HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 14. 12:12

Próbáltam lefotózni a tetőt, de elég nehéz a sok növénytől és helikopterem meg nincs :)

Csatolt fájl:

#442 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 12:14

A repedés azért már jobban látszik.

Csatolt fájl:

#443 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 12:21

A legelőnyösebb arca:

Csatolt fájl:

#444 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 18:37

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 13:21

A legelőnyösebb arca:

az utcafronton van a ház egyik fala???? a fenyőfa ennyire takarja a (fáradt) tetőt???? az egyik falon végig hosszanti repedés????
barátkozz meg a gondolattal, hogy felújítod. Számodra ez érték, ha el akarod adni, akkor telekár minusz bontási költséget kapsz. pláne zajos utcában.
:(
Business as usual. We fucked up everything.

#445 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 19:42

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 18:37

az utcafronton van a ház egyik fala???? a fenyőfa ennyire takarja a (fáradt) tetőt???? az egyik falon végig hosszanti repedés????
barátkozz meg a gondolattal, hogy felújítod. Számodra ez érték, ha el akarod adni, akkor telekár minusz bontási költséget kapsz. pláne zajos utcában.
:(

Az utca totál csendes, a házak 80%-ának ott van a frontja, a telkek 3-400nm körüliek, tehát elég kicsik. A járda megtévesztően új :) Van az esővíznek csatorna, korrekt úttest (lankás, futóműbarát fekvőjarddal), atomszéles beton beálló.

A kertben nincsenek rendszabályozva a bokrok meg a fák, így elég nehéz rendes fotót csinálni a repedésről. Az 1. sz. toldásnál van ez a repedés, amikor a "konyha és az előszoba" lett kialakítva úgy, hogy a tornác szerűséget felfalazták és a tetőt is megtoldották kicsit. Így a ház eredeti oldalfala most szobahatároló, iszonyat vastag ajtótokkal.
A 2. sz. toldásnál (hátsó rész) nem látszik kívülről szinte semmi repedés. A gázra az utal, hogy a villanyvezeték elnyíródott.
Ez a két bővítmény alapból bontva lesz. A lényeg az, hogy az eredeti falak elbírnak-e egy tetőteret. Ha nem, akkor lesz csak eladás.

Ingatlanosoknál már voltam, bár elég nagy szórással mondtak árat a telekre.

A fenyő a szomszédnál áll, de mivel a tető is ugrik, ezért nyilván a fenyő ágai is mennek a levesbe(vagy akár az egész fa). Azt tudom, hogy 46-tól volt a nagymamáé, szóval annál csak idősebb lehet a tető. Az eresz volt csak cserélve, meg a kéménnyel pöcsöltek valamit. A két kúpcserék a tavalyi viharosz szelekben esett le.

#446 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 06:19

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 20:42

A lényeg az, hogy az eredeti falak elbírnak-e egy tetőteret. Ha nem, akkor lesz csak eladás.

A fenyő a szomszédnál áll, de mivel a tető is ugrik, ezért nyilván a fenyő ágai is mennek a levesbe(vagy akár az egész fa). Azt tudom, hogy 46-tól volt a nagymamáé, szóval annál csak idősebb lehet a tető.

Az az iszonyat vastag ajtótok a pontosan mennyi?
A tetőtér attól is függ, hogy van e a ház alatt rendes alap.Meg függ a talajtól is.
És ha minden OK, akkor még attól, hogy a rendezési terv mit enged építeni, számít a tűztávolság stb.Rendezési terv ügyében személyesen irány polgárjenőhivatal (építési hatóság). ;)
Egyébként a fenyővel az a gond, hogy a gyökerei nem nyúlnak túl mélyre és így a felszínközeli nedvességet, vizet elszívja a ház alól is, amihez ha olyan talajadottságok párosulnak ( pl agyag), akkor szépen megsüllyed a házikó azon része.
Jó lenne távolabbi kép, utcakép stb. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#447 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 06:43

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 20:42

Ingatlanosoknál már voltam, bár elég nagy szórással mondtak árat a telekre.

egyáltalán felbecsülték a házat, vagy rögtön mondták, hogy leves?
egyébként mennyit mondtak? :)

