HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core 2 Duo II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core 2 Duo II. conroe, merom Értékeld a témát: -----

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 10. 03. 10:51

Idézet: westlake - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 23:26

de jo... nekem naponta jon 5 olyan hivas, amiben ilyeneket kerdeznek :p  :cool:
mindjart kaptok az arcotokba olvasnivalot.. nem tegnap kezdtem el osszeirkalni a dolgokat.. ez sok embernek lehet iranymutato..

mivel telefonszámot váltottam és senkinek nem adtam meg az újat így engem nem zaklatnak ilyenekkel :D

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 10. 03. 10:55

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 22:01

marggyunk annyiban, hogy a lámák kemény magját képzik azok a lúzerek akik mástól kérdezik miből is építezzenek az ilyenek keményen szomorítanak  :omg:  ha még azt sem tudja eldönteni mi kell/jó neki az veszettfejsze nyele inkább bízza másra napersze ne olyan boltra ahol ahol napi 40 gépet hánynak össze  :Đ

nálunk itt vidéken mindenki azt hiszi hogy ért hozzá aztán amikor a konkurens bolt árult annó sd-s lapot ddr rammal akkor rájöttünk hogy nem ért hozzá még a bolt se :D itt úgy van a vásárlás hogy bejön emberke elmondja milyen alkatrészeket akar (ilyenkor sírva röhögés effekt megy, de csak halkan) aztán felvilágosítás hogy nem úgy van az majd megkérdezzük mennyiből kell neki gép. akkor kinyögi hogy 50k-ból legyen új és P4 persze monitorral :Đ akkor megmutatunk neki egy nagyker árlistát hogy a proci több mint fele ennek és tegyen hozzá még úgy 50-et akkor talán lesz valami, majd a végén vesznek valami sempron-t asrock lappal valami szutyok vga-val stb. mert csak erre van pénz:(

#183 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 03. 11:29

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 21:42

Thx az infót. Úgy látom ez az Adata jó választás lehet, nagyon megy...

2. A64 X2: normális lap ~18k, proci ~36-38k. (3800+)
3. Core2: lap (sima P5B): ~28-30k, proci ~38-40k. (E6300)

az adatara nem merek semmit se mondani, pietrosznal es alvinnal is rendesen ment 900 felett 1:1ben (egyiknek 512es masiknak 1g ramokkal). lehet neked tobb szerencsed lesz, mint nekem. csak az az erdekes, hogy aszinkronban naluk se megy jobban, mint nalam.

pqi, veritechnel is irtak, hogy egyik db 950en megy a masik meg 800on se. ranezesre tok egyformak. en probalgattam kulon singleben is a ramokat, de ezek ikertesok :D

vegulis a sebesseg miatt nem aggodom, mert 400 felett ugyis erosen romlik a memkezeles... csak most ugyanugy kicsengethetem a +10e penzt a nagyobb szorzoert, mint az elejen megtettem volna (nem beszelve a sok lapos cserebererol).

az araknal az egyik mintha netto a masik meg brutto lenne  :think:

#184 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 11:33

Idézet: diegho - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 18:34

erre megint csak idézhetnék ocw-ről. kb így szólt. 5% teljesítmény többletért nem fogok 4x drágább alaplapot venni inkább jobb vga-t és milyen igaza van. akinek adottak az 500-as ramjai most ddr1 persze annak tökéletes ez a lap, de nem lehet vele olyan nagy fsb-t elérni sajnos, 6300-ast olyan 2300ig lehet max húzni, ezért szoktak inkább 6400-ast beletenni és inkább egy erősebb vga.

de +10e penzert 10% differenciat (alig kevesebb mint a lapod ara) siman kicsengetsz. van am benne racio  :Đ

amig nem erem el a kituzott minimumot felesleges ar/erteket szamolgatni.

