HWSW Informatikai Kerekasztal: Háztartási gépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Háztartási gépek Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 29. 17:16

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 15:59

A konyháknak egyre gyakrabban esztétikai értéke van.
Egylapos villanyrezsot jellemzoen nem parmillas latvanykonyhaban hasznalnak, hanem 30nm-es alberletben, ahol minden filler szamit...

Idézet

A legtöbb amerikai konyhás lakásban szerintem nincs komoly főzés, vagy a nappaliban lévő kajaszagra élveznek. Ott inkább bútor-elem egy főzőlap, mint funkcionális tárgy. Talán ezért is hódit annyira az elektromos főzés, mert azt nem lehet elvitatni, hogy mennyivel jobban néz ki egy üvegkerámiás, mint egy gázos.

Maskepp is foz a villany, mint a gaz.

Anyamnak jo par honapjaba belekerult, mire sikerult kikiserleteznie, hogyan ne egesse oda a sutiket a hibrid Pelgrim tuzhelyen (alul villany, felul foldgaz).
Teljesen maskepp viselkedett, mint az osregi, PB-vel uzemelo Mora.

#222 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 17:50

Nekünk is főzőlapunk van és villantysütő, mert a laksába nem is hoztak be gázt. Sajnos szinte az összes új építésű társasházba nem viszik be a lakásokba a gázt.
Először szokatlan volt a főzőlap a gáz után, de sikerült megszokni. A sütő egyből jó volt, azt azonnal megszerettük.
Ami nagyon szoktalna volt még a főzőlapon, hogy nehéz tisztítani. De találtunk egy jó fajta tisztítószert, amivel nagyon szépen le lehet takarítani.

#223 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 18:24

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 16:04

Lehet, hogy drágább az elektromos főzés, de sokkal egyszerűbb rajta főzni mint gázon. Hülyeség, hogy nem lehet rajta rendesen főzni. A 9kw is hülyeség. Nekünk 10A-es megszakítóval elment egyszerre 3 főzőlap vagy 2 főzőlap + sütő gond nélkül.

Az oké, hogy vizet gyorsabban felforralsz, de mondjuk egy húslevest gyöngyöztetni, vagy egy pörköltet rotyogtatni nem lehet turbó fokozattal, szóval ahhoz mindenképp idő kell. Vagy hol jön ki az egyszerűség?
Nekem a két lap+sütő kombó nem mindig elég és gondolom nálad is a két közepes meg a sütő tud funkcionálni egyszerre. Aztán ha éppen benyomom még a mikrót, vagy megy a mosogatógép akkor nézek mint a répa a földben :D

#224 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 18:28

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 18:16

Egylapos villanyrezsot jellemzoen nem parmillas latvanykonyhaban hasznalnak, hanem 30nm-es alberletben, ahol minden filler szamit...

Akkor valamit félrenéztem, mert új konyhabútort olvastam meg hogy drága (télleg az) az üvegkerámiás cucc. De az ötezres rezsó meg a 100ezres lap között van még pár lépcső.

Ha minden fillér számít, akkor lehet nem a legjobb ötlet egy 2kW-os elektronyos cuccal főzni, bár én egylapon max a vízforralós dolgokat meg a tojássütést tudom elképzelni, az meg még nem főzés.

#225 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 19:09

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 18:50

De találtunk egy jó fajta tisztítószert, amivel nagyon szépen le lehet takarítani.

El ne áruld, hogy melyik az, nehogy más is megtudja (;

#226 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 19:52

Idézet: szeder - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 20:09

El ne áruld, hogy melyik az, nehogy más is megtudja (;

Én csak gáznál tudom a megoldást. Mindig frissen le kell törölni :D Amúgy én is fújkáltam minden szarral, de leginkább a mechanikus súrolás a szivacs puhább részével (egy dörzsi nyilván széjjelkarcolja). Amit viszont nem tudok megpucolni az a rács, mert azt nem nagyon törölgettem.
Kerámiához amúgy valami penge van, ha jól tudom.

