HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IV. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 20. 13:20

Idézet: Dark - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 13:22

Gyors válasz.

pci kártyáim: Pinnacle tvtuner, philips hangkártya (az integráltaknál jobb biztosan, akár cmi akár realtek, mert nem szed össze zajt a lapról és hardveres, nemterheli annyira a procit) és harmadiknak versenyezhet egy aureal chipes hangkártya - linuxra illetve szükség esetén egy hálókártya (ezt a harmadikat még csak-csak tudom nélkülözni, de a tuner és a philips mindenképpen kell).

a távoliság azért kell, hogy a videókártya ne fűtse a többit, a tv tuneremen így is mindig meleg a chip és a nyák hátoldala... Ha a videokártya ventije bedobja az unalmast, vagy hangosodik, akkor egy 8cm-es halk ventit függesztek alája és kész.
A mATX lapok ehhez túl zsúfoltak.

Az agp azért pozitívum, hogyha eldobná magát a pci-e kártya, agp-s kari van tartalékban - ez integrált esetében viszont lényegtelen. Ez nem létfontos, csak pont jó, mert az agp eltolja a pci-ok mellől a vga pci-e-ét.

Ja közben olvastam az aláírásban a konfigodat, bocsi  :respect:

TV tuner - OK, aláírom  :)
hangkártya - ma már egyes alaplapi hangkeltők is hardveresek, ennek nem ártana utánajárni (nekem f.ngom sincs mi milyen) Az aureal hangkari felejtős, lévén hogy évekkel ezelőtt becsődölt a cég, ha jól tudom a Quake III Arena-n kívül nem is támogatja kizárólagosan nagyon más játék, és az is tök régi.
Hálókártya meg ma már mindig van az alaplapokon, kár külön belerakni, jobb nem lesz. Mondjuk a Linux támogatást passzolom.
VGA-ból meg nem kell ultradurva kazánt venni  :D (mondjuk én könnyen beszélek, öt PCI-m van, abból egyben van egy belső modem, de az is jó messze és azt sem használom, én ezért már direkt mATX lapra -és házra- hajtok legközelebb) Ha meg kimúlik a venti rajta, akkor az alatta beggatott venti nem fog semmit érni, mert messze lesz a hőleadó bordáktól -> erre való a garancia, vagy a külön kapható VGA-hűtések.

Szerintem csak azért AGP+PCIE deszkát venni, hogy messzebb legyen a pci-e videókarid a pci-s kártyáidtól, hülyeség (kompatibilitás, stabilitás, kiforrottság stb - öszvér lapot venni nem mindig jó ötlet) És igen, amúgyis ott az integrált VGA.

#602 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 13:57

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 14:20

Ja közben olvastam az aláírásban a konfigodat, bocsi  :respect:

TV tuner - OK, aláírom  :)
hangkártya - ma már egyes alaplapi hangkeltők is hardveresek, ennek nem ártana utánajárni (nekem f.ngom sincs mi milyen) Az aureal hangkari felejtős, lévén hogy évekkel ezelőtt becsődölt a cég, ha jól tudom a Quake III Arena-n kívül nem is támogatja kizárólagosan nagyon más játék, és az is tök régi.
Hálókártya meg ma már mindig van az alaplapokon, kár külön belerakni, jobb nem lesz. Mondjuk a Linux támogatást passzolom.
VGA-ból meg nem kell ultradurva kazánt venni  :D (mondjuk én könnyen beszélek, öt PCI-m van, abból egyben van egy belső modem, de az is jó messze és azt sem használom, én ezért már direkt mATX lapra -és házra- hajtok legközelebb) Ha meg kimúlik a venti rajta, akkor az alatta beggatott venti nem fog semmit érni, mert messze lesz a hőleadó bordáktól -> erre való a garancia, vagy a külön kapható VGA-hűtések.

