HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#2546 Felhasználó inaktív   Jarvis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 11. 19:23

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy van egy gépem és egy Laptop-om! Routeren keresztül megy a NET a gépbe UTP kábelen keresztül a Laptop-on pedig Wifi-n keresztül és így látja is egymást a két gép és eggyikről a másikra lehet is cuccokat rakdosni.
Az lenne a gondom hogy amikor bekötöm a laptop-ot a router-ba kábellel és letiltom a wifi-t akkor igaz megy a NET és látja is egymást mind a két gép de a laptop nem tud csatlakozni a rendes számítógéphez! Fordítva a gép tud a laptophoz és tuod is rá másolni meg ilyesmi de amikor a laptop-al akarok csatlakozni akkor azt írja hogy: az elérési út nem található és egyedül arra nyomhatok hogy diagnosztika(ekkor az van hogy a windows nem tudta azonosítani a problémát), a másik meg hogy mégse!
valaki tudja hogy mit kéne beállítani?

#2547 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 22. 14:32

Hello!
Egy firebird windows- windows hálózatot kellene csinálnom /házi feladat/.
Ami világos, hogy a szerver gépre installálom, ott beállítom hogy automatikusan fusson.
De a client gép már teljes üresség! :-(
Az ok, hogy van egy szerverem, de a client gépen mit telepítsek, vagy állítsak be?
Előre is köszönöm a segítséget!

#2548 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 22. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: robagp - Dátum: 2011. 12. 22. 14:32

Egy firebird windows- windows hálózatot kellene csinálnom /házi feladat/.

firebird mint adatbáziskezelő? ha igen akkor mi alól kezelnéd? mert az ahhoz szükséges kliens lib kell hozzá. Vagy valami gui-t keresel?

#2549 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 05. 17:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jarvis - Dátum: 2011. 12. 11. 19:23

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy van egy gépem és egy Laptop-om! Routeren keresztül megy a NET a gépbe UTP kábelen keresztül a Laptop-on pedig Wifi-n keresztül és így látja is egymást a két gép és eggyikről a másikra lehet is cuccokat rakdosni.
Az lenne a gondom hogy amikor bekötöm a laptop-ot a router-ba kábellel és letiltom a wifi-t akkor igaz megy a NET és látja is egymást mind a két gép de a laptop nem tud csatlakozni a rendes számítógéphez! Fordítva a gép tud a laptophoz és tuod is rá másolni meg ilyesmi de amikor a laptop-al akarok csatlakozni akkor azt írja hogy: az elérési út nem található és egyedül arra nyomhatok hogy diagnosztika(ekkor az van hogy a windows nem tudta azonosítani a problémát), a másik meg hogy mégse!
valaki tudja hogy mit kéne beállítani?

hogyan próbáltad elérni ? \\ip_cim vagy \\hostname ?

-C0pp3rM!n3-

#2550 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 17:11

A t-home ZTE ZXV10H201L típusú routert adott aminek sajna a wirelles része nem valami huszáros! Mindig megszakad a net :(
Meg lehetne megoldani, hogy a régi routeremet(US Robotic) bekötném az újba lan-on keresztül és ezzel szórnám a rádiójelet?
Mi ennek a módja?
Üdv:Arsene

#2551 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 06. 17:14

Üzenet megtekintéseIdézet: arsenlupin - Dátum: 2012. 01. 06. 17:11

A t-home ZTE ZXV10H201L típusú routert adott aminek sajna a wirelles része nem valami huszáros! Mindig megszakad a net :(
Meg lehetne megoldani, hogy a régi routeremet(US Robotic) bekötném az újba lan-on keresztül és ezzel szórnám a rádiójelet?
Mi ennek a módja?

Ha van AccesPoint módja, akkor okés, ha nincs, akkor USRben DHCP letilt, hozzátoldod USR lan portját a mostani lanjához és kész. Kb.
Make love not Wor.

#2552 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 18:19

Kösz, nincs ap! A többit kipróbálom......... :)

#2553 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 15:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 06. 17:14

Ha van AccesPoint módja, akkor okés, ha nincs, akkor USRben DHCP letilt, hozzátoldod USR lan portját a mostani lanjához és kész. Kb.

Teljes siker! :)
Kösz a segítséget Jahno!

#2554 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 14. 19:04

Sziasztok!

Meg szeretnék osztani alkalmilag egy wifin bejövő netkapcsolatot úgy, hogy egy - rövid de fontos - időre legyen tetszőlegesen elérhető wifi a szomszéd házrészben.
Adott a helyszínen egy wifi "előfizetés", és egy Win7 gép, wifi és ethernet kártyákkal.

