HWSW Informatikai Kerekasztal: Háztartási gépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Háztartási gépek Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 13. 14:27

TEKA sütő, 1 éves, pont garancián kívül. Termosztát hulla. 17 rugó, ha szervizen keresztül hívod a fószert. Ha közvetlenül a fószert, akkor csak 10. Kellett nekünk ilyen cucc. Kicsit idegesítő, főleg, hogy most 2+2 év garanciát adnak rá. Ráadásul nem is a legalapabb sütőt vettük. Mondta a csóka, hog yhiába német meg küchentechnik, ha amúgy meg made in turkey (nem, nem a pulyka).
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#422 Felhasználó inaktív   Gyalogkakukk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 15:39

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 13:10

Hát Electrolux...Nekem alap, hogy legalább 70-80l legyen a fagyaszó és fiókos legyen. És ha lehet alulfagyasztós....hát Electrolux kilőve, mert árukereső nem dobott semmit se :( De kösz és böngészgetek még tovább. Ja és 80 alatt, ha lehetek ennyire válogatós :Đ

azért ne írd le ilyen hamar az Electrolux-ot, valamit rosszul adhattál meg a keresőben :)
http://www.muszakide...oducts_id=29261

Két hete vettem pont ilyet, eddig remek.

#423 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 16:41

Idézet: Gyalogkakukk - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 16:39

Két hete vettem pont ilyet, eddig remek.

Bebaszna, ha két hét után egy majd 90e értékű hűtőnek baja lenne.Hosszabb távon, út 2-3 éven belül azonban lehetnek gondok.Sógor naponta javít hűtőt, tölt fel gázzal, cserél kompresszort, szigetelő habot a fagyasztó körül etc.Tudna mesélni.
Eletrolux nem a csúcsok csúcsa.Szurkolok, hogy hosszú távon gond nélkül szolgáljon. ;)
A műszaki depo egyébként korrekt volt, én júliusban vettem náluk egy vizes porszívót.Hétfőn hívtam őket, kedden visszahívtak, szerdán jött a cucc.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#424 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 17:47

Indesit hűtőkről tapasztalat esetleg a sógornál? A Ban 12 esetleg 13at nézegetem perpill, bár egy A+os <300liter hűtőnek tudnék örülni.
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#425 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 18:15

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. okt. 12., vasárnap - 15:29

Mivel ez eddig bevállt, ezért vettünk egy ugyanilyet, csak zöldben (GC3109) :) 8990 Ft volt a Tescoban :) (a következő ami tetszett és volt is belőle, az az EW-ben volt 18e-ért GC4410-es)

Ami szikrázik néha, az bevált? :D Nekem olcsó Delonghi van, de nekem jó. Inget hordok, mert kötelező, és szinte kizárólag tiszta pamut cuccaim vannak, mert abban érzem jól magam. Ezek viszont őrülten gyűrődnek, úgyhogy van nyúzva bőven.
Egyébként egy jó vasaló-huzattal (vagy hogy jívják az izét, ami a vasalódeszkán van) sokat lehet könnyíteni a vasaláson, most vettem egy Vileda huzatot, gyorsabban-szebbre lehet vasalni rajta, kevesebb gőzzel. Ez ilyen ezüstös-lukacsos fajta, 2,2k volt az Auchanban, nagyon megérte.

#426 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 18:19

Idézet: Tigger - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 19:15

Ami szikrázik néha, az bevált? :D Nekem olcsó Delonghi van, de nekem jó. Inget hordok, mert kötelező, és szinte kizárólag tiszta pamut cuccaim vannak, mert abban érzem jól magam. Ezek viszont őrülten gyűrődnek, úgyhogy van nyúzva bőven.
Egyébként egy jó vasaló-huzattal (vagy hogy jívják az izét, ami a vasalódeszkán van) sokat lehet könnyíteni a vasaláson, most vettem egy Vileda huzatot, gyorsabban-szebbre lehet vasalni rajta, kevesebb gőzzel. Ez ilyen ezüstös-lukacsos fajta, 2,2k volt az Auchanban, nagyon megérte.

Jópár éves volt már, úgyhogy rá lehet mondani, hogy bevált :) De majd szétszedem és megnézem, hogy mégis mi lehet a baja. (viszont sürgősen kellett működő vasaló)

Szerkesztette: Sipi- 2008. 10. 13. 18:19 -kor

#427 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 18:53

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 18:47

Indesit hűtőkről tapasztalat esetleg a sógornál? A Ban 12 esetleg 13at nézegetem perpill, bár egy A+os <300liter hűtőnek tudnék örülni.

