HWSW Informatikai Kerekasztal: Háztartási gépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Háztartási gépek Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 14. 21:32

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 21:28

Három éve Samsung 1300W, ~370W szívóteljesítménnyel a padlószőnyeget felszedi.

Harcipórszívó :Đ Kezdőknek nem ajánlott :)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#142 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 20:35

Porszívó témához annyit, hogy megfontolandó egy takarítógép beszerzése. Én véletlenül jutottam hozzá egyhez, külföldre költöző ismerősöm hagyta rám. Mióta kipróbáltam, feltétlen híve vagyok a spriccelésnek :) Tisztának tűnő kiporszívózott szőnyegből vagy kárpitozott bútorból is komoly mennyiségű sarat szed ki. Látványos a különbség pl két fotel között, mikor az egyikel megvagyok. Jó nagy felhajtás dolgozni vele, de megéri.

#143 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 22:11

Idézet: Kory - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 10:21

Sima gáztűzhelyből tökmindegy milyet veszek, le kéne cserélnem? Zanussi 4 lángosat néztem olyan 40 ezer körül, de remélem 1 év után nem kezd el rozsdásodni, mint a Zanussi mélyhűtő...de szerencsére nem terjedt rajta tovább már vagy 15 éve :)

A napokban jutottam hozzá egy (nem) használt 4 éves Zanussihoz, csak az előlapi design más a most kapható ~40k-s-hoz képest.
A 23 éves Karancstól meg kellett válni, mert a biztonsági szelepek nem működtek, meg az oldalán végigfolyhatott valamikor valami.  :D
A bő tíz éves Zanussi mosógépem sem rozsdásodik, ürítőmotort kellett egyszer cserélni benne.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#144 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 18:57

Whirlpool AWE 8725 típusú mosógépet sikerült szüleimnek venni, miután a régi Energomat először elkezdett nem elegett centrifugázni, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve kifőzött pár nem kifejezetten olcsó ruhadarabot.

Pöpec darab. :) Egy ideig hat év garanciával is árulták. Reméljük, beválik.

#145 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 19:04

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. aug. 17., csütörtök - 22:11

A bő tíz éves Zanussi mosógépem sem rozsdásodik, ürítőmotort kellett egyszer cserélni benne.

Jók a zanussik hűtőben is.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#146 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 19:07

Energomat mar csak ilyen.
Anyame sem centrifugazott mar, igy lomtalanitaskor kirakta egy "Meg mukodik" cetlivel.
5 perc mulva mar csak a hult helye volt meg, hala a kornyeken olalkodo etnikum hordaknak.

Ja, Calgont egyszer sem latott a 15 ev alatt.
Asszem valami Whirlpool-t vett helyette, de a tipusat nem jegyeztem meg.
Felultoltos Whirlpool-okban a dob nyitomechanizmusa nagyon nem tetszik. Veszelyes, ha nem figyelsz oda, siman levagja az ujjadat :down:

Electrolux EWT1326-ot en is nezegettem, Duna Plazaban 105k-ert hozzadvagjak, szemben a Markabolt 110k-s araval. (igaz, ok ingyen kihozzak+beuzemelik, ha van a helyen hidegviz+villany)
Csak eloszor a furdoszobamat kene megcsinaltatni.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 08. 20. 19:17 -kor

#147 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 19:12

Idézet: Miki2 - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 20:04

14 eves Zanussi-Lehelemen egyszer kellett motort cserelni, mert hatul vegigfolyt a lecsopogo viz, es rovidrezarta a szenkefeket.
Meg most csereltem izzot benne, mert kiegett.

Lassan raferne egy jegtelenites, meg az ajtot sem artana rendberakni, mert nem csukodik rendesen, allandoan eg a lampa.

Amugy meg mindig huto formaja van, mukodik.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 08. 20. 19:24 -kor

#148 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 22:00

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 20:07

Felultoltos Whirlpool-okban a dob nyitomechanizmusa nagyon nem tetszik. Veszelyes, ha nem figyelsz oda, siman levagja az ujjadat :down:

Ebben már nem.