Tudom, tudom, egy 5 ezer forintos TP-Link 543 router + a W7 gép wifi kártyájának access pointtá fejlesztése megfelelő megoldás lehetne a dologra, de nekem csak egy sima wifi routerem van a kocsi csomagtartójában, és egy elkalmi dologért most nem ruháznék be, továbbá nem szeretném nagyon átalakítani azt a net kapcsolatot.
Mert az alábbi kapcsolat készen van, működik, használják, és nem akarom nagyon széttúrni:

NET -> x.x.1.1/24 router -> x.x.1.252 ap -> x.x.1.100 wifi kártya -> WIN 7

Szóval egy ilyen struktúrát gondoltam ki, erre építve:

NET -> x.x.1.1/24 router -> x.x.1.252 ap -> x.x.1.100 wifi kártya -> WIN 7 -> ethernet -> router wifivel -> kliens

Ti hogy csinálnátok a konfigolást?
Ezeket próbáltam, nem ment vele:

a) NET -> x.x.1.1/24 router -> x.x.1.252 ap -> x.x.1.100 wifi kártya -> WIN 7 -> hídkapcsolat az ethernettel -> ethernet: dhcp -> router wan: dhcp -> router lan: x.x.3.1 -> kliens

b) NET -> x.x.1.1/24 router -> x.x.1.252 ap -> x.x.1.100 wifi kártya -> WIN 7 -> x.x.1.99 ethernet -> router wan: static x.x.1.98 -> router lan: x.x.3.1 -> kliens

c) NET -> x.x.1.1/24 router -> x.x.1.252 ap -> x.x.1.100 wifi kártya -> WIN 7 -> x.x.2.1 ethernet -> router wan: static x.x.2.2 -> router lan: x.x.3.1 -> kliens
(e megoldásnál a WIN7 gépen a wifi kártya metrikáját 1-re állítottam, továbbá a wifi kártyán az internet megosztását engedélyeztem)

Szóval e fenti megoldások egyike sem működött.
Holott azt saccolom, hogy kell lennie egy ezeknél sokkal egyszerűbb, elegánsabb megoldásnak is.

Tudna valaki javasolni egyet?

#2555 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 15. 22:38

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2012. 01. 14. 19:04

Meg szeretnék osztani alkalmilag egy wifin bejövő netkapcsolatot úgy, hogy egy - rövid de fontos - időre legyen tetszőlegesen elérhető wifi a szomszéd házrészben.
Adott a helyszínen egy wifi "előfizetés", és egy Win7 gép, wifi és ethernet kártyákkal.

El sem olvasom. AnalogX proxy vagy kliens módban wireless AP az működni szokott.
Make love not Wor.

#2556 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 19:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 15. 21:38

El sem olvasom. AnalogX proxy vagy kliens módban wireless AP az működni szokott.

Köszi a választ, Jahno!

Szóval AnalogX proxy? Ez jónak tűnik!
Tehát mondjuk kiveszek a helyszínre érve egy kis routert a kocsim csomagtartójából, rá dugom a nagymama gépének ethernetjére, a kis router dhcp-vel kioszt egy címet az ethernetnek (x), egy másik címet a wifi eszközöknek. Ezeknek a wifis klienseknek megmondom, hogy a proxy az x. A nagyi gépén meg közben fut ez a program és kész. Jól hangzik. És ez a kis program, amit most lekaptam, ennyiből tudni is fogja, hogy merre van az internet? És így közvetít a két interface között? Na megpróbálom majd előtte itthon...

Kliens módban AP?
Persze, az tuti működne, csak olyan nincs a csomagtartóban... Csóróság van...

Egyébként találtam egy érdekeset, lehet hogy csak ennyit fogok tenni:
Virtual Router progival AP-t faragni a wifi kártyából, miközben a wifi kártya kliens egy másik hálózatban. A leírás szerint, ha jól értem, erre az ad módot, hogy Win 7 esetében már van egy köztes logikai réteg a wifi csatoló a Win hálózatkezelése között.
Kipróbáltam itthon mobcsi telcsivel, és harmadik nekifutásra kiválóan működött.

Próbálkoztam a Connectify progival, de az harmadikra sem bizonyult nálam megbízhatónak.

Köszönöm szépen a hozzászólást!!!

#2557 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 19:43

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2012. 01. 16. 19:29

Szóval AnalogX proxy? Ez jónak tűnik!
Tehát mondjuk kiveszek a helyszínre érve egy kis routert a kocsim csomagtartójából, rá dugom a nagymama gépének ethernetjére, a kis router dhcp-vel kioszt egy címet az ethernetnek (x), egy másik címet a wifi eszközöknek. Ezeknek a wifis klienseknek megmondom, hogy a proxy az x. A nagyi gépén meg közben fut ez a program és kész.