Szerintem csak azért AGP+PCIE deszkát venni, hogy messzebb legyen a pci-e videókarid a pci-s kártyáidtól, hülyeség (kompatibilitás, stabilitás, kiforrottság stb - öszvér lapot venni nem mindig jó ötlet) És igen, amúgyis ott az integrált VGA.

OK. Tisztázzunk.

Aureal hangkari linux alá kell, mert a philipsnek nincs ilyen drivere.
Plusz hálókártya: ha az alaplapi bedöglik, vagy a netet osztani akarom majd (az is lehet, előbb-utóbb, most nincs) akkor kellhet neki a hely.
A CMI és a Realtek hangkártyák biztos nem hardveresek, ilyen lapokon nem olvastam még, hogy SB Live24 lenne... Tehát a saját hang kötelező nekem.

A jelen vga-m sem ultrakazán. Néhány nap után erősen zörögni kezdett a ventije. Kivettem a bordából (kis 4 cm-es átmérőjű, légszállítása igen alacsony) és a kártya alá 2 cm-rel felfüggesztettem egy procihűtő ventit, ami nagyon komoly légkavarást csinál 2000 körüli rpm-en is. A gariigénnyel nagyon elzavartak volna, azt hiszem... Ha tudnék fotót csinálni, megmutatnám. Mindenféle IceQ-nál, meg hasonlónál nagyobb légmozgást csinál, megfelelő bordázással a nagykártyákkal is boldogulna és nem kéne szélcsatorna rá.

A pcie távolsága érdekes módon úgy változtatható, ha nem mATX lapot vesz az ember, mert ha az AGP vagy az SLI-ból a másik vga csati közte van, akkor nem lógnak egymásra a kártyák. Pár lapot megnéztem és általában a matx-eseknél a vga csatlakozó és az első pci egymás mellett vannak.
Ez az ulis lap szerintem nem öszvérlap ilyen szempontból, hiszen az agp a déli hídban a pcie az északiban van, mindkettő natív támogatású.

De a lényeg - ha nem kapok ilyet, akkor valami nf4-es lapnak kell lennie, ha lesz olyan. Ez a memória miatti porcifoglalat váltás nem jött jól, elég baj, hogy socketA-ra nem volt pcie-s lap. :(

A legfontosabb lemaradt: sok lapon csak 2 ide eszköznek van csati. Nekem 4 kell, vagy különben ide vezérlő kártya kell - ami ugye ismét pci-os. Vagy van expresszes is már?

#603 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 14:16

Ez a lap is lehet, hogy megfelelne, a topikjában érdeklődöm róla:
939SLI32-eSATA2
ha kapható...

#604 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 14:24

Idézet: Dark - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 13:22

Gyors válasz.

pci kártyáim: Pinnacle tvtuner, philips hangkártya (az integráltaknál jobb biztosan, akár cmi akár realtek, mert nem szed össze zajt a lapról és hardveres, nemterheli annyira a procit) és harmadiknak versenyezhet egy aureal chipes hangkártya - linuxra illetve szükség esetén egy hálókártya (ezt a harmadikat még csak-csak tudom nélkülözni, de a tuner és a philips mindenképpen kell).

a távoliság azért kell, hogy a videókártya ne fűtse a többit, a tv tuneremen így is mindig meleg a chip és a nyák hátoldala... Ha a videokártya ventije bedobja az unalmast, vagy hangosodik, akkor egy 8cm-es halk ventit függesztek alája és kész.
A mATX lapok ehhez túl zsúfoltak.

Az agp azért pozitívum, hogyha eldobná magát a pci-e kártya, agp-s kari van tartalékban - ez integrált esetében viszont lényegtelen. Ez nem létfontos, csak pont jó, mert az agp eltolja a pci-ok mellől a vga pci-e-ét.

Inkább integrált vga mint összvér lap...

És Aureal hangkarik igenis királyak!

Linux support meg nf4hez... raidet természetesen ne akarj...

Nf4hez miért ragaszkodsz? Rossz design, driver, forró. Mindegy, helyedben nem zárnám ki a vias laopkat, de vegyél egy Giga gef6100as lapot és kész. Asus/Abit/Giga/Asrock palettáját néz, kb ilyen sorrendben hogy mi teszik/felel meg neked.

