HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 30. 17:58

Idézet: FHD - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 10:54

A Comodo minősítésemért hivatalosan kaptam a pofámra, nem is kicsit  :(

Ez a minősítés pozitív vagy negatív volt? :) (Bizonyos cégeknél mindkettőből lehet baj). Nem akarom, hogy bajod legyen ismét, ha nem akarsz, ne válszolj. :)
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#462 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 18:04

Idézet: critical_source - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 12:59

viszont szted már felkészültebb lesz a NOD a 2.7-es verzsönben?

A 2.7 annyival tud többet, hogy van benne egy rootkit kereső is bedrótozva. Támogatja a Vista 32/64 bites verzióját. Az alapmotorok ilyenkor csak simításon esnek át, már ha szükséges. A belső proxyn finomítottak valamit, hogy ne csak a veszélyes, hanem a gyanús programokat is felismerje.
Ha a PcWorldból, vagy a Gamestarból szerzed be a havi kódodat, az jó az eredeti angol verzióhoz is. Onnan már a javított 2.7 tölthető le.
Felkészültség kérdésében az a mérvadó, hogy mit tesznek az adatbázisba. Ha trójai kódokkal tömik meg, akkor sokat fog abból felismerni. Ha mélyebben érdeklődik valaki, még a szakmabelinek is marketingdumát nyomnak az arcába.

#463 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 18:05

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 18:58

Ez a minősítés pozitív vagy negatív volt? :) (Bizonyos cégeknél mindkettőből lehet baj). Nem akarom, hogy bajod legyen ismét, ha nem akarsz, ne válszolj. :)

Olvass vissza!

#464 Felhasználó inaktív   boho 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 22:01

Hosszú ideig az otthoni gépemen a Zonealarm volt a tűzfal (Windos XP Prof. SP2).
Múlt héten belassult a gép. A RAM Idle Pro szerint lefogyott a szabad RAM.
A futó alkalmazásoknál a vsmon.exe (Zonealarm) 170 és 230 MB között foglalta a memóriát.
Meg kellett válnom tőle.
A lehetőségek között az Ashampoo Firewall Pro-t (ver.:1.14) választottam.
Telepítése nagyon egyszerű volt, beállítása úgyszintén.
Együttműködik a The Bat-al és Mozillával (Zonealarm nem volt 100%-as kompatibilis).
Eddig "jól muzsikál", de ha valaki többet tud róla, szívesem veszem tapasztalatait.

#465 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 22:17

FHD: a CA Anti-Virusról mi a véleményed?
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#466 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 22:19

Idézet: boho - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 22:01

Hosszú ideig az otthoni gépemen a Zonealarm volt a tűzfal (Windos XP Prof. SP2).
Múlt héten belassult a gép. A RAM Idle Pro szerint lefogyott a szabad RAM.
A futó alkalmazásoknál a vsmon.exe (Zonealarm) 170 és 230 MB között foglalta a memóriát.
Meg kellett válnom tőle.
A lehetőségek között az Ashampoo Firewall Pro-t (ver.:1.14) választottam.
Telepítése nagyon egyszerű volt, beállítása úgyszintén.
Együttműködik a The Bat-al és Mozillával (Zonealarm nem volt 100%-as kompatibilis).
Eddig "jól muzsikál", de ha valaki többet tud róla, szívesem veszem tapasztalatait.

Nem lehet, hogy nem a ZA hibája, hogy így felkúszott a memória zabálása? Esetleg valami kártevő nem lehet a dologban?
Valamint azt nem értem, hogy egy tűzfal hogy nem tud együttműködni egy levelezővel és böngészővel? Ha engedélyezed neki a protokollokat, portokat, akkor mindegyik tűzfal együtt tud működni ezen szoftverekkel. Vagy tévednék?

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470

#467 Felhasználó inaktív   boho 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 22:56

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 22:19

Nem lehet, hogy nem a ZA hibája, hogy így felkúszott a memória zabálása? Esetleg valami kártevő nem lehet a dologban?
Valamint azt nem értem, hogy egy tűzfal hogy nem tud együttműködni egy levelezővel és böngészővel? Ha engedélyezed neki a protokollokat, portokat, akkor mindegyik tűzfal együtt tud működni ezen szoftverekkel. Vagy tévednék?