Holnap megkérdezem a legutolsó élmenyeket a hűtőkről. ;) Bizonyára van.Indesitből javított már mosógépet, mosogatót, azokat szidta rendesen.Szerintem hűtőt is javított már ilyet.
Hirtelen azt mondom, hogy a középkategóriából Siemens-AEG-Bosch, az alsóbb csoportból Ardo.
Holnap jelzek. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#428 Felhasználó inaktív   Gyalogkakukk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 11:34

Idézet: carcass - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 15:41

Bebaszna, ha két hét után egy majd 90e értékű hűtőnek baja lenne.Hosszabb távon, út 2-3 éven belül azonban lehetnek gondok.Sógor naponta javít hűtőt, tölt fel gázzal, cserél kompresszort, szigetelő habot a fagyasztó körül etc.Tudna mesélni.
Eletrolux nem a csúcsok csúcsa.Szurkolok, hogy hosszú távon gond nélkül szolgáljon. ;)
A műszaki depo egyébként korrekt volt, én júliusban vettem náluk egy vizes porszívót.Hétfőn hívtam őket, kedden visszahívtak, szerdán jött a cucc.

világos, persze hogy nincs baja 2 hét után, igazából csak azért írtam oda, mert a 20 éves Lehel után egy álom :)

amikor háztartási gép vásárlás előtt szétnézek mindig találok gyakorlatilag mindenről rossz véleményt (nyilván nem mindegy mennyit...), ismerősnek egy AEG hűtő és a egy szintén AEG kávéfőző ment tönkre pár hónap után, ő biztos nem fog ilyet venni többet :)

#429 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 16:35

Idézet: Gyalogkakukk - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 12:34

világos, persze hogy nincs baja 2 hét után, igazából csak azért írtam oda, mert a 20 éves Lehel után egy álom :)

amikor háztartási gép vásárlás előtt szétnézek mindig találok gyakorlatilag mindenről rossz véleményt (nyilván nem mindegy mennyit...), ismerősnek egy AEG hűtő és a egy szintén AEG kávéfőző ment tönkre pár hónap után, ő biztos nem fog ilyet venni többet :)

Nekünk Szaratov volt előtte és most is egy noname van (Snaige), amiről az életbe nem hallottam előtte, mégis szuperál idestova 5 éve.
AEG érdekes kérdés.A mosogatógépünk megvan 4 éve.Azóta egyszer nem romlott el, de a panel felújításával javítani lehetett 5e-ért.

Bravo

#430 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 19:12

Idézet: carcass - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 17:35

most is egy noname van (Snaige), amiről az életbe nem hallottam előtte, mégis szuperál idestova 5 éve.

Akkor jót húztatok. Nekünk ugyanebből 4 év alatt 2 döglött be. Az egyiket cserélték egy év után gariban, a cseredarab most adta meg magát 3 év után, szóval én is hűtővásárlás előtt állok  :( 
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#431 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 19:22

Idézet: bálesz - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 20:12

Akkor jót húztatok. Nekünk ugyanebből 4 év alatt 2 döglött be. Az egyiket cserélték egy év után gariban, a cseredarab most adta meg magát 3 év után, szóval én is hűtővásárlás előtt állok  :(

Nemmondod!Akkor a sógorék is belehúztak, mert az övék még a miénktől is korosabbkb1,5 évvel és annak sem volt még baja. :)

Bravo

#432 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 19:31

Sziasztok!

Szükségem van porszívóra és olvasgattam a témában. Leszűrtem, hogy a papírzsákos vagy textilzsákos, esetleg vizes gépek mind rendelkeznek valami hátránnyal, ezért inkább olyasmit kerestem, ami megfizethető és csendes.

Először zajszint szerint rendeztem a keresőt, aztán az előre meghatározott fájdalomhatár környékén elkezdtem nézelődni. Pár futurisztikus kinézetű gép egyből kiesett. A túl drágák is kiestek a körből. Aztán találtam egy igazi porszívó kinézetű berendezést.

Nilfisk-Alto Aero 25

Kép

(nagyobb kép)

Olyan gépet kerestem, ami nem valami lehetetlen futurisztikus formájú izé, hogy jól mutasson a prospektusban. Funkció kell nekem. És olyat, ahol nem a marketing megfontolások srófolják fel a névleges teljesítményt. Régen még "elég volt" 1000-1100 W egy porszívóba, most már repkednek a 2100 W-os számok. Ez csak 1400 W, de szerintem felveszi a versenyt a többivel.

És csak 67 dB zajszintje van, ami alacsonynak számít. Így már asszonypajtás sem bújhat ki a feladat alól, hogy fáj a feje a zajtól :)

A gép tud nedvességet is szívni, csak a filtert kell átcserélni rajta. De a hagyományos lakáson belüli szennyeződésekkel gondolom majd simán boldogul.

Ha minden jól megy, akkor holnap fel tudom venni a postai lerakó pontból a vegyesboltban. Remélem, hogy nem egy hűtőszekrény méretű dobozban van.

Ha már megvan, akkor majd beszámolok a képességeiről.
Üdv!
.
.
.

#433 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 08:43

Na mikró bemondta az unalmast. Van olyan márka, típus, amit már próbáltatok, vagy hallottatok róla, hogy azt kerülni kell?
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#434 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 09:09

Idézet: bálesz - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 20:12

hajjaj, nekem is ilyen van két éve....na, de mi a fene mehet tönkre egy hűtőben? a kompresszort 10 ezer körül lehet cserélni, nem? ezért kár lenne kidobni :)
Business as usual. We fucked up everything.