#185 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 11:46

Idézet: diegho - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 15:54

ha még bele akarsz kötni valamibe mond nyugodtan úgyis megcáfolok mindent, ha kell tényekkel tesztekkel amivel csak akarod... ;)

sőt számolhatkjuk az inteles cuccot is ddr2-vel még akkor is olcsóbb és számoljuk még drágább 945-ös lappal is, amivel még jobban lehet húzni, akkor már ugyan drágább, de am2 vonalon meg nem lehet olcsó lappal annyira tuningolni... 2500-2600mhz megy max alapfeszen, amit megy a 6400-as alap órajelen megesz... de legyen igazad hiszen Te vagy a nagy teszter akinek a kezei között minden megfordul, de lehet hogy csak át kellene gondolni a dolgokat és rájönnél hogy kicsit ferde dolgokat írsz? vagy tényleg tévednek a külföldi világszerte ismert tesztoldalak és az ott fórumozó emberek és csak neked van igazad? ez is lehet persze, de mennyi esélye is van ennek? 0%?  :think:

1, sztem kicsit vegyél vissza...
2, azé' találd már föl a spanyol viasz thogy olcsóbban lesz gyorsabb géped core2vel :omg:
3, 939+DDR500at és X2 3800+al illet volan számolni szvsz; hisz tuningról volt szó; nem?

Tod ált ilyen procihoz nem Mercury és tsai lapokat veszenk.

Ha megszakadsz akkor is 1,5× annyiba kerül egy átlag Core2 konfig mint egy 939 X2; és nem mindenkinek éri meg a +30-40ezret a pár sec/fps nyereség. Senki nem vitatja hogy király a core2.
Azt akartam nyáron is venni; 110K lett volna (fasza ramokat még ne is néztem bele, csak 6400+667es) míg 55ért vettem X2őt lappal, hűtéssel (és nem számolom a ramkülönbséget, ami új konfignál kisebb;és a jó tuningram még drága DDR2ből, hiába egyre olcsóbb, és _annyit_ nem gyorsultak még a DDR2 ramok-ahogy AM2höz is írtad asszem.)

Nekem nem ért meg +50ezret hogy kapjak +5fpst (1280 ugye), vagy hogy 2-3 seccel hamarabb végzek egy átlag tömörítéssel, esetleg 15 percel hamarabb egy film kódolással. Ettől függetlenül ha még esik a lapok/procik/ddr2es ramok ára még valszínű benevezek egy intel körre is; de vegyél hozzá te olyan alaplapot és használd egészséggel :rolleyes: , én ... rendeset akartam írni de abba bele lehet kötni... korrekt tuningos lapot akarok, megfelelően méretezett alkatrészekkel, hűtéssel, felszereltséggel, tuningopciókkal, jó biosszal, esztétikus megjelenéssel.

Újonnan pedig ha vki játszik, ha a különbözetet VGA-ra költi, jobban jár. (ez x ideig igaz állítás lesz)
Pl X2vel és X1800GTO^2el sztem használhatóbb a vas mint Core2+7600GS/X800GTO volt nekem proc+vga csere elött.

Szerkesztette: MC Pite 2006. 10. 03. 12:00 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#186 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 12:00

Ja, eredetileg ezért jöttem :Đ :
http://www.vr-zone.com/?i=4067

Westlake: :up:
Még ha lesz energiád a várhatóan nagyobb népszerűségnek örvendő olcsóbb, max/platinum/99fázis nélküli változatokat is nyúzd meg; hátha akad 2x-3x ezres király tuninglap :)

Szerkesztette: MC Pite 2006. 10. 03. 12:09 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#187 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 13:38

Nem t'om volt e már:
First Benchmarks for Intel's Kentsfield Quad-Core Processor

Idézet

The first benchmarks of Intel’s quad-core Kentsfield processor are here, and the chip is showing some impressive speed in multithreaded applications. As with the Core 2 Duo launch, Intel supervised testing at its preview events this week, so we’ll have to reserve our final take on performance until we can get a Kentsfield sample in our lab for testing with PC World’s usual slate of benchmarks.

