HWSW Informatikai Kerekasztal: Magyar Telekom - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Magyar Telekom Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 03. 12:35

cikk
"Légy szerény mint én..."

#2 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 16:29

Mindesetre az ügyfélszolgálat rugalmassága már javításra érett.

#3 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 06:16

Nagy duma.....

Minap a T-Mobile levizsgazott elottem! Keszuleket akartam cserelni, leegyeztettem, kiveszem a szabit. Odamegyek KAP pontok levonva, papirok kitoltve, fizetes kartyaval. Erre kiderul nem tudjak kiadni a keszuleket mert a rendszerben mintha eladtak volna. Sebaj van masik raktaron...
Azt sem tudtak kiadni. Azt mondtak elnezest, par oran belul kozpontilag javitjak es telefonalnak amikor mehetek erte.

Na azota is telefonalnak...  :reklamacio:
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#4 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 17:15

cikk

#5 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 18:54

hír

#6 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 04:33

Ez semmin nem javitana. Tegnap a weben megirt kep Bp-ig T-Pontot akartam elerni, egyikben sem vettek fel a telefont 10 oras probalgatas utan. Na bravo!  :reklamacio:
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#7 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 11:42

T-Pontok

#8 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 12:06

http://www.origo.hu/uzletinegyed/befektete...1109kisebb.html

#9 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 15:02

Itthon is kísérleteznek a 100 megabites ADSL-lel
http://www.origo.hu/techbazis/internet/200...zupergyors.html

#10 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 15:54

Cikk vége vicces, " az igazgatóhelyettes szerint tíz-tizenötéves távlatban gondolkozva lassan mindenütt lecserélődik majd a réz fénykábelre."

Kiváncsi lennék, hogy 15 év múlva hány település lesz, ahol minden üvegen megy. Most 2006-ban ugye még egy sincs....
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#11 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 16:22

Idézet: shabba - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 16:02

Akkor gondolom ezeket méregetik nálunk is...? Hzunk két végen a két rivális ügyködött. azt viszont láttam hogy a UPC egy sima mérövel mig a bérházunk tulvégén a Tikom két mérökocsival van jelen. Most vagy dolgoznak vagy lopják a kábelt  :Đ 
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#12 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 16:34

Idézet: shabba - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 15:02

Hytasos terület márt 10éve létezik de mégsincs rajta 100mbit-es net!Söt semmilyen sem! :D Kb 1éve kezdett el a matav minidsl kiépiteni pár részre!Szeretem az ilyen cikkeket ami szinte semmi sem igaz belölle!

Szerkesztette: uboat 2006. 11. 14. 16:36 -kor

A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#13 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 16:46

Idézet: VKP - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 16:54

Cikk vége vicces, " az igazgatóhelyettes szerint tíz-tizenötéves távlatban gondolkozva lassan mindenütt lecserélődik majd a réz fénykábelre."

Kiváncsi lennék, hogy 15 év múlva hány település lesz, ahol minden üvegen megy. Most 2006-ban ugye még egy sincs....

15-20 évben mérik az optikára váltás várható idejét más országokban is, akár nyugaton akár amerikában, de távolkeleten is 10-15 évben.

A mi országunk területileg kicsi, a kérdés inkább az mikor kezdenek hozzá és milyen ütemben végzik majd. Ha rövidesen elindulna ez a folyamat és jó ütemben haladnának megoldható ennyi idő alatt.

Először az átállás a nagyvárosokban fog megtörténni ahol üzletileg jobban megéri a befektetés, a kisebb települések már kemény dió ott sokkal tovább elhúzódhat ez a folyamat.

Egyáltalán nem biztos hogy optika azonnal el fog érni a fogyasztóig és totális csere lesz. Ez is egy alternatíva amit meg lehet lépni egyből de sokkal időigényesebb és drágább.  A másik lehetőség pedig az hogy csak közelebb kerül az optikai végpont a fogyasztóhoz és onnan a meglévő réz infrastruktúrán kap IP kapcsolat egy modernebb DSL technológia felhasználásával. Szerintem inkább ez utóbbira gondolt a nyilatkozó. Aztán idővel ez utóbbi fázisból is tovább lehet lépni a teljesen optikai alapú infrastruktúráig, persze az megint idő hisz a last mile lecserélése igen munkaigényes, drága folyamat.

A hytasos területeken pedig meg lehet oldalni az FTTB+VDSL2-t ahogy ezzel a Tíkom már próbálkozik is. Úgy egy hónapja írt erről egyik Tís srác hogy már ilyen újgenerációs Ericsson EDA miniDSLAM eszközt telepített Tíkom egyes teszt területekre ahol már tavasz óta folyik a 12 Mbps-es pilot project. Csak akkor még nem kaptak hozzá cliens oldalra is VDSL2-es modemet. Azon a kis réztávon ami pl. egy Hytasos háztömbön belül van VDSL2-el el lehet érni a 100/100 Mbps körüli maximum értéket. És Hytasos háztartásból van úgy emléxem 160 ezer. Nyár végén szintén volt egy sajtóhír egyik Tíkom által favorizált eszközbeszállító honlapján hogy Tíkom újabb 1 milliárdos rendelést adott le CWDM eszközökre a felsználásró szóló leírás szintén az cikkben is szereplő tesztet vízionálta a Hytasos területeken  hisz ott tünt igazán értelemszerűnek az eszközök felhasználása. Ha a Tíkom tényleg megcsinálja az összes Hytasos háztartást ilyen infrastruktúrán akkor azzal máris 160 ezer ilyen háztartással indulna. És Hytasnál az optika jellemzően ott van az épületek/háztömbökben csupán egy nagysebességű ethernet csatlakozást kell kialakítani, pl. gigabiten. Az Ericsson EDA VDSL2-es miniDSLAM-okat kell telepíteni és megfelelő VDSL2-es modemmel ellátni az előfizetőket és így náluk máris realizálható egy viszonylag magas vonali sebesség ami tökéletesen alkalmas a triple-play szolgáltatások ellátására. A fővárosban és egyéb nagyvárosokban a sima rezes területeken is el lehet indítani FTTB vagy FTTC projecteket amivel közelebb kerül az optikai végpont a fogyasztókhoz és réz last mileon pedig ugyanúgy lehet VDSL2-t alkalmazni.

A külvárosi társasházas területek lefedésére már kevésbé jó alternatíva a VDSL2 mert nagyobb a háztartások közötti fizikai távolság, ott inkább G-PON-nal érdemesebb próbálkozni.

Az alkalmazható technológiák rendelkezésre állnak, ma már az áruk is elfogadható mértékű és folyamatosan csökken. Főleg ázsiában igen magas a E-PON technológia felhasználása ott is elsősorban tömbházas megoldásoknál így viszik ki a gerincet, aztán házon belül vagy UTP-zenk vagy VDSL2. De amerikában és európa szerte is egyre jobban terjednek az FTTx megoldások. Ott ahol igazán nagy a népsűrűség mint pl. Hong Kong még az aktív ethernet megoldásoknak is gazdaságos létjogosultságuk van, de azért máshol is használják ezt a techológiát.

Mivel Tíkom a német DT-hez tartozik, elég nagy a valószínűsége hogy cégcsoporton belül ugyanazt a technológiát fogják nálunk is megvalósítani mint amit otthon németben egy éve elkezdtek kialakítani és aminek bevezetése alig pár hete történt meg. Németben a DT FTTC+VDSL2-ben utazik, a 10 legnagyobb német városban. Amit 2008-tól nagy valószínűséggel 40 további nagyváros fog követni. De további távlati tervek ott sem ismertek teljes németországot lefedő projectről, az még ott is csak a távoli jővőbe vész.

#14 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 17:00

Idézet: uboat - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 17:34

Hytasos terület márt 10éve létezik de mégsincs rajta 100mbit-es net!Söt semmilyen sem! :D Kb 1éve kezdett el a matav minidsl kiépiteni pár részre!Szeretem az ilyen cikkeket ami szinte semmi sem igaz belölle!

Igaz az. Hytasos a Tíkom sokáig nem adott ADSL mert az optikai gerinc kialakítása jóval drágább mint rézen, főleg úgy hogy ennek a költsége csak kevés számú előfizető között oszlik el. Épp ezért az elmúlt 1-2 év alatt beindul Hytasos miniDSLAM projecteknél ezeken spróroltak és barkács megoldással éltek, ami elletetlenített a nagysebességű csomagokat. Azt csinálták hogy a hytasos 2Mbps-es(E1-es) kapcsolódásokból összefogtak 4-et, és ez lett a gerinc a miniDSLAM Fast ethernet uplink portját egy eszköz lekonvertálta erre a 4xE1-es "gerinc" kapcsolódásra ami a központba visszaalakult egy 100 Mbps-es porton. Ez alapjaiban gyenge upliket adott arra hogy sok előfizetőnél nagysebességű kapcsolatot lehesessen kialakítani, sőt még a hagyományos sebességű ADSL csomagok is nyögvenyelősebben mentek ezeken a területeken mint a rezes főközpontokban ahol azért erősebb gerinckapcsolódások voltak.

Most tavasszal úgy tűnt változtat ezen a Tíkom és elindított egy pilot projectet XIII és XIV kerület egyes háztömbjeiben ahova megcsinálta a rendes optika gerinckapcsolódás vagy 100 Mbps-es vagy gigán és felszámolta a korábbi barkács módszert. Ezeken a területeken zajlik április óta a 12 Mbps-es pilot program ADSL2-es eszközökön.

Ha optikán egy normális gigás gerincet alakít ki ilyen területeken a Tíkom és olyan EDA-t vesz hozzá ami már a VDSL2-t is támogatja akkor ezeken a területeken ahol nagyon rövid a réz last mile igen nagy sebességet lehet realizálni. Egyéb sajtóhírek alapján én azt gyanítom a Tíkomnak az a célja hogy idővel ezt kiterjessze a teljes Hytas területére vagy III. és VIII. kerület Hytas részeire meg ahol még ez a technológia van. Ez idén nem hiszem hogy meg fog még valósulni, de jővőre talán már lesz a III. kerületben is olyan ADSL amire érdemes lesz előfizetni. Mert a jelenlegi tákolt megoldás számomra nem alternatíva.

#15 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 19:29

Akkor megint Bp lesz a teszt?
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#16 Felhasználó inaktív   Silco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 00:00

Én szívesen tesztelnék illetve később elő is fizetnék VDSL-re itt a III. kerületben az elhanyagolt kábelnet helyett, mivel optikai területen lakom.

#17 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 11:51

Lemond a Magyar Telekom vezérigazgatója
http://index.hu/tech/uzlet/straub3108/

#18 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 13:19