HWSW Informatikai Kerekasztal: eBook olvasók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBook olvasók Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 02. 14:19

Idézet: Jeno_83 - Dátum: 2008. okt. 1., szerda - 18:38

én nem engedtem volna kitenni egy ennyire szubjektív írást az fix, "látszik", hogy az író erősen e-book olvasó ellenes...vagy csak nem tud objektív kritikát írni!

Bár a pdf sorátcsúszás elég gáz, youtube videón is láttam. (pont ezért tartok a walkbook-tól is, igaz annak van saját formátuma, azzal elképzelhető hogy nem csinálja)

Én írtam is a cikkírónak, hogy felvilágosítsam, mire való egy ebook olvasó :)

A végén az ajánlott linkeknek semmi értelme. Az ebookwise LCD kijelzős, Kindlet nem lehet itthon kapni és használni főleg nem, laptop az meg hogy jön ide?

Szerintem azzal sem volt tisztában, hogy a BeBook az valójában Hanlin V3, és már elég régóta létezik (a cikk úgy jelent meg mintha most jött volna ki a Bebook).

Szerkesztette: Charybdis 2008. 10. 02. 14:21 -kor

#202 Felhasználó inaktív   Jeno_83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 02. 23:08

köszi seldd!

#203 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 02. 23:12

Sony PRS-700
 aláírás
Spoiler

#204 Felhasználó inaktív   NetBandita 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 18:50

Sziasztok! Légyszi, töltsétek ki ezt a kérdőívet!

#205 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 18:13

Végre lehet Magyaroszágon is kapni ebook olvasót:
Bebook forintért
Csak garanciális probléma ne legyen vele.  :D

Szerkesztette: worxland 2008. 10. 13. 18:15 -kor

aláírás
Spoiler

#206 Felhasználó inaktív   f-romi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 18:24

Idézet: worxland - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 18:13

Bebook forintért

S lenne egy kerdesem, jobb az mint a prs 505?

#207 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 23:05

Idézet: worxland - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 18:13

Bebook forintért

A linkelt oldalon nem érdemes megvenni, mert a Pixmanianal kötelezően van kiszállítás, ami jelen esetben még +2 529 Ft. Tehát ha a www.mybebook.com oldalon veszed kupon kóddal (-25€), akkor 4-5000-rel olcsóbb.

De nekem egy ilyen levél jött, bemásolom nektek. Mondjuk nem értem, hogyan tudják olcsóbban adni, mint a hivatalos oldal, szóval erre ne vegyetek mérget:

Örömünkre szolgál bejelenteni, hogy megérkezett Magyarországra a BeBook nevű e-reader, azaz e-könyv olvasó!

Ezt a levelet Ön azért kapja, mert korábban, e-mailben vagy telefonon, érdeklődött a WalkBook iránt. A BeBook hardvere azonos a WalkBookéval, ugyanúgy a Jinke cég Hanlin V3 típusú készüléke, csak a név más. Sajnos, a WalkBook forgalmazójával minden szándékunk ellenére sem sikerült megállapodnunk az elmúlt évben, ezért váltottunk a BeBookra.

A BeBook hivatalos weboldala: http://mybebook.com

A készülék fogyasztói ára bruttó 72.000 Ft (60.000 Ft + áfa). A készülékre 1 év garancia érvényes.
Az internetes rendelési rendszerünk elkészültéig előrendeléseket e-mailben tudunk fogadni. A rendelés, vásárlás és fizetés feltételeiről következő e-mailjeinkben adunk tájékoztatást. Az első szállítmány október végén - november elején várható. Bízunk benne, hogy a nemzetközi és hazai gazdasági helyzet nem romlik tovább, így a fenti árat tartani tudjuk.

A készülékről információkat a hivatalos weboldalon talál, és természetesen e-mailben is állunk rendelkezésére.

A készüléket egyelőre egyedi megbeszélés alapján, Budapest belvárosában lehet megtekinteni és kipróbálni. Kérjük e-mailben küldje el telefonszámát, és felhívjuk Önt, hogy időpontot egyeztethessünk.
November 3-tól Budapesten, a Lehel téri csarnok galériaszintjén nyíló, Norev és Plastoy termékeket árusító játékboltban állítunk ki egy bemutató példányt. Ettől kezdve a bolt nyitvatartási idejében bármikor kipróbálhatja a BeBookot.

Érdeklődését köszönjük, jelentkezését várjuk!

Tisztelettel,
Nagy Attila
Reziduum Kft. - a BeBook magyarországi forgalmazója

#208 Felhasználó inaktív   bozon42 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 07:09

Sziasztok,

csatlakozom az elozo hozzaszolashoz:
en in bejelentkeztem az eredetileg www.walkbook.com-ra "keresztelt" oldalra (mar megszunt - lehet, ebbol lett az uj oldal), de a mintapeldany csak napokkal ezelott erkezett meg. Hasonlo mailt kaptam par nappal ezelott.
Megjegyzes: en a www.iscriptum.eu oldalrol rendeltem - Esztorszagbol.
De gondolom, hasonloan lehet az lbook.com.ua-rol is - Ukrajnabol. Esetleg Oroszorszagbol.

bozon42
HW ---> Lbook V3
FWold ---> V3update-full-cr3-20090629.zip
FWnew---> V3update-uk-2.22-20091030.rar

#209 Felhasználó inaktív   koobeb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 10:16

Sziasztok!