#227 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 12:05

A mikrónkban ma a forgótányér megadta magát, egyszerűen kettérepedt :eek: nem tudjátok, hol lehetne tányért venni bele? Alul a forgó csap Y alakú, nem tudom, ez szabvány, vagy sem.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#228 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 12:11

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 13:05

A mikrónkban ma a forgótányér megadta magát, egyszerűen kettérepedt :eek: nem tudjátok, hol lehetne tányért venni bele? Alul a forgó csap Y alakú, nem tudom, ez szabvány, vagy sem.

Egészen biztosan nem szabvány :) A Samsungoké mostanában egyforma, és úgy tudom, azokhoz lehet is venni. Ez milyen?

#229 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 12:19

Valami gagyitron, szerintem neve sincs :D 10k volt pár éve... akkor gondolom vagy használjuk így, vagy marad az új gép.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#230 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 12:31

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 13:19

Valami gagyitron, szerintem neve sincs :D 10k volt pár éve... akkor gondolom vagy használjuk így, vagy marad az új gép.

Valami neve biztosan van, de ha noname-szerű (Nethaus, Nile, Hausmeister, Bomann egyéb Tesco és Spárgazdaságos), akkor szerintem az alkatrész-ellátástól (új tányér) elbúcsúzhatsz.

#231 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 14:59

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 13:19

Netán ha van neki speckó szervize (ahova el kell vinni, ha beszarik), ott érdemes megkérdezni. Én egy nagyon régi Delonghi kávéfőzőhöz kaptam kiöntőt a szervizben, mert eltört az eredeti.

#232 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 16:16

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 20:52

...Kerámiához...

VITRO CLEN, a tescoban is lehet kapni.

Szerkesztette: Sipi- 2007. 05. 06. 16:18 -kor

#233 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 16:22

Sharp mikróhoz vajon lehet valahol találni tányért? A modellkód: R-5V11(W)
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#234 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 18:49

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 13:05

Én csak Y csaposat láttam forgós mikroban, szal üveglap megfog, csap lerajzol, gótu bolt.

Inkább a tányér ármérője a lényeg szvsz.
Ciciman is on borda

#235 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 19:08

Azt irja a kezikonyve, hogy 360mm a forgotanyer atmeroje, mast nem.

Mar csak az a kerdes, hogy a tanyert tarto csillag mekkora, ugyanis szokott a tanyer aljan lenni egy perem, hogy ne csusszon le a csillagrol.

Annyit sikerult meg kinyomozni, hogy NTNT-A036WRE0 a pontos cikkkodja a tanyerodnak, viszont egy nemet oldal szerint mar nem szerezheto be, egyebkent valami 54€-t irnak ra.
(En mikrom valamivel kisebb tanyerjara 65-ot :omg: )

Aha, helyette van 2006-tol a NTNT-A108WRE jelu tanyer.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 05. 06. 19:33 -kor

#236 Felhasználó inaktív   Denopal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 12. 12:14

Szevasztok!

Réggebi hozzászólásokban olvastam az INDESIT WIE 127 mosógépről hogy milyen jó.
Kb. 6 hónappal ezelőtt én is vásároltam egy ilyet.Csilli villi vasaláskönnyítő,digitális kijelző meg minden.
A múlt héten előjött egy jelenség nem mutatta a programok becsült idejét és csak szivattyúzott és centrizett.Kijött a szervíz 2 nap után és megállapította hogy ez ennyit bírt!Meghalt az elektronika az epromjának annyi.Kérdezem mitől? Válaszolván erre avval hogy a feszültségingadozás megölte.
Ekkor esett le az állam! Milyen gép az amibe az elektronika nincsen védve a a tulfesztöl vagy esetleges ingadozásoktól???!!!! A válasz ilyen!
Alkatrész természetesen nincs hozzá majd rendelésre ami minimum egy hét.
Kérdezem egy hét és addig cseregép vagy ilyesmi? Á csak a kieső idővel hosszabbodik a garancia.
Szóval ennyit a csodálatos indesit masináról!Utána kérdeztem egy ilyen elektronikai modul 30.000 ft ha már nem garanciális.
Na akkor most ennyi erővel ha véletlenűl valahol többszöri ingadozás van a hálózaton akkor hetente kell modult cserélni??!! Szóval aki teheti ne digitálisat vegyen.Szerintem.

