HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#1701 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 26. 08:23

Idézet: Fenyő - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 6:07

Anno én is használtam, egy nagy rakás fos. Azt sem lehet rendesen használni/beállítani, és teljesen megzabálja az erőforrásokat.
Mellesleg nézd meg a matousec rangsor táblázatában hányadik helyen áll a Norton.
A legújabb Norton még az ősrégi Kerio-nál is sokkal roszabb.
Én tuti nem bíznám magam ilyen fostalicska védelemre.

A biztonságra nincs károsabb dolog mint a hamis biztonságérzet.

Nálunk 3 gépen, és egyik ismerősnél szintén 3 gépen a NIS fut kb 4 éve. Azóta se vírus, se spam se semmi. A tűzfal pedig tökéletesen konfigurálható, nincs vele probléma. Inkább az lehet, hogy Te nem értesz hozzá, ezért nem tudod rendesen bekonfigurálni/használni. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1702 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 08:24

Idézet: Fenyő - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 6:13

Hmm.

Na, ezért kellett volna külön topic-ba tennem.
Mert így láthatóan nagyon kevesen olvassák el a hozzászólásomat, pedig ez egy nagyon fontos dolog.

És pedig ha külön topic-ot nyitottam volna, tuti jöttek volna az "anyázások", hogy miért kell külön topic, miért nem jöhet ide.

Hát ezért.
Egy 57 oldalas topic-ba már nagyon kevesen néznek be, míg egy frissen nyitottba, aminek már a címe is elárulja, hogy konkrétan miről van szó, jóval többen megnézik.

Akit érdekel ugyis idejön és elolvassa. Felesleges ennek a hsz-nek egy külön topik.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1703 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 08:54

Idézet: Lauda - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 8:23

Nálunk 3 gépen, és egyik ismerősnél szintén 3 gépen a NIS fut kb 4 éve. Azóta se vírus, se spam se semmi. A tűzfal pedig tökéletesen konfigurálható, nincs vele probléma. Inkább az lehet, hogy Te nem értesz hozzá, ezért nem tudod rendesen bekonfigurálni/használni. :)

Az, hogy nem látsz semmi rendelleneset, még nem jelenti azt, hogy a géped tiszta, és mentes minden trójaitól/féregtől, amik kommunikálnak kifelé mindenféle érdekes dolgot.
Elég ha egyszer leszedsz egy oldalról valami progit, amibe egy olyan trójai van, ami pld úgy műxik, hogy csinál egy html file-t valahova eldugva a gépedre, amiben infok vannak a gépedről, majd bekapcsolja a Windows Active Desktop-ot, és beállítja ezt a html-t háttérképnek. És az explorer.exe szépen máris küldi ki az info-kat a gépedről. És még sorolhatnám, hány ezer féle módon lehet kijátszani a Norton Firewall-t.

És egy olyan program, amit nem/alig lehet konfigurálni, ahhoz nem is lehet (nem is kell) érteni.

Szerkesztette: Fenyő 2008. 01. 26. 09:04 -kor

#1704 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 09:12

Idézet: Fenyő - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 8:54

Az, hogy nem látsz semmi rendelleneset, még nem jelenti azt, hogy a géped tiszta, és mentes minden trójaitól/féregtől, amik kommunikálnak kifelé mindenféle érdekes dolgot.
Elég ha egyszer leszedsz egy oldalról valami progit, amibe egy olyan trójai van, ami pld úgy műxik, hogy csinál egy html file-t valahova eldugva a gépedre, amiben infok vannak a gépedről, majd bekapcsolja a Windows Active Desktop-ot, és beállítja ezt a html-t háttérképnek. És az explorer.exe szépen máris küldi ki az info-kat a gépedről. És még sorolhatnám, hány ezer féle módon lehet kijátszani a Norton Firewall-t.

És egy olyan program, amit nem/alig lehet konfigurálni, ahhoz nem is lehet (nem is kell) érteni.

Ha Te olyan programot keresel, amit nem lehet kijáttszani, akkor jobb ha elkönyveled magadban, hogy ilyen nem létezik. Tehát bármit használsz, nem tudhatod mi munkálkodik a háttérben.

Mit nem lehet rajt konfigurálni?, nem értem komolyan.

#1705 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 09:34

Idézet: Lauda - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 9:12

Ha Te olyan programot keresel, amit nem lehet kijáttszani, akkor jobb ha elkönyveled magadban, hogy ilyen nem létezik. Tehát bármit használsz, nem tudhatod mi munkálkodik a háttérben.

Olyan program nyilván nincs, amit nem lehet kijátszani, de attól még törekedni kell a minél nehezebben kijátszhatóra, nem? Vagy neked mind1? Mert akkor ilyen erővel ne is használj semmit.
És jelenleg a tűzfalak többsége a Nortonnál nehezebben játszható ki.

Idézet

Mit nem lehet rajt konfigurálni?, nem értem komolyan.

Pld lehessen megadni alkalmazásonként külön szabályokat minden adattal: Source IP, Destination IP, Source Port, Destination Port, Protocol type, részletes ICMP konfigurácó. Legyen Active Stateful Packet Inspection, és még sorolhatnám...
Nézz meg egyszer egy Outpost Pro 2008 nevű tűzfalat, el fogsz csodálkozni!

#1706 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 09:36

Nekem két dolog vált be eddig a zonealarm internet security meg a pccillin internet security.Norton uj verzióit nem próbáltam régi nagyon fogták a gépet arra emlékszem.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1707 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 10:40

Idézet: Fenyő - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 9:34

Olyan program nyilván nincs, amit nem lehet kijátszani, de attól még törekedni kell a minél nehezebben kijátszhatóra, nem? Vagy neked mind1? Mert akkor ilyen erővel ne is használj semmit.
És jelenleg a tűzfalak többsége a Nortonnál nehezebben játszható ki.

Pld lehessen megadni alkalmazásonként külön szabályokat minden adattal: Source IP, Destination IP, Source Port, Destination Port, Protocol type, részletes ICMP konfigurácó. Legyen Active Stateful Packet Inspection, és még sorolhatnám...
Nézz meg egyszer egy Outpost Pro 2008 nevű tűzfalat, el fogsz csodálkozni!

Szerinted, más szerint meg nem.

Nekem ezekre nincs szükségem, ahogy az átlag user 99%-ának sem. Neked tényleg nem való a norton. :)

#1708 Felhasználó inaktív   zvaragabor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 01. 26. 13:42

Az XP beépített tűzfala nem olyan komplex, mint a felsoroltak, és csak befelé szűr. De gonolom tudod.

De ha mindegyik tűzfalnál meg voltak a gondok, akkor szerintem csak egy beállítást kellett volna eszközölni a total commanderre. Naplóban meg kellene nézni, hogy esetleg tilt-e valamit, amit nem kellene.

#1709 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 14:20

Idézet: Lauda - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 10:40

Szerinted, más szerint meg nem.

De más szerint is. Ahogy a matousec tesztjeiből is gyönyörűen látszik.

Idézet

Nekem ezekre nincs szükségem, ahogy az átlag user 99%-ának sem. Neked tényleg nem való a norton. :)

Akkor a user-ek 99%-ának elég egy felületes védelem.

#1710 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 14:24

Idézet: zvaragabor - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 13:42

De ha mindegyik tűzfalnál meg voltak a gondok, akkor szerintem csak egy beállítást kellett volna eszközölni a total commanderre. Naplóban meg kellene nézni, hogy esetleg tilt-e valamit, amit nem kellene.

Hát épp ezaz, hogy nem mindennél! Csak a legtöbbnél.
Aminél az egyik gond nem volt, annál a másik volt. És fordítva.

Nézegettem én a naplót nagy bőszen, és tudod mit láttam benne? Hogy a visszirány (a PORT utasítás hatására) megvolt, mármint a tűzfal átengedte! (allowed)
Ehhez képest a Commander-hez mégis baromira nem jutott el.
Állítgattam az egyes tűzfalakban mindent, megtettem azt is, hogy minden védelmet kikapcsoltam benne, éppcsak az alap tűzfal védelem maradt, és úgy állítottam be, hogy MINDEN alkalmazást teljesen átengedjen, all traffic allowed.
És amint az ICS-t kikapcsoltam - úgy hogy közben a tűzfalhoz egy újjal sem nyúltam - a gond megszűnt, commanderben FTP tökéletesen megy.

#1711 Felhasználó inaktív   zvaragabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 14:48

Megpróbálhatsz egy portforwardot a TC-hez. ITT kiválasztod az aktuális falat, majd kiválasztod a forgalom irányát, és a listából kikeresed az FTP-t. Hátha...

Szerkesztette: zvaragabor 2008. 01. 26. 14:49 -kor

#1712 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 15:16

Portforward? Ez nem port-forward, hanem egy port engedése, vagy tiltása.  És mint mondottam kétszer is, (de ezek szerint nem olvasol) kipróbáltam, hogy teljes jogot adtam a Commandernek, (azaz mindennemű és irányú kommunikációt engedélyeztem) meg minden másnak is, és teljesen hiába.

#1713 Felhasználó inaktív   zvaragabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 15:24

Port(ok) engedélyezése egy adott program számára, kb ez a portforward.

Nekem is volt már olyan, hogy minden nemű forgalmat engedélyeztem egy programnak, de még kellett neki engedélyezni bizonyos portokat is.

#1714 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 16:08

Idézet: zvaragabor - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 15:24

Port(ok) engedélyezése egy adott program számára, kb ez a portforward.

Nem!
A Portforward az az, hogy egy gépen figyel egy program (vagy egy router) egy portra, és a rá jövő connect-eket egy MÁSIK gép valamely portjára továbbítja. NAT esetén. (ha meg nem NAT, akkor ez egy PROXY szerver valójában)

Idézet

Nekem is volt már olyan, hogy minden nemű forgalmat engedélyeztem egy programnak, de még kellett neki engedélyezni bizonyos portokat is.

Az hibás működés. Ha minden forgalmat engedélyezel neki, akkor abba azok a "bizonyos" portok is beletartoznak.

#1715 Felhasználó inaktív   zvaragabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 16:20

Idézet

A Portforward az az, hogy...

Igazad van, utánnanéztem, valóban ez. Rosszul tudtam. :lama:

Idézet

Ha minden forgalmat engedélyezel neki, akkor abba azok a "bizonyos" portok is beletartoznak.

Ezt tudom, ennek ellenére mégis találkozok ilyenekkel. Hallottam olyat is, hogy az SPI bekavart az IP lekérdezésénél DHCP-n. Bár ezt nem tudom mennyire gyakori, vagy mennyire tűzfal függő, illetve hogy bug volt-e.

Nah más ötletem sajnos nincsen, sajnos nem vagyok még annnyira benne ebben a témában. Remélem megoldódik. Majd csak tud valaki érdemben válaszolni. :)

#1716 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 22:19

A hülye felhasználó a vírusirtó ellensége

#1717 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 20:32

Idézet: Lauda - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 22:19

Full anti-virus-protection
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1718 Felhasználó inaktív   BlackCat 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 25. 15:20

Idézet: akaido - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 20:32

:D  :D  Ez nagyon kemény!

A topicindítóra válaszolva: Nálam tűzfal=Outpost; vírusirtó= Quick Heal  :up:
Na meg tényleg kell hozzá egy kevéske józan ész... 

#1719 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 14:26

Bitdefender kapja mostanában a legtöbb elismerést.Van, aki használja? Úgy látom, nincs ingyenes otthoni verziója, de a fizetős nagyon jónak tűnik. Anti-phishing is van benne. Mennyire lassítja le a gépet a tapasztalatok szerint?
"Légy szerény mint én..."

#1720 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 19:26

Tegnap lefrissült a messenger és azóta a KIS 7 nem engedi kapcsolódni. Ha a tűzfalat kikapcsolom, akkor sem. Ha az egész KIS-t lelövöm, akkor kapcsolódik, és utána elindítva nincs is semmi gond, és ha kijelentkezek, vissza is tudok.

hibakód: 80048820
bővített hibakód: 80048418

Köszi! :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86