HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#201 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 29. 21:49

Igen, az lemaradt, hogy mindkét gépen XP Pro SP2 van.
Üdv Warynski

#202 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 29. 22:14

Idézet: warynski - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 21:49

Igen, az lemaradt, hogy mindkét gépen XP Pro SP2 van.

Olvass még vissza topikokat jól. Filemegosztás, usernév/jelszó, tűzfal.
Make love not Wor.

#203 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 22:56

Ezt a topikot elejétől végig olvastam, de a kérdésemre nem kaptam választ.

Ja, még annyit, hogy ha mindkét gépen létrehozok egy-egy új felhasználót, ugyanazzal a névvel/jelszóval, akkor működik oda-vissza a hálózat. Az állandóan használt felhasználókkal pedig csak egyik irányban. Ennek mi lehet az oka?
Üdv Warynski

#204 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 23:37

Idézet: warynski - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 22:56

Az állandóan használt felhasználókkal pedig csak egyik irányban. Ennek mi lehet az oka?

Amivel az 1-es gépen belépsz user/jelszóval, azt küldi tovább a 2-es gépre is, ha csatlakozni szeretnél lanon. Ott ha létre van hozva helyben az 1-es júzer meg jelszó, akkor megy. Amúgy vendégjúzer, oszt kész  :D
Make love not Wor.

#205 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 09:26

Kösz a választ!

A 2-es gépen létre van hozva az 1-es gép user/jelszó, az 1-es gépen is a 2-es gép user/jelszó.
Az 1-es gépen alapból természetesen a saját 1-es user/jelszóval lépek be, a 2-esen a 2-es user/jelszóval, mert ezek az alapértelmezett, állandóan használt profilok. Így is csak egy irányban működik, bár ha jól emlékszem - most nem vagyok otthon - akkor pont fordítva, mint fent leírtam, a 2-es gépről az 1-es gépre tudok belépni.
A vendég userral ua. a gond, mint amikor létrehoztam mind a két gépen egy-egy új user/jelszó fiókot. Igaz, hogy így működött oda-viszza a hálózat, de itt az a probléma, hogy az új fiókoknak tök mások a beállításai, programok stb., mint az alapból használt fióknak. Elég szaporátlan az, hogy dolgozom az alapból használt fiókkal, és ha elakarom érni a másik gépet, akkor kijelentkezem, bejelentkezem a vendég/új új user fiókba és aztán vissza.

Ha azt megtudná valaki mondani, hogy mi a túró a különbség aközött, hogy a két új user/jelszóval jelentkezem be, (működik) vagy az alapból használt user/jelszóval (csak egy irányba müködik)? Mindkét XP frissen van telepítve (kb egyhete) nincs összebarmolva.

Ha van tipp, előre is kösz!
Üdv Warynski

#206 Felhasználó inaktív   rajoco 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 01. 30. 15:11

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 17:32

usb-s ethernet adapter, pár ezer Ft
de a gépedbe sem árt mégegy kártya vagy switch vagy valami ami osztja a dolgokat

Köszönöm az ötletet, nem jutott eszembe. De van egy kis probléma: a városban végignéztem majdnem az összes informatikai boltot, és vagy ilyenről még nem hallottak, valaki egyből le is tagadta hogy létezik ilyen, a legjobb eset az volt, amikor azt mondta az eladó, hogy fogott már a kezében. Hmm. Nem tudjátok honna nlehetne szerezni? (Neten eddig csak külföldön találtam.)

#207 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 30. 16:12

gugli vazze ;)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#208 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 23:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 11:31

Ha gyakorlati részét nézzük, akkor Belden meg Draka kábel pld. sokszor merev, mint a disznó, valamint alig lehet kibogozni a színeiket.

Ne is emlegesd a Beldent.

Ugyfelnel behuzattunk 11 madzagot a falba villanyszerelovel, hogy majd mi rakunk a vegere csatikat.
Fonokom vegigkrimpelte oket az irodaban talalt UTP csatikkal.
Minden szep es jo, kiveve a penztarnal levo Epia, ha betoltuk a falig, akkor neha eldobta a kapcsolatot, amikor fizeteskor adatokat akart kuldeni a szerverre.
Faltol elhuzva mukodik, mert akkor nem feszul oldaliranyban a kabel.
Gondoltuk, hogy milyen jo, hogy oda direkt 2 madzagot huzattunk, hogy ha az egyik serul, akkor ott a masik.
Nem jott be, masik madzaggal ugyanugy dobalja a netet.

Irodankbol regebbi Epia kivisz, radug, azzal is rossz :eek:
(Eloszor gephibara tippeltem, mert irodaban osszerakva a gepuket ott is szarakodott a halozata)

Fonokom megint megkrimpelte oket, semmi javulas.

Utana en kovetkeztem, akkor mar masfajta UTP dugokkal, masik fogoval, eljatszottam kabelenkent 3x.
Vegul bevagtunk egy halokartyat a gepbe, hatha az alaplapi csati kontaktos. (Elmult par hetben 3 helyen is belefutottunk ebbe Epiakkal. :mad: ), hat nem nyert, szombat este 10-kor persze engem talalt meg a buzibar ugyeletben, hogy nem megy a penztar. :omg:
Kabel mozgatas utan megjavult...

Erre ma fonokom beruhazott valami falra ragaszthato aljzatokba, aztan felszereltuk mind a 10 pultban, plusz onnan gyari patchkabel a gepekbe.

