Tegnap újratelepítettem az XP-t, s leteszteltem az internet sebességét.
Amíg nincsen tűzfal telepítve a gépemre, maximális, 15 megabit/sec sebességet ér el letöltéskor a számítógépem internetkapcsolata.
Felraktam a korábban használt Outpost Firewall Free változatát, s azonnal előjöttek az XP telepítés előtti drasztikus sebességcsökkenések. A speedtest.net oldalán is csak 0,43 megabit-es sebességet ért el a gépem.
Az egészben az a legmegdöbbentőbb, hogy amikor ezt megelőzően előjött a probléma, akkor próbáltam a tűzfalat állítgatni, majd suspend módba is kapcsoltam, végül az egész programot leállítottam. Nem segített! Továbbra is lassú volt a netkapcsolatom.
Most kiderült, hogy
csak akkor javul meg az internetkapcsolat letöltési sebessége, ha eltávolítom az Outpost Firewall-t!
S egyszerűen nem értem a dolgot. Kikapcsolt állapotban (amikor a háttérben sem futott egy alkalmazása sem a tűzfalnak) fogta az internet elérés sebességét nagyon. (Nem beszélve a gyakran 99%-ra felugró processzorterhelésről!)
El kell távolítani a gépről, hogy ne így legyen.
Tegnap gondoltam egyet, s a matousec.com legfrissebb tesztje alapján a PC TOOLS Firewall Plus ingyenes változatát telepítettem.
Maga program egyszerű, könnyen beállítható, (eddig) jól működik, de ez is fogja a netkapcsolat sebességét. Ezzel "csak" 8-9 megabit/sec sebességű az internetelérésem.
Mit tegyek? Maradjak ennél, vagy telepítsem fel ismét a régebben már használt, szintén jó eredményt elért Online Armor Firewall Free-t? :confused:
(A Comodo-t most nem próbáltam, de mivel az korábban - lásd fentebb - soha nem települt fel DLL hibára hivatkozva, így most azzal nem tettem próbát eddig.)