínálatot mindenféle vizes szerelvényekből és művelni magam a helyi terminológiát illetően, majd ezzel a tudással felvértezve némi google és ebay klikkolgatás során arra jutottam, hogy egy ún. kombinált szarokszelep lesz az én barátom (;

#267 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 06:49

Idézet: szeder - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 0:42

Köszönöm.
Voltam azóta barkácsolós-mindenes szaküzletben (kb. mint odahaza Obi vagy Praktiker) meglesni a kínálatot mindenféle vizes szerelvényekből és művelni magam a helyi terminológiát illetően, majd ezzel a tudással felvértezve némi google és ebay klikkolgatás során arra jutottam, hogy egy ún. kombinált szarokszelep lesz az én barátom (;

Na amiénk pont ilyen, csak nálunk egy elzáró van, ezen meg ha jól értelmezem a dolgot, akkor kettő.
Hajrá. :up:  :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#268 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 17:05

No, akkor mivel úgy néz ki, hogy a remek mosógépem megmarad, felmerül a következő kérdés:

"0 fokos" zónával vagy rekesszel rendelkező hűtőgépekkel mik a tapasztalatok?  A marketing szerint hosszabb ideig megőzik benne frissességüket a mindenféle növények és egyéb dolgok...  De vajon a gyakorlat is igazolja ezt? (;

#269 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 12:52

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 16:02

Hat ja, anyam vett neki egy alapfoku szakacskonyvet a nevnapjara.

Azota tud rantotthust panirozni.

Izé... :think:  Mennyi idős a húgod?
Mert a 3 (három) éves fiam az tud bántotthúst panírozni, és nem kell neki hozzá szakácskönyv.
Viszi magával a kissámlit a konyhába az anyja mellé, mert a lehajtható szekrényajtó már nem bírja el a súlyát.
Amióta stabilan jár, minden lépését követi az anyjának, és csinálja utána, amit ő.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#270 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 12:57

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 8:54

Talán le kellett volna a cuccokat öblítenie mielőtt belerakja a gépbe :)

Nem kötelező, bár én is leöblítem tisztességből.
Ilyen "zöldülés" esetén viszont egy-egy bepakolás nélküli "gyors" program futtatása ajánlott.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#271 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 13:05

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 13:57

Nem kötelező, bár én is leöblítem tisztességből.
Ilyen "zöldülés" esetén viszont egy-egy bepakolás nélküli "gyors" program futtatása ajánlott.

Tovább fogja a gép bírni, ha nem áll a pörköltmaradék az aljában :)

#272 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 15:26

Hűtő kellene a munkahelyemre. 30-35ezer forintból kellene a lehető legnagyobbat és legcsendesebbet kihozni. Hol nézzek körül (csak új lehet)?

#273 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 17:49

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 13:52

Izé... :think:  Mennyi idős a húgod?

Husszal tobb...

#274 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 11:06

Helló!

Tudja valaki mi a neve annak a berendezésnek, ami úgy néz ki, mint egy mikró, csak lenyitható ajtaja van, elektromos sütő van benne, a tetején meg két főzőlap?
Láttam már ilyet, de nem tudok rákeresni, mert az eletromos sütő/főzőlap kifejezésekre mindig a szokásos beépíthető/szabadon álló sütő-főzőlap kombókat dobja fel a google...  :think:

#275 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 20:05

Idézet: begbie - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 12:06

Helló!

Tudja valaki mi a neve annak a berendezésnek, ami úgy néz ki, mint egy mikró, csak lenyitható ajtaja van, elektromos sütő van benne, a tetején meg két főzőlap?
Láttam már ilyet, de nem tudok rákeresni, mert az eletromos sütő/főzőlap kifejezésekre mindig a szokásos beépíthető/szabadon álló sütő-főzőlap kombókat dobja fel a google...  :think:

Kép

#276 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 20:12

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 21:05

Kép

igen ez az, de hogy hívják?:)

#277 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 20:34

Idézet: begbie - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 21:12

igen ez az, de hogy hívják?:)

Electric_Oven_with_Two_Hot_Plates.jpg  :Đ

-C0pp3rM!n3-

#278 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 09:57

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 21:34

Electric_Oven_with_Two_Hot_Plates.jpg  :Đ

-C0pp3rM!n3-

eddig én is eljutottam, le is tükörfordíthatom, akkor sem tudom hogy keressek rá magyarul  :pokeas: ;)

#279 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 18:22

korulbelul mennyibe kerul egy mosogep javitasa? csapagyas volt es elegge vizkoves is. tehat ugy kerdem, hogy csapagy csere (2 db) + vizko eltavolitas + szerelesi koltseg + amit meg felszamolnak ilyenkor. 15K? (amugy 8-9 eves a mosogep)

csak azert kerdezem, mert faterral megcsinaltuk es hogy megis kb mennyibe fajt volna, ha szerelot hivtunk volna hozza. :D kb 1 honapja megy mar igy. jobb mint ujkoraban. hehe..
(nyilvan nem pontos arat kerek, mert fugg az alkatreszektol is, szoval valami atlag, hogy megis.)
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#280 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 20:42

Biztos olcsobb, mint 8 evig tolteni bele a Calgont.

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.