HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IV. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 11. 15. 00:31

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 0:13

Legalábbis az olcsóbb kategóriában...

igazad van, lehet drágán is sz@rt venni ;)

#452 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 15. 00:33

Idézet: diegho - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 1:31

igazad van, lehet drágán is sz@rt venni ;)

Azt is lehet, igen... de azért érdekelne, Plextorral mi a gond  :think:
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#453 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 00:34

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 0:22

Ismerős az érzés... hiába ajánlod neki a jobbat, ha éppen vmi kis gixer adódik, jön  a szöveg, h a fenének hagyta magát lebeszélni róla, vette volna a jól bevállt és megszokott terméket. (nem baj, h ráfizetéses, és h azzal is megeshetnek olyan problémák...)

RAm viszont nem stimmel  :think:
Ha AM2-es lapot/procit veszel, akkor DDR2 ramot keress... ha csak netezésre fogja használni, elég lesz neki az 533 vagy 667 is. (sőt, még a sempron is)

Olcsó megoldás:
Sempron 2800+
Asrock AliveNF4G-DVI (DSUB és DVI kimenet is! egyik legjobb integrált vga-val +pcie)
2×256/533 DDR2

többi meg maradhat
(cpu kb 10-12k + lap kb 15k + ramok kb 10-15k... márkától függően)

Persze, ha van pénz, akkor A64 egyértelműen gyorsabb :) (csak netre officera majdnem mindegy, melyiket veszed)

Szinten koszonom.
A ramot beneztem, rossz sort masoltam az arlistabol.
Igen, az athlon marad, van penz.

Elküldve: 2006. 11. 15. 00:40

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 0:33

pl az hogy annó mikor próbáltuk - mikor a NEC-emet vettem 3 éve, akkor olyan szépen rontogatta a lemezeket hogy öröm volt nézni. amilyen lemezeket akkor tudtunk olcsón szerezni azok közül egyiket se írta rendesen, csak 2x-esen és firmware frissítés se segített neki. a nec írók meg szépen írták őket és a mai napig olvashatók a lemezek és akkor nem volt mindegy hogy 80 vagy 200ft egy lemez. annó 3db-ot adtunk el belőle azt hiszem, de minden vevő szidta mint a bokrot hogy csak drága lemezt tud írni vele és aki több százat kiírt havonta annak nem volt mindegy mennyibe került a lemez. hozzáteszem ezek közül a plextorok közül már egyik sem üzelem, míg a NEC-em még mindig szépen ír ;) már koránt sem olyan kategória a plextor mint 5-10 éve volt a cd írós korszakban. most egy NEC/PIO semmivel nem rosszabb a plextornál.

#455 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 00:41

Idézet: ion - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 1:34

Szinten koszonom.
A ramot beneztem, rossz sort masoltam az arlistabol.
Igen, az athlon marad, van penz.

Sztem nem fogja megbánni, aggódni meg felesleges... 1év gar ugyanúgy jár az AMD-re is de procikkal amúgy se nagyon szokott probléma lenni. Régen az Athlonokból vittek vissza párat, lesarkazták őket (mai daraboknál szinte esélytelen :)), illetve nagy ritkán megy vissza 1-2 mai darab is de legtöbbszőr túlhúzás miatt adják meg magukat.
Ha a lap mondja be az unalmast, akkor meg mondd neki, h tök mindegy a foglalat, intel alá is Asus-t néztél :D (ott is fenn állt volna... szal nincs mitől tartani)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#456 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 00:48

Idézet: diegho - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 1:40

pl az hogy annó mikor próbáltuk - mikor a NEC-emet vettem 3 éve, akkor olyan szépen rontogatta a lemezeket hogy öröm volt nézni. amilyen lemezeket akkor tudtunk olcsón szerezni azok közül egyiket se írta rendesen, csak 2x-esen és firmware frissítés se segített neki. a nec írók meg szépen írták őket és a mai napig olvashatók a lemezek és akkor nem volt mindegy hogy 80 vagy 200ft egy lemez. annó 3db-ot adtunk el belőle azt hiszem, de minden vevő szidta mint a bokrot hogy csak drága lemezt tud írni vele és aki több százat kiírt havonta annak nem volt mindegy mennyibe került a lemez. hozzáteszem ezek közül a plextorok közül már egyik sem üzelem, míg a NEC-em még mindig szépen ír ;) már koránt sem olyan kategória a plextor mint 5-10 éve volt a cd írós korszakban. most egy NEC/PIO semmivel nem rosszabb a plextornál.

