HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#2261 Felhasználó inaktív   alfonz09 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 30. 14:43

Idézet: BooBoo - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 19:35

Hi!

Remélem jó helyre írok! Adott három különböző gép, fizikailag három különböző lakásban (egyik külön megyében). Mindhárom gépet Én tartom karban. Mindhármon Xp SP3 frissítgetve, AVG Free 9.x, Zonealarm free a védelem. (Eseti futtatással Spybot és Hijackthis). Sajnos mindhárom gép érezhetően belassult az utóbbi hónapban egymástól függetlenül. Konkrétan netezés közben (böngészőtől függetlenül FF és IE) néhány oldal csak "teker" de b@szik betöltődni (várhatsz egy fél órát akár), de amennyiben a címsorba állva nyomsz egy Entert (ergo újratöltöd) pikk-pakk betöltődik (az esetek 60%-ában). A sebesség letöltésnél és torrentnél max, tehát nem a kapcsolatra gyanakszom. Természetesen nem megy a háttérben torrent vagy ilyesmi amikor a jelenség előjön (két gépen egyáltalán nem megy torrent). A fentebb írt progik nem jeleznek semmit. Igazából az AVG-re gyanakszom, mivel dec elején frissült 9.xx-re és mintha akkortól csinálná ezeket. Az egyik gépen teljesen újratelepítettem az AVG-t, mert meghagyott az AVG 8-ból is valamit, de ez a másik kettőre nem jellemző. Ja két gép router mögül netezik (T-Home kábelnet) egy simán router nélkül.

Van valami ötlet esetleg hasonló tapasztalat? Nem igazán szeretném lecserélni ezeket a progikat, hiszen eddig ezek is jól mentek és legálisan ingyenesek. Persze egy konkrét kijelentés (pl.: az új AVG a ludas) esetén fontolóra venném a váltást.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Szia! Most tévedtem ide, és olvastam a hozzászólásodat. Tipikusan az AVG free 9-es bugja az általad leírt probléma. Beállításokban a Link Scanner résznél próbáld meg valamelyik (azt hiszem két opció van) lehetőséget (akár felváltva) visszapipálni és úgy megpróbálni a böngészőket. Persze, így elesel attól a védelemtől, de talán működik rendesen az AVG. Ha az sem segít, váltani kell sajnos, mert nagyon idegesítő a probléma. Üdv.

#2262 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 30. 19:11

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 10:08

Na. Az ilyen tetszik, bazinagy ződ OK gomb meg pipa, ez kell a népnek.

Hehe!  :D Találó hozzászólás!  :Đ
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2263 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 30. 19:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 25., szerda - 15:41

Esetleg mi van akkor, ha a tűzfalban van bug? Régen egy ZA széria csúnyán bukott ezzel, elvégre rendszerszinten van hozzáférése. Közben akkor az volt a legjobb :-)

Az akkoriban valóban a legjobbak között is volt. Az ominózus bug pedig ciki volt a cégnek, de nekik legyen mondva, hogy igen hamar kiküszöbölték a hibát, s olyan probléma sem előtte, sem utána nem jelentkezett a programban.

Más kérdés, hogy azóta a Matousec féle megbízhatósági teszten a legrosszabbak között szerepel a Zone Alarm Pro.

A tesztekkel kapcsolatban igazad van, de a Matousec féle teszt független, s külön érdekesség, hogy az utóbbi hónapokban (évben?) az első helyeken szinte mindig ingyenes tűzfalprogramok szerepelnek.

#2264 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 30. 19:24

Idézet: BooBoo - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 21:41

Ok. Tehát Zonealarm - Bármi más tűzfal 0-2. Legyen. Kipróbálom az Agnitum-ot. Ha bejön átállok minden gépen. Azért ha van más ötlet csak rajta! (Windows tűzfalat mindig kikpacsolom, hiszen két dudás egy csárdában...)

Én azt javaslom, hogy olvasd át ezeket a teszteredményeket: http://www.matousec.com/projects/proactive...nge/results.php

... s azt követően válaszd ki a számodra szimpatikus ingyenes programot az élmezőnyből!  ;)

A Comodo, az Outpost, az Online Armor, a PC Tools (és a Kaspersky, de annak nincsen ingyenes változata) mindig a legjobbak, legfeljebb az helyezések változnak közöttük már nagyon rég óta.

