HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#2246 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 22. 19:35

Hi!

Remélem jó helyre írok! Adott három különböző gép, fizikailag három különböző lakásban (egyik külön megyében). Mindhárom gépet Én tartom karban. Mindhármon Xp SP3 frissítgetve, AVG Free 9.x, Zonealarm free a védelem. (Eseti futtatással Spybot és Hijackthis). Sajnos mindhárom gép érezhetően belassult az utóbbi hónapban egymástól függetlenül. Konkrétan netezés közben (böngészőtől függetlenül FF és IE) néhány oldal csak "teker" de b@szik betöltődni (várhatsz egy fél órát akár), de amennyiben a címsorba állva nyomsz egy Entert (ergo újratöltöd) pikk-pakk betöltődik (az esetek 60%-ában). A sebesség letöltésnél és torrentnél max, tehát nem a kapcsolatra gyanakszom. Természetesen nem megy a háttérben torrent vagy ilyesmi amikor a jelenség előjön (két gépen egyáltalán nem megy torrent). A fentebb írt progik nem jeleznek semmit. Igazából az AVG-re gyanakszom, mivel dec elején frissült 9.xx-re és mintha akkortól csinálná ezeket. Az egyik gépen teljesen újratelepítettem az AVG-t, mert meghagyott az AVG 8-ból is valamit, de ez a másik kettőre nem jellemző. Ja két gép router mögül netezik (T-Home kábelnet) egy simán router nélkül.

Van valami ötlet esetleg hasonló tapasztalat? Nem igazán szeretném lecserélni ezeket a progikat, hiszen eddig ezek is jól mentek és legálisan ingyenesek. Persze egy konkrét kijelentés (pl.: az új AVG a ludas) esetén fontolóra venném a váltást.

Segítségeteket előre is köszönöm!

#2247 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 20:24

ZoneAlarm sürgősen kuka...a free meg főleg. Merthogy az Xp saját tűzfala is az, és mellett, hogy egy nudli, még hajlamos is az összeomlásra. Először cseréld le azt, meg persze véletlen se kapcsold be mellé a beépítettet. Gondolom takarítás volt a gépeken? Mármint szemét ügyben, nem vírusirtóra gondolok.
Kép

#2248 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 20:34

Ingyenes tűzfalnak ajánlom az Agnitum Outpost Firewall Free-t.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2249 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 21:41

Ok. Tehát Zonealarm - Bármi más tűzfal 0-2. Legyen. Kipróbálom az Agnitum-ot. Ha bejön átállok minden gépen. Azért ha van más ötlet csak rajta! (Windows tűzfalat mindig kikpacsolom, hiszen két dudás egy csárdában...)

#2250 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 05:05

Komplett ingyenes védelemnek: Comondo Internet Security.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2251 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 23. 07:27

Idézet: 1966 - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 20:24

Merthogy az Xp saját tűzfala is az, és mellett, hogy egy nudli, még hajlamos is az összeomlásra.

Én rengeteg ügyfelem gépén és a sajátjaimon az XP saját tűzfalát használom és a büdös életben nem omlott még össze egyik sem, ahogy kukába sem való, alacsony erőforrással, csendben, rés nélkül teszi dolgát, csak egyszer kell foglalkozni vele és pár egyéb hasznos beállítással, körítéssel integrált védelmet készíteni belőle.
De időről időre jön valami teszt, ami azt mondja, milyen szar, meg hogy kifelé enged majdnem mindent. Én a magam részéről jobb szeretem megelőzni, hogy bejöjjön akármi is, ami aztán kimehet, de legyen ez egy hibája, rendszeres karbantartás alkalmával ha ránéz az ember, akkor úgyis nyoma van, tudja tiltani, amit nem akar (nem szokott ilyen lenni). Viszont amivel nem tudok mit kezdeni, az ennek a sok tesztnek a konklúziója, itt senki sem használja, csak teszteli, és hát nem tudom, ha ezekkel akarok foglalkozni, az én gépeimen egyik erre specifikált oldal sem képes tűzfalat bontani (minden szép zöld, és ez olyan megnyugtató :D ), vagy azokat a jelenségeket produkálni, amikről a tesztek szólnak, akkor valamit rosszul csinálok, de hogy egy ügyfelemnél sem volt az elmúlt években az XP tűzfalával minimum közvetlen összefüggésbe hozható probléma, az is körülbelül biztos.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2252 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 07:33

