HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#1641 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 23. 16:10

Idézet: caratyuska - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 9:44

Olyan kérdésem, kérésem lenne, hogy tudja-e valaki, hogy a Pantel(Invitel) gerinchálója, az azonos-e a T-System-ével?

nem

#1642 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 23. 16:46

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 17:10

nem

Ha mond számot, meg akármit, akkor biztosra lehet mondani, mert vannak felesben működő dolgok ésvagy. Ha rezes bérelt mellé vesz ADSL-t, oszt részbőrű elnyeszeteli, akkor úgy fog járni, mint Kispesten, mikor sem bérelt, sem ADSL, sem semmi. A konkrét válaszhoz bővebbet kellene tudni, jó esetben a helyi Pantel mikrós cucc is olyan üvegen jön, ami akármi lehet, ezek mellé lehet ADSL, majd a további ésvagy kombók.
Make love not Wor.

#1643 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 12:41

Na átestem én is a tűzkeresztségen. :smoker:  Behúztam 2x25 méter utp-t. Két órás művelet volt, mert a kábelcsatornát szépen kellett lebontani, ugyanis az ügyes festők rátapétáztak és a szobák közötti csatornát pedig betömték. Nade sikerült szépen megoldani. Első krimpelésnél a törésgátlót elfelejtettem felrakni.  :D

#1644 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 12:55

Idézet: Fresi - Dátum: 2009. okt. 9., péntek - 13:41

Első krimpelésnél a törésgátlót elfelejtettem felrakni.  :D

Ezért használunk un. patentosat    :cool:

#1645 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 13:03

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. okt. 9., péntek - 13:55

Ezért használunk un. patentosat    :cool:

Először...  ;)

Anno, magnóhóhoz átjátszókábelt készítettem.
Szerintem tízből kettőnél kimaradt a törésgátló, ott csak az újraforrasztás maradt.
Létezett abból is patentos, de hamar széthullott.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1646 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 13:25

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. okt. 9., péntek - 14:03

Szerintem tízből kettőnél kimaradt a törésgátló, ott csak az újraforrasztás maradt.

Nekem is mindig eltört a walkman fülescsatlakozója, mint mindenkinek a családban. És biza 10-ből 2-3szoir lemaradt a fekete basz, lehetett újra csinálni. Ez ilyen.
Make love not Wor.

#1647 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 14:07

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. okt. 9., péntek - 14:03

Először...  ;)

Létezett abból is patentos, de hamar széthullott.

Lehet, hogy rosszfajta pantentos törésgátlót használsz?    ;)

Több "szaki" már gyári dugónak nézte amit mi használunk.

#1648 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 14:19

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. okt. 9., péntek - 15:07

És az milyen?

#1649 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 14:42

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. okt. 9., péntek - 15:07

Az nem látott kábelt. Vagy lehet én voltam az  :think: Egybenyakat nem lehet eltéveszteni.
Make love not Wor.

#1650 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 10. 11. 11:38

a kérdésem: adott egy leendő kábeles szolgáltató: tarr, meg egy öregecske smc 7004 vbr rúterem a polcon. a kettő szeretné egymást?
illetve, van egy linksys wag160n modemrúterem, mega hálózatba be vagyon iktatva egy szvics (illetve túlképp kettő). a gyakorlatban is működőképes lehet, ha csak AP-ként belekötöm? szórja majd nekem a helyi hálót is, meg a netet is? szopolás lesz-e vele nagy...
fontolgatom, átmegyek 3 hónapra kábelre, h új előfizetőként köthessek adls-t. így jövőre majdnem 30k tudok spórolni. ezért már érdemesnek tartom a szopolást, feltéve persze, h ezek az árak megmaradnak.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1651 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 11:43

Idézet: avman - Dátum: 2009. okt. 11., vasárnap - 12:38

a kérdésem: adott egy leendő kábeles szolgáltató: tarr, meg egy öregecske smc 7004 vbr rúterem a polcon. a kettő szeretné egymást?
illetve, van egy linksys wag160n modemrúterem, mega hálózatba be vagyon iktatva egy szvics

Elvileg ja. AP-t is bele ja, de modemrúter leírását meg kellene nézni, elvben lan portot dugod össze, dhcp kikapcs.
Make love not Wor.

#1652 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 11:20

Sziasztok!