Natív agp meg natív pcie... akarsz vmi 3D-t is linuxban? Mert ha igen akkor tegyél le arről alapról mert a sok natív dolgodat esetleg nem fogja lekezeni - mikor még évek óta elterjedt chipsetekhez nicns (normális) driver ilyen tirkaságokhoz vársz; és szeretnél full stabil gépet? :think: Not recommended...

Most nézem, vettél egy Gef7300at, és agpsen mikor lapot is meg procit is cserélsz? :rolleyes: Vagy ez már pcie, és a tartalék kari miatt kell csak az agp? :think: Nem világos nekem...

Szerkesztette: MC Pite 2006. 11. 20. 14:34 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#605 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 14:49

Idézet: Dark - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 13:57

... Kivettem a bordából (kis 4 cm-es átmérőjű, légszállítása igen alacsony) és a kártya alá 2 cm-rel felfüggesztettem egy procihűtő ventit, ami nagyon komoly légkavarást csinál 2000 körüli rpm-en is. ...

Ubazze. Be is baxna, ha valami venti 2000-es fordulaton menne a gépbe. Olyan 1000 alatt a jau!  :cool:  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#606 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 14:53

Igen, a 7300GT pci-e kialakítású.

A történet röviden: kell egy alaplap, ami
1. pci-e kártyákkal megy (az öreg agp-s lapomba nem kísérletezek hsi vagy rialto átalakítós kártyákkal)
2. sima ddr memóriával működik (memóriacsere már túl sok lenne)
3. van rajta legalább 3 pci aljzat, hogy a pci-os kártyáimat használhassam
4. nem mATX kialakítású, hogy hely legyen a vga alatt, ha a hűtésén javítani kell
5. 4 ide eszközt kezel

Az, hogy a 939dual-vsta megy agp-s kártyákkal is, csak extra. Linux alá nekem a video és a hang meghajtás volt gond, ezért van olyan hangkari is, amit támogat és ezért vételeztem geforce-t.

Az asrock topicban dícsérték ezt a lapot, egy barátomnak van is, ő is elégedett. Tuning nem érdekel.

Tehát milyen lap van még, ami ennek megfelel? Mármint amit kapni is.
Asrock 939Dual-VSTA (korábban 939Dual-Sata2)
Asrock 939SLI32-eSATA2
MSI K8N Neo4-F

A bolt listáján ez a 3 ddr-es lap van pcie-szel emberi áron. Remélem nem háklisak semmilyen hardverre.
De minden más ötletet is fogadok, csak aztán be tudjam szereztetni.
Uli, NVidia és Ati chipset támogatja S939-ben a pcie-t, a viák nem, ha jól láttam. Az ati csak mATX-ben van, kiesett. Szal Uli-s vagy nv-s lap kell legyen.

#607 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 14:58

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 15:49

Ubazze. Be is baxna, ha valami venti 2000-es fordulaton menne a gépbe. Olyan 1000 alatt a jau!  :cool:  :)

Az a kis venti a videokártyán 5000-et ment csúcson...  :(  Süvített. Leszabályozva 2500 körül kerregett...  :(

Csak, hogy elborzasszalak: egy venti a tápban - csendes, 1 procihűtő (valahol 2000 körül megy, glacialtech hűtő), még egy procihűtő, az előbbivel azonos - videora akasztva és egy negyedik prociventi, ami a vinyó alsó oldalát fújja, idestova több, mint egy éve. És még mindeig tök csendes a gép, mégcsak forgalmas helyen sem lakom, falusi vagyok.  :cool:
Ja - nyitott a házam.

#608 Felhasználó inaktív   zserrbo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 20. 17:47

Megint az alaplappal kapcsolatban kérdeznék.
2 lapok kiválasztottam: Gigabyte GA-965P-DS4 és Abit AB9 Pro
Melyiket ajánlanátok?

