HWSW Informatikai Kerekasztal: Háztartási gépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Háztartási gépek Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 04. 08:34

Felhozom a topikot, mert porszívót szeretnék venni.

Szóval milyent? Hagyományosat v. porzsák nélkülit?
Max 25-öt akarok rászánni, úgyhogy a vízszűrős nem fog beleférni a keretbe  :(
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#122 Felhasználó inaktív   oooooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 18:07

A villanytűzhelyből milyet érdemes venni (ha már gáztűzhely nem lehet)? Tényleg gigantikusan drága üzemeltetni vagy ezt csak azok állítják akiknek nincs?

#123 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 19:24

Idézet: oooooo - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 19:07

A villanytűzhelyből milyet érdemes venni (ha már gáztűzhely nem lehet)? Tényleg gigantikusan drága üzemeltetni vagy ezt csak azok állítják akiknek nincs?

Húsz éve a hagyományos villanytűzhely rengeteget fogyasztott egy gáztűzhelyhez képest.
Aztán jöttek a kerámialapos ls társai.
Rántottát, palacsimtát kicsit másképp kell sütni, mint gázon, de meg lehet tanulni.
Érdemes hőtárolós aljú edényeket beszerezni hozzá.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#124 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 20:26

Idézet: oooooo - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 19:07

Ha van rá keret (~200k), nézz körül a kerámialapos+indukciós kategóriában.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#125 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 20:35

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 21:26

Ha van rá keret (~200k), nézz körül a kerámialapos+indukciós kategóriában.

Sima kerámialapos már jóval alatta is akad (50k)....

#126 Felhasználó inaktív   oooooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 22:40

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 21:35

És a kerámialapos fogyasztása hogyan alakul normál használat mellett (2 gyerekes család, napi főzés)?

#127 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 14:03

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 21:35

Igaz, az árkülönbözetből a többletfogyasztás jópár évig kompenzálható :).

A fogyasztás nem vészes: a havi számlánk 7-8e körül van (52nm, 3 fő, napi főzés-sütés, mosás, mosogatógép, hűtő, számítógép, stb.). Sacc/kb ebből ~2e lehet a főzőlap+sütő.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#128 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 16:16

Idézet: oooooo - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 22:40

És a kerámialapos fogyasztása hogyan alakul normál használat mellett (2 gyerekes család, napi főzés)?

Sok helyen gond lehet, hogy három fázis kell a témához. Ezt pl. nem kétforint kiépíttetni, meg bevezettetni az elmüvel. Mosógép, hűtő, mélyhűtő, légkondi, vasaló, mosogatógép, számítógép -el rendelkező háztartásokban egy régi aluvezetékes hálózat biztosan megförmed, ha mondjuk elkezdesz főzni két platnin. Persze nem kell, hogy minden fogyasztó be legyen kapcsolva.
Beszerzés előtt illik kikérni valami szagember véleményét, nehogy bevásárlás után jöjjön a szopóka-nyalóka.
Szerintem többet fogyaszt a villanyos, mint a gáz. Szendvicstalpú edény meg gázhoz is jó és máris nem kell fullkakaóval égetni.
Az indukcióshoz tudtommal speckó edény kell

#129 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 19:57

Idézet: Yoisten - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 17:16

Sok helyen gond lehet, hogy három fázis kell a témához. Ezt pl. nem kétforint kiépíttetni, meg bevezettetni az elmüvel.

Melyikhez kell három fázis?
40 éve kellett, de húsz éve már volt egyfázisú vill.tűzhely.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#130 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 09:26

Igen, vasedény :Đ kell hozzá, ami mágnesezhető, az jó. Persze egy jobb edénygarnitúrát illik venni egy új főzőlaphoz :).

Szerkesztette: Do-It-Yourself 2006. 08. 10. 09:27 -kor

#131 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 09:53

... Mosógép, hűtő, mélyhűtő, légkondi, vasaló, mosogatógép, számítógép -el rendelkező háztartásokban egy régi aluvezetékes hálózat biztosan megförmed, ha mondjuk elkezdesz főzni két platnin. ...

Szüleim cserélték le a régi gáztűzhelyet egy olyanra aminek a teteje gáz, de a sütő elektromos. Először a biztosíték nem bírta, melegedett. Az ki lett cseréltetve. Utána a vezeték melegedett a falban --> ideiglenes megoldásként hosszabbító. A hosszabbító sem bírta, az is melegedett. Utána szét lett verve a konyha és lett új, vastag vezeték behúzva az órától a tűzhelyig. Azóta jó :)

#132 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 12:57

Sok helyen gond lehet, hogy három fázis kell a témához. Ezt pl. nem kétforint kiépíttetni, meg bevezettetni az elmüvel. Mosógép, hűtő, mélyhűtő, légkondi, vasaló, mosogatógép, számítógép -el rendelkező háztartásokban egy régi aluvezetékes hálózat biztosan megförmed, ha mondjuk elkezdesz főzni két platnin. Persze nem kell, hogy minden fogyasztó be legyen kapcsolva.
Beszerzés előtt illik kikérni valami szagember véleményét, nehogy bevásárlás után jöjjön a szopóka-nyalóka.
Szerintem többet fogyaszt a villanyos, mint a gáz. Szendvicstalpú edény meg gázhoz is jó és máris nem kell fullkakaóval égetni.

A ma kapható villanytűzhelyek ill. sütők mindegyike műxik 2 fázisról is, de jobb ha külön körön van a többi fogyasztótól és kb 20A-es legyen az a kör. Na ez az amit a 15-20év vagy régebben kiépített elektomos hálózatok nem bírnak(alu drót).