De ha már van router, meg ethernet, akkor min próbálkozol tovább? Proxynak megmondod merre fusson, aztán kész, utána böngészőben meg kell adni a gép IPjét portját a proxybeállításoknál.
Make love not Wor.

#2558 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 18. 22:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 16. 18:43

De ha már van router, meg ethernet, akkor min próbálkozol tovább? Proxynak megmondod merre fusson, aztán kész, utána böngészőben meg kell adni a gép IPjét portját a proxybeállításoknál.

Igen, a vendég gépnek könnyű megmondani, hogy az ő hálózatán merre van a kifelé: proxy gép ip-je, portja, csókolom.
No de vajon a nagyi gép vajon honnan tudja, hogy az ethernetjén bejövő csomagokat a wifi-n kell kitolnia??
Ezen méláztam el, hangosan, hozzászólás formájában...
Próbáltam hídkapcsolattal, meg internet megosztás fícsörrel, de valahogy nem jött össze.

No, sebaj, mondom, mert van ez a Virtual Router progi, jó lesz az.

Csak éppen szakmai érdeklődésből méláztam még most is tovább az ügyön...

Szerkesztette: mckay 2012. 01. 18. 22:08 -kor

#2559 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 18. 22:10

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2012. 01. 18. 22:07

Igen, a vendég gépnek könnyű megmondani, hogy az ő hálózatán merre van a kifelé: proxy gép ip-je, portja, csókolom.
No de vajon a nagyi gép vajon honnan tudja, hogy az ethernetjén bejövő csomagokat a wifi-n kell kitolnia??

Csatlakozik a proxyhoz, abban meg ott van beállítva, hogy melyik a default gateway.
Make love not Wor.

#2560 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 25. 10:21

Sziasztok!

Ősszel új lakásba költözök, melyet most építenek, épp ezért előre terveznék és szeretnék a lakásba normális hálózatot kiépíttetni (számítógép, telefon, tv stb.) Jelenleg most otthon wifi-t használok - így router és egy atomos kis gép (file, print, mail "server"), A.C. Ryan mini és külső Icy Box Docking Station már van, mert a wifis DLNA nem barátom), de a kábel lenne az igazi és egy átgondolt infrastruktúrát kiépíteni (pl. a docking station helyett egy NAS, amit több gép, média player is rángathat egy időben).

Nem teljesen világos, hogy a hálózati részhez mi kell (patch panel és végpont közötti részek) és milyen költségekkel kell számolnom egy ~90m2-es, egyszintes lakás 24 végponttal történő ellátásához. A "központot" egy alulról szellőző beépített szekrényben képzelem el. (patch panel, switch, modem, router, NAS, meglévő "server", szünetmentes)

Az elképzelés:
0.) Kell 2db rack oszlop. Nálunk a cégbe R&M cuccokat szereltek, de erről még árat sem találtam sehol.
1.) Kell patch panel: R&M 19" 1U Patch Panel, Cat. 6 24xRJ45/s
2.) Kell kábel:R&M Real10 S/FTP 4P 750 MHz LSOH 'light' (500m). 500m elég?
3.) A végpontokhoz aljzat: Valena 2xRJ45 Cat6 STP fehér
4.) A végpontokhoz keret: Valena 1-es keret gyöngyház

Ami nem világos, hogy ilyen Connection Module, Cat.6, 10xRJ45/s, Snap-in kell-e a fenti eszközöket figyelem bevéve, jobban mondva mi ez? A linkelt patch panelbe gondolom nem kell semmi. Ez egy üres patch panelbe való modul vagy a legrand aljzatba kell ezt még beszerelni?

A végpontok és a patch panel közötti falvésés, csövezés, elosztótobozok és munkadíj mit kóstálhat? Milyen márkájú csöveket érdemes venni? Ezeket kivel érdemes csináltatni: a villanyszerelővel vagy van "hálózatépítő kisiparos"? Amiket választottam eszközöket, azok jó minőségűek és nem okoznak gondot, ha több gép/TV HD tartalmat is rángat a hálózaton? Esetleg más márkákra javaslat, érv ellenérv ezekkel szemben?

Előre is köszönöm a segítséget!

Bye, FifiTheReal

#2561 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 25. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: FifiTheReal - Dátum: 2012. 01. 25. 10:21

0.) Kell 2db rack oszlop. Nálunk a cégbe R&M cuccokat szereltek, de erről még árat sem találtam sehol.

Ami nem világos, hogy ilyen Connection Module, Cat.6, 10xRJ45/s, Snap-in kell-e a fenti eszközöket figyelem bevéve, jobban mondva mi ez? A linkelt patch panelbe gondolom nem kell semmi. Ez egy üres patch panelbe való modul vagy a legrand aljzatba kell ezt még beszerelni?

