HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IV. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#2101 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 30. 14:30

Előfordulhat, h vmely részletre rosszul emléxem... sajna rendszeresen cserbenhagy a memóriám. Öcsémet is megkérdeztem most, bár Ő arra sem emlékezett, h valaha játszott volna integrálton MW-vel (pedig eleinte nem volt GS-e), de azt mondta, hogy 800×600-on sosem játszott... viszont szerinte nem mindig volt folytonos... és most, h mondta, tényleg nem. Amikor erősen erdős részre tévedt, vagy indulásnál kicsit füstöltek a gumik, vagy nagy téren (sok rajzolandó felülettel) be tudott néha szaggatni... De Ő ügyes gyerek, így is élvezte :D - én meg akkor vagy csak azt láttam, amikor nem akadt, vagy csak az maradt meg, h az FX5500-hoz képest mennyivel jobb :)

De az biztos, hogy se kötekedni, se ellentmondani, se kamuzni nem állt szándékomban  :respect:

Ami viszont kicsit zavart Carbonnál, hogy fullfullfullextra grafikán, max szűrőkkel és mindennel amit be lehet kapcsolni, 1280×1024-en nálam minimálisan beakadt... alig észrevehetően, de időnként egy picit szakadozott... ha viszont egy komponenst (bármelyik jelntősebb kapcsolót - pl szűrőt eggyel visszább) kikapcsoltam/átállítottam, rögtön úgy kezdett szaladni, mint anno GTA a Cel433-on :D (FPS limitet nem nagyon érzékeltem)
Persze nem ez volt az egyetlen furcsán futó játék a gépemen - CoD2 is totál bugos volt (öcsémnél no problem ugyanaz), vagy FarCry (szintén fps limit hiány gyanús volt, pedig még a VSync is rajta volt) a kis gépen meg az is normálisan viselkedett - aztán egy win reinstall után nekem is működött

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#2102 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 15:13

Hehe...
Én X1900re azért cseréltem X1800ról többek között, mert szénné húzva az X1800XT512 nem tudta csak papíron tartani a 40 fps-t(az fps mutató 35-38 fpst mutatott, mégsem éreztem hogy folyna a játék...) . X1900al már megvan :). 1280 minden maxon anno, (de 1024ben fsaa nélkül is alig javult, harmincx fps volt, de nem elég folyamatos), de már 1680at is elvinné ha végre támogatná a gém... :reklamacio:

Törtre tudom hogy van wide patch (ami olyan amilyen), de eredetivel nem műxik.

Szerkesztette: MC Pite 2007. 01. 30. 15:19 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2103 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 07:35

off: Nnna, unatkozok (wörkingusz undorikusz spékelve eléggé betegusszal), valaki kérjen már halk normális gépet megfelelő kerettel, vmi ízléses kis antec házzal, 15-16dB-t nem meghaladó ventikkel, vagy vízzel, vagy valami :) . Vissza nem olvasókra meg kérünk egy > dev0 scriptet :).

on: Smooth linklet a Tt új hűtősorozatából egy szép darabot; mivel rühellem hogy nagyítóval kell keresni a halk alkatrészeket, ezért szeretek építeni ilyen elterjedtebb gyártó termékeire (pláne hogy minden procira és vgara és chipsetre van megoldásuk), szal ha látttok vhol ilyeneket az jó lenne, hisz tudnánk ezekkel kalkulálni. (Pláne ha tényleg annyira halkak mint amit írnak... és nem kell akkor még az Arctic hűtőket is leszabályozni, etc.)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2104 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 11:41

a 160-as vagy a 250-es wd re a jobb választás?
szempontok: hang és sebesség, ebben a sorrendben.
ha nincs különbség, az külön jó lenne.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2105 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 11:52

Nem hallottam egyiket se (csak sima Caviar-t ... SE), de elvileg halkabb annál a RE, tehát ha még egy picit hangosabb is lenne a 250es (bár nem tudom miért kéne), akkor is simán megéri, mert az SE-nél még talán akkor se hangosabb és már az is üdítően néma és egyenletes járású volt.
2-3k pluszt meg megér a 250es, ha úgyis csak egymagában fog futni.
De ez csak az én meglátásom.
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#2106 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 11:56

Pite, Te meg ne unatkozz! :p
Kérés nélkül is lehet konfigokat írogatni ide (ha kérésre írod, rendszerint azt se veszik észre... akkor meg nem mindegy, mikor miért küldöd visszaolvasni? ;))
Egy linket meg dobj könyvjelzők közé (amikor vkinek kell a konfig, csak beszúrod neki ;))
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#2107 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 12:50

Pietrosz privibe panaszkodott hogy a 250es neki nem halkabb mint a Maxtor... nemtom, 160osokhoz volt/van szerencsém...

#2108 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 12:58

Nekem a 160-ast nem lehet hallani. Pláne a gumibakos beépítőkeretben :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2109 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 31. 13:16

Idézet: JonesC - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 12:58

Nekem a 160-ast nem lehet hallani. Pláne a gumibakos beépítőkeretben :)

Miért, azzal melyik vinyót lehet hallani? :confused:
Rhino666

#2110 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 14:52

A vinyók  féleképp bánthatják a fülünket:
1, motorzaj
2, seekelési hang (ropogás)

A gumibakok enyhítik a seekelés zaját; egy olyan vinyónál ami halkan seekel nagyn jó eredményt lehet vele elérni, olyannál ami hangosan, csak csökken a hang. Pl a maxtorok raidben sokat halkultak az Antec3000B-be beköltözve ismerősömnek, de akkor volt annyi hangja mint egy WD RE-nek gumibak nélkül.