Intel’s test setup pitted a 2.66-GHz Core 2 Extreme QX6700 (Kentsfield) chip against a 2.93-GHz Core 2 Extreme X6800 chip–the company’s previous high-end desktop processor. Both systems used a preproduction D975XBX2 motherboard, 2GB of Corsair memory running at DDR2 800 speeds, a 320GB Seagate hard drive, and an eVGA GeForce 7950 GX2 graphics board.

Forrás: http://www.pcworld.com/article/id,127315-c...el/article.html
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#188 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 17:20

Idézet: westlake - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 23:55

jo olvasgatast :up:
klatty

:respect:  :respect:  :respect:

Idézet: arn - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 12:29

az adatara nem merek semmit se mondani, pietrosznal es alvinnal is rendesen ment 900 felett 1:1ben (egyiknek 512es masiknak 1g ramokkal). lehet neked tobb szerencsed lesz, mint nekem. csak az az erdekes, hogy aszinkronban naluk se megy jobban, mint nalam.

pqi, veritechnel is irtak, hogy egyik db 950en megy a masik meg 800on se. ranezesre tok egyformak. en probalgattam kulon singleben is a ramokat, de ezek ikertesok :D

vegulis a sebesseg miatt nem aggodom, mert 400 felett ugyis erosen romlik a memkezeles... csak most ugyanugy kicsengethetem a +10e penzt a nagyobb szorzoert, mint az elejen megtettem volna (nem beszelve a sok lapos cserebererol).

az araknal az egyik mintha netto a masik meg brutto lenne  :think:

Ahogy a 450-nel, nyilván a 900-zal is kiegyeznék...
Most azon gondolkodom kell-e a piszok drága 2x1gb. Hihetetlen mennyire felmentek az árak!

Az írt áraknál nem tudom melyikre gondolsz. Sztem kb. stimmelnek a pár átnézett árlista alapján. Ja és nettónak írtam őket.

De ha az egyik bruttónak tűnik, akkor szólj, hogy melyik (és hogy hol annyi), mert azt rohanok venni. :)

Szerkesztette: vipisrac 2006. 10. 03. 17:25 -kor

#189 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 08:56

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 13:00

Ja, eredetileg ezért jöttem :Đ :
http://www.vr-zone.com/?i=4067

Westlake: :up:
Még ha lesz energiád a várhatóan nagyobb népszerűségnek örvendő olcsóbb, max/platinum/99fázis nélküli változatokat is nyúzd meg; hátha akad 2x-3x ezres király tuninglap :)

ugy hallottam, hogy a biostar tforce 965-os lapja olcso es megis nagyon tuningbarat
God left this place a long time ago.

#190 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 09:07

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 18:20

De ha az egyik bruttónak tűnik, akkor szólj, hogy melyik (és hogy hol annyi), mert azt rohanok venni. :)

az x2 arak.

lehet a 2x512es adatan mas chipek vannak, vagy egyoldalas, vagy nemtom... tuning szempontjabol lehet jobban jarsz. mongy a vista ki fog rohogni :D

#191 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 11:56

Emberek csak nekem tűnik úgy, hogy Giga 945P-S3 nem is annyira rossz vétel?  :think:
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#192 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 12:15

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 12:46

1, sztem kicsit vegyél vissza...
2, azé' találd már föl a spanyol viasz thogy olcsóbban lesz gyorsabb géped core2vel :omg:
3, 939+DDR500at és X2 3800+al illet volan számolni szvsz; hisz tuningról volt szó; nem?

Tod ált ilyen procihoz nem Mercury és tsai lapokat veszenk.

Ha megszakadsz akkor is 1,5× annyiba kerül egy átlag Core2 konfig mint egy 939 X2; és nem mindenkinek éri meg a +30-40ezret a pár sec/fps nyereség. Senki nem vitatja hogy király a core2.
Azt akartam nyáron is venni; 110K lett volna (fasza ramokat még ne is néztem bele, csak 6400+667es) míg 55ért vettem X2őt lappal, hűtéssel (és nem számolom a ramkülönbséget, ami új konfignál kisebb;és a jó tuningram még drága DDR2ből, hiába egyre olcsóbb, és _annyit_ nem gyorsultak még a DDR2 ramok-ahogy AM2höz is írtad asszem.)

Nekem nem ért meg +50ezret hogy kapjak +5fpst (1280 ugye), vagy hogy 2-3 seccel hamarabb végzek egy átlag tömörítéssel, esetleg 15 percel hamarabb egy film kódolással. Ettől függetlenül ha még esik a lapok/procik/ddr2es ramok ára még valszínű benevezek egy intel körre is; de vegyél hozzá te olyan alaplapot és használd egészséggel :rolleyes: , én ... rendeset akartam írni de abba bele lehet kötni... korrekt tuningos lapot akarok, megfelelően méretezett alkatrészekkel, hűtéssel, felszereltséggel, tuningopciókkal, jó biosszal, esztétikus megjelenéssel.

Újonnan pedig ha vki játszik, ha a különbözetet VGA-ra költi, jobban jár. (ez x ideig igaz állítás lesz)
Pl X2vel és X1800GTO^2el sztem használhatóbb a vas mint Core2+7600GS/X800GTO volt nekem proc+vga csere elött.

Teljesen jogos.
Raadasul annyira elvannak szallva a memoriaarak, hogy jelentosen megnoveli a kiadasokat.
(Persze ha valaki jot akar maganak, az azt jelenti, hogy min. 800as DDR2t vesz, aminek 1GB-ja joval 30k folott kaphato)
Ha meg mar kesz 939-es platformot tudhat maganak valaki, akkor meg nem is kerdeses, hogy szabad e valtani az Intel fele, mert a valasz egyertelmuen az, hogy nem eri meg.
Iden ugy gondolom mar nem lesz ertelme valtani erre a platformra, az unnepi arak miatt, valamint jovo ev elejen meg olcsobbak lesznek a Conroe lapok, majd jonnek az olcso valtozatok is a procibol, valamint talan bar ez erosen felteteles mod, olcsobbak lesznek a DDR2es memoriak is.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#193 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 12:25

Majd a 4 maogosk ha lenyomjáka 2 magosok árát (reméljük :rolleyes: ) addigra forrnak a lapok is (mem finnyásság); etc; azaz 2007 tavaszán érdemes lesz újra ráfeküdni, de sztem nagy változásnem lesz...

#194 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 12:29

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 12:56

Emberek csak nekem tűnik úgy, hogy Giga 945P-S3 nem is annyira rossz vétel?  :think:

Jó az, 3 év garival. Csak a kondik a régi fajták. De amíg garis, nem gond, 3 év alatt amúgy is eladja az ember, ha meg nem, didimanus megkezeli pár ezresért.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#195 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 14:24

Idézet: arn - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 10:07

az x2 arak.

lehet a 2x512es adatan mas chipek vannak, vagy egyoldalas, vagy nemtom... tuning szempontjabol lehet jobban jarsz. mongy a vista ki fog rohogni :D

X2 3800+ -t én talán 36 nettóért láttam legolcsóbban, de szinte már nem is látok árlistákon, csak 4000 (AM2), 4200+ -okat inkább. Azok meg már drágábbak, mint az E6300.

A 2x512 tudom, hogy kevés lesz, de csak átmenetileg gondoltam. És valszeg 2x1gb lesz mégis.

De mindettől függetlenül átmenetileg nem bitos, hogy rossz megoldás. Vistára kár gondolni...
Hol van még az? Talán jövőre látunk valamit belőle... utána míg használható is lesz driver és applikáció szinten...
Jövő karácsonyra lehet, hogy meglepem magam vele. :D

Sztem a ram árak ezen idő töredéke alatt fognak visszacsökkenni.

De hogy ellentmondjak magamnak:
GEIL 1gb, 800-as? PH-n nem olvastam róla jókat. Főleg P5B lapban. Ennek 2.1 az alapfesze? Vagy nincs is 800-as ram, ami mondjuk 1.8-on megy?