Erdekes modon azota sehogy sem dobja el a halozatot, akarhogy rangattam a madzagokat.

Szoval Beldenbol nem lehet jo kabelt krimpelni, pedig 2 fele csatival, 3 fogoval probaltuk, tobben is, de mindig lotyogott rajta a dugo.
Korabban hasznalt fali kabelekkel (nevukre nem emlekszem) soha nem volt ilyen gond.
Most vettunk Beldent eloszor, es utoljara...

Szerkesztette: nyunyu 2007. 01. 30. 23:17 -kor

#209 Felhasználó inaktív   trilli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 11:38

Idézet: rajoco - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 14:13

Hello!
Hálózatépítésben eléggé nem vagyok otthon, szóval csak egy kérdés:
Van egy TOSHIBA laptopom, amin nincsen UTP bemenet, meg van egy asztali gépem, nettel. MEg tudom-e osztani a netet két gép között? (Úgy ha lehet, h. a laptopba nem veszek PCIMCI kártyát!) Segítségeteket előre is köszi!

Szia,

Először azért nézd meg a modemedet, mert létezik olyan ADSL modem, amin van usb és UTP kimenet is, és két géppel lehet használni.

#210 Felhasználó inaktív   rajoco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 14:44

Értem. Nos én Kábelnetes vagyok, és valóban van a modemen utp, és usb kimenet is. Próbáltam már őket összehozni, de nem arattam nagy sikert velük.:s A laptop nem akarta a netet felismerni.

#211 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 15:22

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 0:13

Erre ma fonokom beruhazott valami falra ragaszthato aljzatokba, aztan felszereltuk mind a 10 pultban, plusz onnan gyari patchkabel a gepekbe.

Erdekes modon azota sehogy sem dobja el a halozatot, akarhogy rangattam a madzagokat.

Itt kellett volna kezdeni.  Nem a Belden miatt, hanem mert így illő megszerelni.

#212 Felhasználó inaktív   trilli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 17:00

Idézet: rajoco - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 14:44

Értem. Nos én Kábelnetes vagyok, és valóban van a modemen utp, és usb kimenet is. Próbáltam már őket összehozni, de nem arattam nagy sikert velük.:s A laptop nem akarta a netet felismerni.

Szia,

Nem tudom, hogy a kábelnet milyen modemet adott, de valszeg kell egy specós gyári szoftver, amivel be tudod állítani, hogy mindkettő menjen.
A kérdés az, hogy meg lehet-e szerezni.

#213 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 01:41

Idézet: trilli - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 17:00

Nem tudom, hogy a kábelnet milyen modemet adott, de valszeg kell egy specós gyári szoftver, amivel be tudod állítani, hogy mindkettő menjen.
A kérdés az, hogy meg lehet-e szerezni.

Persze, meg a rajta lógó két MAC addressnek is osztanak IP-t központilag.
Make love not Wor.

#214 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 03:17

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 1:41

Persze, meg a rajta lógó két MAC addressnek is osztanak IP-t központilag.

elvileg vásárolhat ppp bondingot, de azmár nem az ötezerforintos hobbiinternet kategória :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#215 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 11:46

Helyi szolgáltatónál pl szintén olyan modem van, amin van utp es usb is, es ket gepet radugva egyszerre is mukodik...mondjuk a szolgaltato embereit ismerve nem is csoda, szaktudás nemsok van...

#216 Felhasználó inaktív   rajoco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 14:17

Próbálgatom egyszerre utp-n és usb-n, de nem nagyon akar menni. Vagy egyiken megy, a másik pedig kiírja, hogy a kapcsolat le van korlátozva. Valaki help< :confused:

#217 Felhasználó inaktív   SCupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 00:20

Tudna valaki segíteni, hogy W98-as és XP-s gépet hogyan tudom hálózatban összehozni, hogy a internet megosztás is legyen?

Van egy SMC rooter és kézi IP címekkel kellene összehozni... Xp alatt egyszerű a dolog kiosztottam a paramétereket és ment is, de a W98-ban hiába írom be az IP címet nem működik sem a hálózat sem a net. Gondolom engedélyezni, beállítani kell valamit... de hol? Egyáltalán össze lehet őket hozni?

#218 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 00:25

Idézet: SCupi - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 0:20

Van egy SMC rooter és kézi IP címekkel kellene összehozni... Xp alatt egyszerű a dolog kiosztottam a paramétereket és ment is, de a W98-ban hiába írom be az IP címet nem működik sem a hálózat sem a net.

Pedig elvileg ennyi. Beírod: IPcím, gateway, DNS, csókolom, mennie kell. Vagy DHCP-n kapni a ROUTER-től.

Előbb ROUTER .pingelésnek, meg ilyeneknek azért játszania illene.

Szerkesztette: Jahno 2007. 02. 05. 00:25 -kor

Make love not Wor.

#219 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 08:58

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 0:25

IPcím, gateway, DNS, csókolom, mennie kell.

Jah, itt szokták elrontani.  Win98-nál ez ugye 3 külön fülön van, mindegyiket be kellene állítani.

#220 Felhasználó inaktív   SCupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 20:08

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 9:58

Jah, itt szokták elrontani.  Win98-nál ez ugye 3 külön fülön van, mindegyiket be kellene állítani.

3 fület én sem látok... hol keressem?

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.