Switch probléma:
Egy SMC sima home 8 portos elég furákat csinál úgy havonta 1x: ip alapon minden ok, aztán megosztások meg nem mennek! Én ilyet még nem láttam. Switch áramtalanít, és minden ok újra! Épphogy rájöttem, mákom volt. Már nem tudtam mi van. Ok, erről ennyit, megy a kukába...

De a következő az igazán nem értős dolog:

Betoltam helyette egy Linksys-t. Vadi új 8 portos 10/100-as (EZXS88W). Aztán az egyik pc (persze pont a szerver: RTL8102E/8103E hálkókari egy Gigabyte lapon: 1 éves cucc), szal ez meg azt csinálta az új switch-el, hogy ciklikusan másodpercenként hol felcsatizott, hol nem! A switch is és a pc is ezt mutatta: villogtak a ledek, és elaludtak, és kapcsolat persze nem volt. Na az smc-vel nem csinált ilyet.

Ezért át kellett tolnom a servert a router "switchébe". Ott jó.

Ezt most azért írom le, mert pont nem régen tapasztaltam hasonló jelenséget egy régebbi (de most az is vadiújan véve: i865 + RTL8139/810 asszem) alaplap hálókártyájával, és egy MIKROTIK 450G routerboarddal.

Szal ez mi??? Mi ez a jelenség? Tapsztalt már vki ilyet? Én most látok ilyet először.

Mi a megoldás? Másik hálókari? Nemá, hiszen integrált helyett nemá kártyát kelljen használni!

Ja! Driverek mind a legújabbak mindenhol, és a Realtektől szedtem le direkt, nem is az alaplaptól. Bár a szerveres asszem alaplaphoz adott..

Köszi!

#1653 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 11:42

Idézet: calibra - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 12:20

Sziasztok!

Switch probléma:
Egy SMC sima home 8 portos elég furákat csinál úgy havonta 1x: ip alapon minden ok, aztán megosztások meg nem mennek! Én ilyet még nem láttam. Switch áramtalanít, és minden ok újra! Épphogy rájöttem, mákom volt. Már nem tudtam mi van. Ok, erről ennyit, megy a kukába...

De a következő az igazán nem értős dolog:

Betoltam helyette egy Linksys-t. Vadi új 8 portos 10/100-as (EZXS88W). Aztán az egyik pc (persze pont a szerver: RTL8102E/8103E hálkókari egy Gigabyte lapon: 1 éves cucc), szal ez meg azt csinálta az új switch-el, hogy ciklikusan másodpercenként hol felcsatizott, hol nem! A switch is és a pc is ezt mutatta: villogtak a ledek, és elaludtak, és kapcsolat persze nem volt. Na az smc-vel nem csinált ilyet.

Ezért át kellett tolnom a servert a router "switchébe". Ott jó.

Ezt most azért írom le, mert pont nem régen tapasztaltam hasonló jelenséget egy régebbi (de most az is vadiújan véve: i865 + RTL8139/810 asszem) alaplap hálókártyájával, és egy MIKROTIK 450G routerboarddal.

Szal ez mi??? Mi ez a jelenség? Tapsztalt már vki ilyet? Én most látok ilyet először.

Mi a megoldás? Másik hálókari? Nemá, hiszen integrált helyett nemá kártyát kelljen használni!

Ja! Driverek mind a legújabbak mindenhol, és a Realtektől szedtem le direkt, nem is az alaplaptól. Bár a szerveres asszem alaplaphoz adott..

Köszi!

Hálókari sebességét rakd fixre, vannak olyan cuccok amik nem hajlandóak normálisan kezelni.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1654 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 11:48

Idézet: VKP - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 12:42

Hálókari sebességét rakd fixre, vannak olyan cuccok amik nem hajlandóak normálisan kezelni.

Ja megpróbálom, bár most így megy, és k nincs most kedvem ezzel vacakolni, meg nincsenek is közelemben a cuccok, de eccer kipróbálom.

Bár a mikrotik és az RTL8139-es cuccot most is kitoom próbálni... Megy is:)

Köszi!