#149 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:56

Mint kiderült, van egy olyanom is.
A páralecsapó alatt egyszer eldugult a vízgyüjtő kifolyója.
A víz elöl, az ajtónál távozott nyitáskor. Azt hittem, felmondott. De nem, teszi a dolgát, ahogy kell.

Ami nem tetszik a Zanussikban, az a gombok, mutatók skálázása.
Mosógép: A, B, C, stb... mellette táblázaton ábrás jelölés, hogy melyik mi, ha többet akarsz tudni, leírás.
Mikro (mert van a családban): a teljesítményszabályozó 1-6-ig, minden más gyártónál ábra, vagy wattszám, az olvasztó fokozat külön jelölve.
A fentebb említett tűzhely ajtaján hőmérő: 1-6-ig, a leírás egy eldugott pontján a hozzátartozó értékek.
Minden készüléken akkora hely van a gombok körül, hogy egy litánia kiférne, miért pont a szitanyomáson kell spórolni?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#150 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 22:24

Kolléga 2 éves (!) Zanussi hűtőjén most cserélik az ajtót, mert a rozsda nyomja lefelé a festéket :eek:. Épp gariidőn belül van még, a szervíz zokszó nélkül csinálja, mert állítólag típushibáról van szó -  ez korrekt.
Whirlpool mosógéphez: kb. 8 éves darab a miénk, még működik, de az ujjamat egyszer majdnem levágta :Đ, a szemétláda. Forgattam a dobot, hogy keressem rajta az ajtót (ez még nem úgy állítja meg, hogy pont fent van), és beszorult az ujjam a dob és a műanyag keret sorjás éle közé.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#151 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 06:44

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 20:12

14 eves Zanussi-Lehelemen egyszer kellett motort cserelni, mert hatul vegigfolyt a lecsopogo viz, es rovidrezarta a szenkefeket.
Meg most csereltem izzot benne, mert kiegett.

Lassan raferne egy jegtelenites, meg az ajtot sem artana rendberakni, mert nem csukodik rendesen, allandoan eg a lampa.

Amugy meg mindig huto formaja van, mukodik.

Ez elég sok hiba úgy gondolom 14 év alatt. :D

Nekünk van egy Minszk*** (orosz) 240 literes hűtőnk, 1978-as gyártás (nem az a brutál otromba kinézetűek, ennek hűtő formája van), és működik (nem használjunk napi használatban, birtokon van, mert sokat fogyasztana, de "bedugásra" indul és jól hűt).

Soha semmit nem kellett benne cserélni, egyedül belső világítás kapcsolója ment tönkre, így nem kapcsol be a lámpa. Brutál, szerintem nem lehet agyonütni.  :Đ

A Zanussi fagyasztóládára semmi rosszat nem tudok mondani, 1989-es, és tökéletes. Egyedül hogy pár évesen valamiért 1-2 helyen elkezdett rozsdásodni, de nem burjánzott el.

Szerkesztette: Kory 2006. 08. 22. 06:51 -kor

#152 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 06:50

Idézet: beegee01 - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 22:25

Helló!
A párommal mi is mosógép vásárlás előtt állunk. A hely miatt felültöltős lenne az ideális.
Kinéztem egy Electrolux EWT 1326 Timeline ( http://www.markabolt...t&productID=831 ) készüléket. Mi a véleményetek?
A topikot olvasva sokan esküsznek a 6. érzék funkcióra. Mi az?

Szvsz nem ér meg ~30-35 ezer Ft pluszkiadást egy LCD-kijelző, meg az 1300-as centrifuga + a marketingfogásnak jó "automata dobpozicionálás" - azért 3 másodpercig tudom forgatni a dobot :)

Ezt azért mondom, mert nekünk egy Indesit WITL 106 van, és 75.990 Ft volt, és ugyanazt tudja mint ez, kivéve a fenti 3 dolgot ("csak" 1000-es centi.)

De van benne 13 program + 30 perces (Time For You) + sportcipő. + előre programozható, hogy bepakolva hány óra múlva induljon el. + ugye a vasaláskönnyítéses gomb (ami egy baromság megint).

Plusz teljesen elektronikus a vezérlése, és automata súlymérője van.

