HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#2961 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 08. 21. 20:24

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2013. 08. 21. 20:58

E! Jahno Kolega is feltűnt! :respect:
Az utóbbi azért nem járható megoldás, mert ha bele kell piszkálni bentről, onnan ki tud derülni, hogy alanyunk nem fizet a netért. Vhogy elfelejtették két éve küldeni a számlát, aztán most csak jön az égi áldás. Mentségükre legyen szólva, 2x hívták őket, h nincs szla, de csak azt kapták, h hagyjanak már ezzel, majd meg fog érkezni a csekk! Szóval....
Marad a acsecs pojint, meg a rpsma cucc. Remélem akinek megcsinálom jól lecidáz érte. :Đ hehe... :laugh:
:respect:

Akkor majd nézd meg, hogy mi a mostani wifi kártya MAC címe, és lehet, hogy azt is be kell majd állítani az access pointnak, hogy azzal a MAC címmel jelenjen meg a szolgáltató felé.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2962 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 08. 21. 21:46

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2013. 08. 21. 20:58

Marad a acsecs pojint, meg a rpsma cucc. Remélem akinek megcsinálom jól lecidáz érte. :Đ hehe... :laugh:

Én is azt linkeltem, csak beépített antennával, jobb térerő lehetőséggel.
Make love not Wor.

#2963 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 22. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2013. 08. 21. 21:24

Akkor majd nézd meg, hogy mi a mostani wifi kártya MAC címe, és lehet, hogy azt is be kell majd állítani az access pointnak, hogy azzal a MAC címmel jelenjen meg a szolgáltató felé.

Még nincs wifi. Az lenne a cél, hogy legyen. Router má' van.
De ottan csak egy PCI kártya van, ahová bemegy a kábel, azt hali. semmi egyéb.
Meg sem néztem netre miként megyen fel. :think:
Betárcsáz? :Đ
Jahno:
Mondom, nem értek a lovakhoz, ehhez meg még annál is hülyébb vagyok. :D
Költséghatékonyság, egyszerű kivitelezhetőség a lényeg.

Szerkesztette: carr 2013. 08. 22. 15:46 -kor

#2964 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 22. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2013. 08. 22. 16:46

Még nincs wifi. Az lenne a cél, hogy legyen. Router má' van.
De ottan csak egy PCI kártya van, ahová bemegy a kábel, azt hali. semmi egyéb.
Meg sem néztem netre miként megyen fel. :think:
Betárcsáz? :Đ
Jahno:
Mondom, nem értek a lovakhoz, ehhez meg még annál is hülyébb vagyok. :D
Költséghatékonyság, egyszerű kivitelezhetőség a lényeg.

Dehogynincs wifi. Azzal kapcsolódik a gép a szolgáltatóhoz. A gépben az a PCI kártya az egy szimpla, levehető antennás wifi kártya, az antenna helyére van bekötve a koax, aminek a túlsó végén van egy nagyobb nyereségű, irányított antenna. De attól az még egy wifi kártya. Meg ha lecseréled a cuccot, akkor is az lesz, hogy az AP csatlakozik a szolgáltató wifi hálózatára, aztán kábelen továbbadja lefelé a hálózatot, amit a router ismég wifire alakít.

Lehet, hogy betárcsáz, PPPoE-vel. Az jó, mert a router is ugyanezt majd meg tudja csinálni. Ha esetleg nem, akkor mielőtt bármit nézni akarna, akkor a szolgáltató oldala jön be, és oda kell beírni a nevet/jelszót, de szerintem ez ma már nem jellemző.

#2965 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 22. 18:58

Nem értem mért fanoljátok folyton ezt a vegyek még kábel dolgot. Először is úgyindult, hogy egy forintot nem vagyok hajlandó rákölteni (illetve nem túl sokat) - hogy a havernak ingyen hálót kössek. Persze az idő is pénz amit forrasztgatok. De ha elmegyek vásárolni, utánajárás, az idő se rövidebb. Olyan különlegesebb sarki kisbolt se nagyon van nekem itt, bár van a közelben néhány, a 15 m-s 660 ft kábelben akkor se vagyok biztos, amikor a 10m-eseket vettem, azt is rendelesére csinálták ha jól emléxem bő 10 éve már ezer forintos nagyságrendben. Na majd kiváncsiságból mégis körbekérdezek. Amúgy meg minek vegyek még 10-15 m kábeleket, amikor olyanom van? Legfeljebb a toldó lehet érdekes. De most ezt össze is tákoltam "ingyé". Jó nem volt öt perc, de relativ hamar ment, tán 2 óra alatt mindenestül megvolt (ebbe beletartozik a kábelvégeg kiméregetése is, hogy biztos minden drót jó helyen legyen). Aztán a mutatvány még csak úgyis próba kisérlet jelleggel futott, hogy mit érdemes a jövőben.
Inkább azt nem lehetne vindózba beállitani, hogy ne 100Mbittel erőlködjön, hanem mondjuk 10-el? Bőven elég az is.