Igazad van abban, hogy alapvetően nem lehetnek problémák, de pl. az Avast és a Zonealarm bizonyos pontokon nem kompatibilisdek, erre a Zonealarm telepítésekor figyelmeztet is.
Igazán nem tudom, mely ismert programok nem ütköznek olykor egymással, ahogy pl. az egykor stabil NERO újabb változatai mindíg tartalmaznak valamilyen mértékben bug-ot.
A Zonealarmnál is volt olyan verzió, amely egyszerűen fullban blokkolt mindent, hiába próbáltam beállítani.
Ha az előző verziót visszatelepítettem, működött tökéletesen.

#468 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 01:37

Szeretnék témákat letölteni a themexp.org ról,de bármit is akarok tölteni,a nod32 jelez letöltésnél hogy virusosak a fájlok.azér fura hogy egy ilyen oldalon virusosak a témák.létezik ez?vagy van a nodnál úgymond 'fake'riasztás?
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#469 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 10:20

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 23:17

FHD: a CA Anti-Virusról mi a véleményed?

Standard védelmet ad, és mivel elég nagy gyártó, jó a supportja is. Viszont a saját tűzfalával érdemes használni, mivel néha allergiás más gyártmányokra. Időnként rendez éves ingyenes akciókat legalis windowshoz. Túrd át a honlapjait. Megéri.

#470 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 10:27

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 23:19

A védelmi softwarek a legkülönfélébb helyeken, és néha a legagyatlanabban pontokon szoktak kapcsolódni.  Ezért van az, hogy valakinél jó az egyik vírusírtó, a másiknál nem. Ki kell próbálni, hogy kinek melyik jó írtóból, tűzfalból stb. Csak a vállalati rendszereknél, ahol szerverről telepítenek van szabály. Otthoni gépen pedig próbálgatni kell.

#471 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 10:38

Idézet: cibuu - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 2:37

Szeretnék témákat letölteni a themexp.org ról,de bármit is akarok tölteni,a nod32 jelez letöltésnél hogy virusosak a fájlok.azér fura hogy egy ilyen oldalon virusosak a témák.létezik ez?vagy van a nodnál úgymond 'fake'riasztás?

Ellenőriztem. A theme exe-ben található adware-ra ugrik. Nem vírus, hanem reklámokat tölt le a háttérben, és statisztikázik. Ebből él az oldal. A Kaspersky 411-es is gyanakodik rá.

#472 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:10

Egyszer majd, ha belefér a FREE HELPDESK-be: az ingyenes antispy progik közül melyiket ajánlanád? Ezen a fronton (az ingyenes részén) nem igazán találtam figyelembe vehető véleményt. Magam a Windows Defendert használom (+ SpywareBlaster) és remekül elvagyok, de ezt - távoktatással - nem tudtam ráeröltetni egy - nem itteni - fórumtárs gépére. (Vagy ő volt ügyetlen, vagy az XP-je "ügyes".)

Köszönet, előre is.

(Ja: op. rendszer XP SP2, vírusírtó NOD32 2.7.xx, tüzifal csak az XP SP2 sajátja.)

#473 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:23

Idézet: FHD - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 10:38

Ellenőriztem. A theme exe-ben található adware-ra ugrik. Nem vírus, hanem reklámokat tölt le a háttérben, és statisztikázik. Ebből él az oldal. A Kaspersky 411-es is gyanakodik rá.

Négyféle van benne ráadásnak.
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#474 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:55

oké,köszi.
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#475 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 12:27

Idézet: FHD - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 10:20

Standard védelmet ad, és mivel elég nagy gyártó, jó a supportja is. Viszont a saját tűzfalával érdemes használni, mivel néha allergiás más gyártmányokra. Időnként rendez éves ingyenes akciókat legalis windowshoz. Túrd át a honlapjait. Megéri.

Köszi az infot! 2 hete találtam valamit az oldalukon, hogy magánszemélyeknek egy éves ingyen licensz jár, regisztráltam is, most ezt használtam. Csak gondolom megkérdezem, hogy jól választottam-e. Amúgy nem CA tűzfallal használom, hanem ZoneAlarmmal. Az baj? Látszólag nem "kiabálnak" egymásra.