Bebook esetében a PDF-ben nem lehet keresni, egyelőre. Viszont gond nélkül működik a djvu értelmezés, és installálható rá tetszőleges ttf font.
És nem utolsó sorban, a kínai gyártó honlapján egy egyszerű és ingyenes regisztráció árán letölthető egy SDK a géphez (csak győzzétek kivárni a lassú szerverüket).

Az egyik fenti hozzászólásba bemásolt levélben megadott BeBook ár azért olcsóbb, mint a mybebook.com-on feltüntetett, mert egyedi, csak Magyarországon érvényes ajánlatot kaptunk a forgalmazótól. Az ár tehát nem kamu, viszont csak 1 év garancia vonatkozik rá (szemben a Pixmanián megadott 2 évvel).
Sajnos az euró árfolyam kicsit zavaró hatással van a kereskedelemre... még nem tudni, mi lesz.

Mindenesetre akit érdekelne, írjon e-mailt.

Egyébként írtam ide pár napja, de vhogy eltűnt a hozzászólásom, sőt, úgy tűnik, az előző regisztrációmat letiltották 14 évre, pedig semmi olyat nem írtam, ami a szabályzatba ütközött volna... hm-hm.

Bízom benne, hogy az eReaderek hamarosan elterjednek Magyarországon.

#210 Felhasználó inaktív   Ersiman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 11:52

Üdv mindenkinek!

Tervezem egy ebook reader vásárlását. Meg tudnátok mondani, hogy kezelnek-e ezek a kütyük könyvjelzőket?
Illetve ha egy szövegben, pdfben 800x600 -nál nagyobb méretű kép van (például egy kapcsolási rajz) akkor azt hogy jeleníti meg? Lekicsinyíti, vagy scrollozni kell?
Előre is kösz a válaszokat!

#211 Felhasználó inaktív   Ersiman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 07:51

Idézet: Charybdis - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 22:05

November 3-tól Budapesten, a Lehel téri csarnok galériaszintjén nyíló, Norev és Plastoy termékeket árusító játékboltban állítunk ki egy bemutató példányt. Ettől kezdve a bolt nyitvatartási idejében bármikor kipróbálhatja a BeBookot.

Üdv mindenkinek!

Érdeklődnék, hogy ki lehet-e már próbálni a BeBookot a Lehel téren? Ha igen, volt már valaki, aki megnézte/kipróbálta?

Üdv!
Ersiman

Szerkesztette: Ersiman 2008. 11. 08. 07:54 -kor

#212 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 17:29

Helló!

Kinek van itt Bebookja?

Fogok egy PDF-et, először is 90x120 mm-re állítom be a méretét, hogy kiférjen a Bebookon. Utána rámásolom, de az alapértelmezett fonton, magyar nyelvű PDF-ek esetén iszonyú csúnyák a betűk! nektek nincsen ilyen probléma PDF-eknél? Lehet más fontot kéne használnom? De milyet?

Egyébként a CutePDFWriter nevű virtuális nyomtatóval érem el, hogy kisebb legyen a PDF.

A TXT még rosszabb: nem jó az elválasztás, a szavakban néha egy helyen két betű van, vagy pedig szóköz van a szavakban.

#213 Felhasználó inaktív   Tomcsesz91 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 14:34

Most vettem magyaroszágon először kapható ebook olvasót a Koobe oldalon.

eInk, Wizplex kijelzős, teljesen magyar nyelvű. Ami nagyon tetszik benne, hogy minden formátumot kezel ellenben a többi olvasóval.

Eddig volt egy nagy adag DOC e-könyv em, amit nem tudtam csak monitoron olvasni amitól kifolyt a szemem. Most már ezen olvasom és nagyon szuper

#214 Felhasználó inaktív   Tomcsesz91 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 14:37

Most vettem magyaroszágon először kapható ebook olvasót a Koobeoldalon.

eInk, Wizplex kijelzős, teljesen magyar nyelvű. Ami nagyon tetszik benne, hogy minden formátumot kezel ellenben a többi olvasóval.

Eddig volt egy nagy adag DOC e-könyv em, amit nem tudtam csak monitoron olvasni amitól kifolyt a szemem. Most már ezen olvasom és nagyon szuper

#215 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 14:44

Idézet: Tomcsesz91 - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 14:34

Magyarított Hanlin? Szuper. Az ár is OK.  :respect:
 aláírás
Spoiler

#216 Felhasználó inaktív   nane 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 15:00

Idézet: Tomcsesz91 - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 14:34

no most már csak 18000al drágább mint amit adok érte :D

#217 Felhasználó inaktív   Tomcsesz91 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 10:40

Idézet: Socket - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 22:35

Létezik valami "olcsóbb" reader is?

