Sziasztok!
Tegnap pénteken sikerült kézhez kapnom a koobe-et (hanlin v3) ,kedden rendeltem a mekka.hu-tól.
A dobozában volt : maga a gép, aksi külön, bőrtok, fülhallgató, 1gb-os SDkártya, kártyaolvasós pendrive, nyakbaakasztó (nem tudom ez minek), angol és kínai leírás, töltő, kábel a géphez.
Tölteni töltővel vagy gépről keresztül usb-vel lehet.
Csodálkoztam hogy CD-t nem küldtek, hisz úgy tudtam hogy vannak saját konverter programjai.
-Az első meglepetés akkor ért mikor összekötöttem a géppel , ugyanis nem 32mb( ahogy a leírásban áll és az ügyfélszolgálatos is ezt erősítette meg) hanem 512mb-os a belső memóriája. Most nem tudom, hogy ők tudták rosszul vagy csak nekem postáztak véletlenül ilyet, de nem bánom, úgyse adom vissza
fájlkezelés:
-PDF-el a híresztelésekkel ellentétben semmi bajom nem volt. tökéletesen olvassa, tördeli újra. lapozás 1-2mp
-DOC-ot és az RTF-et is gond nélkül és gyorsan olvassa . Annyi a különbség hogy RTF esetén gazdaságosabban helyezi el a sorokat, tehát több sor jut egy oldalra. Doc esetén alul felül kihasználatlanul marad 2-3 sor. De nem tragédia. lapozás 1mp alatt
- JPG, lapozás 2-3mp
- HTML: hagyományos html-ek felejtősek lehetnek mert a menüket ami általában oldalt ill fölül találhatóak rendes sorokban igyekszik megjeleniteni és nem csak átláthatatlan lesz hanem vagy 18-20 oldalt csinál egy képernyőméretnyi html-ből. Sima szöveget ahol semmi banner , menü nincs gond nélkül kezel
-az egyetlen gond hogy scannelt könyveknél pdf fájlban van hogy kiolvashatatlanul halvány, de nagyitás segithet valamennyit.
Karakterek:
-Meg tudom erősíteni hogy 'ő' betűknél van hogy lemarad az ékezet.
-4-5 soronként előfordul karaktereltolás pl: 'harap a kutya' helyett 'harap akutya'
-elválasztójelet nem mindig rak, de maga az elválasztás többé-kevésbé nyelvtanilag helyes.
-egyedül a könyvjelző menü a gáz ahol szóköz nélkül tárol minden kriksz-krakszokkal dúsítva.
Megjelenítés:
-teljesen olyan mintha papírt olvasnék, szinte megkülönböztethetetlen. Egy oldal megjelenitése gyorsabb és kevésbé zavaró(váltás közti villódzás nem olyan durva) mint ahogy egy youtube-os videón láttam.
-elvileg 7-9000 ezer oldalt tud töltés nélkül megjeleníteni, de ez nyilván az olvasó méretére vonatkozik, tehát nem 7-9000 'valódi' könyvoldalt. Körülbelül 1.5 lehet a váltószám rtf esetén. tehát egy RTF-es 300oldalas könyvet (nem A4 hanem normál könyv méret amik általában kisebbek) olyan 450 oldalban jelenít meg.
Kapcsolat a géppel:
-semmi segédprogramra nincs szükség, összedugjuk és megy. cserélhető lemezként lesz megjelenítve mint a pendrive-ok,tehát a fájlok másolása, könyvtárak létrehozás teljesen szabadon történik nem kell annyit vacakolni mint egy ipod-nál.
-usb 1.1-et használ. Így a fájlok másolása lassabb lehet mint pendrive-ra de nem vészes. 10megát olyan 5-6 mp alatt másoltam át.
- Előfordult , hogy fájl másolása közben kifagyott a totalcommander és le kellett álllitani majd újracsatlakoztatni a készüléket. De ez nem biztos hogy a koobe hibája, lehet hogy a gépem szórakozik.
Összességében rosszabbra számítottam , főleg fájlkezelés terén.
Ha kérdésetek van csak rajta!

Egyedül frissitésekről (OS,firmware,karakterkészlet..stb) ne kérdezzetek mert nem próbáltam és nem is néztem még utána.
Szerkesztette: zolih 2008. 12. 06. 18:02 -kor