Azt tudom, h nem rosszabb a nec/pio ... nekem is utóbbi van, imádom :)
Plexel nem volt dolgom, mivel hülye lettem volna annyit kiadni érte, egyetlen ismerősömnek van (mindig mindenből a legjobbat mottóval vásárol... végülis ha van miből szórni :))... na neki egy Plex DVDRW-je van (illetve mindjárt kettő, h gyorsabban menjen a másolás :omg: :D)... nem rontott még és mai napig üzemel... én csak innen következtettem, illetve kérdeztem.
Amúgy eddig én is mindenkinek a Pio-t szoktam ajánlani, azokról se jött még negatív visszajelzés :) (bár többségének az LG-k nyújtotta megbízhatatlanság és csigatempó se okozna gondot...)
Viszont volt Asus-om, ami elég jól tűrte a dolgokat :) ... 3évig hibátlanul toltam vele (igaz a végén már olyan hangos volt szegény :D) - nem is tom, azok milyen áron mennek most :s
Haverom LG-ében meg egyszer felrobbant egy CD :D (csak még a korábban sorolt hátrányok mellé mesélem)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

Elküldve: 2006. 11. 15. 00:55

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 0:48

Azt tudom, h nem rosszabb a nec/pio ... nekem is utóbbi van, imádom :)
Plexel nem volt dolgom, mivel hülye lettem volna annyit kiadni érte, egyetlen ismerősömnek van (mindig mindenből a legjobbat mottóval vásárol... végülis ha van miből szórni :))... na neki egy Plex DVDRW-je van (illetve mindjárt kettő, h gyorsabban menjen a másolás :omg: :D)... nem rontott még és mai napig üzemel... én csak innen következtettem, illetve kérdeztem.
Amúgy eddig én is mindenkinek a Pio-t szoktam ajánlani, azokról se jött még negatív visszajelzés :) (bár többségének az LG-k nyújtotta megbízhatatlanság és csigatempó se okozna gondot...)
Viszont volt Asus-om, ami elég jól tűrte a dolgokat :) ... 3évig hibátlanul toltam vele (igaz a végén már olyan hangos volt szegény :D) - nem is tom, azok milyen áron mennek most :s
Haverom LG-ében meg egyszer felrobbant egy CD :D (csak még a korábban sorolt hátrányok mellé mesélem)

én is ismerek ilyen most akkor vegyünk 1 milláért gépet embereket meg felkelek és rájövök hogy nekem egy egyedi mazda kell és bemegyek a márkaképviselethez és megrendelem és hülyén nézek mikor megkérdik hogy milyen hitelre akarom venni...

na az ilyenekre lehet mindig minden szart rásózni mert semmihez nem értenek :Đ

haverom cd olvasójában robbant szét egyszer egyik cd-m, szétszedtem az olvasót, kitakarítottam és azóta is jól működik.

#458 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 01:08

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 20:09

Rhino: Nem, de sjan aaz utóbbi 2 évben csökkent a Smauk megbízhatósága. A JVC motoros jól bírja de visít. A Nidac mocis halk és nem nagyon bírja. Motor/lemez/elektronika bibik. Inkább WD.

Efölött meg nem átsiklottam? :omg:
Rhino666

#459 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 03:10

A topik szerverkártyákról szóló hozzászólásai hemzsegnek a tévedésektől. A sima PCI szabvány része a 64 bit / 66 MHz (PCI 2.2 vezette be a 66 MHz-t), a PCI-X az 100-133 MHz és 64 bit természetesen. Sőt ha már PCI-X 2.0-t emleget valaki, az 266 és 533 MHz-es módokat is bevezetett volna, de ez soha nem terjedt el, lassan a szervergyártók is PCI Expressre térnek át.

Vinyó ügyben, jelenleg WD SE 16 Mbyte-os vinyót kell venni, gyors halk és bírja. Ha több vinyót pakolsz össze RAID-be, akkor értelemszerűen RE.

CPU ügyben, világ életemben Intel ellenes voltam, de ha egyszer más nem ír open source videókártya drivert Linuxhoz, akkor mit lehet tenni? Főleg, hogy a Core Duo már egészen használható részében helyezkedik el az ár-teljesítmény-fogyasztás görbének :)

Szerkesztette: bean 2006. 11. 15. 03:13 -kor

#460 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 08:43

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 1:33

Hogy egyes szériáinak megbízhatósága az LGvel vetexik. Blokktársam koliban a 2. visszavitel után Pio-t kért, és 3 hónap alkatt 2 Plextornak nem illene behalni. Általában jó, de messze nem annyival amivel drágább, és többször előferdült Pio105óta hogy kiforottabb termékkel rukkoltak ki mint  Plextor.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#461 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 08:51

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 1:41

Sztem nem fogja megbánni, aggódni meg felesleges... 1év gar ugyanúgy jár az AMD-re is de procikkal amúgy se nagyon szokott probléma lenni. Régen az Athlonokból vittek vissza párat, lesarkazták őket (mai daraboknál szinte esélytelen :)), illetve nagy ritkán megy vissza 1-2 mai darab is de legtöbbszőr túlhúzás miatt adják meg magukat.
Ha a lap mondja be az unalmast, akkor meg mondd neki, h tök mindegy a foglalat, intel alá is Asus-t néztél :D (ott is fenn állt volna... szal nincs mitől tartani)

Mikor Giannitól vettem a(z egyik) 3700+om anno, mondta hogy itt a gari, de AMDnél még sosem volt rá szükség. MOndjuk Lesarkazás balfaszságból nem is garis dolog :). Viszont azt mondja (meg 1 szararonccsal talákoztam is már) hogy nitenlnél előferdült már 1-2 darab. Nem számítva persze az olyan szériáka tmint a hibás P1-ek, a hibás PIIIasok 600Mhz környékén, a hibás Wilmanette 1,4-1,8 PIV-ek, vagy pár rezsó ami nem akart menni stbailan csak 2-3MHzel lasabban. A Nothwoodok elhalálozása csak tuning után jelnetkezett, így az nem garis dolog - the SNDS effect.

Ill tudjuk hogy looserek akámir ráfognak a procira, olynaoka thogy hihettelen és nem tudod felhomályosítani őket.

Nem ritka dolog az LGben robbanó korong, sokkal sűrűbben robbant ebben - nem csak gagyi lemez.

bean: Több vinyó nélkül is megéri a nagyob bélettartam, a jobb gari és halkabb működés sezrintem az RE 1-2-3 ezres felárát. Már csak a halkabb seekelési hang is megér ennyit!
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#462 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 11:38

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 21:17

Nem Asrocknak nem megy a tuning, hanem eleve az ilyen felépítésű lapoknak... Normális tuningot eddig csak a 965 és 975ös csipekkel értek el, bár voltak fanatikusok akik kihajtották ezeknek a kicsiknek a lelkét is, h mutassanak egy csakazértot is :)
Én eleve nem alapoznék arra, h Core-ra váltok egyszer és akkor majd megállja még a helyét egy már majdnem letűnt lapban (hisz végülis csak áramellátás terén erősítették meg)... jó lesz Core alá, de nem az igazi... csak költséghatékony.
Legtöbb Asrock lap is elég jól visel ma már a tuningot...

De jó.. megveszed 20ért a lapot, megveszed 25ért a procit (fogyaszt és melegszik akkor is, ha még nem is húztál rajta - addig viszont nem igazán durrog)... és utána? :)
Vagy veszel 15ért egy 939es/AM2-es lapot (attól függ, vinnéd a ramokat..) meg bele 18-20k körül egy 3200+t ami többnyire megy annyit tuningban, mint abban a lapban a 805... persze, nem dualcore, de sztem ma még bőven elég, és marad 10k ami mehet egy nagyobb vga-ra (bár 32 a GSt - 42ért nem tudom mit kapnál... hacsak nem 1800GTO/XL... vagy addigra talán már 7900GS-t is).
Később pedig, amikor már ez a proci is kevés, talán még mindig hamarabb találsz és jobb áron egy 3800+ X2-t, mint egy Core-t... persze, lassabb mint egy 6300, de talán még mindig olcsóbb lesz (ha azt nézem, h a 630 meg 640 még mindig 35-45k körül van, pedig már rég nem lenne kereslet se rájuk, közben a hasonló/nagyobb teljesítményű A64-ek már 15-25k körül kaphatók), és megy az is annyit tuningban, mint a 3200+.
Arról nem beszélve, h egy kiforrott és gyors rendszer.

De lehet, h kihagytam vmit a számításból, esetleg rosszul tudom, és jó tuning alap az az Asrock... de én akkor is inkább 939 felé mennék (vagy inkább AM2.. de mondom, ram dönt :))

Köszi az eszmefuttatást, már szinte tuti hogy érdemesebb a S939 mellett kitartanom ár/teljesítmény-ügyileg

Elküldve: 2006. 11. 15. 13:30

van pár hülye kérdésem:
1. sata1-es lap sata2-es vinyó, milyen kábel kell nekem? jó a sata1-es vagy sata2-es kell?
2. winfos telepítésnél ha a sata-s vinyóra akarok telepíteni akkor ugyebár kell a driver, ez még okés is, ott az alaplap cd-n elvileg, de régebben ezt floppy-val csináltuk, nos nincs floppy meghajtóm. mi a megoldás? vagy az alaplapi cd-ről is fel tudom tenni?

