HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#931 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 25. 13:38

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 14:31

Ez a szilikonspray mire jó? :think: És hol lehet kapni?

A sínt néha nem árt befújni vele (kb. évente), legalábbis nekem ezt mondták :) Pl. barkácsboltban, teszkóban.

#932 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 14:40

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 13:31

Ha a műanyag is bírja 15 évig az alu pedig 30-ig és hőszigetelés szempontjából nincs különbség akkor ár/érték-ben a műanyag jobbnak tűnik.

Muternál a műanyag kívűlről jó pár helyen eléggé belukadt a sok repesz miatt. Elég idióta szelek vannak, és ez csak rosszabb lesz.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#933 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 14:55

Idézet: leslie - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 15:40

Muternál a műanyag kívűlről jó pár helyen eléggé belukadt a sok repesz miatt. Elég idióta szelek vannak, és ez csak rosszabb lesz.

ja értem... én szüleimnél is van ilyen, de azok már inkább 25-30 éves műanyag redőnyök. :)
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#934 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 14:56

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 14:55

ja értem... én szüleimnél is van ilyen, de azok már inkább 25-30 éves műanyag redőnyök. :)

Ez mindössze 5 éves. De ha az üveg kapta volna, biztos kitörik. Nálam fa spaletta lesz, az tuti, időtálló, masszív. :)

#935 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 15:02

Idézet: leslie - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 15:40

Muternál a műanyag kívűlről jó pár helyen eléggé belukadt a sok repesz miatt.

Hát igen...Vietnamba is nehéz volt...
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#936 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 15:08

Idézet: leslie - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 15:56

Ez mindössze 5 éves. De ha az üveg kapta volna, biztos kitörik. Nálam fa spaletta lesz, az tuti, időtálló, masszív. :)

milyen repeszek akkor? nem értem...  :confused:

nálunk most egyik oldalon fa spaletta van, kb 20 éves. nem szép. :( az új bazidrága (kb a nyílászáró ára mégegyszer a spaletta) és a fát 5-6 évente csiszolgathatod, lakkozhatod. ez nagy élmény lehet a lamellákkal.  :confused: én még azt nem szeretem benne, hogy csak kívülről nyitható (kivéve persze a motoros de az +horrorár) és egy szál köntösben nem szívesen megyek ki a teraszra.

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#937 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 18:41

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 15:47

Nah, tényleg írogatom a fogyasztást és kicsit sokallom. 14 m3 ment el június 3. reggel óta ma reggelig. 4,5m3 melegvíz és 9,5m3 hidegvíz megoszlásban.
Ez nem sok kicsit? Pedig zuhanyozásnál figyelünk (elzárjuk a csapot közben), nem folyóvízben mosogatunk (csak lassú vízfolyásnál vannak az előre átmosott edények leöblítve és úgy be a mosogatógépbe).
Hogy lehetne leellenőrízni, hogy jól mér-e az óra? Egy 5 literes edénynél azért nem hiszem, hogy mutatkozna észrevehető eltérés :)

szerk: közös költésget meg elfelejtettem, hétvégén előkeresem a papírt.

Hurrá, szóval nemcsak én morgok ha elfolyatunk pár m3 vizet.

pár tippem:
-tusolás nyerő,
-mosogatás, 2 állóvizes medencében, egyikben mosószeres, másik sima öblítővizes
jah van gépetek-
akkor állóban öblítsetek előtte, meg a szilárd szutyit vakarjátok. a gépet fullra rakni.

-a mosógép (gyerekruhák rulez! sok van) legyen jól megpakolva, előtte lehet kicsit a koszosakat folttisztítóval kezelni, sőt az egészet is, aztán majd meglátod, hogy nem kell neki 90 fokos mosás, de még 60 sem, ha marad 1-2 ami dzsuvásabb, az majd megy a következővel- ami mondjuk 60ra megy,
de közben lenyomtál két 40-50 fokos rövidebb progit- ez kb. fele viz, fele áram, mosópor dettó.

-a gyerek fürdővize az nem sok, de pl az enyém a kádban fürdőzik már kb 4 hónapos korától.
azért ott pl 20-40 liter itt ennél a kádnál, néha lavórban kapja a mosdást, nyáron.
Ha olyan kedvem van beleülök a vizébe, persze engedek hozzá, meg azért ő is enged hozzá.... :)  :D

A németek olyan spórolást csinálnak, hogy az már észvesztő: nem mindegyik használja a vizet mindennap- büdősek is, de pl aki tudja a munkahelyen letudja, ez ésszerű.

