HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#1621 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 04. 11:21

Bontott intel pro 10/100 inkább mint új reterákot...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1622 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 11:24

Idézet: VKP - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 12:21

Bontott intel pro 10/100 inkább mint új reterákot...

Az sem rossz. Nekünk meg nagy mennyiségben megy a 8139 már szinte évtizede. Minden kezeli. Meg vannak régi smc1255-ök is, de azt mintha manapság kevesebbet látnék.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1623 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 04. 11:39

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 12:24

Az sem rossz. Nekünk meg nagy mennyiségben megy a 8139 már szinte évtizede. Minden kezeli.

Meg mindennel lehet szopni. Legótvarabb chipset, SMC1255 még egész jó, többi SMC ugyanúgy Realtekes volt. Én kezdetek óta 3com905 meg Intelt használok, végre meg is lehet fizetni, meg az alaplapokon is már jók vannak, de Realtektől menekülök, ha valami okoz galibát, akkor az az.
Make love not Wor.

#1624 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 15:32

Idézet: Orgi - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 9:22

Lenne egy láma kérdésem: az alaplapomon halottnak tűnik az integrált hálókártya, már régóta usb-n használom a kábelmodemet. Most csomagot váltanék a 15 megásra, ugye ide is elég az így történő kapcsolódás? Esetleg érdemes lenne beszerezni vmi hálókártyát, van vmi előnye, ha azon keresztül használom?

Az USB-nek sok a hátránya, javasolt lenne hálókártyát használnod, ha meg tudod fizetni a fenti összegeket....  :D
persze  menne ugyanúgy tovább USB-n is.. :mad: a modemen van ethernet port ?
USB-vel felejtős a WLAN és a Router használat, azaz a több gép is...

Szerkesztette: Doky586 2009. 09. 04. 15:34 -kor

#1625 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 18:31

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 12:24

Az sem rossz. Nekünk meg nagy mennyiségben megy a 8139 már szinte évtizede. Minden kezeli. Meg vannak régi smc1255-ök is, de azt mintha manapság kevesebbet látnék.

Szokott menni a reterák is, de ha van egy hibás, az képes iszonyat módon telehányni a hálót hibás csomagokkal...

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1626 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 22:34

Idézet: VKP - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 19:31

Szokott menni a reterák is, de ha van egy hibás, az képes iszonyat módon telehányni a hálót hibás csomagokkal...

Én is akkor bírtam először managelhető dolgot, meg igényes vasat rábeszélni a júzerre, amikor 400 gép fosta össze magát pár Realtektől. Ez olyan.
Make love not Wor.

#1627 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 12:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 12:39

Én kezdetek óta 3com905 meg Intelt használok, végre meg is lehet fizetni

Szerencsére elég sok ilyet találtam bolhapiacokon (3com905 és Intel pro), úgyhogy beszerzek egyet, kb ezresért mennek :) Intelnek újabb a drivere, szóval ez szimpibb, de gondolom igazából nagy különbség nincsen közöttük... köszi mindenkinek  :respect:

#1628 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 21:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 3., csütörtök - 23:45

Az 5 és a 10k-s közt nincs különbség, ha úgy jön össze, akkor 30 megabitet is le tudnak tolni :-)

20ezer körül van kis 8 portos gigás HP, az már sohoban nagyjából jó valamire.

5k-s tplinken keresztül:
Kép
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1629 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 22:26

Idézet: Orgi - Dátum: 2009. szept. 5., szombat - 13:27

Szerencsére elég sok ilyet találtam bolhapiacokon (3com905 és Intel pro)

3com asszem már nem megy Vista alatt.
Make love not Wor.

#1630 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 22:27

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 22:59

5k-s tplinken keresztül:
Kép

Megyek is venni egy zsákkal. Melyik típus? Nekem ha 1 gépre már 100+ megát tud, akkor jól állunk.
Make love not Wor.

#1631 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 07:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 23:26

3com asszem már nem megy Vista alatt.

Így utólag én is olvastam, de egyelőre amúgy is xp-t használok, másrészt meg megvettem a 3com-ot tegnap kora este :) Könnyen elképzelhető, hogy Vista alatt nem megy, mivel a neten fellelhető 3com driver nálam pl nem ment fel már xp-re se, a beépített xp-s driverrel megy...

#1632 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 08:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 23:27

Megyek is venni egy zsákkal. Melyik típus? Nekem ha 1 gépre már 100+ megát tud, akkor jól állunk.

legolcsóbb :)
TL-SG1005D

(nekem is csak kábelmodem és pc közé kellett)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1633 Felhasználó inaktív   kismiska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 10. 12:27

Segítséget, valamint tanácsot szeretnék kérni:(

A probléma :) : adott egy 10Mbit-es internetkapcsolat, mely a szolgáltatótól kapott router-be jön. Amit szeretnék, ha valahogyan kivitelezhető: 5 gépre kábelen keresztül megosztani az internetet, valamint a munkahelyre valahogyan eljuttatni WI-FI-n keresztül (kábel nem lehetséges) az internetet, mely kb. 60-70m-re van. A melóhelyen pedig ha kivitelezhető, akkor 2 PC és egy laptop rákötése a szóbajöhető megoldással.

