HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#1691 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 15. 02:45

Én most kicsit szidni fogok, szoval aki imádja a Vistát, inkabb ne olvassa el :)

Nem tudom a Microsoft mit erőlteti ennyire, szerintem egy kidolgozatlan sz*r az egész. Épp ezért, 1 évig biztos nem fogom felrakni, ráadásul a hatalmas gépigénye miatt hülye leszek pazarolni rá erőforrást. Ez itt csak marketing  :rolleyes:

Rengeteg az inkompatibilitás a hardverekkel, rengeteg a hiba, egy instabil hányás az egész.

Olvastam rola a teszteket, viszonylag tájékozódtam is, de annyira túlbonyolították, hogy már szánalmas. Aero felület. :down:

Szerintem érdemesebb lett volna az XP-t foltozni amíg csak lehet, én maradok egy jodarabig az SP3-asnál.

Szerkesztette: Dextrose 2007. 01. 15. 02:48 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1692 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 02:59

Felraktam a Home Premium verziót, elsőre sikerült is megborítanom a razer copperhead driverével :down:
Nagy nehezen kiirtottam, de a control panelben még ott az ikonja. Erre valami megoldás?

ui.: az Aero viszont működik és tetszik :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1693 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 06:41

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 2:45

Én most kicsit szidni fogok, szoval aki imádja a Vistát, inkabb ne olvassa el :)

Nem tudom a Microsoft mit erőlteti ennyire, szerintem egy kidolgozatlan sz*r az egész. Épp ezért, 1 évig biztos nem fogom felrakni, ráadásul a hatalmas gépigénye miatt hülye leszek pazarolni rá erőforrást. Ez itt csak marketing  :rolleyes:

Rengeteg az inkompatibilitás a hardverekkel, rengeteg a hiba, egy instabil hányás az egész.

Olvastam rola a teszteket, viszonylag tájékozódtam is, de annyira túlbonyolították, hogy már szánalmas. Aero felület. :down:

Szerintem érdemesebb lett volna az XP-t foltozni amíg csak lehet, én maradok egy jodarabig az SP3-asnál.

nézd vissza lehet butítani. az én hasfájásom inkább az, hogy mi lesz azokkal akik vettek egy csilivili ulw 1GHz-es procis nenyomjmegerősenmertdatabokratoörökdenagyontrendicooldrágavagyok notit mostanában :D

magánvélemény, de szvasz a start menüt sikerült még ahsználhatatlanná tenni, föleg az átlagmagyar esetére, akinek van 500+ betelepített shareware bizbasz itten.

nembaj. a zikszpét is megszoktam valahogy, pistát is megfogom :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1694 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 01. 15. 06:44

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 6:41

nézd vissza lehet butítani. az én hasfájásom inkább az, hogy mi lesz azokkal akik vettek egy csilivili ulw 1GHz-es procis nenyomjmegerősenmertdatabokratoörökdenagyontrendicooldrágavagyok notit mostanában :D

magánvélemény, de szvasz a start menüt sikerült még ahsználhatatlanná tenni, föleg az átlagmagyar esetére, akinek van 500+ betelepített shareware bizbasz itten.

nembaj. a zikszpét is megszoktam valahogy, pistát is megfogom :D

Felesleges használni, okos ember linuxot vagy XP-t használ, mint fentebb is írta a kolléga, lesz XP-ből SP3 is :p

#1695 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 06:47

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 23:54

Van egy érdekes cikk, megint a Vistaról az indexen :p

Én inkább vicces cikknek nevezném mintsem érdekesnek..

Az indexről is azért megvan a véleményem, őket sem kell félteni :)

1ébként a cikkhez csak anyit tudnék hozzáfűzni hogy ott bizony user error is közbejászott.
Nekem eddig 1 teljesen bad sectoros (lassú) HDD-n volt (azóta kidobtam, és cseréltem..) a vista, és még így sem szarta soha össze magát. Pedig aztán 1 tonna xp-s driver ráerőltettem, etc... (ar RTM-ről beszélünk természetesen)
Annyit viszont nem árt észzbentartani hogy 1 csomó új szolgáltatást ki kell kapcsolni ahhoz hogy 1 használható, és gyors oprendszert kapjunk :)

Én nem akarom védeni a Microsoftot, Isten ments. Közel sem lett tökéletes (még) a Vista, nade fele annyira sem szar a helyzet mint ahogy a "szagértő" index azt beállítja :)

A másik meg:
Idézet a cikkből:

Idézet

.........azt is mindenképpen tudni kell, hogy amikor a kipróbáláshoz használt számítógépet októberben leszállították, a Windows XP alatt hasonló hibákat produkált: állandóan fagyott........

Én kérek elnézést :)

#1696 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 06:50

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 6:44

Felesleges használni, okos ember linuxot vagy XP-t használ, mint fentebb is írta a kolléga, lesz XP-ből SP3 is :p

Próbáltad te a a Vistát? Használtad minimum 2-3 napig? Láttad egyáltalán működés közben?

#1697 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 07:05

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 6:50

Próbáltad te a a Vistát? Használtad minimum 2-3 napig? Láttad egyáltalán működés közben?

RC1-idején, 2-3 napig ? 2-3 nap oprendszer tesztelésre szokott juttni, ez meg nem érte el azt a szintet, szóval úgy mondanám, hogy a kisebbik tesztelésre szánt gépen két linux disztrib kipróbálása között kapott egy lehetőséget, de nem érdemelte meg :)

Hiányzott a WinFS, meg a beígért nyalánkságok, így nem tekintendő nem hogy forradalmi újdonságnak, de még igazából szimplán újdonságnak sem nagyon, olyan mint elcseszett feltúrbozott XP :) A Startmenü vacakságáról, meg verseket is lehetne alkotni :)

írd már le, hogy mi az benne, ami téged megszédített? Mi az amivel többet nyújt neked mint átlagfelhasználónak az XP-nél ?

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 01. 15. 07:11 -kor

#1698 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 07:16

Az RC1-nél az Rc2 már sokkal használhatóbb, gyorsabb volt. Az RTM pedig ugyanilyen mértékben javult az RC2-höz képest. :)
Természetesen azt most is fentartom hogy közel sem tökéletes..
Csak amit már 1esek művelnek (ami már sok esetben csak divafikázás. Természetesen akinek nem inge) az már baromira szánalmas.

#1699 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 07:21

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 7:05

írd már le, hogy mi az benne, ami téged megszédített? Mi az amivel többet nyújt neked mint átlagfelhasználónak az XP-nél ?

Én nem modntam hogy ANNYIRA megtetszett 1 szóval sem. Mindössze annyit írtam hogy nekem a kezelhetősége kézenfekvőbb. Sokal átgondoltabb. és rendezettebb az egész. (SZERINTEM)
Másrészt pedig az előzetes riogatások után, kellemeset csalódtam benne.
Amit viszont szánalmasnak tartok az a memóriaigénye..  Azért hogy 1 oprendszer felzabáljon majd 600mb ramot.. hát had ne mondjam  :rolleyes:

ps: Ha már a fikázásnál tartunk, és is had szúrkálódjak picit :)
A minap ezen baromi jót röhögtem :)
Micsoda újdonság mi? :) Nembaj hogy xp alatt is majdnem videolejátszóval ezt meg lehet csinálni :)

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 01. 15. 07:22 -kor

#1700 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 07:22

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 7:16

Az RC1-nél az Rc2 már sokkal használhatóbb, gyorsabb volt. Az RTM pedig ugyanilyen mértékben javult az RC2-höz képest. :)
Természetesen azt most is fentartom hogy közel sem tökéletes..
Csak amit már 1esek művelnek (ami már sok esetben csak divafikázás. Természetesen akinek nem inge) az már baromira szánalmas.

Divafikázni a lamerek szoktak... az XP-t ha megfigyeled nem fikázom, sőt a 64 bites XP-vel meg is vagyok elégedve, még úgyis, hogy hogy a 32 bites XP-t a Tescoban Philips íróval adták 12990 Ft-ért 2003-ban, a 64 bites XP-t meg 40 000 Ft+ DVD-ROM áron vettük meg. Mivel a 64 bites XP win server 2003-ra épül, csak annyit még megtehetett volna az MS, hogy a 64 bites XP-ből adhatott volna ki dobozos verziót is, mert az OEM-nél csak akkor lehet áttrérni új alaplapra, ha műszaki problémás a lap. Szvsz, jobban megéri egy dobozos 64 bites XP az árát mint a Vist@ szerintem.

#1701 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 07:25

Jelenleg (!!) ez nem is vitás hogy jobban megéri :)
Csak sajan az MS tenni fog róla hogy rákényszerüljön az ember a vistára  :rolleyes: .
Én majdnem biztos vagyok abban hogy sokkal előbb "el fogják felejteni" az xp supportját mint anno a 9x-es rendszerekét  :rolleyes:

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 01. 15. 07:26 -kor

#1702 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 07:27

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 7:21

Én nem modntam hogy ANNYIRA megtetszett 1 szóval sem. Mindössze annyit írtam hogy nekem a kezelhetősége kézenfekvőbb. Sokal átgondoltabb. és rendezettebb az egész. (SZERINTEM)
Másrészt pedig az előzetes riogatások után, kellemeset csalódtam benne.
Amit viszont szánalmasnak tartok az a memóriaigénye..  Azért hogy 1 oprendszer felzabáljon majd 600mb ramot.. hát had ne mondjam  :rolleyes:

ps: Ha már a fikázásnál tartunk, és is had szúrkálódjak picit :)
A minap ezen baromi jót röhögtem :)
Micsoda újdonság mi? :) Nembaj hogy xp alatt is majdnem videolejátszóval ezt meg lehet csinálni :)

Valamivel népszerűsíteniük kell :)

Vajon bukta lesz az MS-nek a Vist@ eladási adatok alapján az XPhez képest ?

Azért gondolkodjunk csak. 2001-ben az XP debütálása idején, még nagyon pattanásos arcú egyetemistának tűnhetett az aki Linuxot telepített, ma meg egy jó pár laptophoz is azt adnak, mert ingyenes, és sokan, akiknek pl csak az a laptopjuk van, vagy egyszerűen más okokból kiindúlva, megismerik a linuxot, már nem is kell Vist@.

Ja és az egyik újdonsága a Vist@nak XP-n :p

http://winportal.net...&highlight=flip

#1703 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 07:30

Jah ez már nem új cucc, régen használtam :) (asszem most is fentvan)
A másik meg az AERO felület, amihez állítólag DX9-es VGA kell.
Namost xp alatt 1 sima WB5-el meg lehet oldani, mindenféle újgenerációs videókártya nélkül. Nc :)

#1704 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 07:31

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 7:25

Jelenleg (!!) ez nem is vitás hogy jobban megéri :)
Csak sajan az MS tenni fog róla hogy rákényszerüljön az ember a vistára  :rolleyes: .
Én majdnem biztos vagyok abban hogy sokkal előbb "el fogják felejteni" az xp supportját mint anno a 9x-es rendszerekét  :rolleyes:

Hát a Sima XP-ét lehetséges, de a Professional-ra 2012 a support dátum azthiszem. A 64 bites XP-pedig azért is kényelmes dolog, mert mintahogyan írtam Windows Server 2003-ra épül, és egyrészt a nagy vállalatok, használják ezt, másrészt már kiadta az MS A Win2k3 Service Pack 2 RC-t és várható a teljes megjelenése is. Egyébiránt pedig emlékeztetnék mindenkit, hogy a Windows NT4 és a Windows 2000 ope5rációs rendszereket milyen hosszan voltak kénytelenek supportálni a nagy vállalatok erőgyakorlásának köszönhetően.

#1705 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 07:34

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 7:30

Jah ez már nem új cucc, régen használtam :) (asszem most is fentvan)
A másik meg az AERO felület, amihez állítólag DX9-es VGA kell.
Namost xp alatt 1 sima WB5-el meg lehet oldani, mindenféle újgenerációs videókártya nélkül. Nc :)

Igen, a WB ezért is a kedvencem . WB, IC, meg valami Sidebar, és olyan Vista kinézetű XP-t (szerencsére a WB 64 bites XP-t is supportál) lehet csinálni, hogy ha eltekintesz attól, hogy a Startmenüd nem pont a Vist@ féle ami nem hátrány feltétlen , akkor klasszul érzed magad alatta :)

#1706 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 07:38

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Kép

#1707 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 12:12

Jól startolt a Windows Vista

#1708 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 12:14

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 7:44

Lesz is: http://computerworld...ir.php?id=40373 :)

Kiváncsi vagyok amugy, hányan térnek át, merthogy a javitócsomagokat örökké dobálni fogják, az biztos.

Szerkesztette: Dextrose 2007. 01. 15. 12:16 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1709 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 12:24

Idézet: debaj - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 12:12

Lesz ez még jobb is.  ;)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1710 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 12:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 7:41

Nagyon egyszerű. Nem térnek át :) Nem kötelező. Szerintem XP-vel ugyanugy lehet boldogulni, sőt, ha kiadják a fentebb említett csomaggal, azzal nagyon jol fog járni mindenki.

paranormal.hu

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.