HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#2901 Felhasználó inaktív   Ryo13 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 02. 07. 14:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 02. 07. 13:42

Új FW kell.

Köszi a segítséget!
Konfig: Asus M2N, AMD A64 X2 4000+, XFX Ati Radeon 5670 1 GB, 2×1 GB Kingmax 800 MHz RAM, Samsung 500 GB SATA II, Codegen 350 W táp, Video7 17" TFT

#2902 Felhasználó inaktív   Rubyra1n 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 09. 16:35

Sziasztok! Sajnos nem értek ehhez így ide teszem fel a következő kérdésemet mivel segítségre lenne szükségem! Vettem egy TP-LINKTL-WR941ND routert és itthon pedig egy Cisco modem volt. Hogyan kössem össze, hogy a net csak a TP-Link routerről menjen. Ha valaki részletesen leírná nekem azt nagyon megköszönném, hogy melyik kábelt hova kössem . A cisco modem-en kersztűl IPTV is megy, csak azért írom hogy részletes választ kapjak tőletek. Illetve, hogy mit kell beállítanom mint pl: külön kell beállítanom a MIMOT és azt is hogy hogy még nagyobb hatótávolságú legyen a router wifijének a jelerőssége?! Segítsetek nekem...KÖSZÖNÖM ELŐRE IS!!!!Illetve még azt is leírná valaki hogy az admin/admin nevet hol kell megváltoztatni, És még kiegészíteném azzal hogy a routert beállításánál ki kell e kapcsoljam a DHCP-t mert nekem T-home-os a netem. Részletesen, mert laikus vagyok!!! :)

#2903 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 02. 09. 18:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Rubyra1n - Dátum: 2013. 02. 09. 16:35

Sziasztok! Sajnos nem értek ehhez így ide teszem fel a következő kérdésemet mivel segítségre lenne szükségem! Vettem egy TP-LINKTL-WR941ND routert és itthon pedig egy Cisco modem volt. Hogyan kössem össze, hogy a net csak a TP-Link routerről menjen. Ha valaki részletesen leírná nekem azt nagyon megköszönném, hogy melyik kábelt hova kössem . A cisco modem-en kersztűl IPTV is megy, csak azért írom hogy részletes választ kapjak tőletek. Illetve, hogy mit kell beállítanom mint pl: külön kell beállítanom a MIMOT és azt is hogy hogy még nagyobb hatótávolságú legyen a router wifijének a jelerőssége?! Segítsetek nekem...KÖSZÖNÖM ELŐRE IS!!!!Illetve még azt is leírná valaki hogy az admin/admin nevet hol kell megváltoztatni, És még kiegészíteném azzal hogy a routert beállításánál ki kell e kapcsoljam a DHCP-t mert nekem T-home-os a netem. Részletesen, mert laikus vagyok!!! :)

Az ITT leírtak szerint járjál el.
A user/pass-t bejelentkezés után a Administration/Management menü pont alatt lehet megváltoztatni a Cisco-n, a TP-Link-en pedig a System Tools/Password menü pontban lehet megtenni.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2904 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 09. 21:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Rubyra1n - Dátum: 2013. 02. 09. 16:35

Sziasztok!

Szia,

NE foss tele minden topic-ot a kérdéseddel!

#2905 Felhasználó inaktív   hordozoi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 03. 03. 19:44

Sziasztok!

Bocs ha rossz helyen teszem fel a kérdést de az ADSL PPPOE kapcsolatban lévő LCP echo csomagok idő intervallumát felül lehet-e bírálni kliens oldalról? Hosszú utánnajárás után jöttem rá hogy általában kifut az idő intervallumból ezeknek a csomagoknak az átvitele és nagyobb terhelés alatt dobja a PPPOE linket újra kell tárcsázni sajnos a T-Home-nál hiba ügyileg kb. a réz drót vonaláig szoktak eljutni mivel már háromszor is próbálkoztam bejelenteni a hibát. Sajnos nem tudnak vagy nem akarnak foglalkozni a kérdéssel és ezért nem jutott már más eszembe hogy mit lehetne tenni?Kép

#2906 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 24. 19:37

1db mezei réz érpáron hogyan lehet net-et átvinni? Soho megoldásban várnék ötleteket.
Mezei telefon drót, 2 ház közé van kihúzva. Mást nem lehet helyette kihúzni, wifi meg nem.