A Comodo-t nagyon sokan dícsérik, több ismerősöm egyetlen negatívumként azt említette, hogy internetes játékra nehezen állítható be megfelelően. Hajlamos elfelejteni a beállításokat, blokkolni a haverod gépét, minden alkalommal újra kell "kalibrálni" a kapcsolat létrehozásához... (Igaz, ez még a jópár hónappal korábbi változattal kapcsolatos vélemény. Szóval, ha az is szempont, akkor nem biztos, hogy a legjobb választás.

Az Online Armor-t használtam sokáig, nekem a programmal sok problémám nem volt, de nem volt a legfelhasználóbarátabb a beállítása, azon kívül eléggé nagy mértékben használta a gép erőforrásait (az AVG Antivirus-al együtt).

Az Outpost-ot már sok hónapja elégedetten használom; jól teszi a dolgát, könnyebben beállítható, s nem használja annyira a processzort és a memóriát.

A PC Tools programját még nem használtam, de azt is sokan dícsérik. (Ha jól emlékszem innen a fórumról és a topic-ból Eleanor használja.)

#2265 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 30. 22:49

Ha már a témánál vagyunk...

Milyen jó anti-spyware programot tudtok nekem ajánlani a Spyware Terminator helyett?

Ingyenes programra van szükségem, s olyanra, ami nem fogja meg úgy a net-es kommunikációt, mint a Spyware Terminator.

Előre is köszönöm!

Üdv: Piftuka

#2266 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 19:31

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 20:24

A Comodo-t nagyon sokan dícsérik, több ismerősöm egyetlen negatívumként azt említette, hogy internetes játékra nehezen állítható be megfelelően. Hajlamos elfelejteni a beállításokat, blokkolni a haverod gépét, minden alkalommal újra kell "kalibrálni" a kapcsolat létrehozásához... (Igaz, ez még a jópár hónappal korábbi változattal kapcsolatos vélemény. Szóval, ha az is szempont, akkor nem biztos, hogy a legjobb választás.

Én több netes játékkal is játszom és talán megjelenés óta Comodot használok, de még sose felejtette el a beállításokat és sose blokkolt semmit, nem kellett újrakalibrálni se. Biztos nem hibátlan progi, de én semmi fennakadást nem tapasztalok a működésében 1+ éve. Egyedül a víruskergetője lett kikapcsolva egy nagyon régi gépen, mert kicsit megfogta.

#2267 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 03. 17:51

Kedves Orgi, örülök, hogy neked ilyen jó tapasztalataid vannak a programmal!

De ugye a hozzászólásod nem azt sugallja, hogy ha nálad rendben volt, akkor mindenki más béna, akinél valami probléma volt a programmal?

Én sajnos nem tudtam kipróbálni, mert a gyári telepítője (a cég hivatalos honlapjáról letöltött free verzió) mindig leáll, mert egy DLL fájlt hiányol. (Nem Windows, hanem a programhoz tartozó DLL-t.)

A neten talált információk alapján másoknak is volt ezzel gondja.

#2268 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 09:14

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 18:51

...

NAT "mögött" van a gép?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2269 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 14:29

Avast! Version 5.0

Idézet

These products are not minor updates from the existing products. They are all new. Some of the changes—such as the new user interface—are obvious. Some are not obvious at all (such as the new scanning engine). All-in-all we think they are a vast improvement from the current products—modern, light, fast, and very effective. For details, see the product detail pages on the new website.