#237 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 12:39

Üdv a fórumon! ;)
Nem azzal van baj, hogy digitális.Nem digitális lassan már nem is lesz.Nem csak mosógépben.Lassan már az evőeszközök is digitálisak lesznek. :D
Egyszerűen arról van szó - és most nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, van akinek ez is drága -  hogy az Indesit egy gagyi cucc.Sógorom háztart gép szerelő és elég rossz dolgokat mesélt róla.Már az Indesitről, a Candyről, meg a Fagorról, meg még egy rakás ilyen szintű márka van.50k-ért mosógép - ezt nem lehet komolyan venni.
Azt ajánlotta, hogy inkább később vegyünk - nekünk a  mosogatógép előtt volt dilemma, hogy milyet vegyünk - egy "kicsivel" drágább cuccot, mert az tovább bírja.Szerinte 3 stabil márka van az elérhető kategóriában - Siemens AEG, Bosch.
Anno ő azt javasolta, vegyünk AEG-t.Bejött.120k volt - 3 éve, de azóta is dolgozik rendesen.
Még egyszer mondom nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, de az alsó kategóriától többet nem lehet elvárni - aki meg sajnos nem engedheti meg magának az előző 3 márkát, annak marad a bosszúság és a javítgatások.

Vagy a másik megoldás, hogy elektromos tervezővel megterveztetjük az egész ház villamos rendeszerét - többek között feszültségingadozások kivédésére.Lehet, hogy ez a legdrágább - bár sokat megtakaríthatunk rajta.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#238 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 12:42

Idézet: carcass - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 13:39

Üdv a fórumon! ;)
Nem azzal van baj, hogy digitális.Nem digitális lassan már nem is lesz.Nem csak mosógépben.Lassan már az evőeszközök is digitálisak lesznek. :D
Egyszerűen arról van szó - és most nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, van akinek ez is drága -  hogy az Indesit egy gagyi cucc.Sógorom háztart gép szerelő és elég rossz dolgokat mesélt róla.Már az Indesitről, a Candyről, meg a Fagorról, meg még egy rakás ilyen szintű márka van.50k-ért mosógép - ezt nem lehet komolyan venni.
Azt ajánlotta, hogy inkább később vegyünk - nekünk a  mosogatógép előtt volt dilemma, hogy milyet vegyünk - egy "kicsivel" drágább cuccot, mert az tovább bírja.Szerinte 3 stabil márka van az elérhető kategóriában - Siemens AEG, Bosch.
Anno ő azt javasolta, vegyünk AEG-t.Bejött.120k volt - 3 éve, de azóta is dolgozik rendesen.
Még egyszer mondom nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, de az alsó kategóriától többet nem lehet elvárni - aki meg sajnos nem engedheti meg magának az előző 3 márkát, annak marad a bosszúság és a javítgatások.

Vagy a másik megoldás, hogy elektromos tervezővel megterveztetjük az egész ház villamos rendeszerét - többek között feszültségingadozások kivédésére.Lehet, hogy ez a legdrágább - bár sokat megtakaríthatunk rajta.

Vagy betolni egy kellően nagy UPS-t a mosógép elé. :D

Mondjuk ez annyira nem olcsó.

#239 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 12:45

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 13:42

Vagy betolni egy kellően nagy UPS-t a mosógép elé. :D

Mondjuk ez annyira nem olcsó.

Idézet

Gyakorlatilag erre céloztam. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#240 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 12:48

Idézet: carcass - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 13:45

Gyakorlatilag erre céloztam. ;)

Indesit mosógépem van, 1,5 éve minden héten használom és semmi baja. :kopp-kopp: Igaz nem 50K-s volt hanem akciósan 80-an és nem digitális. :)
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.