Idézet: tbela - Dátum: 2011. 10. 10. 16:57

Én is szoktam sokat faszkodni, aztán hirtelen megveszem.
"Mivel szeretném a sebességet minél nagyobbra tolni ezért Raid0-ban gondolkodom viszont"
És van is, ami ezt kihasználja? Ha gigabites LAN-ra kötöd, akkor olyan 120 MByte/s környékén tudsz rá/róla másolni, képesek-e ezt kihasználni az eszközeid? Egyáltalán gigabites LAN van-e rajtuk? Azt már meg se kérdezem, hogy torrentre van-e gigabites neted

Azt pedig remélem tudod, hogy a RAID0-ban a 0 azt az adatmennyiséget jelzi, amennyit tetszőleges hiba után vissza tudsz nyerni...
"a Raid0 miatt nem nagyon tudom meghatározni, hogy csak az egyiken legyenek a feltöltendő cuccok, vagy igen?"
Nem, a tömb mindegyik tagja menni fog folyamatosan
"tehát kb. 1000Ft-tal nő így a villanyszámla havonta"
persze, ha 7/24-ben nyomatod akkor igen.
"Másik kérdés, hogy érdemes-e 8GB-ig bővíteni a memóriát? Ahogy nézegettem 30-32.000-ért már adnak 1GB rammal, elég az valamire, vagy az rögtön kuka?"
Attól függ, mire használnád. A 8 GB overkill, az szerintem egyértelmű.
Nekem NAS+torrent feladatra elég az 1g, cégnél is van olyan fileserver, ami kiszolgál vagy 100 embert 2 giga RAM-mal. Mondjuk túl nagy terhelést nem kap, meg nem is 15W-ot fogyasztó CPU van benne (BBWC-s kontroller, 10k-s SAS vinyók apámfasza bármi), de összehasonlítási alapnak jó az.
"Van valami tipp, hogy hol érdemes nézelődni? Jöhet priviben is, hogy ne legyen reklám

Passz, ahol lehet kapni. Eléggé kifutottnak tűnik, én hpshop-ban vettem (hpshop.hu), azt írták, hogy raktáron, másnap hozták is.
"Ha már lesz egy NAS, akkor talán egy ASUS O!Play mini is elegendő lehetne a maga 19.000Ftjával, szinte mindent lejátszik és azt írják róla, hogy a feliratokkal is jól bánik."
Ugyan a kezemben nem volt, de itt ezt írják: "Az O!Play Mini-től nem szabad sokat várni, hiszen egy kifejezetten olcsó megoldásról van szó, amely csak USB 2.0-s porton keresztül, külső adattárolóról vagy memóriakártyáról képes multimédiás tartalmak lejátszására, helyi hálózatra Ethernet port és WiFi adapter hiányában nem tudjuk csatlakoztatni."
Tehát akkor ez NAS-ról nem játszik. (Ezek az ócsított olcsó lejátszók vagy hálót vagy hdmi-t nem tudnak, én legalábbis eddig így láttam)
Viszont úgy tűnik még van az az asus, ami nekem is van, ha jól emlékszem játszik iso-t (bd-t nem próbáltam, DVD-t archiváltam), van rajta lan, hdmi, csak régi konstrukció már, de (kompromisszumokkal) rámegy a hd2 és (ha jól tudom) az ac ryan fw is. Azért küzdenek, mert az asus support nem túl fürge. Játékos sarki kiskerben van is raktáron 21 alatt...
"A HP microserver felbővítése egy videókártyával az mennyire járható, drágák a bele való kártyák (félhosszú, félmagas kell bele azt olvastam)?"
És kis fogyasztású (nem tud túl sok wattot adni a vga-nak).
"Ami nagy hiányossága lenne ennek a verziónak, hogy ez egy számítógép nélkül nem működne, mert gondolom csak azon keresztül tudnám elindítani a dolgokat."
Nem értem, ezt hogy érted. HDMI-n rátolod TV-re, rákötsz egy madzagmentes bill+egér kombót és öröm bódottá...
Szerkesztette: xclusiv 2011. 10. 10. 17:50 -kor