Várom a megoldási lehetőségeket, és ha lehetséges akkor kb. összegszerűséggel is megjelölve.

A segítségeket előre is köszönöm.

kismiska

#1634 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 12:30

Idézet: kismiska - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 13:27

A probléma :) : adott egy 10Mbit-es internetkapcsolat, mely a szolgáltatótól kapott router-be jön. Amit szeretnék, ha valahogyan kivitelezhető: 5 gépre kábelen keresztül megosztani az internetet, valamint a munkahelyre valahogyan eljuttatni WI-FI-n keresztül (kábel nem lehetséges) az internetet, mely kb. 60-70m-re van.

Wifi router 7ezer, ehhez mondjuk egy külső antenna + kábel az 6 ezer, másik helyen ha egy gép van, akkor külső antenna+kábel 6ezer, ha laptop akkor levehető antennás USB-s wlan adapter, ha asztali gép, akkor PCI kártya, 3ezer. USB- nemtom, kb. 6-10ezer, oszt kész. Ha több gép, akkor túloldalra egy kliens AP, ebbe lehet kábelezni.

Amúgy nem rég írogattuk le valakinek, az is elég sokat szenvedett valahol itt, meg wlanos topikban, pgyafival telelinkeltük TPLinkes cumókkal.
Make love not Wor.

#1635 Felhasználó inaktív   kismiska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 12:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 12:30

Wifi router 7ezer, ehhez mondjuk egy külső antenna + kábel az 6 ezer, másik helyen ha egy gép van, akkor külső antenna+kábel 6ezer, ha laptop akkor levehető antennás USB-s wlan adapter, ha asztali gép, akkor PCI kártya, 3ezer. USB- nemtom, kb. 6-10ezer, oszt kész. Ha több gép, akkor túloldalra egy kliens AP, ebbe lehet kábelezni.

Amúgy nem rég írogattuk le valakinek, az is elég sokat szenvedett valahol itt, meg wlanos topikban, pgyafival telelinkeltük TPLinkes cumókkal.

Köszönöm a gyors reagálást, valamint hamarosan leírom hogy milyen eszközök vannak már a birtokomban :D , és akkor ehhez pontosan milyen megoldással működhetne az internet problémamentesen.

Ami biztos, SMC wifi-s router van, hisz ezzel működött eddig a dolog úgyahogyan:(
Sajnos sokszor szétkapcsolódott, de gondolom ez beállítási probléma lehetett.

A beállítások (router, AP, stb) -nál is tudnál majd segíteni?

Üdv: kismiska

#1636 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 13:01

Idézet: kismiska - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 13:44

Ami biztos, SMC wifi-s router van, hisz ezzel működött eddig a dolog úgyahogyan:(
Sajnos sokszor szétkapcsolódott, de gondolom ez beállítási probléma lehetett.

A beállítások (router, AP, stb) -nál is tudnál majd segíteni?

Ott a leírásában, ésvagy olvass vissza. SMC az határeset, néha működni is bír. Vagy eladom a technológiát.
Make love not Wor.

#1637 Felhasználó inaktív   kismiska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 13:13

Köszönöm az eddigi segítségeidet.

De egy általad preferált és elképzelt kialakítási módot leírhatnál, ha kérhetem.

A melóhelyen a falban a kábeles csatlakozási lehetőségek (fali dugaljzatok a net részére) kiépítésre kerültek az épület megépítésekor. Ide akkor elvileg elég lenne egy AP???

Várom a válaszod.

Üdv: kismiska

#1638 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 13:18

Idézet: kismiska - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 14:13

De egy általad preferált és elképzelt kialakítási módot leírhatnál, ha kérhetem.

A melóhelyen a falban a kábeles csatlakozási lehetőségek (fali dugaljzatok a net részére) kiépítésre kerültek az épület megépítésekor. Ide akkor elvileg elég lenne egy AP???

Nagyjából előbb írtam le.

Elég bele az AP, meg opciósan antenna, és a túloldalra is antenna, meg kártya, vagy antenna+AP, ami veszi is a jelet. Feltéve ha az falicsati az él és virul, rendezőoldalon be van patchelve.
Make love not Wor.

#1639 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 09:44

Olyan kérdésem, kérésem lenne, hogy tudja-e valaki, hogy a Pantel(Invitel) gerinchálója, az azonos-e a T-System-ével?

A meglévő Pantel bérelt vonal mellé szeretnék egy másik szolgáltatótól egy adsl backupl vonalat.

----atyuska----

#1640 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 10:17

Idézet: caratyuska - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 10:44

Olyan kérdésem, kérésem lenne, hogy tudja-e valaki, hogy a Pantel(Invitel) gerinchálója, az azonos-e a T-System-ével?

A meglévő Pantel bérelt vonal mellé szeretnék egy másik szolgáltatótól egy adsl backupl vonalat.

Annak idején a Pantel megvette a MÁV félkész hálózatát és azt használja/bővítgeti.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.