A végpontok és a patch panel közötti falvésés, csövezés, elosztótobozok és munkadíj mit kóstálhat? Milyen márkájú csöveket érdemes venni? Ezeket kivel érdemes csináltatni: a villanyszerelővel vagy van "hálózatépítő kisiparos"? Amiket választottam eszközöket, azok jó minőségűek és nem okoznak gondot, ha több gép/TV HD tartalmat is rángat a hálózaton? Esetleg más márkákra javaslat, érv ellenérv ezekkel szemben?

Akkor sorban. RDMre tudok árakat bekérni, ha kell. Kábel kb. 140 forint körül mozog, mikorhogy, 500 méter átlagban elég szokott lenni, de le tudod mérni előre is. Csövezés/vésés szintén felmérés, megegyezés tárgya. Az egész nem lesz olcsó, de végre egy rendes ember, aki előre számol a marhaságaival :-)

Ami panelt kinéztél 24 portosat, abban már bent vannak a modulok, szerzsámmal kell betűzni, aztán kész, így a snapin cucc nem kell.

Villaynszerelővel ésszel, azok csak barbárkodni szoktak (tisztelet annak a nagyon kevés kivételnek), kábelt megtépik, vékonyan csöveznek, satöbbi. Cső márkája mindegy, mi a Kopost szeretjük, de azt, hogy milyen és mennyi, azt is a tervezési szakasz után lehet eldönteni, mikor egy skicc van és tudjuk a nyomvonalat.
Make love not Wor.

#2562 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 25. 13:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 25. 11:59

Akkor sorban. RDMre tudok árakat bekérni, ha kell. [..] Az egész nem lesz olcsó, de végre egy rendes ember, aki előre számol a marhaságaival :-)

A konkrét árajánlat bekérésétől még odébb vagyok, mert meg kellene pontosan az alaprajzon jelölni a végpontokat és a kivitelezővel egyezkedni, hogy az ár miként módosul, ha nem ő végzi a villanyszerelést, illetve ha ő csinálja a hálózatomat, azért mennyit kérne és ki csinálná. A másik dolog, hogy ezért nem hiszem, hogy megéri a fővárosból lejönni Szombathelyre.

Idézet

Ami panelt kinéztél 24 portosat, abban már bent vannak a modulok, szerzsámmal kell betűzni, aztán kész, így a snapin cucc nem kell.

Van előnye annak, ha üres panelt veszek, ha úgyis mind a 24 port be lesz kötve? (minőség, szerelhetőség stb.) A wind-compos oldal alapján pár ezer forint eltérés van csak.

Idézet

Villaynszerelővel ésszel, azok csak barbárkodni szoktak (tisztelet annak a nagyon kevés kivételnek), kábelt megtépik, vékonyan csöveznek, satöbbi. Cső márkája mindegy, mi a Kopost szeretjük, de azt, hogy milyen és mennyi, azt is a tervezési szakasz után lehet eldönteni, mikor egy skicc van és tudjuk a nyomvonalat.

Köszönöm, ezeket is feljegyeztem.

Mégis hozzávetőlegesen patch paneltől a végponti aljzatokkal együtt ez a mutatvány mennyibe fájhat? Bruttó 600eFt-ból megállhat?

#2563 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 25. 13:16

Akár meg is érheti lemenni, hozzánk Balaton mellől jár egy cég kábelezni Pestre.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2564 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 25. 13:27

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2012. 01. 25. 13:16

Akár meg is érheti lemenni, hozzánk Balaton mellől jár egy cég kábelezni Pestre.

Hozzám Pestre az üvegesek Szegedről jönnek, én 20 végpontért lementem már Balatonfüredre, Bükre, meg ki tudja még hova. 120 végpont/villany az 2 hetes lent lakásos szegedi volt, nyilvánvaló. Üveges is olcsón és jól melózik, innentől kezdve ez van.
Make love not Wor.

#2565 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 25. 13:30

Üzenet megtekintéseIdézet: FifiTheReal - Dátum: 2012. 01. 25. 13:04

Van előnye annak, ha üres panelt veszek, ha úgyis mind a 24 port be lesz kötve? (minőség, szerelhetőség stb.) A wind-compos oldal alapján pár ezer forint eltérés van csak.

Ha elkötötted, akkro nönnyebb javítani, a modulosat akár magad is be tudod kötni (azért gyakorlat nem árt, meg satöbbi), míg a másikhoz spéci szerszám is kell. Panelből én betűzős rolinét szeretem, vagy a modulos Panduitot, csak Roline kb. 20ezer alatt van, addig az üres Panduit panel 10ezer, modulok darabja meg kb. 2ezer pénz, szóval nem játékszer otthonra.

Legrendból is valami SFTP-t írtál, azt felejsd el, sima CAT6ot használj, az rendben lesz.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.