Avast! Free Antivirus. This is our new flagship product and replaces Avast Home Edition (we changed the name to emphasize the product is free). We focus this product on users that use the internet for web browsing and email. If that is what you do on the internet, this is the product you need. We are very proud of this product and we stack it up against anyone else’s paid antivirus—in fact, we have recently started submitting this product in lieu of our paid products to all of the industry standard tests. Virus Bulletin, one of the most respected journals, recently called this product “….nothing short of a miracle” (see separate blog post). Google selected this product for incorporation in many of their Google Packs. You can download this product here: http://www.avast.com...ivirus-download.
Avast! Internet Security. This is our brand-new product and is focused on users that do on-line banking or shopping or that have sensitive data on their computer. We believe that these users need some extra layers of protection and developed this product to provide three more layers. This product takes the free antivirus and adds a 2-way silent firewall, a sandbox, and anti-spam. The firewall ensures that only trusted applications are able to receive or send data across the internet. The sandbox provides a means of executing your browser (or any other application) in a protected environment—thus even if you get infected, the infection does not leave the sandbox and does not harm your computer. And the anti-spam helps you get rid of all that irritating email you receive every day. And, we have made this product attractive to consumer users—a single license can be used on 3 computers in your household. This link will take you to the product and download page: http://www.avast.com/internet-security.
Avast! Pro Antivirus. This is the update to the old Professional Edition. We focus this product on individuals that want to customize their security and on businesses. It is the same as Internet Security but without the firewall or anti-spam. This allows world-class security using your own personal choice of firewall and anti-spam. Here is how to get this product: http://www.avast.com/pro-antivirus.

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2270 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 28. 20:59

Tegnap újratelepítettem az XP-t, s leteszteltem az internet sebességét.

Amíg nincsen tűzfal telepítve a gépemre, maximális, 15 megabit/sec sebességet ér el letöltéskor a számítógépem internetkapcsolata.

Felraktam a korábban használt Outpost Firewall Free változatát, s azonnal előjöttek az XP telepítés előtti drasztikus sebességcsökkenések. A speedtest.net oldalán is csak 0,43 megabit-es sebességet ért el a gépem.

Az egészben az a legmegdöbbentőbb, hogy amikor ezt megelőzően előjött a probléma, akkor próbáltam a tűzfalat állítgatni, majd suspend módba is kapcsoltam, végül az egész programot leállítottam. Nem segített! Továbbra is lassú volt a netkapcsolatom.

Most kiderült, hogy csak akkor javul meg az internetkapcsolat letöltési sebessége, ha eltávolítom az Outpost Firewall-t!  :eek:

S egyszerűen nem értem a dolgot. Kikapcsolt állapotban (amikor a háttérben sem futott egy alkalmazása sem a tűzfalnak) fogta az internet elérés sebességét nagyon. (Nem beszélve a gyakran 99%-ra felugró processzorterhelésről!)

El kell távolítani a gépről, hogy ne így legyen.  :think:

Tegnap gondoltam egyet, s a matousec.com legfrissebb tesztje alapján a PC TOOLS Firewall Plus ingyenes változatát telepítettem.

Maga program egyszerű, könnyen beállítható, (eddig) jól működik, de ez is fogja a netkapcsolat sebességét. Ezzel "csak" 8-9 megabit/sec sebességű az internetelérésem.

Mit tegyek? Maradjak ennél, vagy telepítsem fel ismét a régebben már használt, szintén jó eredményt elért Online Armor Firewall Free-t?  :confused:

(A Comodo-t most nem próbáltam, de mivel az korábban - lásd fentebb - soha nem települt fel DLL hibára hivatkozva, így most azzal nem tettem próbát eddig.)

#2271 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 21:00

Miota feltettem a Win7 RC-t, virusirto illetve tuzfal nelkul voltam. A heten gondoltam kiprobalom a 90 napos Norton Internet Security 2010-et... es jol befurodtem vele.

Szoval lefuttatom a Full System Scan-t, talal 60 "virust" amiket kerdezes nelkul torol azaz karantenbe tesz... mondom ok, lassuk mit csinalt. Atneztem a listat, persze amiket o megtalalt azok olyan dolgok voltak amik nekem kellettek.
Na gondolom semmi gond, visszallitom oket mindjart...hat igen... a listabol egyenkent vegig kell menni minden jelzesen, megnyitni, megnezni majd ugy visszaallitani... es ez meg nem minden... a fajlok nagyreszenel nem is tudta hogy hova kell visszaallitani, elfelejtette az utat, igy kb 10 click + keresgeles egy file visszaallitasa.
Es ez meg mindig nem minden... allitgatom vissza a fileokat, nyomom neki az "exclude from future scans", azaz hogy legkozelebb ne talalja meg, errefel az aktiv viruskeresoje (SONAR) torli ki oket megint... mondom sebaj, kikapcsoljuk a SONAR-t. Kikapcsoltam es lass csodat: akkor is torolte a fileokat. Ugy felment a pompam, hogy 1 ora kinlodas utan hagytam a filejaimat veszni es letoroltem a programot a fenebe, majd irtam is egy szivhez szolo mailt a Symantecnek.
Minden esetre sajnalom azt aki ezert a sz@rert penzt ad.