A tetőről lefolyó csapadékvizet megfogják, és szivattyúval a WC öblítésére használják,
itthon a vizes cég meg is ölne ha megtudná, hogy akár egy liter talajvizet jogosulatlanul/csatorna díj fizetése nélkül- a lefolyóba engednél. Ha locsolsz vele, tök jó hogy ezt a díjat is fizeted, max. van külön mérőd a slag ágon, akkor a felét elengedik, egy bizonyos mennyiségig.

Szerkesztette: WEbshark 2008. 09. 25. 19:28 -kor

#938 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 19:49

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 15:08

milyen repeszek akkor? nem értem...  :confused:

nálunk most egyik oldalon fa spaletta van, kb 20 éves. nem szép. :( az új bazidrága (kb a nyílászáró ára mégegyszer a spaletta) és a fát 5-6 évente csiszolgathatod, lakkozhatod. ez nagy élmény lehet a lamellákkal.  :confused: én még azt nem szeretem benne, hogy csak kívülről nyitható (kivéve persze a motoros de az +horrorár) és egy szál köntösben nem szívesen megyek ki a teraszra.

Tököm tudja, minek hívjam amit sodor a hurrikán erejű szél. Néha rendesen kopogott a redőny benntről.

Sk fogom csinálni, nem lamellás lesz, hanem tömör 3-4cm vastag, minimum 2cm EPS szigetelés maggal, és természetesen benntről nyitható-csukható.

Ha kültéren lakkozol, akkor csak magadat szivatod. Vannak olyan lazúrok, amik beeszik magukat a fába, és egyre keményebb felületet adnak. Papíron. :)

#939 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 08:59

Idézet: leslie - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 20:49

Sk fogom csinálni, nem lamellás lesz, hanem tömör 3-4cm vastag, minimum 2cm EPS szigetelés maggal, és természetesen benntről nyitható-csukható.

Ha kültéren lakkozol, akkor csak magadat szivatod. Vannak olyan lazúrok, amik beeszik magukat a fába, és egyre keményebb felületet adnak. Papíron. :)

Ha benntről nyitod-csukod akkor is ki kell hozzá nyitni az ablakot, nem? :think: nálunk a 3 részes teraszajtón is van. az így már nehezebb tészta  :Đ

persze, de azokat nem kézzel viszik fel (tudtommal), szal otthon elég nehéz sk megoldani :think: persze lehet festegetni is, csak akkor közel sem lesz olyan szép és tartós. ilyen ajtók-ablakok lettek nálunk nemrég és arra is azt mondja a gyártó hogy 5-6 év múlva utánkezelni kell. ok, nem lakkal hanem ezzel a lazúrral de az ilyen részletekhez én :lama: vagyok. csak azt tudom hogy macera. :D

sztem egy redőny ennél jóval egyszerűbb és olcsóbb megoldás is, és ~15 évig bírja. persze megvannak az előnyei és hátrányai mindkettőnek :)

#940 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 10:47

Idézet: WEbshark - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 18:41

A tetőről lefolyó csapadékvizet megfogják, és szivattyúval a WC öblítésére használják,
itthon a vizes cég meg is ölne ha megtudná, hogy akár egy liter talajvizet jogosulatlanul/csatorna díj fizetése nélkül- a lefolyóba engednél. Ha locsolsz vele, tök jó hogy ezt a díjat is fizeted, max.   van külön mérőd a slag ágon, akkor a felét elengedik, egy bizonyos mennyiségig.

Én a mosógépből kijövő vizet szoktam egy nagy vödörbe engedni és azzal öblítem a wc-t (ha épp eszembe jut)...

#941 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 11:02

Idézet: Arp - Dátum: 2008. szept. 26., péntek - 11:47

Én a mosógépből kijövő vizet szoktam egy nagy vödörbe engedni és azzal öblítem a wc-t (ha épp eszembe jut)...

Erre azért a gyakorlatban kíváncsi lennék.  :) Egyrészt a mosógépből kijövő vizet hogy fogod fel? Nincs rákötve gondolom közvetlenül a gép a szennyvízrendszerre, vagy mindig kihúzod?

#942 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 19:10

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 26., péntek - 12:02

Erre azért a gyakorlatban kíváncsi lennék.  :) Egyrészt a mosógépből kijövő vizet hogy fogod fel? Nincs rákötve gondolom közvetlenül a gép a szennyvízrendszerre, vagy mindig kihúzod?