#464 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 13:37

Idézet: diegho - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 14:30

van pár hülye kérdésem:
1. sata1-es lap sata2-es vinyó, milyen kábel kell nekem? jó a sata1-es vagy sata2-es kell?
2. winfos telepítésnél ha a sata-s vinyóra akarok telepíteni akkor ugyebár kell a driver, ez még okés is, ott az alaplap cd-n elvileg, de régebben ezt floppy-val csináltuk, nos nincs floppy meghajtóm. mi a megoldás? vagy az alaplapi cd-ről is fel tudom tenni?

Mutass nekem különböző kábelt, és akkor megmondom (hogy tökmindegy, ugyanaz, parasztvakítás  sata2).

Raidhez kelle a driver, ha natív satás vinyód van akkor semmi.

Elküldve: 2006. 11. 15. 13:43

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 13:37

Mutass nekem különböző kábelt, és akkor megmondom (hogy tökmindegy, ugyanaz, parasztvakítás  sata2).

Raidhez kelle a driver, ha natív satás vinyód van akkor semmi.

csak simán akarom használni magában az 1db WD RE vinyót, akkor minden gond nélkül fel fog menni rá a winfos? amúgy most néztem meg alaplap cd-n is azt írja hogy csak raid-hez kell a driver. akkor semmi gond.

kábel meg akkor teljesen mindegy?

#466 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 13:52

Idézet: diegho - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 13:43

csak simán akarom használni magában az 1db WD RE vinyót, akkor minden gond nélkül fel fog menni rá a winfos? amúgy most néztem meg alaplap cd-n is azt írja hogy csak raid-hez kell a driver. akkor semmi gond.

kábel meg akkor teljesen mindegy?

Nem kell driver. Nekem is simán felment a WD 250GB RE-re. :up:
Létezik egyáltalán sata2 kábel?  :confused:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

Elküldve: 2006. 11. 15. 14:04

Idézet: Picur - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 13:52

Nem kell driver. Nekem is simán felment a WD 250GB RE-re. :up:
Létezik egyáltalán sata2 kábel?  :confused:

igen létezik. múltkor hoztunk belőle mert valakinek kellett  :think:

#468 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 14:49

Idézet: diegho - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 14:30

van pár hülye kérdésem:

Nem, csak Vistánál. Ha nem ősrégi lapod van, akkor nem kell, sata1/2 enabled mód enabled, raid mode disabled és kész, ott lesz az ide vinyók mögött a postnál, és simán megy int normáls vinyó. Ettől 1-2 régebbi decka tér csak el.

Sata2 kábel parasztvakítás. Mint láttam anno olyat hogy udma 100 meg udma 133as kábel. Na, ez is pont ilyen.

Végre gyárilag halk hűtések nem drágáért!!!!
http://prohardver.hu/hirek/2006-11-15/tuca...saladjaban.html

Szerkesztette: MC Pite 2006. 11. 15. 14:54 -kor

#469 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 14:52

SATA2 kábel? :think: (nem lehet, h csak ráfogták a SATA kábelre?... ahogy Pentium D-ket Pentium 4-nek hívják.. sőt, néha még a Core-t is látni így)
Driver raidhez kell, de ha egyszer arra szánod magad, szerezz be (legalább kölcsön) egy fdd-t, mert CD-ről nem megy.

De ha van is SATA2 kábel, amely ténylegesen képes 300al áttolni, akkor szükség lehet rá... lehet, h a sima SATA kábelen, ami csak 150re képes, nem menne át a az adat :)

Szerkesztette: Smooth 2006. 11. 15. 14:56 -kor

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

Elküldve: 2006. 11. 15. 14:56

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 14:52

SATA2 kábel? :think: (nem lehet, h csak ráfogták a SATA kábelre?... ahogy Pentium D-ket Pentium 4-nek hívják.. sőt, néha még a Core-t is látni így)
Driver raidhez kell, de ha egyszer arra szánod magad, szerezz be (legalább kölcsön) egy fdd-t, mert CD-ről nem megy.

van a boltban kb 100 darab csak mind használt és ki kellene próbálni őket, ahhoz meg semmi kedvem :D

raid meg nem fog kelleni nekem kb soha

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.