#476 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 11:27

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 12:10

Egyszer majd, ha belefér a FREE HELPDESK-be: az ingyenes antispy progik közül melyiket ajánlanád? Ezen a fronton (az ingyenes részén) nem igazán találtam figyelembe vehető véleményt. Magam a Windows Defendert használom (+ SpywareBlaster) és remekül elvagyok, de ezt - távoktatással - nem tudtam ráeröltetni egy - nem itteni - fórumtárs gépére. (Vagy ő volt ügyetlen, vagy az XP-je "ügyes".)

Köszönet, előre is.

(Ja: op. rendszer XP SP2, vírusírtó NOD32 2.7.xx, tüzifal csak az XP SP2 sajátja.)

Ingyeneseknél az alapszabály, hogy ismert gyártótól legyen, és más oldalon, pl. VirusBullentin visszaellenőrzhető az ingyenesség. Ezután csak a honlapról letölteni. Rengeteg fake és csali irtó van. Gombamódra szaporodnak, hiába ütik ki őket.
Érdemes utánanézni az akcióknak, Zsömbi kollégának bejött a CA. A Virusbuster is megér egy misét. A többi kiválasztásában a korábban felsorolt kritériumok a mérvadók. Nod32, AVG, AVAST, amelyik beválik. Ki kell próbálni.

#477 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 11:29

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 13:27

Köszi az infot! 2 hete találtam valamit az oldalukon, hogy magánszemélyeknek egy éves ingyen licensz jár, regisztráltam is, most ezt használtam. Csak gondolom megkérdezem, hogy jól választottam-e. Amúgy nem CA tűzfallal használom, hanem ZoneAlarmmal. Az baj? Látszólag nem "kiabálnak" egymásra.

Ha nem akad össze egymással, vagy nem történnek furcsa dolgok, akkor nem kell bántani.

#478 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 11:46

Idézet: FHD - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 11:27

Ingyeneseknél az alapszabály, hogy ismert gyártótól legyen, és más oldalon, pl. VirusBullentin visszaellenőrzhető az ingyenesség. Ezután csak a honlapról letölteni. Rengeteg fake és csali irtó van. Gombamódra szaporodnak, hiába ütik ki őket.
Érdemes utánanézni az akcióknak, Zsömbi kollégának bejött a CA. A Virusbuster is megér egy misét. A többi kiválasztásában a korábban felsorolt kritériumok a mérvadók. Nod32, AVG, AVAST, amelyik beválik. Ki kell próbálni.

Köszönöm szépen, de a pofátlanság határát súrolva kiemelnék egyetlen szót előző kérdésemből: antispy...

(A hagyományos vírusírtók körében kitartó keresgéléssel, olvasgatással már lehet - persze néha téves - következtetéseket levonni, de az ingyenes anti-spyware programokkal kapcsolatban nekem ez nem sikerült. Ha fizetős is szóba jöhetne, viszonylag nyugodtan ajánlanám a SpySweepert, de sajnos ingyenesből nem találtam ilyen közkedvelt, elfogadott favoritot.)

#479 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 13:05

FHD: még egy kérdésem lenne: szerinted melyik nyújt jobb védelmet és igényel kevesebb erőforrást: CA Anti-Virus, vagy az AVG?

#480 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 13:56

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 12:46

Köszönöm szépen, de a pofátlanság határát súrolva kiemelnék egyetlen szót előző kérdésemből: antispy...

(A hagyományos vírusírtók körében kitartó keresgéléssel, olvasgatással már lehet - persze néha téves - következtetéseket levonni, de az ingyenes anti-spyware programokkal kapcsolatban nekem ez nem sikerült. Ha fizetős is szóba jöhetne, viszonylag nyugodtan ajánlanám a SpySweepert, de sajnos ingyenesből nem találtam ilyen közkedvelt, elfogadott favoritot.)

Nekem kellemesek a tapasztalataim a Spy Bot S&D-vel és az Ad-Aware Se-vel. Mindkettő ingyenes.
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.