Nem bonyolult ez.Mosógépből víz ki, vödörbe felfog.Wc-be leönt a használat után. :)
Fanatikusabbak elzárhatják a tartályba menő vezetéket és a tartályt felönthetik mosóvízzel.A feltöltés szintje minden tartálynál jól látható, nézz csak bele a sajátba, ha van.
Sajnos csak a mosások alkalmával működik...
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#943 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 19:20

Van olyan megoldás, h hőcserélővel a leeresztett kád meleg víz melegét megfogják... Gépészetre egy kecónál simán rá lehet tolni 5 millert nem is nagyon elszállva. :)

#944 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 19:31

Idézet: carcass - Dátum: 2008. szept. 26., péntek - 20:10

Nem bonyolult ez.Mosógépből víz ki, vödörbe felfog.Wc-be leönt a használat után. :)
Fanatikusabbak elzárhatják a tartályba menő vezetéket és a tartályt felönthetik mosóvízzel.A feltöltés szintje minden tartálynál jól látható, nézz csak bele a sajátba, ha van.
Sajnos csak a mosások alkalmával működik...

Jó, így leírva nyilván értem, de hogy napi rendszerességgel csináljam...az más :)

Nincs tartály, de értem.

#945 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 27. 06:15

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 26., péntek - 19:31

Jó, így leírva nyilván értem, de hogy napi rendszerességgel csináljam...az más :)

Nincs tartály, de értem.

Az a poén, h 600 körül lehet kapni házi szennyvíztisztító cuccokat, amihez évi 1x kell kijönnie a sziiantósnak, a maradékból meg 95-97% tiszta vizet csinál, amivel lehet locsolni.
Ergo ha ma vki építkezik, akkor elég villany a telekre, meg egy kút, vezetékes víz, csatorna már nem is kell, mert egy ilyen ketyere durván megtérül. Inni meg azért elég kevesen isszák a csapvizet. :)

#946 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 27. 07:59

Idézet: leslie - Dátum: 2008. szept. 27., szombat - 7:15

Ergo ha ma vki építkezik, akkor elég villany a telekre, meg egy kút, vezetékes víz, csatorna már nem is kell, mert egy ilyen ketyere durván megtérül. Inni meg azért elég kevesen isszák a csapvizet. :)

Ha nem csatornázol, akkor is fizeted a dupla vízdíjat + fizetsz talajterhelési díjat is.
Szóval csatorna az kell.

#947 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 27. 09:03

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 26., péntek - 20:31

Nincs tartály, de értem.

:) Nyilván napi rendszerességgel nem megy.Az már nagyon határeset.
Ha már tartályról szó esett, a gyorsöblítős wc működés szempontjából van olyan stabil, mint a másik?Arra célzok, hogy a szmötyit adott mennyiségű vízzel kell leereszteni.Ez viszont csak addig megy, amíg nyomod a csapot vagyis a cucc előbb megállhat mint kellene.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#948 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 27. 09:05

Az a poén, h 600 körül lehet kapni házi szennyvíztisztító cuccokat, amihez évi 1x kell kijönnie a sziiantósnak, a maradékból meg 95-97% tiszta vizet csinál, amivel lehet locsolni.

...és ásványvízzel főznek... :)

#949 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 27. 09:09

Inni meg azért elég kevesen isszák a csapvizet. :)

Sajnos.Pont erre vannak kitalálva az aláírásomban lévő link a tiszta vízről.
A műanyag flakonok meg közben - 70-80000 FT/m3 áras "ásványvíz" mellett (aminek kb 40%-a közönséges csapvíz) - elborítják a Földet.

Bravo

#950 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 27. 10:17

Idézet: carcass - Dátum: 2008. szept. 27., szombat - 10:09

Sajnos.Pont erre vannak kitalálva az aláírásomban lévő link a tiszta vízről.
A műanyag flakonok meg közben - 70-80000 FT/m3 áras "ásványvíz" mellett (aminek kb 40%-a közönséges csapvíz) - elborítják a Földet.

Nemrég olvastam, hogy idénre piacvezetők lettünk az EU-ban ásványvízfogyasztás terén (egy lakosra jutó). Miközben a vezetékes víz ihatósága szempontjából is jó Mo. helyezése. Vannak nálunk fejlettebb országok, ahol pl. ihatatlan a csapi víz, vagy rosszabb minőségű. Pl. csak Mo-on néznek féregszámot a vízben, az EU más országaiban nem is kötelező ezt mérni. Igaz, a szakemberek is egyetértenek, hogy a jelenlegi 0 határérték túl szigorú.

Paradox ország. :D

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 27. 10:19 -kor

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »