HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#2941 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 08. 07. 09:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2013. 08. 07. 09:26

Az XP SP2 alapból csak a WPA-t ismeri, SP3 vagy patch kell a WPA2-höz.

Igen, de itt most nem arról volt szó, hogy a lepthap kapcsolódik Wi-Fi-hez, hanem hozzá kapcsolódnak. Úgy meg az XP csak WEP-et tud, akkor is, ha SP9-el patcheled. Ez még rendben is lenne, de azt nem értem, hogy egy modern linux miért nem támogatja ezt is WPA2-vel. Mintha olyan nagy szám lenne technikailag.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2942 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 07. 09:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 08. 07. 10:00

Igen, de itt most nem arról volt szó, hogy a lepthap kapcsolódik Wi-Fi-hez, hanem hozzá kapcsolódnak. Úgy meg az XP csak WEP-et tud, akkor is, ha SP9-el patcheled. Ez még rendben is lenne, de azt nem értem, hogy egy modern linux miért nem támogatja ezt is WPA2-vel. Mintha olyan nagy szám lenne technikailag.

Az ilyen "nem normál" üzemi használat esetén elég gyakori, hogy csak WEP van.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2943 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 08. 08. 02:53

Azért ez milyen már?

Csatolt fájl  1a.jpg (90,54K)
Letöltések:: 63

Kötöttem egy mintát, most megbízó elé lesz tolva, hogy ne már más szopjon vele gariban, mert ki tudja mi lesz még belőle, ha elsőre nem értettek hozzá, oszt jó pénzért átalakítjuk, mert ez éppen 100 megabit, vagy ki tudja.

Csatolt fájl  3a.jpg (79,4K)
Letöltések:: 63

De most tényleg...
Make love not Wor.

#2944 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 08. 10:41

Most mit problémázol? Ezt is tipikusan olyan csinálta, aki hetekig nyavajgott, hogy de neki cat7 kell mert az jó....
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2945 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 09. 08:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 08. 08. 03:53

Azért ez milyen már?

Csatolmány 1a.jpg

Kötöttem egy mintát, most megbízó elé lesz tolva, hogy ne már más szopjon vele gariban, mert ki tudja mi lesz még belőle, ha elsőre nem értettek hozzá, oszt jó pénzért átalakítjuk, mert ez éppen 100 megabit, vagy ki tudja.

Csatolmány 3a.jpg

De most tényleg...

:OOO

Az "olcsóbban megcsinálja a Béla" tipikus esete.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2946 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 16. 21:16

Lankábelkedés avagy hibbantságért nem megyünk a szomszédba - csak hálózatér.
!!!GYENGE IDEGZETŰEKNEK NEM AJÁNLOTT!!!
Itt is elmesélem mit bolhán, hogy kültéri kb 30 méter áthidaláshoz keresek(/-tem) 8-10méteres kábel darabokat, amiket aztán összetoldok/forrasztok. 3 kábel-2 toldás elég is. Lakáson belül ugyan összeszedek vegyes kábeleket, bár tartósan nem akarom feláldozni, de próbaképp megteszi. El is készült a bétateszt. Az egyik kábel egyenes, másik crosslink, a harmadik félig sima, félig cross, igy a toldásnál kellett a maradék 4 szálat visszacrossolni. Meg mivel a kábelekről is sajnáljuk levágni a csatit, ezért inkább régi rossz hálókártyák aljzata leforraszt, összeforraszt. Ilyenek lettek:

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2947 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 16. 21:33

továbbá

Elsőre működött, semmi utómunka. A gond nem is ezzel volt, hanem amire nem számitottam, hogy súlya is van, ami a csatlakozások forrasztásait terheli. Elvileg birja, de mégse arra van, meghogy a madzag se csússzon szét, meg lett erősitve elegánsan celluxal.
Persze hogy a 100 Mbitet mennyire stabilan hozza, nincs lemérve. Amúgy is pár mbites net megosztáshoz kell. Bár gondolom a gép és a router között 100 Mbites kapcsolatot tart fenn és ebbe ágyazza a 2 Mbites forgalmat. Az elején olyan volt, hogy vagy 5 percenként véletlenszerűen lefagyott a net kapcsolat (de maga a gép az nem) olyan szinten, hogy csak az újrainditás segitett. Kitudja mivel lehetett a baj, akár a vindózba is vagy driverbe. Ez vagy 3szor játszódott el, aztán órákig ment szakadásmentesen töltve a gigabájtokat.
Most ezzel nem azt akarom kifejezni, hogy a szakik jajj de hülyék hisz lám mégis működik, csupán egy érdekes-vicces "háziteszt".
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2948 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 16. 22:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2013. 08. 16. 22:16

Itt is elmesélem mit bolhán, hogy kültéri kb 30 méter áthidaláshoz keresek(/-tem) 8-10méteres kábel darabokat, amiket aztán összetoldok/forrasztok. 3 kábel-2 toldás elég is.

Sarki kisboltban 15 m-es kábel 660 Ft, toldó 178 Ft, szóval kb. 1500 Ft, ha normális(abb) megoldást szeretnél.

#2949 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 16. 22:19

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2013. 08. 16. 23:01

Sarki kisboltban 15 m-es kábel 660 Ft, toldó 178 Ft, szóval kb. 1500 Ft, ha normális(abb) megoldást szeretnél.

Szexben is van olyan, aki mazopista típus... :laugh:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2950 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 17. 00:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2013. 08. 16. 22:33

Az elején olyan volt, hogy vagy 5 percenként véletlenszerűen lefagyott a net kapcsolat (de maga a gép az nem) olyan szinten, hogy csak az újrainditás segitett. Kitudja mivel lehetett a baj, akár a vindózba is vagy driverbe. Ez vagy 3szor játszódott el, aztán órákig ment szakadásmentesen töltve a gigabájtokat.

Erre mondtam, hogy szopni fogsz. Vanb mikor megy, aztán nem. Lan vége dobja el a fizika kontaktot, majd nem bír szinkornizálni. Oszt innentől napenergia és kisüsti kérdése, hogy megy-e, meg meddig.
Make love not Wor.

#2951 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 17. 00:30

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2013. 08. 16. 23:01

Azért 660-ért elég lófaszt kap, de ennél még az is jobb. Falibábel, 2 dugó, majd jó idő. 60 pénz/méter, ez meg szopatja magát az ilyen forrasztásos izékkel. Ráér. Nem bahj :-) Boltban 20 méteresig lehet kapni, felette már nehezen és tolsó sem 178 forint, csak ha CAT3.
Make love not Wor.

#2952 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 10:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 08. 17. 01:30

és tolsó sem 178 forint, csak ha CAT3.

cat5-ként van írva, de ettől talán a cat3 is jobb :)

#2953 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 20. 23:48

Urak!
Olyan kérdéssel állok elétek, ami kicsit megakasztott.
A helyzet a következő:
adott egy szolgáltató (kicsike. egészen... Nethun, mikrohullám) nos neki van egy régebbi rendszere, ami koax kábelben végződik, az megy bele egy koaxos PCI megoldásba.
Kérdés: van-e rá megoldás, hogy a koaxot ha bedugom egy kábelmodembe, onnan egy routerbe egy LAN kábelt, akkor wifi-t kapok? :D
Persze, remélem értitek. :blink: :wub:
A lényeg, hogy ami jön a cuccból a padlásról, azt le tudom-e cserélni, hogy LAN jöjjön ki, illetve van-e rá esély, hogy a szolg. ne kötözködjön, miért akarok másik cuccot a régi helyett...?
Köszönöm előre is.
:respect:

#2954 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 21. 07:26

Kábelmodem nem lesz jó, de egy levehető antennájú access point már igen. És akkor abba dughatod a routert, az meg csinál wifit.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2955 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 21. 08:18

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2013. 08. 21. 08:26

Kábelmodem nem lesz jó, de egy levehető antennájú access point már igen. És akkor abba dughatod a routert, az meg csinál wifit.