Szerkesztette: Samuraj 2013. 08. 22. 18:59 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2966 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 22. 19:18

Remélhetőleg majd akkor is büszke leszel a spórolásra amikor a villám agyonbassza a családod, vagy csak a géped...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2967 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 22. 20:50

jajjnemááár... mosmegezhogyjön ide. Az összehasonlitás egy meglévő beltéri kábel és egy újonnan vett (esetleg gagyibb) szintén beltéri kábel közt volt.
Az aláirásod pont passzol is ide. De a legnagyobb annak a valószinűsége, hogy a szomszéd gyereke lerángatja a madzagot vagy játszásiból elvagdos, akkor télleg vehetek újat ami megint lerángat. Inkább ettől kell tartanom. Legjobb az volna, ha akkor baszná agyon a villám a szomszéd kölkit, amikor a zsinóromra kezet emel!
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2968 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 22. 21:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2013. 08. 22. 21:50

jajjnemááár... mosmegezhogyjön ide. Az összehasonlitás egy meglévő beltéri kábel és egy újonnan vett (esetleg gagyibb) szintén beltéri kábel közt volt.
Az aláirásod pont passzol is ide. De a legnagyobb annak a valószinűsége, hogy a szomszéd gyereke lerángatja a madzagot vagy játszásiból elvagdos, akkor télleg vehetek újat ami megint lerángat. Inkább ettől kell tartanom. Legjobb az volna, ha akkor baszná agyon a villám a szomszéd kölkit, amikor a zsinóromra kezet emel!

"Itt is elmesélem mit bolhán, hogy kültéri kb 30 méter áthidaláshoz keresek"

Így kezdted. Kültérre nemhogy tákolt, hanem semmilyen UTP-t nem viszünk. Ennyi.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2969 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 22. 22:38

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2013. 08. 22. 18:01

Dehogynincs wifi. Azzal kapcsolódik a gép a szolgáltatóhoz. A gépben az a PCI kártya az egy szimpla, levehető antennás wifi kártya, az antenna helyére van bekötve a koax, aminek a túlsó végén van egy nagyobb nyereségű, irányított antenna. De attól az még egy wifi kártya. Meg ha lecseréled a cuccot, akkor is az lesz, hogy az AP csatlakozik a szolgáltató wifi hálózatára, aztán kábelen továbbadja lefelé a hálózatot, amit a router ismég wifire alakít.

Lehet, hogy betárcsáz, PPPoE-vel. Az jó, mert a router is ugyanezt majd meg tudja csinálni. Ha esetleg nem, akkor mielőtt bármit nézni akarna, akkor a szolgáltató oldala jön be, és oda kell beírni a nevet/jelszót, de szerintem ez ma már nem jellemző.

Nekem azt mondták ez mikrohullámú cucc. :think:
:)
Köszi, akkor a felvilágsítást! :)

#2970 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 22. 22:42

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2013. 08. 22. 23:38

Nekem azt mondták ez mikrohullámú cucc. :think:
:)
Köszi, akkor a felvilágsítást! :)

A wifi is mikrohullám :cool:

#2971 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 22. 23:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2013. 08. 22. 21:50

De a legnagyobb annak a valószinűsége, hogy a szomszéd gyereke lerángatja a madzagot vagy játszásiból elvagdos, akkor télleg vehetek újat ami megint lerángat. Inkább ettől kell tartanom. Legjobb az volna, ha akkor baszná agyon a villám a szomszéd kölkit, amikor a zsinóromra kezet emel!

Baszki, azt értsd már meg, hogy a villámvédelem nem játék, nem vicc, és igenis emberek halhatnak meg a kókányolásod miatt.
Kurva büszkék vagyunk rád, hogy ezt össze tudtad kókányolni, ha igényled írásba is adjuk, de kérlek mihamarabb bontsd vissza ezt az életveszélyes tákolmányt, mielőtt valakinek tényleg baja esik. Nem vicc bazmeg. Lopom a wiki-t: "A villám nagy energiájú, természetes légköri elektromos kisülés. Keletkezhet felhő–felhő és felhő–föld között. Áramerőssége a 20-30 000 ampert is eléri, kivételes esetekben meghaladhatja a 300 000 ampert is."
És a villám szekunder hatása is halálos lehet.

#2972 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 22. 23:02

[quote name='Samuraj' date='2013. 08. 22. 19:58' timestamp='1377194289' post='7357905
Inkább azt nem lehetne vindózba beállitani, hogy ne 100Mbittel erőlködjön, hanem mondjuk 10-el? Bőven elég az is.
[/quote]

Hálókártya tulajdonságainál.
Make love not Wor.