#435 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 14:37

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. okt. 23., csütörtök - 10:09

hajjaj, nekem is ilyen van két éve....na, de mi a fene mehet tönkre egy hűtőben? a kompresszort 10 ezer körül lehet cserélni, nem? ezért kár lenne kidobni :)

Termosztát, pl?
Meg idővel egyre hangosabb lehet, ami ugyan aligha számít tönkremenésnek, de baromi idegesítő tud lenni.

#436 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 15:06

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2008. okt. 23., csütörtök - 9:43

Na mikró bemondta az unalmast. Van olyan márka, típus, amit már próbáltatok, vagy hallottatok róla, hogy azt kerülni kell?

Nekünk a Samsungok bejöttek. Ha most kéne mikrót vennem, szerintem az is Samsung lenne.

#437 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 18:29

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. okt. 23., csütörtök - 10:09

A kompresszor mellett van más is ami tönkremehet.
Pl a szigetelésben kilyukad a hűtőborda.Vagy bárhol máshol és akkor szökik a gáz.Azt elég körülményes megkeresni. ;)
És van még.
Plusz nem feltétlen csereszabatos bármilyen más márkával.
De igazad van.10e-ért kár kidobni. :up:  :respect:

Bravo

#438 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 18:35

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2008. okt. 23., csütörtök - 9:43

A mikróban a magnetron a a hunyó.Ha az beadja az unalmast, akkor csere.Ez mindnél így van.A technológia ugyanaz.
Fateréknek Daewoo van, már vagy 8 éve.Nekünk noname Helkama van már vagy szintén 8 éve.
Igaz, ma már ritán használjuk - én nagyon ellene vagyok. :)
Viszont bírják.Szóval ez inkább terhelés, mint típus függő. ;) 

Bravo

#439 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 24. 09:42

Azt azért jó tudni,hogy magnetront 2 helyen gyártanak,kínában és kínában. Onnan veszi minden cég,mindegy,hogy Gazdaságos avagy Siemens. Inkább az összeszerelés alapossága,és az egyéb felhasznált anyagok minősége a döntő. Mert pl. a magnetron bírná,de ha a vezérlőelektronika Kelet-Timori...akkor izé... :D  Majdnem mindegy...(de csak majdnem),hogy mit veszel...egy adott költséghatáron belül,nyílván a márkás termékek felé kellene tendálni,szervíz és cserealkatrész okán,illetve a szerelés minősége is jobb azoknál. Bár....nem egy Gazdaságos terméket láttam,aminek a márkás megfelelője jóval drágábbért,pontosan ugyanabból a gyárból került ki....csak az embléma változott. :)
Kép

#440 Felhasználó inaktív   makkmarci007 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 27. 20:54

Sziasztok!

Összesen két kérdésem lenne:

1.) Az alábbi gorenje elektromos sütőről és főzőlapról és úgy a Gorenje márkáról kinek mi a véleménye?
Hűtőt azt tudnak (tak) gyártani, de mi a helyzet a sütőkkel, ezen túl a 3 év garancia amit +adnak hozzá nagyon csábító.
Momentán ez a sütő+ a főzőlap is tiszta szenzor, esetleg valakinek a szenzorokkal kapcsolatban van-e tapasztalata?

Link:

Sütő: B 50 EP

http://www.gorenje.hu/index.php?module=pro...egory=2798,2809

Főzőlap: ETC 640 SC

http://www.gorenje.hu/index.php?module=pro...egory=2798,2808

2.) 1 éve vásároltunk egy whirlpool fagyasztószekrényt.

Link: Whirlpool AFG 8050

http://electropark.hu/webshop/haztartasi-g...3.html?vmcchk=1

A hűtő nagyon jól hűt, mivel ez a dolga. Azonban induláskor és csakis ekkor, erős kattógó zajt ad, kb. olyasmit mintha csapágygolyók gurulnának a hűtőközegben, ez addig tart, míg a motor a hűtőközeget elkezdi keringtetni a rendszerben, majd csend következik a kikapcsolásig. A következő induláskor minden kezdődik előről, Kb. 5-10 másodpercig (éjszaka nem igazán kellemes erre ébrednil)

Azt ahogy hül így recseg és ropog az egész hűtő már megszoktuk, úgy tudom hogy ez a fenti márka betegsége. Azonban ezt a kattogást már nehéz lenyelnem. Annyit figyeltem meg, hogy ez a hűtő belsejének (felső részének) jegesedésével van összefüggésben, azaz ha már egy kissé jegesedig a belső rész a kattogás induláskor erősödik. Kérem, ha tudtok segítsetek mi lehet a gond...

Bocs hogy hosszú voltam, de ki kellett irnom magamból... már egy éve szenvedünk miatta Köszi előre is!!!!

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.