Idézet: jack carver - Dátum: 2009. dec. 7., hétfő - 22:22

meg a defenderem sem működik,úgyhogy lehet hogy vírus

Idézet

és mióta auto módot használok,van ez,

Hagy kérdezzem meg, hogy a fenti állításod kapcsán nem jutott eszedbe, hogy:
-Vélhetően a tuning mellékhatása miatt rendetlenkedik a géped?
-Ennek milyen módon lehet bármi köze vírustevékenységhez?
-Hibázó HW mellett vajon elképzelhető-e, hogy pl. a Defender is hibásan működik?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2253 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 07:37

Idézet: BooBoo - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 21:41

Ok. Tehát Zonealarm - Bármi más tűzfal 0-2. Legyen. Kipróbálom az Agnitum-ot. Ha bejön átállok minden gépen. Azért ha van más ötlet csak rajta! (Windows tűzfalat mindig kikpacsolom, hiszen két dudás egy csárdában...)

AVG-vel van ilyen tapasztalás sajnos, nem is egyedi eset. Ügyfeleknél a 9-essel tettem ismét próbát az elbaszott 8-as után, de sajnos nem akar jobb lenni ez sem idővel.

#2254 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 12:15

Idézet: didyman - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 8:27

Én rengeteg ügyfelem gépén és a sajátjaimon az XP saját tűzfalát használom és a büdös életben nem omlott még össze egyik sem, ahogy kukába sem való, alacsony erőforrással, csendben, rés nélkül teszi dolgát, csak egyszer kell foglalkozni vele és pár egyéb hasznos beállítással, körítéssel integrált védelmet készíteni belőle.
De időről időre jön valami teszt, ami azt mondja, milyen szar, meg hogy kifelé enged majdnem mindent. Én a magam részéről jobb szeretem megelőzni, hogy bejöjjön akármi is, ami aztán kimehet, de legyen ez egy hibája, rendszeres karbantartás alkalmával ha ránéz az ember, akkor úgyis nyoma van, tudja tiltani, amit nem akar (nem szokott ilyen lenni). Viszont amivel nem tudok mit kezdeni, az ennek a sok tesztnek a konklúziója, itt senki sem használja, csak teszteli, és hát nem tudom, ha ezekkel akarok foglalkozni, az én gépeimen egyik erre specifikált oldal sem képes tűzfalat bontani (minden szép zöld, és ez olyan megnyugtató :D ), vagy azokat a jelenségeket produkálni, amikről a tesztek szólnak, akkor valamit rosszul csinálok, de hogy egy ügyfelemnél sem volt az elmúlt években az XP tűzfalával minimum közvetlen összefüggésbe hozható probléma, az is körülbelül biztos.

Az én tapasztalatom: ingyenes ZoneAlarm kb. átlagosan 3 nap után bolondult meg, ami addig kimehetett az zárolva, ami addig nem is akart menni, az engedélyezve, és ötletszerűen ez variálódva, addig, amíg már netet sem engedélyezett. Tiszta telepítés után, nem összelapátolt rendszeren. Kapott még esélyt, akkor 5 napot bírt. Az XP tűzfal: úgy esett össze, hogy se net, se semmi, csak hibaüzenet, miszerint a tűzfal beállításait csináljam már meg, mert nem jól működ. Mennék oda, erre szól, hogy a tűzfal hibája miatt a tűzfal nem beállítható.....javasolt teendő: tűzfal beállítása....s ez végtelenített körforgásban. Annyit sikerült kideríteni, hogy a hibához társított alkalmazás egy ZoneLabs termék, vagyis a beépített tűzfal, mert más nem volt még fel sem telepítve. Friss install után voltam, éppen keresgettem valami tűzfalat. Gyalu újra, kikapcs bizt.közp. és Kerio free lett feltéve.
Kép

#2255 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 14:57

Idézet: 1966 - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 12:15

Az én tapasztalatom: ingyenes ZoneAlarm kb. átlagosan 3 nap után bolondult meg, ami addig kimehetett az zárolva, ami addig nem is akart menni, az engedélyezve, és ötletszerűen ez variálódva, addig, amíg már netet sem engedélyezett. Tiszta telepítés után, nem összelapátolt rendszeren. Kapott még esélyt, akkor 5 napot bírt. Az XP tűzfal: úgy esett össze, hogy se net, se semmi, csak hibaüzenet, miszerint a tűzfal beállításait csináljam már meg, mert nem jól működ. Mennék oda, erre szól, hogy a tűzfal hibája miatt a tűzfal nem beállítható.....javasolt teendő: tűzfal beállítása....s ez végtelenített körforgásban. Annyit sikerült kideríteni, hogy a hibához társított alkalmazás egy ZoneLabs termék, vagyis a beépített tűzfal, mert más nem volt még fel sem telepítve. Friss install után voltam, éppen keresgettem valami tűzfalat. Gyalu újra, kikapcs bizt.közp. és Kerio free lett feltéve.

