HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 04. 10:33

Mi a baj a foxmail-lel?  :smoker:

Kaspival semmi bajom, csak nem firssült a programverzió igy nem tudom újra feltenni.
Fentebb irtam 30 naponként váltogattam a nod és a kaspi trial verzióit, igy nem csak egy virusirtó járt a gépen, nagyobb volt a biztonságérzetem.  :cool:
Sajnos a programfrissítés megállt igy 60 nap elteltével már egyik trialt sem tudom feltenni, azért kellett más megoldás.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1462 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 10:46

A nodot újra tudod 30 naponként rakni.......

A másikhoz meg megkaptad az üzit.  :smoker:

A levellező bigyóddal  nem tom mi a baj sose használtam levelező klienst. .

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 07. 04. 10:47 -kor

#1463 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 12:13

Idézet: Charger5 - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 1:25

jaja, nemrég tettem fel, télleg nem vészes. ;)  azért a linkeket még átnézem.

most fut a teljes teszt de olyan lassú a gép mint állat... a clamot elvileg kiszedtem (ez annyit jelent h kivettem a pipát h integrálva legyen, más módszert nem találtam :think: )

a spyware terminator valamelyik moduljával összeakadhatott?

Gondolom arra a ClamAV-re gondolsz ami a SpywareTerminatorba van integrálva. Javaslom indulj tiszta lappal(még akkor is ha elvben nem akadnak össze), tehát SpywareTerminator leszed, majd visszarak ClamAV nélkül, mivel ezt a telepítés során lehet így kérni.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1464 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 12:36

Hy

Érdekelne a fórumlakók  :)  véleménye, mivel felmerült, amit csinálok, hogy váltogatom a virusírtó progikat a nagyobb biztonság érdekében az nem jó ötlet és csak elrontom vele a win-t.
Szerintetek?  :smoker:

Másik kérdés külön progikat érdemesebb használni vagy integrált megoldások előnyösebbek?

Az otthoni_tuzfal_teszt cikk elolvasása után felmerült, hogy az outpost mint tüzfal nem is olyan jó választás, melyre pedig az itteni vélemények után tértem át.
Erről is érdekelne hozzáéertők véleménye!  :cool:
Előre is köszi.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#1465 Felhasználó inaktív   Charger5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 04. 13:14

Idézet: akaido - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 12:13

Gondolom arra a ClamAV-re gondolsz ami a SpywareTerminatorba van integrálva. Javaslom indulj tiszta lappal(még akkor is ha elvben nem akadnak össze), tehát SpywareTerminator leszed, majd visszarak ClamAV nélkül, mivel ezt a telepítés során lehet így kérni.

Jól gondolod mire gondolok. :D

Akkor újratelepítem a Terminatort, télleg ez a legtisztább, bár a múltkor ezt sem sikerült maradéktalanul eltávolítani. Uninstall után jelzett a Windows, hogy a Spyware Terminator nincs bekapcsolva... :think:

Nade hátha most összejön, meg utána úgyis visszarakom. ;)

Köszi mégegyszer!

Üdv.: Charger

#1466 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 14:04

Idézet: Charger5 - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 13:14

Jól gondolod mire gondolok. :D

Akkor újratelepítem a Terminatort, télleg ez a legtisztább, bár a múltkor ezt sem sikerült maradéktalanul eltávolítani. Uninstall után jelzett a Windows, hogy a Spyware Terminator nincs bekapcsolva... :think:

Nade hátha most összejön, meg utána úgyis visszarakom. ;)

Köszi mégegyszer!

Üdv.: Charger

Nincs mit, szívesen. :)
Az uninstall után a Registryből is töröld ki a Spyware Terminator bejegyzéseit.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1467 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 14:12

Idézet: szabi - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 12:36

Hy

Érdekelne a fórumlakók  :)  véleménye, mivel felmerült, amit csinálok, hogy váltogatom a virusírtó progikat a nagyobb biztonság érdekében az nem jó ötlet és csak elrontom vele a win-t.

Másik kérdés külön progikat érdemesebb használni vagy integrált megoldások előnyösebbek?

Az otthoni_tuzfal_teszt cikk elolvasása után felmerült, hogy az outpost mint tüzfal nem is olyan jó választás, melyre pedig az itteni vélemények után tértem át.
Előre is köszi.

Üdv
szabi

Ez a teszt is a matousec.com "dakszlijára" alapszik, tehát "régről ismert kolléga", de nem negatív értelemben.
Az általad említett cikk lényege:

Idézet

Figyelemre méltó, hogy egyes termékek a gyári alapbeállításokkal gyakorlatilag semmilyen védelmet nem nyújtottak, finomhangolás után azonban teljesítményük a legjobbakéval vetekedett ...Ez azt mutatja, hogy nem csak érdemes, hanem egyben szükséges is a feltelepített tűzfalszoftvert megfelelően beállítani.

A magam részéről router tűzfal + külön tűzfal szoftver + virnyazargató + kémprogi abriktoló progikat használok, de a mindent az egyben X.Y. Internet Security programokat is nyugodt szívvel tudom ajánlani. Utóbbiak közül a Norton és az Zone Alarm, és az F-Secure progikhoz volt szerencsém, vagy ~tlenségem ez megítélés kérdése, de nem annyira vackok mint amennyire rossz a hírük.

Szerkesztette: akaido 2007. 07. 04. 14:12 -kor

#1468 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 14:31

Idézet: akaido - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 14:12

Ez azt mutatja, hogy nem csak érdemes, hanem egyben szükséges is a feltelepített tűzfalszoftvert megfelelően beállítani.

A legjobb szoftver is csak annyit ér, mint az, aki nem ért hozzá... de jobban tudja. :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1469 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 18:04

Idézet: szabi - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 12:36

Hy

Előre is köszi.

Üdv
szabi

Nekem a kaspersky internet security az első integrált cuccom eddig óckodtam én is azt montam külön legyenek de ez most nekem nagyon bejön. Benne van minden  matousec.com tesztjén állítólag ez jobban szerepelt mint a Comodo. No meghát a kaspersky virusírtónak is nagyon jó híre van.

Sztem megér egy próbát 30 napig mindenképpen kipróbálhatod. 

A virusírtók pakolgatása a szakik szerint nagyon nem tesz jót a gépnek.

#1470 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 19:27

Hy

Már irtam PÜ-t.  ;)
Azt nem mondtam még, cimborám gépére KIS-t telepítettünk, de túl sokat nem tudok róla irni.
A virusirtóját én is jónak tartom, de mint tüzfal még nem tudom a cikkben dicsérik.

Comodo-t sosem probáltam, passzolom.  :smoker:

Eddig rajtad kivül még nem irta más, hogy a virusirtók cserélgetése rossz.
Több szem többet lát dologban hiszek, erre jó volt az avast! telepítése, mivel nod után 5 virust fogott a gépen. Ezért tartom jó ötletnek a cserélgetést.
Hátrányát még nem vettem észre.  :hemuveg: :)

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#1471 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 19:58

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 14:31

A legjobb szoftver is csak annyit ér, mint az, aki nem ért hozzá... de jobban tudja. :)

Ah, ezek a mélységek..., te tényleg nagyon lent vagy. :cool:

#1472 Felhasználó inaktív   Charger5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 05. 03:19

Idézet: szabi - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 19:27

Hy

Már irtam PÜ-t.  ;)
Azt nem mondtam még, cimborám gépére KIS-t telepítettünk, de túl sokat nem tudok róla irni.
A virusirtóját én is jónak tartom, de mint tüzfal még nem tudom a cikkben dicsérik.

Comodo-t sosem probáltam, passzolom.  :smoker:

Eddig rajtad kivül még nem irta más, hogy a virusirtók cserélgetése rossz.
Több szem többet lát dologban hiszek, erre jó volt az avast! telepítése, mivel nod után 5 virust fogott a gépen. Ezért tartom jó ötletnek a cserélgetést.
Hátrányát még nem vettem észre.  :hemuveg: :)

Üdv
szabi

A COMODO zsír, otthon az fut az asztalin ;)

A kölcsön kapott laptopom nem egy erőmű, szal beérem a routerrel meg a spyware terminatorral és az avirával. Eddig zsaíroskenyér, bár ígyse sieti el a dolgot. :D

A vírusirtók cseréje meg hááát... mit szólnál minden hónapban egy laza kis végbéltükrözéshez??? :D

Najó lehet kicsit elragadtatam magam, most értem haza egy kis iszogatásból, nem vagyok szomjas. ;)

A registryből amúgy hogy tudok törölni? mer az elmaradt a terminator uninstall után... :confused:

Nahh, jóreggelt gyerekek! :D

#1473 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 05:07

A vírusirtók cseréje meg hááát...   mit szólnál minden hónapban egy laza kis végbéltükrözéshez???
  Meg győzhetetlen én már magyaráztam neki privibe hogy ezzel csak árt de ő konokul elhatározta hogy hű de nagyon atombiztos ha cserélgeti a vírusírtókat......

Közbe meg saját bevallása szerint nem ért hozzá de azért ez hű de jó meg hű de biztonságos..  ;)  :D

Az lesz aztán biztonságos ha  számítógép megadja msgát  :Đ  :Đ akkor tuti nem kap vírust.  :cool:

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 07. 05. 05:10 -kor

#1474 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 06:46

Ha cserélgeti az ember az irtókat, nem lesz biztonságosabb, de többet láthat a működésükből, jobban megértheti őket. Kérdés, hogy akar-e látni, vagy csak a csere a lényeg... Tűzfalakra dettó.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1475 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 07:07

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 7:46

Ha cserélgeti az ember az irtókat, nem lesz biztonságosabb, de többet láthat a működésükből, jobban megértheti őket. Kérdés, hogy akar-e látni, vagy csak a csere a lényeg... Tűzfalakra dettó.  :smoker:

sajnos az AV programok pont olyan alkalmazások amik, ha tényéeg normálisan megvannak írva, akkor elég jól beágyazzák magukat a rendszerbe, pont azért, hogy hatékonyak tudjanak lenni.
nah ha te ezt uninstallálod, én nehezen hiszem, hogy 100%-osan ki tudnád törölni a nyomait a gépről... hiába írja azt, hogy ő bizony eltávolította magát (legjobb példa, Norton AV...).
aztán felraksz egy másik AV-t, az meg már telepítés közben kiabál, hogy egy védett állomány bizony eltér attól amilyennek lennie kellene és szevaasz... pedig csak előző AV módosított vmit rajta... :(
vagy ha nem is telepítéskor, de mondjuk menet közben szvsz kikerülhetetlen, hogy előbb vagy utóbb össze ne akadjanak az eltérő AV-k...
én csak olyankor játszadoztam ilyenekkel, mikor tudtam, hogy na akkor holnap format c:, aztán lássuk, milyen egy-két más termék...
de amúgy rendszer telepítés után, AV fel, a legelső cuccok egyike, aztán ahhoz nincs nyúlka-piszaka :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1476 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 07:19

Hy

Tüzfalat nem csere-berélem outpost van mióta wint telepítettem.
Pü-ben irtam, nem értek hozzájuk túl sokat és nem hiszem, hogy sima userként profi biztonsági szakembernek kellene lennem. Szerintem a biztonsági programoknak észrevétlenül kellene a háttérben tevékenykedniük.
Alapvetően ők vannak értem és nem fordítva.  ;)
Jelenleg az avast azért nem jó mert nem megy a foxmail, mig nod alatt müködött ezt észreveszem és bosszant.

Persze azt megjegyezném mint feljebb már tettem, az avastnak volt 5 találata a "nagy" nod után.

Az outpostnak is vannak kérdései, de ezeket probálom minimalizálni a hangjelzéseket is kikapcsoltam, sokat vinnyogott, hogy ezt meg azt blokkol. Engem ez nem érdekel blokkolja ha az kell, ez a dolga, de tegye a háttérben, ne vinnyogjon a képembe.  :rolleyes:

Nem látom a tükrözés vs. virusirtó csere közötti összefüggést, de ezt betudom ennek

Idézet

Najó lehet kicsit elragadtatam magam, most értem haza egy kis iszogatásból, nem vagyok szomjas.  ;)
Hajnal négykor ritkán tér haza az ember egy kis iszogatásból, ez legalábbis nálam más kategória  :smoker:  :beer:  :alcohol:  :reszeg: :D

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#1477 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 07:27

Hello lara!

Te is ezen a véleményen!
Kezdetek elbizonytalanítani.  :smoker:

Egyébként csak két irtót cserélgettem ezek nod és kaspersky.
Norton két éve nem járt a gépen.

Akkor másképp kérdezem.
Ha nem cserélgetem őket akkor hogy vegyem észre hogy valamelyik nem vesz észre valamit?
Mint fentebb a nod-avast példa bizonyítja.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#1478 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 07:58

Itt egyikünk se profi biztonsági szakember talán a rendszeres topikolok közül 1 az ilyen.

Nagy tévedésbe vagy a tűzfalnak pont az a dolga hogy virnyákoljon ha baj van vagy változást észlel stb... az egy dolog hogy szabolcsnak ez nem tetszik akkor írja ki a gépére hacker paradicsom.  :D

Én olyan tűzfalat nem is használnék ami tök nyugodtan elvan magával mint az iszap és egy szót se szól.

A tükrözéssel sztem arra céloztak hogy marhára bolygatja a számítógép lelkivilágát ez.

Figy ha ennyíre belevagy gyógyulva a leveleződbe nevezd ki azt vírusírtónak.....  ;) Soha nem értetem miért nem lehet meglenni sima ingyenes imélező rendszereken mint az indexmail , hotmail stb... ezeket pl gond nélkül megnézi bármeik írtó. Ezt meg különösen nem értem hogy vagy képes a leveleződnek feláldozni a gépedet. Magad montad hogy az avast talált a nod után.....  node sebaj fő a leveleződ használod a nodot továbbra is ebbe nem értem a logikát.  :think:

Idézet

Ha nem cserélgetem őket akkor hogy vegyem észre hogy valamelyik nem vesz észre valamit?
Ha ennyíre félsz már bocsánat szerintem húzd ki a netkábelt a netszerződéses papírod meg húzd le a rötyin... :cool:    Egyébként úgy vedd észre hogy 3-4 havonta lefuttatsz mást is én is ezt tettem avast mellett 4 havonta kb fölraktam a nodot egy keresésre.

De vannak online scannerek is pár állítólag a panda online cucca fölrak valamit amit sikeresen megtalál  :D
A többiről nem tudom hogy megbízható e nem használok ilyen onlájn izékez.

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 07. 05. 08:04 -kor

#1479 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 08:28

nálam csak NOD32 van meg ZA. hetente 2-3 alkalommal ad-aware 2007 is lefut, ez tökletesen elég :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1480 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 08:31

Azért nézesd át néha mással az ad-aware-nél köztudottan vannak jobb cuccok. Nálam a spywareterminator nem győzött takarítatan utána.  :down: mint aolvashattad a nod után is maradhat gányadék szal az sem nagy szám.  :down:

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 07. 05. 08:32 -kor

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.