#2907 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 24. 20:32

modemmel
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#2908 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 24. 20:49

Vannak ilyen gyári holmik rá, de gondolom nem túl hozzáférhetőek: https://en.wikipedia..._Reach_Ethernet
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2909 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 04. 24. 21:01

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2013. 04. 24. 21:49

Vannak ilyen gyári holmik rá, de gondolom nem túl hozzáférhetőek: https://en.wikipedia..._Reach_Ethernet

Én is kicsi DSLAMot mondtam, régen nézegettem, akkor 1-2 portosakat is leheettt venni, idehaza még Zycelből is, így azt nézegetném. Társasházban is tipikus volt, mikor behúzták a netet koaxon/üvegen, majd kaputelefon mazzagján fel lehetett vinni, végére meg módem és kész a házi rendszer, 24-48 portosban. Valamivel csak össze lehet kalapálni.
Make love not Wor.

#2910 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 25. 20:33

Üzenet megtekintéseIdézet: pgyafi - Dátum: 2013. 04. 24. 20:37

1db mezei réz érpáron hogyan lehet net-et átvinni? Soho megoldásban várnék ötleteket.
Mezei telefon drót, 2 ház közé van kihúzva. Mást nem lehet helyette kihúzni, wifi meg nem.

Ilyennel nem lehet összekókányolni (nem rendeltetésszerűen)? az a réz megbirkózna azzal a feszültséggel, ami kell neki (persze, ha nem járnak túl sűrűn érintésvédelmesek arrafelé :D).

na, inkább ne :-D !

Szerkesztette: stephan_derrick 2013. 04. 25. 20:33 -kor

"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#2911 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 26. 19:02

http://www.rad.com/1...DSL-Modem/2952/

Van megoldás. Csak 660usd/db a modem ára...
Ezért keresek soho kategóriában ilyesmit.

#2912 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 26. 19:11

Közben találtam soho megoldást: Zyxel P-871M VDSL2 Modem/bridge
Ez is párba rakható és ~50e/db.
http://www.zyxel.com..._871m.shtml?t=p

Szerk: még jobbat találtam (most már könnyű, hogy tudom mit kell keresni:) )
Planet VC-201A ~25e/db volt, kifutott típus, telefon vonalat is kezel alapban
tehát megmaradhat a drótón az analóg telefon is
http://www.planet.co...php?id=21837#ov

Szerkesztette: pgyafi 2013. 04. 26. 19:16 -kor

#2913 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 11. 18:46

Az egyik itthoni laptopból akarok Wi-Wi AP-t csinálni, ideiglenes routerhiányt átvészelendő. Windows XP SP3 fut rajta, vezetékes-betárcsázós nethez kapcsolódik (PPPoE), dinamikus IP-t kap mindig (255.255.255.255-ös alhálózati maszkkal, a kapot IP-re mutató átjáróval és szolgáltatói DNS-ekkel).

Faszán beállítottam, hogy a Wi-Fi kártya az legyen ad hoc hálózati kapcsolat, WEP titkosítással (nem lehetne rávenni a WPA-ra?). Idáig jó is, az eszközök tudnak kapcsolódni a WEP-es jelszóval, csak a netet nem érik el. Nem is csoda, mert a hálózati eszközöknek 169.254.XX.YY-os link-localös IP-jük van. Próbáltam fix IP-t osztani, 192.168.0.1-XXX-eset de nem segített.

Arra már rájöttem, hogy meg kell osztani az internetkapcsolatot is. Igen ám, de mivel? Mert felajánlja, hogy megoszthatom "Magánhálózati kapcsolattal" vagy a vezeték nélküli ad hoc hálózattal. Már kipróbáltam mindent, a PPPoE kapcsolaton is próbáltam megosztást, meg a LAN kártyán is, próbáltam megosztani a "Magánhálózati kapcsolattal" vagy a vezeték nélküli ad hoc hálózattal is, de semmi. Átjárónak mit kéne adni?

Hogy lehetne ezt megoldani?

Á, megvan a megoldás.

Szerkesztette: Raynes 2013. 05. 11. 19:15 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2914 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 11. 19:16

A PPPoE kapcsolaton kellett a megosztást bekapcsolni a vezeték nélküli ad hoc hálózattal. Aztán a vezeték nélküli ad hoc hálózatnak 192.168.0.1-es IP-t kellett adni 255.255.255.0-ás maszkkal, átjárót üresen hagytam.