Ez egy egész gépnyi tapasztalat? Ráadásul akkor a ZA terméke tett keresztbe az XP tűzfalának? nem értem, miért az XP tűzfala a hibás ebben. Az XP tűzfala pedig legjobb tudomásom szerint semmi rokonságot nem ápol a ZA-val.

#2256 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 16:23

A gépen semmi sem volt fent, csak a saját tűzfala. Azt társította a hibához, mint ZoneLabs terméket. Ebből gondolom, hogy ugyanaz a cég. Bár az XP-ben nem utaltak erre sosem. A másik ügy, amikor a ZA megbolondult, az külön dolog. Akkor direkte volt feltelepítve a ZA, és egyértelműen az akadt ki. Akkor a saját tűzfal nem volt használatban. Tehát két külön eset (ha úgy tetszik három), de mind a Zone cuccokhoz köthető.
Kép

#2257 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 23:43

A panda cloud-ról volt már szó? Vannak tapasztalatok? Hogyan működik pontosan? (feltelepítettem egy netbookra, és meglepő módon kikapcsolt nettel is felismerte a szándékosan odarakott károkozót. Amint netre ment, pontosan azonosította is.

#2258 Felhasználó inaktív   idanka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 28. 10:51

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2009. nov. 25., szerda - 15:05

A kérdésem marha egyszerű:

Már 2 éve használom a NOD32+Outpost Firewall párost XP alatt (jogtisztán mindkettőt). Ma kaptam emailt, hogy a Firewall lincenszem lejár. Mint látható az aláírásomban időközben (2 hete) áttértem a Win7-re. /Nincs fent az Outpost/
Érdemes-e megújitani, telepitenem az Outpost-ot vagy a Win7 saját tűzfala már jó önmagában?
A NOD-ot azt biztos megújitom.  :)

Nem érdemes egyiket sem megtartanod
tűzfal király
Microsoft Security Essentials - szintén igaz a full keresése nem gyors, de nem fogja a rendszert és még a NOD után is talált nálam vagy 8-10 kártevőt.

#2259 Felhasználó inaktív   Moonline 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 14:21

Idézet: mexel - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 0:43

A panda cloud-ról volt már szó? Vannak tapasztalatok? Hogyan működik pontosan? (feltelepítettem egy netbookra, és meglepő módon kikapcsolt nettel is felismerte a szándékosan odarakott károkozót. Amint netre ment, pontosan azonosította is.

Nekem volt már fennt, elég egyszerű program. Az a lényege, hogy úgy tehermentesíti a gépedet, hogy nem a helyi gépen végzi a kártevők elemzését, hanem a panda szerverén, ezért is elegedhetetlen hozzá az internetkapcsolat. Nem eléggé kiforrott program még, beállítási lehetőségei szinte a 0val egyenlőek, van még mit javítani rajta. Gondolom, azért ismerte fel a szándékosan odarakott kártevőt, mert neki is van heurisztikája.

#2260 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 23:15

Idézet: Moonline - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 14:21

Nekem volt már fennt, elég egyszerű program. Az a lényege, hogy úgy tehermentesíti a gépedet, hogy nem a helyi gépen végzi a kártevők elemzését, hanem a panda szerverén, ezért is elegedhetetlen hozzá az internetkapcsolat. Nem eléggé kiforrott program még, beállítási lehetőségei szinte a 0val egyenlőek, van még mit javítani rajta. Gondolom, azért ismerte fel a szándékosan odarakott kártevőt, mert neki is van heurisztikája.

Igaz, ez lehet. Miért rossz vajon? Lehet felteszem a gépemre kis próbára.

#2261 Felhasználó inaktív   alfonz09 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 30. 14:43

Idézet: BooBoo - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 19:35

Hi!

Remélem jó helyre írok! Adott három különböző gép, fizikailag három különböző lakásban (egyik külön megyében). Mindhárom gépet Én tartom karban. Mindhármon Xp SP3 frissítgetve, AVG Free 9.x, Zonealarm free a védelem. (Eseti futtatással Spybot és Hijackthis). Sajnos mindhárom gép érezhetően belassult az utóbbi hónapban egymástól függetlenül. Konkrétan netezés közben (böngészőtől függetlenül FF és IE) néhány oldal csak "teker" de b@szik betöltődni (várhatsz egy fél órát akár), de amennyiben a címsorba állva nyomsz egy Entert (ergo újratöltöd) pikk-pakk betöltődik (az esetek 60%-ában). A sebesség letöltésnél és torrentnél max, tehát nem a kapcsolatra gyanakszom. Természetesen nem megy a háttérben torrent vagy ilyesmi amikor a jelenség előjön (két gépen egyáltalán nem megy torrent). A fentebb írt progik nem jeleznek semmit. Igazából az AVG-re gyanakszom, mivel dec elején frissült 9.xx-re és mintha akkortól csinálná ezeket. Az egyik gépen teljesen újratelepítettem az AVG-t, mert meghagyott az AVG 8-ból is valamit, de ez a másik kettőre nem jellemző. Ja két gép router mögül netezik (T-Home kábelnet) egy simán router nélkül.