#448 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 10:23

Idézet: carcass - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 6:19

Az az iszonyat vastag ajtótok a pontosan mennyi?
A tetőtér attól is függ, hogy van e a ház alatt rendes alap.Meg függ a talajtól is.
És ha minden OK, akkor még attól, hogy a rendezési terv mit enged építeni, számít a tűztávolság stb.Rendezési terv ügyében személyesen irány polgárjenőhivatal (építési hatóság). ;)
Egyébként a fenyővel az a gond, hogy a gyökerei nem nyúlnak túl mélyre és így a felszínközeli nedvességet, vizet elszívja a ház alól is, amihez ha olyan talajadottságok párosulnak ( pl agyag), akkor szépen megsüllyed a házikó azon része.
Jó lenne távolabbi kép, utcakép stb. ;)

30%os beépíthetőség, 6m magasság a maximum. A telek kicsi, tehát majdnem 100nm-t lehet beépíteni, ami legroszabb esetben azt jelenti, hogy pinceszint+földszint saccra lehet 160-180nm. Bőven sok és még mindig jobb, mint a legtöbb lakás.
A tetőteret igazából nem akarom még használni (nem is tudnám mire), csak ha már lesz új tető, akkor úgy akarom kialakíttatni, hogy a tetőtér beépíthető legyen. Leslie majd jöhet hőszigetelni  :Đ

A másik szomszéd (nem a fenyős :) ) akkora bazi házat épített, ami nekem bőven nem kell. Szerintem nem változott a rendezési terv azóta, de még messze van az önkormányzati szakasz.

A fenyős dolgokat köszi, majd utánanézek. Ha nem kell a szomszédnak, akkor kivele.

Ja, ajtótok. Hát saccra 40-50 centi, de baromi rossz a szemmértékem.

Szerkesztette: Yoisten 2007. 04. 15. 10:29 -kor

#449 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 10:27

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 6:43

egyáltalán felbecsülték a házat, vagy rögtön mondták, hogy leves?
egyébként mennyit mondtak? :)

Direkt úgy kérdeztem, hogy a legrosszabb esetben (ház kuka) mi lehet az ára. Feleslegesen nem akarom tornáztatni őket, mert a házat akkor van értelme felbecsülni, ha nem kell lebontani. Ebben az esetben viszont nem fogom eladni. Statikai szagvéleményem köbö 2hét múlva lesz, utána mindenki derül.

13 és 20 között egyébként.

#450 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 10:47

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 11:27

13 és 20 között egyébként.

ez akkor a budai oldal :)

#451 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 10:49

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 11:47

ez akkor a budai oldal :)

Lényegében igen, mert Budaörs :)

#452 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 14:45

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 11:23

6m magasság a maximum.

Szerintem nem változott a rendezési terv azóta, de még messze van az önkormányzati szakasz.

A fenyős dolgokat köszi, majd utánanézek. Ha nem kell a szomszédnak, akkor kivele.

Ja, ajtótok. Hát saccra 40-50 centi, de baromi rossz a szemmértékem.

Homlokzatmagasság vagy építménymagasság?
Szerintem ennyivel ne intézd el, csúnyán jégre lehet szaladni vele.Szerintem jobb előre tudni a lehetőségekről.
50 centi az kellemes. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#453 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 17:22

Idézet: carcass - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 15:45

Homlokzatmagasság vagy építménymagasság?
Szerintem ennyivel ne intézd el, csúnyán jégre lehet szaladni vele.Szerintem jobb előre tudni a lehetőségekről.
50 centi az kellemes. ;)

2005-ös önko rendelet a legfrisebb, a szomszéd még az előtt építkezett. 4m a minimális és 6m a maximális építménymagasság. 2 lakásos izét lehet építeni rá max.
Terepszint alatti beépítés 20% (ha ez a pinyót jelenti, akkor az nem lesz kibővítve, mivel most lehet olyan 45-50nm körül.

De van ilyen is az elején:
1.§ (1) A rendelet hatálya alá tartozó területen új beépítésnek számít:
a)  új főrendeltetésű épület, új főrendeltetési egység építése,
b)  meglévő épület bruttó szintterületének egyszeri, min. 25 m2-rel való bővítése,
c)  főrendeltetésű épület rendeltetésmódjának változtatása.

Ebből nagyjából egyik pontot sem értem :)

Szóval ha megmarad, akkor lesz min agyalni majd az engedélyeztetésnél, hogy melyik a jobb: totál új építésűnek beadni (bontási engedély úgyis kell legalább egy részére), vagy csak átépítésként.

#454 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 07:38

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 12:14

A repedés azért már jobban látszik.

Az a ház a fotót nézve nekem nem olyannak tűnik, ami mellé alap nélkül építenek valamit :) Tuti nincs alap a toldások alatt?
Elköltöztem :-)

#455 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 09:43

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 18:22

Terepszint alatti beépítés 20% (ha ez a pinyót jelenti, akkor az nem lesz kibővítve, mivel most lehet olyan 45-50nm körül.