Jó, de milyen access point jó nekem, aminek van KOAX bemenete?
Merthogy csak az jön le a mikrohullámú eszközről! :s

#2956 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 21. 08:25

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2013. 08. 21. 09:18

Mindegyik jó, aminek levehető az antennája, az antenna helyére kell a koaxot kötni. Az antenna csatlakozója jó esetben ugyanaz, mint ami a koaxodon is van, rosszabb esetben ki kell a koaxon cserélni a csatlakozót. A mikrohullámú eszköz az csak egy antenna fent a tetőn, nem? Konkrét típust majd mond Jahno, én nem tudom, mit lehet/érdemes most beszerezni.

De szerintem ha a szolgáltatónál rákérdezel, még lehet, hogy van is nekik kéznél ilyen access point occsóért és legalább van kivel vitatkozni, ha épp nem működik. Mifelénk, amikor még volt ilyen net, tudtak adni valamilyen access pointot, hiszen pl. akinek laptophoz kell a net, annak eleve nem felel meg a PCI kártyás megoldás.

Szerkesztette: potyo 2013. 08. 21. 08:27 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2957 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 21. 08:36

TP-Link 701ND megfelelő AP lesz ha venni kell.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2958 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 21. 09:16

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2013. 08. 21. 09:25

Mindegyik jó, aminek levehető az antennája, az antenna helyére kell a koaxot kötni. Az antenna csatlakozója jó esetben ugyanaz, mint ami a koaxodon is van, rosszabb esetben ki kell a koaxon cserélni a csatlakozót. A mikrohullámú eszköz az csak egy antenna fent a tetőn, nem? Konkrét típust majd mond Jahno, én nem tudom, mit lehet/érdemes most beszerezni.

De szerintem ha a szolgáltatónál rákérdezel, még lehet, hogy van is nekik kéznél ilyen access point occsóért és legalább van kivel vitatkozni, ha épp nem működik. Mifelénk, amikor még volt ilyen net, tudtak adni valamilyen access pointot, hiszen pl. akinek laptophoz kell a net, annak eleve nem felel meg a PCI kártyás megoldás.

Köszi urak!
Fogalmam sincs ezekhez a dolgokhoz! Köszönöm a segítséget! :)
Utánanézek. :respect:

#2959 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 21. 17:08

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2013. 08. 21. 09:18

Lehet kültéri jobb lesz, akkor még a jelen is nyersz. Bemenet is csatlakozó kérdése, gondolom pci kártya és rpsma lesz. Most meg rájöttem milyen nehéz mobilról linket betenni :-)

Szolgálót kérdezd meg, lehet egyből adnak valami WiFi klienset és nem szopol.

http://www.tp-link.c...odel=TL-WA5210G

Ezek jók, max szolgálónál is regisztrálni kell.
Make love not Wor.

#2960 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 21. 19:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 08. 21. 18:08

Lehet kültéri jobb lesz, akkor még a jelen is nyersz. Bemenet is csatlakozó kérdése, gondolom pci kártya és rpsma lesz. Most meg rájöttem milyen nehéz mobilról linket betenni :-)

Szolgálót kérdezd meg, lehet egyből adnak valami WiFi klienset és nem szopol.

http://www.tp-link.c...odel=TL-WA5210G

Ezek jók, max szolgálónál is regisztrálni kell.

E! Jahno Kolega is feltűnt! :respect:
Az utóbbi azért nem járható megoldás, mert ha bele kell piszkálni bentről, onnan ki tud derülni, hogy alanyunk nem fizet a netért. Vhogy elfelejtették két éve küldeni a számlát, aztán most csak jön az égi áldás. Mentségükre legyen szólva, 2x hívták őket, h nincs szla, de csak azt kapták, h hagyjanak már ezzel, majd meg fog érkezni a csekk! Szóval....
Marad a acsecs pojint, meg a rpsma cucc. Remélem akinek megcsinálom jól lecidáz érte. :Đ hehe... :laugh:
:respect:

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.