#1655 Felhasználó inaktív   master27 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 22. 20:35

Helló
Egy kisebb hálózat kiépítésébe kéne segítenetek. Mellékeltem egy képet azon látszik a terepviszony és a távolság.
Abban kéne segítenetek hogy milyen eszközöket használjak. Milyen antenna kell a központhoz és mi kell a kliensekhez. Én csak a központhoz szeretnék antennát tenni. A klienseknél van wifi a gépekbe. Csak pár ezer forintos antennát szeretnék venni max. 8 ezerét. Nem kell nekem hiper-szuper antenna.
Ja, és a biztonság. Mit javasoltok. Én 63 karakteres wpa2-psk titkosítás használok mac cím szűrésél. Mivel a wifi jelet nagyobb mint 300 méteres sugárba sugárzom majd és mivel üzleti dokumentumokat küldök, keveslem ezt a biztonsági szintet. Ráadásul a közelbe van a konkurencia és a net is hemzseg egyszerű feltörési bemutatókkal. Valamilyen hardveres dologba gondolkoztam de az túl drága. Létezik valamilyen jobb szoftveres módszer?
Nos, várom a javaslatokat. Bocs a hülye fogalmazásomért.

Előre is köszi!

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#1656 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 21:45

Idézet: master27 - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 20:35

Helló
Egy kisebb hálózat kiépítésébe kéne segítenetek. Mellékeltem egy képet azon látszik a terepviszony és a távolság.
Abban kéne segítenetek hogy milyen eszközöket használjak. Milyen antenna kell a központhoz és mi kell a kliensekhez. Én csak a központhoz szeretnék antennát tenni. A klienseknél van wifi a gépekbe. Csak pár ezer forintos antennát szeretnék venni max. 8 ezerét. Nem kell nekem hiper-szuper antenna.
Ja, és a biztonság. Mit javasoltok. Én 63 karakteres wpa2-psk titkosítás használok mac cím szűrésél. Mivel a wifi jelet nagyobb mint 300 méteres sugárba sugárzom majd és mivel üzleti dokumentumokat küldök, keveslem ezt a biztonsági szintet. Ráadásul a közelbe van a konkurencia és a net is hemzseg egyszerű feltörési bemutatókkal. Valamilyen hardveres dologba gondolkoztam de az túl drága. Létezik valamilyen jobb szoftveres módszer?
Nos, várom a javaslatokat. Bocs a hülye fogalmazásomért.

Előre is köszi!

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

A kliensekhez is kell antenna, hacsak nem a tetőn állva akar netezni.... WPA2-PSK elég lesz, hacsak nem akarsz szórakozni radiussal, vagy esetleg RSA-val.

#1657 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 21:52

Idézet: lrajmon - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 22:45

A kliensekhez is kell antenna, hacsak nem a tetőn állva akar netezni.... WPA2-PSK elég lesz, hacsak nem akarsz szórakozni radiussal, vagy esetleg RSA-val.

Nagyon fontos üzleti doksik vannak. Én azért egy ssh vagy valami VPN tunneles baszt csak felhúznék még a wifire.
Make love not Wor.

#1658 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 23:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 21:52

Nagyon fontos üzleti doksik vannak. Én azért egy ssh vagy valami VPN tunneles baszt csak felhúznék még a wifire.

a WPA2-t még soha senki nem törte fel..
szóval ha plusz dolgokat akarsz még bevetni azzal csak csökkenteni fogod a rendszer biztonságát, mivel annál több szoftver fér hozzá a nyers adatokhoz amely szoftvereket meg lehet támadni, vagy rosszul lehet bekonfigurálni, késve frissíteni, stb...
Adatok megszerzésére WPA2-nél kintről rádiósan semmi esély, inkább bentről ellopják az egyik routert vagy téged vesznek rá (becsapnak) hogy kiadd a PSK jelszót.. úgyhogy te magad vagy a leggyengébb láncszem a rendszerben.. :cool:

#1659 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 23:56

Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. okt. 23., péntek - 0:31

a WPA2-t még soha senki nem törte fel..

Vagy csak senki nem tud róla. Vagy megcsinálja, másnap kijön a hír, oszt akkor ott lesz sok napig védtelen, amit használni szeretne? Akkor mi a folytatás? Meg különben is had basztassam má na.
Make love not Wor.

#1660 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 23. 07:06

Szerintem mindhárom helyre rendes drótós net (ha lehetséges) és neten keresztül valami vpn/ssh tunnel vagy hasonló. Max. helyben megoldani a wifit, ha nagyon az kell.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.