És ha már fesz: Ki milyen fesszel tudott stabil tuninggal 900-ig eljutni?

Szerkesztette: vipisrac 2006. 10. 04. 14:31 -kor

#196 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 14:39

Idézet: arn - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 10:07

Off, de ezt cáfolnom kell, mivel mindig is 512MB-os géppel teszteltem az aktuális build-eket, és ott sem ütköztem komoly problémába. Ha pedig mégis kevés lenne az 1GB, veszel egy pendrive-ot :)

#197 Felhasználó inaktív   Jedykoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 14:57

Hali!

P5B Deluxe-hoz szeretnék RAM-ot venni, 2x512-t (meg majd esetleg később újabb 2x512-t), 667-est

Versenyzők: Adata, Corsair Valueselect, Geil Valueselect.
kb egy árban vannak, ezért főleg az érdekel, h nem akadnak-e a lappal, másrészt a tuningolhatóság sem utolsó szempont. (Egyenlőre egy 805-menne a lapban, persze jól meghúzva:) később csere vmi Core-ra)
"HAW-HAW" - Nelson Muntz
K1: ASUS P5B Deluxe/Wifi, E4300 1,8@3Ghz, CM Hyper TX, GeiL Ultra 800Mhz 2x1GB, ASUS X1950 Pro, Corsair HX520, CT BRAVO, WDRE 2x250, WDBL 640, Seagate 200, 3520A, MX1000
K2: P5N-E SLI, 805D, A-data 2x512 800, 7600GT, Poseidon, CT 400W, WD 640, WD 250, Maxtor 2x120, 7173A, Audigy, PCTV Pro, MX3000

#198 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 15:48

Idézet

Ha meg mar kesz 939-es platformot tudhat maganak valaki, akkor meg nem is kerdeses, hogy szabad e valtani az Intel fele, mert a valasz egyertelmuen az, hogy nem eri meg.

Nem kötekedni akarok, de pl. nekem 70 ezret kell rádobnom a mostani konfigomra(3000+,a8n-sli,2*512mb ram: beszámítva) és el tudok hozni egy p5b-sima+E6300+2*512 ddr2 konfigot.(Már útban van! :)  )

Namost, ha azt nézem, hogy a lapomba beleillő 4600+ X2(Kb. teljesítményben itt van az e6300), az itteni boltokban (ahol kapni!)~65e magyar forint, és az itt, és más fórumokon/tesztekben olvasottak alapján core2-ben újabb feature-k vannak,és jobban húzható(csakis procit nézve), akkor sztem nekem megérte.....

Ez csak a saját véleményem...
Ahhoz, hogy ki tudd húzni, néha beljebb kell dugni egy kicsit...

#199 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 16:24

Idézet: Jedykoma - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 15:57

Hali!

P5B Deluxe-hoz szeretnék RAM-ot venni, 2x512-t (meg majd esetleg később újabb 2x512-t), 667-est

Versenyzők: Adata, Corsair Valueselect, Geil Valueselect.
kb egy árban vannak, ezért főleg az érdekel, h nem akadnak-e a lappal, másrészt a tuningolhatóság sem utolsó szempont. (Egyenlőre egy 805-menne a lapban, persze jól meghúzva:) később csere vmi Core-ra)

corsair...
(egyelore, nem egyenlore) ;)
God left this place a long time ago.

#200 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 16:52

Idézet: arn - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 13:36

vizzel alig fogsz jobban tuningolni mint levegovel. max halkabban. 3800 az 1085mhz ram, 542mhz fsb... erre nincs tul nagy sanszod.  ;)

a memoid masnal mit mentek?

Olyan 1100 környékén mennek a ramok állítólag de nekem az kevés lesz mivel ezeken is víz lesz így többet várok tőlük :)

A P5B Deluxe állítólag volt akinél 580-600-as FSB-t is vitt és ne feledd az NB-n is víz van ami megdobja a tuningpotenciálját a béne heatpipeos kacattal szemben :)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.