#2973 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 22. 23:52

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2013. 08. 23. 00:00

Baszki, azt értsd már meg, hogy a villámvédelem nem játék, nem vicc, és igenis emberek halhatnak meg a kókányolásod miatt.

Annyira eltúlozni sem kell, 20ezer Amper nem folyik be az UTP-n, mert akkor már a tető és a fél ház leolvad a picsába :-) Láttam közvetlen villámcsapást, elektromos vezetéken jobban bejövőt, vagy csak simán alattomosat, amikor nem is értettük miért maradt meg a router, de ment el a hálókártya, USB port, meg miazmás a gépeknél. Esetleg másodlagos hatás, mikor környéken lecsap, oszt indukált dolgok miatt switchnek fennakad pár portja, no meg minden 3. hálókártya is.

Meghalni nem emiatt fog, ettől csak szív majd, ha terhelés alatt dobálja, vagy 2 nap múlva nem megy, vagy néha megy. Esetleg ha most azt hiszi, tökös csávó volt, mi meg a hülyék, valahol majd jól ilyet erőltet, az fél év múlva elromlik, nekünk meg eszünkbe sem jut, hogy csak 4 ér van bekötve, az is fal mögött összetaknyolva, "hisz múltkor is működött".
Make love not Wor.

#2974 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 22. 23:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2013. 08. 22. 19:58

Nem értem mért fanoljátok folyton ezt a vegyek még kábel dolgot. Először is úgyindult, hogy egy forintot nem vagyok hajlandó rákölteni (illetve nem túl sokat) - hogy a havernak ingyen hálót kössek. Persze az idő is pénz amit forrasztgatok. De ha elmegyek vásárolni, utánajárás, az idő se rövidebb. Olyan különlegesebb sarki kisbolt se nagyon van nekem itt, bár van a közelben néhány, a 15 m-s 660 ft kábelben akkor se vagyok biztos, amikor a 10m-eseket vettem, azt is rendelesére csinálták

Borzasztó. Azért körbenézhettél volna. Sarki közért is meghozza méretre gyártva, vagy amit rendeztél, annál még a nagyon gagyibb is jobb, van van 990 forint a 20 méter.

Találtam is:

http://webshop.icucc...ign=direct_link

Bár nem tudom minek magyarázom, ha nem érdekel, és amikor haver nem tol rá 500 forintot, akkor hagyni kell a picsába. Főleg mikor nyöszörög a nemmegyanemmegy miatt, meg a többi szopó, amit nem látsz előre.
Make love not Wor.

#2975 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 23. 09:34

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2013. 08. 22. 23:01

"Itt is elmesélem mit bolhán, hogy kültéri kb 30 méter áthidaláshoz keresek"

Így kezdted. Kültérre nemhogy tákolt, hanem semmilyen UTP-t nem viszünk. Ennyi.

Kb 2004 óta van otthon falun a szomszéd és a mi házunk között kihúzva egy kb 40-50m hosszúságú sima egyszerű beltéri UTP kábel.
A kábel nagy része szabadon van, igaz az áthidalási távolság csak kb 8m amit megtámogattunk egy kerítés vezérdróttal is, és arra tekertük fel ( kb 4x fordul át rajta) illetve szigetelő szalagoztuk 20-30cm-ként. Azóta is működőképes, nem csüng, igaz megfakult már az eredetileg sötétszürke kábelborítás.
Ezt anno kihoztuk asszem 45ft/m +2*250Ft csatklakozóból, ha kültérit vettünk volna az ha jól emlékszem 120ft/m nél kezdődött volna, úgy voltunk vele hogy ha nem bírja max veszünk újat de ezek szerint nem kellet, csak mára már nincs használatban. Gondolkoztam is rajta hogy lehet le kellene operálni.

#2976 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 23. 09:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 08. 23. 10:34

Kb 2004 óta van otthon falun a szomszéd és a mi házunk között kihúzva egy kb 40-50m hosszúságú sima egyszerű beltéri UTP kábel.
A kábel nagy része szabadon van, igaz az áthidalási távolság csak kb 8m amit megtámogattunk egy kerítés vezérdróttal is, és arra tekertük fel ( kb 4x fordul át rajta) illetve szigetelő szalagoztuk 20-30cm-ként. Azóta is működőképes, nem csüng, igaz megfakult már az eredetileg sötétszürke kábelborítás.
Ezt anno kihoztuk asszem 45ft/m +2*250Ft csatklakozóból, ha kültérit vettünk volna az ha jól emlékszem 120ft/m nél kezdődött volna, úgy voltunk vele hogy ha nem bírja max veszünk újat de ezek szerint nem kellet, csak mára már nincs használatban. Gondolkoztam is rajta hogy lehet le kellene operálni.

Ismerősök is áthúztak faluhelyen két ház között, az udvar felett sima UTP-t, padlásokon átvezetve, kb. 20 - 25 m hosszan. A félig-meddig rokon, jó anyagiak között él, a szomszédja meg spórol, ahol tud. A rokon netje lett megosztva, routert, kábelt megvettek, beszereltek, akkor szóltak már csak, amikor a szomszéd jó képességű ismerősei mindet megcsináltak. Mondtam a rokonnak, megszívod majd ezzel, ha így marad, ő meg hogy ádehogy, szomszédok mondták, hogy így jó lesz. Amikor egy zivataros, ménkűs, kóbor áramos nap után, se router, se alaplapi hálókártya, egyik memória modul nem ment, már nem volt őszinte a rokon mosolya...

Szerkesztette: StSanya 2013. 08. 23. 09:53 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2977 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 23. 10:30

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2013. 08. 23. 11:52

Ismerősök is áthúztak faluhelyen két ház között, az udvar felett sima UTP-t, padlásokon átvezetve, kb. 20 - 25 m hosszan. A félig-meddig rokon, jó anyagiak között él, a szomszédja meg spórol, ahol tud. A rokon netje lett megosztva, routert, kábelt megvettek, beszereltek, akkor szóltak már csak, amikor a szomszéd jó képességű ismerősei mindet megcsináltak. Mondtam a rokonnak, megszívod majd ezzel, ha így marad, ő meg hogy ádehogy, szomszédok mondták, hogy így jó lesz. Amikor egy zivataros, ménkűs, kóbor áramos nap után, se router, se alaplapi hálókártya, egyik memória modul nem ment, már nem volt őszinte a rokon mosolya...

Persze ez benne van a a pakliban. Lekopogom náklunk eddig meg remélhetőleg ezután se lesz gond. Mondjuk már egyik végén sincs csatlakoztatva a kábel géphez vagy más hálózati eszközhöz. Ezt még azelőtt csináltuk mielőtt elérhető lett az internet, hogy ha szerettünk volna kicsit hálóban játszani ne kelljen a gépeket mindig cipelni. Net meg sosem volt konkrétan megosztva rajta, igaz részemről volt megosztás mivel routerből jött a net a házon belüli leosztásból aminek a kábele meg egy egyszerű switchbe ment bele az hosszú kábellel egyetemben, illetve a switchből egy rövid a gépbe. Szomszédnak is volt sajátja szóval sosem ez votl a cél :) Viszont az tény hogy nagy viha esetén mind2 oldalon lecsatlakoztunk a kábelről, mert hülyék azé mi sem voltunk :D

Szerkesztette: Virus9AX 2013. 08. 23. 10:31 -kor

#2978 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 23. 13:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 08. 23. 00:52

Annyira eltúlozni sem kell, 20ezer Amper nem folyik be az UTP-n, mert akkor már a tető és a fél ház leolvad a picsába :-) Láttam közvetlen villámcsapást, elektromos vezetéken jobban bejövőt, vagy csak simán alattomosat, amikor nem is értettük miért maradt meg a router, de ment el a hálókártya, USB port, meg miazmás a gépeknél. Esetleg másodlagos hatás, mikor környéken lecsap, oszt indukált dolgok miatt switchnek fennakad pár portja, no meg minden 3. hálókártya is.

Meghalni nem emiatt fog

Nem kell eltúlozni, de vigyázni kell vele. Véleményem szerint az ilyen kókányolás simán életveszélyes. Én semmilyen spórolás kedvéért nem csinálnék ilyet, és nem az eszközeimet félteném elsősorban.

#2979 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 23. 14:02

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2013. 08. 23. 14:42

Nem kell eltúlozni, de vigyázni kell vele. Véleményem szerint az ilyen kókányolás simán életveszélyes. Én semmilyen spórolás kedvéért nem csinálnék ilyet, és nem az eszközeimet félteném elsősorban.

Mit értünk itt kókányolás alatt életveszélyességi szempontból? Azt, hogy ki van húzva egy utp két épület között, vagy pedig azt, hogy több darabból van összetoldva? Előbbi esetén fejbe lehetne verni néhány kábeltévé szolgáltatót is, mert valahogy a leválasztás sok helyen kimaradt, utóbbi esetben meg épp semmi különbség nincs ahhoz képest, hogy nem egy darabból van a kábel.

Szerkesztette: potyo 2013. 08. 23. 14:02 -kor

#2980 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 23. 15:36

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2013. 08. 23. 15:02

Mit értünk itt kókányolás alatt életveszélyességi szempontból? Azt, hogy ki van húzva egy utp két épület között

Azt. Nyilván nulla villámvédelemmel.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.