Én most vettem Magyarországon egy 6 inches Koobe e-book olvasót ( www.koobe.hu) amelyik EInk technologián alapul. Teljesen magyar nyelvű, és minden magyar nyelvű könyvet megjelenít akár DOC, akár TXT, akár PDF-es. Abszolút nem volt drága mert 69.990 ért vettem. Online megrendeltem, és kb 2 nap múlva nálam volt.

Azóta egyfolytában olvasom a felgyülemlet e-book könyveimet.

#218 Felhasználó inaktív   Tomcsesz91 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 10:47

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 9:37

Több ismerősömmel való beszélgetés során merült fel, hogy végülis mi lesz ezzel a dologgal. Rengeteg könyv érhető el mamár elektronikusan, de tapasztalatból tudható, hogy se a CRT se a TFT moncsik nemigazán váltak be könyvolvasásra, tehát arra amikor több oldalnyi szöveget, (ez a több ez legalább 20) kéne olvani. A CRT sokak szerint vibrál, az LCD-nek meg a nagy fényereje az ami a hosszan tartó meredt bámulását megnehezíti. Ki is jöttek a gyártók egy epapaer nevezetű, mostmég csak monokróm/szürkeárnyalatos csodával. Ennek lényege, hogy háttérvilágítás nincs, a felület színezete emlékeztet a papírra, míg akijelző olyan, hogy vezérlés hatására elszíneződik, lévén az kijelző aktív része egyfajta villaomsan stimulálható vegytinta. Mindez nagyon szép és jó, csakhogy, vannak ugyan készülékek, de amiket én ismerek azok inkább prototípusok, vagy heroinárban vannak, vagy a távolkeleten készülnek, vagy gusztustalan cég gyártja őket.

spinoff prototípus:
iRex iLiad. Ez nagyon ígéretes, megis lehet vennei, csak sajnos 650€. ehhez jönnének még ugye a könyvárak. (ok, tudom a meglevő már mexerzett eBookok többségével működik). Ez szvsz túl drága, mintegy 170eze forint.

Hanlin eReader V8 "jinke" EZ ígéretes volna, de ez idáig számomra olybá tüník, beszerezhetetlen.

Sony Reader. Ez olyan 73-75 ezer lennne, csakhát a sony egy elég gusztustalan cég, másfelől szerintem kicsi a papírfelület.

Szóval akinek van ezekkel tapasztalata, használ valami más modellt az csak bátran. Ezt kimondottan eBookos topiknak szánom, szal a TFTs PDAkkal, subnote pckkel nemitt foglalkoznánk.

Én is azért vettem Koobe e-book olvasót mert monitoron katasztrofa olvasni. Ez EInk technologián alapul teljesen magyar nyelvű, és minden magyar nyelvű könyvet megjelenít akár DOC, akár TXT, akár PDF-est is. Fogom, viszem magammal villamosra, ágyba, wc-re  :) és bármikor olvashatok. Tehát aki azt mondja, hogy ohh, de laptopon is lehet olvasni annak azt mondom, hogy cipelje a fene azt a bazi nagy képet magával. Ja! és ha ágyba olvasol laptopon az öledben a géppel akkor eléggé idegesítő, hogy ott melexik és fűtt :-)

#219 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 19:01

Idézet: Tomcsesz91 - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 10:40

Én most vettem Magyarországon egy 6 inches Koobe e-book olvasót ( www.koobe.hu) amelyik EInk technologián alapul. Teljesen magyar nyelvű, és minden magyar nyelvű könyvet megjelenít akár DOC, akár TXT, akár PDF-es. Abszolút nem volt drága mert 69.990 ért vettem. Online megrendeltem, és kb 2 nap múlva nálam volt.

Azóta egyfolytában olvasom a felgyülemlet e-book könyveimet.

Te Tomcsesz91!

Nekem tök ugyanilyenem van, csak a www.mybebook.com oldalról.

És .doc-ot például nem kezel. De a magyar nyelvű PDF-ekkel is gondjai vannak néha. Egész pontosan az, hogy nem ismeri a Unicode formátumot, és egyes beépített fontokat PDF-ekben.

Nem tudod, hogy a Koobe milyen firmwaret használ, és hogyan tudnám beszerzni?

Vagy egyáltalán hogyan tudnék egy használható PDF parsert szerezni a Hanlin V3-ra, mert a gyári az katasztrófa (egy zárt forráskodú szar).

#220 Felhasználó inaktív   Max85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 20:12

Na erre a Koobe készülékre kíváncsi lennék. Akinek van vele kapcsolatban konkrét tapasztalat az megírhatná a száraz tényeket. Nem érdekel a parasztvakítás, az a fő szempont, hogy végre normálisan olvassa a pdf és doc fájlokat. Simán rászánnám azt a 70 rongyot de egy újabb hiányoságokkal és félmegoldásokkal teli cuccért nem fogok feleslegesen pénzt kidobni.
Előre is köszi az esetleges felhasználói beszámolókat!

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.