Idézet: Dark - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 13:22
pci kártyáim: Pinnacle tvtuner, philips hangkártya (az integráltaknál jobb biztosan, akár cmi akár realtek, mert nem szed össze zajt a lapról és hardveres, nemterheli annyira a procit) és harmadiknak versenyezhet egy aureal chipes hangkártya - linuxra illetve szükség esetén egy hálókártya (ezt a harmadikat még csak-csak tudom nélkülözni, de a tuner és a philips mindenképpen kell).
a távoliság azért kell, hogy a videókártya ne fűtse a többit, a tv tuneremen így is mindig meleg a chip és a nyák hátoldala... Ha a videokártya ventije bedobja az unalmast, vagy hangosodik, akkor egy 8cm-es halk ventit függesztek alája és kész.
A mATX lapok ehhez túl zsúfoltak.
Az agp azért pozitívum, hogyha eldobná magát a pci-e kártya, agp-s kari van tartalékban - ez integrált esetében viszont lényegtelen. Ez nem létfontos, csak pont jó, mert az agp eltolja a pci-ok mellől a vga pci-e-ét.
Ja közben olvastam az aláírásban a konfigodat, bocsi
TV tuner - OK, aláírom
hangkártya - ma már egyes alaplapi hangkeltők is hardveresek, ennek nem ártana utánajárni (nekem f.ngom sincs mi milyen) Az aureal hangkari felejtős, lévén hogy évekkel ezelőtt becsődölt a cég, ha jól tudom a Quake III Arena-n kívül nem is támogatja kizárólagosan nagyon más játék, és az is tök régi.
Hálókártya meg ma már mindig van az alaplapokon, kár külön belerakni, jobb nem lesz. Mondjuk a Linux támogatást passzolom.
VGA-ból meg nem kell ultradurva kazánt venni
Szerintem csak azért AGP+PCIE deszkát venni, hogy messzebb legyen a pci-e videókarid a pci-s kártyáidtól, hülyeség (kompatibilitás, stabilitás, kiforrottság stb - öszvér lapot venni nem mindig jó ötlet) És igen, amúgyis ott az integrált VGA.

Súgó
A téma zárva.