Így már elérik a netet a kapcsolódó eszközök.

Mondjuk azt azért még mindig jó lenne tudni, hogy WEP helyett hogy lehetne WPA2-őt használni.

Szerkesztette: Raynes 2013. 05. 11. 19:22 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2915 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 11. 22:05

Na, megint aktuális a kérdés, mert megint nem megy. Faxomért szórakozik ez a szar. Megint 169.254-kezdetű IP-k osztódnak ki.

#2916 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 13. 18:55

Erre valaki?

Az egyik itthoni laptopból akarok Wi-Wi AP-t csinálni, ideiglenes routerhiányt átvészelendő. Windows XP SP3 fut rajta, vezetékes-betárcsázós nethez kapcsolódik (PPPoE), dinamikus IP-t kap mindig (255.255.255.255-ös alhálózati maszkkal, a kapot IP-re mutató átjáróval és szolgáltatói DNS-ekkel).

Faszán beállítottam, hogy a Wi-Fi kártya legyen ad hoc hálózati kapcsolat, WEP titkosítással (nem lehetne rávenni a WPA-ra?). Idáig jó is, az eszközök tudnak kapcsolódni a WEP-es jelszóval, csak az internetet nem érik el. Nem is csoda, mert a hálózati eszközöknek 169.254.XX.YY-os linklocalös IP-jük van. Próbáltam fix IP-t osztani, 192.168.0.1-XXX-eset de nem segített.

#2917 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 05. 13. 19:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 05. 13. 19:55

Az egyik itthoni laptopból akarok Wi-Wi AP-t csinálni, ideiglenes routerhiányt átvészelendő.

Biztos szopatni szeretnéd magad? Konkrét megoldás nincs, nyomkodod a varázslót, aztán valami lesz. Van olyan wifi kártya, amihez nem csak driver van, hanem APként is üzemel, azok néha működnek, igaz sosem tudod éppen miért nem megy, vagy mikor megy.
Make love not Wor.

#2918 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 13. 20:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 05. 13. 19:55

Ha csak ideiglenes megoldás kell, sógoromék ezt használták, amikor pár hétig Ausztriában melóztak. Nem egy nagy kaland, nagyjából mindent elmond róla, hogy sógor egyedül beállította és használta, pedig még olyanok miatt is engem hív, amikor véletlenül benyomja a laptopon a numlockot, és figyejjémátomi a laptopom számokatír betűhelyett.

#2919 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 13. 22:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 05. 13. 18:55

Az egyik itthoni laptopból akarok Wi-Wi AP-t csinálni, ideiglenes routerhiányt átvészelendő. Windows XP SP3 fut rajta, vezetékes-betárcsázós nethez kapcsolódik (PPPoE), dinamikus IP-t kap mindig

Jahno jól mondja, tessen venni egy router-t, az való erre. Autofelláció helyett ajánlott :)

#2920 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 14. 10:31

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 05. 13. 21:49

Ha csak ideiglenes megoldás kell, sógoromék ezt használták, amikor pár hétig Ausztriában melóztak. Nem egy nagy kaland, nagyjából mindent elmond róla, hogy sógor egyedül beállította és használta, pedig még olyanok miatt is engem hív, amikor véletlenül benyomja a laptopon a numlockot, és figyejjémátomi a laptopom számokatír betűhelyett.

Kösz a választ! Igaz ez nekem nem jó, mert csak Win7/8-ra van, de az ötlet jó, megpróbálok egy 3rd party sw-t.

Egyébként nem értem, hogy ez miért macerás, és az XP mi a faxért nem támogatja rendesen. Ha akár csak WEP-pel is, de mehetne normálisan. Most pl. olyannyira nem megy, hogy még az eszközök sem tudnak kapcsolódni, pedig minden ugyanúgy van beállítva, ahogy múltkor. Elmehetnének Ballmerék a picsába.

A router nem opció. Van, de most máshol teljesít pár napig tesztszolgálatot. Addig van ugyan egy kis Belkin router itthon, de az akkora fosadék, hogy inkább ezerszer ez a laptop Wi-Fi AP.

Szerkesztette: Raynes 2013. 05. 14. 10:32 -kor

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.