Mellé Core 2 Duo E6300 vagy 6400, de inkább az utóbbi, 1-2 GB 800 MHZ-s ram, 1 DB WD winyó, 1 DVD író, 1 DVD olvasó és PCI-Expresszes kártya (GF 7900 GS vagy GTO)

Szerkesztette: zserrbo 2006. 11. 20. 17:49 -kor

#609 Felhasználó inaktív   egyszeregy00 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 20. 17:59

Itt nézd meg: www.poliphone.hu

#610 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 18:18

Idézet: Dark - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 14:53

1. pci-e kártyákkal megy (az öreg agp-s lapomba nem kísérletezek hsi vagy rialto átalakítós kártyákkal)
4. nem mATX kialakítású, hogy hely legyen a vga alatt, ha a hűtésén javítani kell
5. 4 ide eszközt kezel

Asus A8N-E jo lenne, mert a slotok ilyen sorrendben vannak rajta:
PCI-E 16x
PCI-E 1x
PCI-E 1x
PCI-E 4x
PCI
PCI
PCI

Viszont forrofeju NF4 van rajta, raadasul pont a PCI-E 16x toveben, igy 2 slotos hutesu kartyaval osszeakadhat egy magasabb NB huto. (7900GTO-m belelog az NB-n levo vizhutoblokkba :mad: )

Egyebkent meg csereld le a vacak tuneredet valami _rendesen_ megtervezett kartyara.
PCTV Pro szeria igencsak haklis a melegre, mig a mostani Terratec Cinergy400-amnak teljesen mindegy, melyik slotban van, akkor is fenyevekkel jobb a kepe az elozo PCTV-mnel.

NF4 driver problemat meg nem ertem.
Halokartya hardveres tuzfalat nem kell telepiteni, es akkor mukodik jol :)

Szerkesztette: nyunyu 2006. 11. 20. 18:23 -kor

#611 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 18:46

Idézet: zserrbo - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 17:47

Megint az alaplappal kapcsolatban kérdeznék.
2 lapok kiválasztottam: Gigabyte GA-965P-DS4 és Abit AB9 Pro
Melyiket ajánlanátok?

Mellé Core 2 Duo E6300 vagy 6400, de inkább az utóbbi, 1-2 GB 800 MHZ-s ram, 1 DB WD winyó, 1 DVD író, 1 DVD olvasó és PCI-Expresszes kártya (GF 7900 GS vagy GTO)

Inkább a DS4.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 11. 20. 20:42

Idézet: Dark - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 14:53

5. 4 ide eszközt kezel

Az, hogy a 939dual-vsta megy agp-s kártyákkal is, csak extra. Linux alá nekem a video és a hang meghajtás volt gond, ezért van olyan hangkari is, amit támogat és ezért vételeztem geforce-t.

Az asrock topicban dícsérték ezt a lapot, egy barátomnak van is, ő is elégedett. Tuning nem érdekel.

Asrock 939SLI32-eSATA2
MSI K8N Neo4-F

A bolt listáján ez a 3 ddr-es lap van pcie-szel emberi áron. Remélem nem háklisak semmilyen hardverre.
Uli, NVidia és Ati chipset támogatja S939-ben a pcie-t, a viák nem, ha jól láttam. Az ati csak mATX-ben van, kiesett. Szal Uli-s vagy nv-s lap kell legyen.

asus a8v-e se

#613 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 20:51

Na akor kellne nekem 2db alaplap:
Egy intel ágról
Egy AMD ágról

Lényeg hogy egyik se legyen 40-45K nál több, nagyon jó alaplaplegyen hogy lehessen később is mire alapozni,megbízható,tuningonli nem szoktam de nem árt ha tuningbarát.

#614 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 21:42

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 21:51

Na akor kellne nekem 2db alaplap:
Egy intel ágról
Egy AMD ágról

Lényeg hogy egyik se legyen 40-45K nál több, nagyon jó alaplaplegyen hogy lehessen később is mire alapozni,megbízható,tuningonli nem szoktam de nem árt ha tuningbarát.

Na akkor voltál eleget a topicban és olvass kkcsit vissza.
Linekeltem egy tesztet, a másik oldalt meg kibeszéltük.

Thx :respect:

De 5 hszen bellül is említenek 2 lapot :omg:

Szerkesztette: MC Pite 2006. 11. 20. 21:43 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#615 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 00:12

Egy gyors kérdés, melyik jobb?

AMD Athlon64 X2 4000 2x1MB AM2 Box 1év
Dual Core, 2000MHz, L2 cache : 2 x 1MB;

AMD Athlon64 X2 4200 2x512kb AM2 Box 1év
Dual Core, 2200MHz, L2 cache : 2 x 512kb;

A cache miatt kérdezem, hogy van-e hatással a dolgokra, vagy inkább a 200 Mhz a fontosabb?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#616 Felhasználó inaktív   zserrbo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 00:35

Idézet: Charles - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 0:12

A cache miatt kérdezem, hogy van-e hatással a dolgokra, vagy inkább a 200 Mhz a fontosabb?

Üdv!

Én egy helyen néztem és 4 ezer forint különbség volt a 4000-re javára. Az én javaslatom a 2x1Mb gyorsítótár, mert az a +200 MHZ szerintem nem ér annyit, hogy cserébe lemondj 1 MB gyorsítót tárról.
Majd biztos mond más is rá véleményt, de én ezt javalsom.
Azt a + 200MHz-t meg akár egy pici tuningolással is elérheted, ellentétben a chache-el, amit nem tudsz ilyen könnnyen növelni vagyis sztem csak új proci vásárlásával.

#617 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 01:08

Idézet: Charles - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 0:12

Üdv!

A cache-t szabáló progikhoz a 4000+ (pl. videótömörítés).
A többi progihoz inkább 4200+.

Attól függ, mire használnád. :think:
Rhino666

#618 Felhasználó inaktív   port 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 07:03

Idézet: Charles - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 1:12

Üdv!

Szerintem is inkább a 4000+.
Az A64 X2 4000+ a 2000-es freki miatt jobban ki tudja használni a memóriáidat.

#619 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 07:33

Idézet: Dark - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 15:53

5. 4 ide eszközt kezel

Asrock 939SLI32-eSATA2
MSI K8N Neo4-F

Hali

"1. pci-e kártyákkal megy (az öreg agp-s lapomba nem kísérletezek hsi vagy rialto átalakítós kártyákkal)
5. 4 ide eszközt kezel"

Ezen követelményeknek megfelel az Abit KN8 szériája is (ultra, sli). Nekem a sima KN8 van, ata, sata vinyókkal, 3 odd, úgyhogy 4 ide eszközt kezel  ;)
Ha a csend fontos akkor ne a sima KN8-at vedd, hanem az SLI-t, azon passzív a csipszethűtés (állítólag
az újabb ultrán is, de ezt még nem láttam).

Egy szavazat az Abit KN8-nak (a ventisnek, a többi nyolc ventitől úgyse hallom + olcsó ;) )

Üdv:abraham
"A komputeren hibátlanul muködik a Q 3. De az utobi idöben utána kutattam jobban az Aptivák után és rájöttem hogy nem anyira szivesen vánék meg etöl az utólsó darabtól.
"  - Pokeas

\\GigabyteP35-DS3L\C2D.E6420@3.2@AC Freezer 7 Pro\4GB_DDR2\Gigabyte 260 GTX OC SP 216\\

COD MW2 in game:[HWSW]EBI

#620 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 08:07

Idézet: Dark - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 15:53

5. 4 ide eszközt kezel

Asrock 939SLI32-eSATA2
MSI K8N Neo4-F

Szvsz A8V-E SE a legjobb neked.
(MSI-t hagyd)
Azmiaz hogy via939ben nem támogatja a pcie-t? :think:

Kép
http://www.asus.com/products4.aspx?modelme...=3&l2=15&l3=143

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.