De van ilyen is az elején:
1.§ (1) A rendelet hatálya alá tartozó területen új beépítésnek számít:
a)  új főrendeltetésű épület, új főrendeltetési egység építése,
b)  meglévő épület bruttó szintterületének egyszeri, min. 25 m2-rel való bővítése,
c)  főrendeltetésű épület rendeltetésmódjának változtatása.

Ebből nagyjából egyik pontot sem értem :)

Szóval ha megmarad, akkor lesz min agyalni majd az engedélyeztetésnél, hogy melyik a jobb: totál új építésűnek beadni (bontási engedély úgyis kell legalább egy részére), vagy csak átépítésként.

A terepszint alatti beépítés a telek területének 20%-án megengedett.Terepszint alatti építmény pedigolyan önálló építmény (OTÉK szerint), amely földdel fedve is max 1 m-rel emelkedik ki a környező és csatlakozó terepszintből.Legfeljebb bejárati vagy tereplejtő felőli homlokzata van és legfeljebb a tereplejtő felőli és az olyan oldalhomlokzati felületrésze kerül a terepszint fölé, amelyhez a terepbevágásban közvetlenül kerti szabadlépcső vagy lejtő csatlakozik.

Az új főrendeltetésű épület, az nem más mint egy új ház.Vagy az új főrendeltetésű egység, ha bővíted a meglévőt.

A szintterületi mutató az az összes építményszint bruttó alapterületének és a telek területének a hányadosa. Az építménymagaság mellett ez is korlátozhatja az épület szintszámát ill. az egyes szintek méretét.Ebből már tudsz számolni.A bruttó területbe a falak is beleszámítanak.

Rendeltetésmódjának változtatása - gyakorlatilag funkcióváltozás - amikor pl a házikót másra szeretnéd használni - boltot és kocsmát stb beletenni.

Bravo

#456 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 16:50

Idézet: carcass - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 10:43

A terepszint alatti beépítés a telek területének 20%-án megengedett.Terepszint alatti építmény pedigolyan önálló építmény (OTÉK szerint), amely földdel fedve is max 1 m-rel emelkedik ki a környező és csatlakozó terepszintből.Legfeljebb bejárati vagy tereplejtő felőli homlokzata van és legfeljebb a tereplejtő felőli és az olyan oldalhomlokzati felületrésze kerül a terepszint fölé, amelyhez a terepbevágásban közvetlenül kerti szabadlépcső vagy lejtő csatlakozik.

Az új főrendeltetésű épület, az nem más mint egy új ház.Vagy az új főrendeltetésű egység, ha bővíted a meglévőt.

A szintterületi mutató az az összes építményszint bruttó alapterületének és a telek területének a hányadosa. Az építménymagaság mellett ez is korlátozhatja az épület szintszámát ill. az egyes szintek méretét.Ebből már tudsz számolni.A bruttó területbe a falak is beleszámítanak.

Rendeltetésmódjának változtatása - gyakorlatilag funkcióváltozás - amikor pl a házikót másra szeretnéd használni - boltot és kocsmát stb beletenni.

Köszi, akkor értem. A pince az szintterületi mutatóba számít ezek szerint. Mivel jelen esetben ez 1, ezért a telek területével megegyező méretű lehet a bruttó (falakkal) területem. Ez bőven elég.

Terepszint alatti beépítést nem tervezek, bár a hátsó részre egy "söröspince" egész jó ötlet :) Mondjuk a mostani emésztő helyére :D

#457 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 07:32

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 17:50

Mivel jelen esetben ez 1, ezért a telek területével megegyező méretű lehet a bruttó (falakkal) területem.

Ezt most nem egészen értem. :think:

Bravo

#458 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 17. 07:35

Úgy kijön, 1 ház per 1 telek  :D 
Ciciman is on borda

#459 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 09:05

Esővízgyűjtő ciszternára vmi ötlet? 1-2m3 kellene, az nem játszik, h betonozok. Vmi nagy műanyag dobozra gondoltam, amit leáshatok a földbe...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#460 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 09:17

Idézet: leslie - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 10:05

Esővízgyűjtő ciszternára vmi ötlet? 1-2m3 kellene, az nem játszik, h betonozok. Vmi nagy műanyag dobozra gondoltam, amit leáshatok a földbe...

Na, erre én is kiváncsi lennék.
Egyáltalán, hogy vezeted bele a vizet, vagy csak beleesik osztjólvan?

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.