Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 20:54
Nem ismerem az everestet, amúgy is már régen leszoktam róla, hogy tesztprogramokat futtassak. Az FPS nekem többet mond.
Banyek, te reklámozod itt mindig az Asrock lapokat, erre ezt meg leszólod?
Mondjuk csak találomra válaszottam ki (lényeg persze hogy 20K alatt van, ami kevés Core2-ready deszka sajátja, és mATX-es, ami nálam feltétel lesz, ha eljön a naaaaagy beruházás ideje)
És S939-ben azért megy a tuning Asrockéknál?
Nem Asrocknak nem megy a tuning, hanem eleve az ilyen felépítésű lapoknak... Normális tuningot eddig csak a 965 és 975ös csipekkel értek el, bár voltak fanatikusok akik kihajtották ezeknek a kicsiknek a lelkét is, h mutassanak egy csakazértot is

Én eleve nem alapoznék arra, h Core-ra váltok egyszer és akkor majd megállja még a helyét egy már majdnem letűnt lapban (hisz végülis csak áramellátás terén erősítették meg)... jó lesz Core alá, de nem az igazi... csak költséghatékony.
Legtöbb Asrock lap is elég jól visel ma már a tuningot...
De jó.. megveszed 20ért a lapot, megveszed 25ért a procit (fogyaszt és melegszik akkor is, ha még nem is húztál rajta - addig viszont nem igazán durrog)... és utána?

Vagy veszel 15ért egy 939es/AM2-es lapot (attól függ, vinnéd a ramokat..) meg bele 18-20k körül egy 3200+t ami többnyire megy annyit tuningban, mint abban a lapban a 805... persze, nem dualcore, de sztem ma még bőven elég, és marad 10k ami mehet egy nagyobb vga-ra (bár 32 a GSt - 42ért nem tudom mit kapnál... hacsak nem 1800GTO/XL... vagy addigra talán már 7900GS-t is).
Később pedig, amikor már ez a proci is kevés, talán még mindig hamarabb találsz és jobb áron egy 3800+ X2-t, mint egy Core-t... persze, lassabb mint egy 6300, de talán még mindig olcsóbb lesz (ha azt nézem, h a 630 meg 640 még mindig 35-45k körül van, pedig már rég nem lenne kereslet se rájuk, közben a hasonló/nagyobb teljesítményű A64-ek már 15-25k körül kaphatók), és megy az is annyit tuningban, mint a 3200+.
Arról nem beszélve, h egy kiforrott és gyors rendszer.
De lehet, h kihagytam vmit a számításból, esetleg rosszul tudom, és jó tuning alap az az Asrock... de én akkor is inkább 939 felé mennék (vagy inkább AM2.. de mondom, ram dönt

)