Asszem utoljara ezelott 10 evvel hasznaltam Nortont, de nagyon valoszinu, hogy az elkovetkezo 10-ben sem fogok (ha ezek utan egyaltalan)

Ha valaki tud megbizhato Internet Security csomagot, akkor ne tartsa vissza magat.
WInXP-n NOD32 + Sygate Personal Firewallt hasznaltam es igencsak elegedett voltam. Sajnos a Sygate asszem nem mukodik WIn7 alatt.

Szerkesztette: Vortex07 2010. 01. 28. 21:03 -kor

-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#2272 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 21:06

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 21:59

Mit tegyek? Maradjak ennél, vagy telepítsem fel ismét a régebben már használt, szintén jó eredményt elért Online Armor Firewall Free-t?  :confused:

Probald ki a Sygate-et ha XP-t hasznalsz. Nekem bevallt es nem tunt ugy, hogy lassitana a sebesseget. Az elejen kerdezget mig megismeri a progikat de aztan elcsendesedik.
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#2273 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 21:23

Kaspersky I.S. 2010. Próbáld ki. 30 napra ingyér van. :)
Kép

#2274 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 28. 21:43

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 21:00

Ha valaki tud megbizhato Internet Security csomagot, akkor ne tartsa vissza magat.

Én csak a lista 90% feletti eredményt elért szereplői közül választanék a helyedben:
http://www.matousec.com/projects/proactive...nge/results.php

Kezdetnek tégy próbát a Comodo-val!  ;)

(Nem kizárt, hogy én is kipróbálom, hátha az SP3 alatt már nem jelentkezik az ismert DLL hiba.)

#2275 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 01:19

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 22:00

Továbbra is Comodo Internet Security  :)

#2276 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 08:13

+1 CIS

Csak a Defense+ komponenst tiltsd le a 'csába, mert irgalmatlanul idegesítő a folyamatos akadékoskodásával... :)

Apropó: nem tudja valaki, hol törölhetném azon file-ok listáját, amik az átnézésemre várnak Defense+ alatt? Felgyűlt egy rakat "Clean PC Mode"-ban, letiltottam a francba, és most üríteném azt a listát.

#2277 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 10:30

Idézet: Sityi - Dátum: 2010. jan. 29., péntek - 9:13

+1 CIS

Csak a Defense+ komponenst tiltsd le a 'csába, mert irgalmatlanul idegesítő a folyamatos akadékoskodásával... :)

Ja, én is ezzel kezdtem mindig az installálást: defense+ tiltása (disabledre tettem és külön bexeltem a kikapcsolást is).

#2278 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 29. 10:39

Idézet: Sityi - Dátum: 2010. jan. 29., péntek - 8:13

+1 CIS

Apropó: nem tudja valaki, hol törölhetném azon file-ok listáját, amik az átnézésemre várnak Defense+ alatt? Felgyűlt egy rakat "Clean PC Mode"-ban, letiltottam a francba, és most üríteném azt a listát.

Egyszerűen.  :cool:
Kijelölöd az összeset és megnyomod a törlés gombot. Nekem sikerült. És azt hiszem, ha a leírásom (gombok neve) nem igazán pontos, rá fogsz jönni.

#2279 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 30. 08:30

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 21:00

WInXP-n NOD32 + Sygate Personal Firewallt hasznaltam es igencsak elegedett voltam. Sajnos a Sygate asszem nem mukodik WIn7 alatt.

De minek? Tűzfala van saját, víruskergetőnek/kémprogrameltávolítónak lerántod rá az essentials-t.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2280 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 30. 09:15

Idézet: didyman - Dátum: 2010. jan. 30., szombat - 9:30

De minek? Tűzfala van saját, víruskergetőnek/kémprogrameltávolítónak lerántod rá az essentials-t.

Azért az Essentials rendületlenül többet foglalkozik az eredetiséggel, mint a vírusokkal... :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.