Másik meg a motorhang, 'az ellen meg nem véd'. Halk motorút kell venni, vagy hdd silencer, de azok hagyják főni az elektronikát. E'vvan...

#2111 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 14:57

Végülis attól is függ, hogy milyen házban élnek. :think: De ha valakinek normális háza van és nem szorítja agyon a csavarokat hogy az egész padló rezonáljon, akkor szvsz minden winyó halk egy csukott házban. :think: Bár lehet hogy igénytelen vagyok... :Đ
Rhino666

#2112 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 14:59

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 12:50

Pietrosz privibe panaszkodott hogy a 250es neki nem halkabb mint a Maxtor... nemtom, 160osokhoz volt/van szerencsém...

:Đ Tényleg így van sajna :(
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2113 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 15:01

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 15:57

Végülis attól is függ, hogy milyen házban élnek. :think: De ha valakinek normális háza van és nem szorítja agyon a csavarokat hogy az egész padló rezonáljon, akkor szvsz minden winyó halk egy csukott házban. :think: Bár lehet hogy igénytelen vagyok... :Đ

a, igen
b, hangos ventiktől nem hallod a vinyókat seekelni

Ha nem húzod meg eléggé a csavarokat, attól még átadják ugyanúgy a rezgéseket... sőt, ha csak a csavar feje alá rax gumit, az sem csillapít semmit még.

#2114 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 15:01

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 14:57

Igénytelen vagy.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2115 Felhasználó inaktív   ave 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 15:09

Sziasztok.

Az lenne a kérdésem hogy egy nforce4es alaplapon ha a passzív hűtést lecserélem mondjuk egy zalman passzív bordára az hatással van e az alaplap élettartamára? Mivel a hőtermelés igen nagy. Vagy teljesen veszélytelen passzívra cserélni az aktív hűtést? Tuningot nem akarok.

Ugyanis az Asus VIA-s lapjai közül már csak A8V-VM-SE-t tudnék venni, de az mATX és valahogy nem tudok ráfanyalodni.  :(
Vagy van még A8N ami meg drága és nem Via-s.

Vagy A8R-MVP amit lehet még venni de az meg megint csak drága mivel az min olyan 20-21K lenne és akkor már inkább AM2.

Apropó. Egy A64 3200+ AM2 mellé elég a 667es memória?

Köszi a válaszokat.

Üdv.

#2116 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 15:10

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 15:01

b, hangos ventiktől nem hallod a vinyókat seekelni

Passzív hűtésű a konfigom. :Đ

Van a tápban két hangtalan 8cm-es venti, egy leszabályozott 12cm-es és egy leszabályozott (de még így is kicsit hallható) 8cm-es.

A seek-elést néha hallom, de a motorzajt nem. Pedig itt írtad valamelyik oldalon, hogy hangos motorja van a 160as Samsungnak. :think:
Rhino666

#2117 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 31. 15:19

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 15:01

Igénytelen vagy.

Akkor bocs hogy belepofáztam. :respect:
Rhino666

#2118 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 15:20

Idézet: Rhino666 - Dátum: az médium,2007. jan. 31., szerda - 16:10

Passzív hűtésű a konfigom. :Đ

Van a tápban két hangtalan 8cm-es venti, egy leszabályozott 12cm-es és egy leszabályozott (de még így is kicsit hallható) 8cm-es.

A seek-elést néha hallom, de a motorzajt nem. Pedig itt írtad valamelyik oldalon, hogy hangos motorja van a 160as Samsungnak. :think:

Nidac és JVC motoros Samsungok vannak. A Nidac halk, a JVC megbízható; lehet választani hogy hangos vagy kockázatosabb vinyót veszünk :).

1, akkor az nem passzív, hanem halk ;)
2, vga passzív?

Szerkesztette: MC Pite 2007. 01. 31. 15:27 -kor

#2119 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 15:25

Idézet: ave - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 16:09

Sziasztok.

Az lenne a kérdésem hogy egy nforce4es alaplapon ha a passzív hűtést lecserélem mondjuk egy zalman passzív bordára az hatással van e az alaplap élettartamára? Mivel a hőtermelés igen nagy. Vagy teljesen veszélytelen passzívra cserélni az aktív hűtést? Tuningot nem akarok.

Ugyanis az Asus VIA-s lapjai közül már csak A8V-VM-SE-t tudnék venni, de az mATX és valahogy nem tudok ráfanyalodni.  :(
Vagy van még A8N ami meg drága és nem Via-s.

Vagy A8R-MVP amit lehet még venni de az meg megint csak drága mivel az min olyan 20-21K lenne és akkor már inkább AM2.

Apropó. Egy A64 3200+ AM2 mellé elég a 667es memória?

Köszi a válaszokat.

Üdv.

Ha nincs légmozgás a borda körül akkor gyakorlatilag nem a legegészségesebb ha tuningolsz is.
Ha tudsz, rakj rá néma 4centist, vagy tedd szabaddá az utat a levegőnek. Elvileg kibírja, gigabíte lapok nagyja is bírja. Hogy mennyire egészséges azt más tészta.

Miért inkább AM2 mint 939? A8R halk, az tuti :). A8V-E SE is az ha kapsz. Vagy Abit K8N SLI is, csakis a hűtés miatt ajálnva az slit, dettó AT8.

De AM2es lapokból még többe van korrek borda...

Asus palettáján is van elég K8T890 meg nforceX passzíb nb hűtéses lapja ami kapható is...

#2120 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 15:25

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 15:20

Nidac és JVC motoros Samsungok vannak. A Nidac halk, a JVC megbízható; lehet választani hogy hangos vagy kockázatosabb vinyót veszünk :).

Ez dolgozik nálam és JVC motoros típus, ha jól tudom. :think:
Rhino666

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »