Idézet: Dark - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 15:53
Igen, a 7300GT pci-e kialakítású.
A történet röviden: kell egy alaplap, ami
1. pci-e kártyákkal megy (az öreg agp-s lapomba nem kísérletezek hsi vagy rialto átalakítós kártyákkal)
2. sima ddr memóriával működik (memóriacsere már túl sok lenne)
3. van rajta legalább 3 pci aljzat, hogy a pci-os kártyáimat használhassam
4. nem mATX kialakítású, hogy hely legyen a vga alatt, ha a hűtésén javítani kell
5. 4 ide eszközt kezel
Az, hogy a 939dual-vsta megy agp-s kártyákkal is, csak extra. Linux alá nekem a video és a hang meghajtás volt gond, ezért van olyan hangkari is, amit támogat és ezért vételeztem geforce-t.
Az asrock topicban dícsérték ezt a lapot, egy barátomnak van is, ő is elégedett. Tuning nem érdekel.
Tehát milyen lap van még, ami ennek megfelel? Mármint amit kapni is.
Asrock 939Dual-VSTA (korábban 939Dual-Sata2)
Asrock 939SLI32-eSATA2
MSI K8N Neo4-F
A bolt listáján ez a 3 ddr-es lap van pcie-szel emberi áron. Remélem nem háklisak semmilyen hardverre.
De minden más ötletet is fogadok, csak aztán be tudjam szereztetni.
Uli, NVidia és Ati chipset támogatja S939-ben a pcie-t, a viák nem, ha jól láttam. Az ati csak mATX-ben van, kiesett. Szal Uli-s vagy nv-s lap kell legyen.
Hali
"1. pci-e kártyákkal megy (az öreg agp-s lapomba nem kísérletezek hsi vagy rialto átalakítós kártyákkal)
2. sima ddr memóriával működik (memóriacsere már túl sok lenne)
3. van rajta legalább 3 pci aljzat, hogy a pci-os kártyáimat használhassam
4. nem mATX kialakítású, hogy hely legyen a vga alatt, ha a hűtésén javítani kell
5. 4 ide eszközt kezel"
Ezen követelményeknek megfelel az Abit KN8 szériája is (ultra, sli). Nekem a sima KN8 van, ata, sata vinyókkal, 3 odd, úgyhogy 4 ide eszközt kezel
Ha a csend fontos akkor ne a sima KN8-at vedd, hanem az SLI-t, azon passzív a csipszethűtés (állítólag
az újabb ultrán is, de ezt még nem láttam).
Egy szavazat az Abit KN8-nak (a ventisnek, a többi nyolc ventitől úgyse hallom + olcsó

)
Üdv:abraham
"A komputeren hibátlanul muködik a Q 3. De az utobi idöben utána kutattam jobban az Aptivák után és rájöttem hogy nem anyira szivesen vánék meg etöl az utólsó darabtól.
" - Pokeas
\\GigabyteP35-DS3L\C2D.E6420@3.2@AC Freezer 7 Pro\4GB_DDR2\Gigabyte 260 GTX OC SP 216\\
COD MW2 in game:[HWSW]EBI