Van valami ötlet esetleg hasonló tapasztalat? Nem igazán szeretném lecserélni ezeket a progikat, hiszen eddig ezek is jól mentek és legálisan ingyenesek. Persze egy konkrét kijelentés (pl.: az új AVG a ludas) esetén fontolóra venném a váltást.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Szia! Most tévedtem ide, és olvastam a hozzászólásodat. Tipikusan az AVG free 9-es bugja az általad leírt probléma. Beállításokban a Link Scanner résznél próbáld meg valamelyik (azt hiszem két opció van) lehetőséget (akár felváltva) visszapipálni és úgy megpróbálni a böngészőket. Persze, így elesel attól a védelemtől, de talán működik rendesen az AVG. Ha az sem segít, váltani kell sajnos, mert nagyon idegesítő a probléma. Üdv.

#2262 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 30. 19:11

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 10:08

Na. Az ilyen tetszik, bazinagy ződ OK gomb meg pipa, ez kell a népnek.

Hehe!  :D Találó hozzászólás!  :Đ
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2263 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 30. 19:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 25., szerda - 15:41

Esetleg mi van akkor, ha a tűzfalban van bug? Régen egy ZA széria csúnyán bukott ezzel, elvégre rendszerszinten van hozzáférése. Közben akkor az volt a legjobb :-)

Az akkoriban valóban a legjobbak között is volt. Az ominózus bug pedig ciki volt a cégnek, de nekik legyen mondva, hogy igen hamar kiküszöbölték a hibát, s olyan probléma sem előtte, sem utána nem jelentkezett a programban.

Más kérdés, hogy azóta a Matousec féle megbízhatósági teszten a legrosszabbak között szerepel a Zone Alarm Pro.

A tesztekkel kapcsolatban igazad van, de a Matousec féle teszt független, s külön érdekesség, hogy az utóbbi hónapokban (évben?) az első helyeken szinte mindig ingyenes tűzfalprogramok szerepelnek.

#2264 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 30. 19:24

Idézet: BooBoo - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 21:41

Én azt javaslom, hogy olvasd át ezeket a teszteredményeket: http://www.matousec.com/projects/proactive...nge/results.php

... s azt követően válaszd ki a számodra szimpatikus ingyenes programot az élmezőnyből!  ;)

A Comodo, az Outpost, az Online Armor, a PC Tools (és a Kaspersky, de annak nincsen ingyenes változata) mindig a legjobbak, legfeljebb az helyezések változnak közöttük már nagyon rég óta.

A Comodo-t nagyon sokan dícsérik, több ismerősöm egyetlen negatívumként azt említette, hogy internetes játékra nehezen állítható be megfelelően. Hajlamos elfelejteni a beállításokat, blokkolni a haverod gépét, minden alkalommal újra kell "kalibrálni" a kapcsolat létrehozásához... (Igaz, ez még a jópár hónappal korábbi változattal kapcsolatos vélemény. Szóval, ha az is szempont, akkor nem biztos, hogy a legjobb választás.

Az Online Armor-t használtam sokáig, nekem a programmal sok problémám nem volt, de nem volt a legfelhasználóbarátabb a beállítása, azon kívül eléggé nagy mértékben használta a gép erőforrásait (az AVG Antivirus-al együtt).

Az Outpost-ot már sok hónapja elégedetten használom; jól teszi a dolgát, könnyebben beállítható, s nem használja annyira a processzort és a memóriát.

A PC Tools programját még nem használtam, de azt is sokan dícsérik. (Ha jól emlékszem innen a fórumról és a topic-ból Eleanor használja.)

#2265 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 30. 22:49

Ha már a témánál vagyunk...

Milyen jó anti-spyware programot tudtok nekem ajánlani a Spyware Terminator helyett?

Ingyenes programra van szükségem, s olyanra, ami nem fogja meg úgy a net-es kommunikációt, mint a Spyware Terminator.

Előre is köszönöm!

Üdv: Piftuka

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115