Szerintem amennyivel kevesebb gáz fogy, annyival lesz csak magasabb a villanyszámla, szal közel kiegyenlítik egymást.

#133 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 14:14

és a porszívókról senki semmit?  :(
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#134 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 14:37

Egy fázisról is mehet a kerámialap, ha az az egy fázis egyedül tud minimum 30A-t, de inkább 40-et, egy vezetéken. Mivel ilyen lakásokban nem szokott lenni (hüvelykujj vastagságú kábel kellene hozzá), gyakorlatilag mindenhol 3 fázisúra építik ki. Ami nekem van az egy semmi extra Teka, a lap fogyaszt 1200+1200+1800+1800 Wattot (=6000 W) a sütő kb. 2500-at, ez olyan 36 A-t jelent. Vannak ennél nagyobb fogyasztásúak is (főzőlapban 2×1800 helyett 2×2300 W vagy a bővíthető, ellipszis alakú zónák jellemzően 2500-2800 Wattosak, stb.). Nálam 3×16A viszi, ennél kevesebbel nem érdemes nekiállni.

Egyébként attól, hogy nem hagyományos, hanem kerámialapos, meg Class A, az áramfelvétele gyakorlatilag nem változott a hagyományoshoz képest, hanem a - kWh-ban mért - fogyasztása lett kevesebb.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#135 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 18:34

Idézet: Dorian - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 15:14

és a porszívókról senki semmit?  :(

Nem olvastam vissza, de azt megtanultam, hogy csak a szívóteljesítmény számít. 1300W felvett teljesítmény érhet többet, mint 1600, ha a szívóteljesítménye nagyobb. Vannak ilyenek, pl. az én kis játékszernek tűnő Samsungom is.

#136 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 09:01

Tegnap picit begurultam, hogy már 2 hete azon agyalok, hogy milyen porszívót vegyek, elmentem a Wend MediaM-ba és vettem egy LG-t 26-ért. Nagyon tuti, ki is takarítottam este a lakást :)

#137 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 09:08

Idézet: Dorian - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 10:01

Tegnap picit begurultam, hogy már 2 hete azon agyalok, hogy milyen porszívót vegyek, elmentem a Wend MediaM-ba és vettem egy LG-t 26-ért. Nagyon tuti, ki is takarítottam este a lakást :)

Ha esetleg még szeretnéd, hogy 3 napon belül előjöjjön a hibája és már nincs hol takarítani, akkor jöhetsz hozzánk is porszívózni :D

#138 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 09:21

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 19:34

Nem olvastam vissza, de azt megtanultam, hogy csak a szívóteljesítmény számít. 1300W felvett teljesítmény érhet többet, mint 1600, ha a szívóteljesítménye nagyobb. Vannak ilyenek, pl. az én kis játékszernek tűnő Samsungom is.

Nekünk is Samsung van, olcsó volt és kész, de mégse gagyi kategória (10k), 1500 W van a tetejére írva, textilzsákos, 1 év alatt egyszer ürítettem, de ahogy elnéztem megint kéne.  :Đ

Mondjuk 26 ezerért nem biztos, hogy vennék porszívót :D

---

Sima gáztűzhelyből tökmindegy milyet veszek, le kéne cserélnem? Zanussi 4 lángosat néztem olyan 40 ezer körül, de remélem 1 év után nem kezd el rozsdásodni, mint a Zanussi mélyhűtő...de szerencsére nem terjedt rajta tovább már vagy 15 éve :)

Szerkesztette: Kory 2006. 08. 11. 09:22 -kor

#139 Felhasználó inaktív   beegee01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 21:25

Helló!
A párommal mi is mosógép vásárlás előtt állunk. A hely miatt felültöltős lenne az ideális.
Kinéztem egy Electrolux EWT 1326 Timeline ( http://www.markabolt...t&productID=831 ) készüléket. Mi a véleményetek?
A topikot olvasva sokan esküsznek a 6. érzék funkcióra. Mi az?
Meg másik kérdés: Ezzel a géppel kapcsolatban csak az 1 éves garanciával nem vagyok kiegyezve. Esetleg tudtok mondani másik típust, amelyik hasonló paraméterekkel rendelkezik, megbízható, és hosszabb a garancia rá?
Harmadik: ez annyival jobb, mint mondjuk egy olcsóbb márkatársa, pl: EWT 1012  http://www.markabolt...t&productID=833
Vagy esetleg egy AEG LAVAMAT 47080? http://www.markabolt...t&productID=686
Totál nem tudom, hogy egy drágább cucc tényleg annyival többet tud, mint amennyi az áruk közötti különbség, és hogy egyáltalán szükségem van-e erre a többletfunkcióra???

#140 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 21:28

Idézet: Kory - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 10:21

Nekünk is Samsung van, olcsó volt és kész, de mégse gagyi kategória (10k), 1500 W van a tetejére írva, textilzsákos, 1 év alatt egyszer ürítettem, de ahogy elnéztem megint kéne.  :Đ

Mondjuk 26 ezerért nem biztos, hogy vennék porszívót :D

---

Sima gáztűzhelyből tökmindegy milyet veszek, le kéne cserélnem? Zanussi 4 lángosat néztem olyan 40 ezer körül, de remélem 1 év után nem kezd el rozsdásodni, mint a Zanussi mélyhűtő...de szerencsére nem terjedt rajta tovább már vagy 15 éve :)

Három éve Samsung 1300W, ~370W szívóteljesítménnyel a padlószőnyeget felszedi. Más 1600-as meg éppen csak szippant belőle valamit.

14k. :)

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.