6. érzék: ezt a Whirlpool hívja annak, kb. a súlyérzékelő benne a lényeg, hogy mennyi vizet engedjen. A többi meg marketing megint, de az Indesitben is benne van, csak más kérdés, hogy belerakták a használati utasításba, azt kész.

#153 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 07:00

Idézet: Kory - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 7:50

Szvsz nem ér meg ~30-35 ezer Ft pluszkiadást egy LCD-kijelző, meg az 1300-as centrifuga + a marketingfogásnak jó "automata dobpozicionálás" - azért 3 másodpercig tudom forgatni a dobot :)

Ezt azért mondom, mert nekünk egy Indesit WITL 106 van, és 75.990 Ft volt, és ugyanazt tudja mint ez, kivéve a fenti 3 dolgot ("csak" 1000-es centi.)

De van benne 13 program + 30 perces (Time For You) + sportcipő. + előre programozható, hogy bepakolva hány óra múlva induljon el. + ugye a vasaláskönnyítéses gomb (ami egy baromság megint).

Plusz teljesen elektronikus a vezérlése, és automata súlymérője van.

6. érzék: ezt a Whirlpool hívja annak, kb. a súlyérzékelő benne a lényeg, hogy mennyi vizet engedjen. A többi meg marketing megint, de az Indesitben is benne van, csak más kérdés, hogy belerakták a használati utasításba, azt kész.

Így van. Egyedül a centrifuga a nem mindegy. :)

#154 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 07:55

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 8:00

Így van. Egyedül a centrifuga a nem mindegy. :)

Nem tudom milyen lehet az 1300-as, de 30 ezer mínuszért legyen "csak" 1000-es, aztán száradjanak az erkélyen a ruhák :)

Amúgy meg van amikor csak 800-asra tesszük a centrifugát így is, bizonyos ruháknál.

#155 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 13:22

Nem nagyon találtam még ilyen témát, bátorkodtam nyitni egyet.
A kérdés a topik címében adott, megmakkant a porzsákos porszívónk, tervezünk újat venni. Egyre több helyen látok porzsák nélküli porszívót hirdetni (nem "vizes" porszívót, vagy takarítógépet).
Konkrét kérdésem az lenne, használ-e közületek valaki porzsák nélkülit, vagy ismertek-e olyat, akinek nem túl közeli ismerőse már látott ilyet :think: :D
Magyarán minden tipp, észrevétel, ötlet, javaslat érdekelne a porzsák nélküli porszívókról, szerintetek érdemes-e ilyet vásárolni, ha igen, akkor is mire kellene figyelni vásárlás előtt. Üzemeltetés szempontjából melyik a gazdaságosabb :confused:

Ezer köszönet! :respect:

PS. Továbbá esetleg érdekelne kis rövid technikai support is a porzsák nélküli terén. Amennyire eddig informálódni tudtam, az az, hogy egy műanyag edénybe gyűlik az összeszedett kosz, amit egy frappáns mozdulattal ki lehet borítani a kukába, akár ki is lehet mosni csap alatt. De mi szűri meg akkor a beszívott levegőt :confused: Ezt a részét nem nagyon látom át, kell bele valami szűrő? Ez is otthon, házilag, könnyen tisztítható, vagy cserélendő, eldobandó "X" idő után, mint pl. az autók levegőszűrője :think: - leginkább talán itt jönne ki a fentebbi "üzemeltetésileg mennyire gazdaságos" kérdésem...
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#156 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 13:34

Idézet: Mono - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 14:22

Nem nagyon találtam még ilyen témát, bátorkodtam nyitni egyet.
A kérdés a topik címében adott, megmakkant a porzsákos porszívónk, tervezünk újat venni. Egyre több helyen látok porzsák nélküli porszívót hirdetni (nem "vizes" porszívót, vagy takarítógépet).
Konkrét kérdésem az lenne, használ-e közületek valaki porzsák nélkülit, vagy ismertek-e olyat, akinek nem túl közeli ismerőse már látott ilyet :think: :D
Magyarán minden tipp, észrevétel, ötlet, javaslat érdekelne a porzsák nélküli porszívókról, szerintetek érdemes-e ilyet vásárolni, ha igen, akkor is mire kellene figyelni vásárlás előtt. Üzemeltetés szempontjából melyik a gazdaságosabb :confused:

Ezer köszönet! :respect:

PS. Továbbá esetleg érdekelne kis rövid technikai support is a porzsák nélküli terén. Amennyire eddig informálódni tudtam, az az, hogy egy műanyag edénybe gyűlik az összeszedett kosz, amit egy frappáns mozdulattal ki lehet borítani a kukába, akár ki is lehet mosni csap alatt. De mi szűri meg akkor a beszívott levegőt :confused: Ezt a részét nem nagyon látom át, kell bele valami szűrő? Ez is otthon, házilag, könnyen tisztítható, vagy cserélendő, eldobandó "X" idő után, mint pl. az autók levegőszűrője :think: - leginkább talán itt jönne ki a fentebbi "üzemeltetésileg mennyire gazdaságos" kérdésem...

Nekünk van egy Panasonic porzsák nélküli izénk. A szívási teljesítménye alapvetően nem rossz, a porzsák nélküliség jó ötlet, de sajna a tisztítása mégis valami iszonyú kínszenvedés. Nem a tartály kiöntése, hanem a mögötte levő szűrőé. Az ennél a modellnél két fő részből áll. Van egy kúp alakú hálós szerkezet, aminek a nagyobbik átmérőjű részére kapcsolódik egy kör alakú fenéklemez, abból függőlegesen kiálló kis lapocskákkal. Na ez a valami olyan szépen megtelik minden egyes porszívózáskor macákkal illetve szöszökkel (sok szőnyeg, meg padlószőnyeg van a lakásban), hogy valami iszonyú kínszenvedés pucolni. Ha szárazon esünk neki, akkor az ember a feje búbjáig poros lesz a végére, ha kimosom, akkor meg ugye egy darabig szárogathatom, no használat. Nem szeretjük túlzottan.  :(
Mondjuk már nem mai típus, lehet, hogy az újak jobbak.
Mindenesetre papírzsákost semmi pénzért nem vennék. Inkább szövet porzsákost, de azt megint csak szenvedős kiönteni.
42

#157 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 13:35

Idézet: Mono - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 14:22

De mi szűri meg akkor a beszívott levegőt :confused: Ezt a részét nem nagyon látom át, kell bele valami szűrő? Ez is otthon, házilag, könnyen tisztítható, vagy cserélendő, eldobandó "X" idő után, mint pl. az autók levegőszűrője :think: - leginkább talán itt jönne ki a fentebbi "üzemeltetésileg mennyire gazdaságos" kérdésem...

Igen :)

Szóval van ilyen porszívónk, és a finom port egy nagyobb méretű, teherautó-légszűrőre hasonlító, henger formájú szűrő szűri :lol:
Kb. egy éve van meg a gép, a szűrőt többször kitisztítottam (kézzel), anyám meg nem vacakolt, kimosta. Még bírja.

Költsége 1-2 ezer forint, ha jól tudom - még nem vettünk.

#158 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 05. 13:59

ETA-400! :D Imádtuk. Tette a dolgát, port is szívta...
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#159 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 14:09

Porzsák nélküli van nekünk is, jópofa, de iszonyú zajos.

Ami nekem hiányzik, a a festékfújó rész a mai porszívókból. Klasszul lehetett az öreg rakéta porszívókkal számítógépet kifújatni.
Na nem baj, a barátnőm hajszárítója is jó erre, van benne hideg levegős fújás, megy, mint az atom. :D
Asztalravissza!

#160 Felhasználó inaktív   bushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 14:11

Nekem frankó műanyagtartályba gyűjtős onnan kiöntős van. Asszem Philips, és nagyon egyszerű használni. Sokkal jobb mint a porzsákos, az asszony derékig érő hajával is megbirkózik simán :):)
Tisztítani is könnyű egyszerű, bár aszongyák érdemes azért minőségit venni...
TOOL IS THE HARMONIOUS VOICE OF CREATION...

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.