HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#481 Felhasználó inaktív   gorlin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 06. 11:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 10:16

De miért mellett?

Struktúrált kábelezés lényege, hogy minden vezeték faszán nyolc eres, amin aztán mehet telefon, lan, IPkamera, kazánvezérlés, playstation, félautomata hereverő kézikészülék, vagy bármi.

Telefon meg csak telefonra jó, általában úgyis kevés lesz hozzá a drót, vagy éppen majd anyázol, hogy itt egy telefon luk feleslegben, milyen jó lenne a nintendónak, vagy bárminek, de ugye azt nem lehet.

Mindenhova UTP-t!

Jogos,az elején kellett volna az egészet utp-vel csinálni.MOst ez már csak foltozgatás:(

#482 Felhasználó inaktív   gorlin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 11:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 10:20

Érdemes-e avagy sem. Legnagyobb magyar hálózatépítő cégek sem szokták használni, én is csak akkor, ha belefér a keretbe, júzer kifejeztten ezt kéri, valamint tudunk vele dolgozni.

Ehhez illik árnyékolt patchpanel, meg aljzat is, utóbbiból lakóházba tuti Legrandot vennék, ahhoz nem kell spéci szerszám, valamint szépen sorolható a többi szerelvénnyel.

Nálad ahogy olvasom a csőbe tuti nem fog elférni az árnyékolt, oszt hiába nagy idő a 15-20 év, 10 éve épített strukis hálózataim még teszik a dolgukat rendesen, innentől meg ki tudja, hogy mi lesz, mert ha nagyon előre szeretnél látni, akkor biza cat6 vagy cat7 árnyékolt kellene, de az marhára nem fér majd be a csövedbe.

Kábel meg falikábel.

Gondolom az árnyékolatlan jóval vékonyabb :confused: Nem tudom mennyire befolyásolja a stabilitást ha nem árnyékoltat veszek mert elvileg telefon mellett lesz vezetve,tehát nem lehet rossz az árnyékolatlan ,egy jobb márkából.
Megnéztem de nagyon sok féle van:(
Ezek közül http://www.agendaage...p?group=1065069  melyiket válasszam ha cat5-ös árnyékoltból a legjobbat akarom?

Köszönettel:Gorlin

Szerkesztette: gorlin 2007. 05. 06. 11:30 -kor

#483 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 06. 11:45

Idézet: gorlin - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 12:26

Nem tudom mennyire befolyásolja a stabilitást ha nem árnyékoltat veszek mert elvileg telefon mellett lesz vezetve,tehát nem lehet rossz az árnyékolatlan ,egy jobb márkából.

Stabilitásnak marhára nem lesz köze hozzá, főleg nem ilyen körülmények közt meg mérhető formában. Valamint ha az előző villanyszerelős anyázásomig ha visszaolvasol, akkor ott le vannak írva a kábelek is: Acome, Legrand az pont jó vékony, meg nagyon jó minőség. Ennyit kell mondani a NewNetworkben, de előző helyeken sem szopol be, megmondod, hogy UTP falikábel, aztán nem fogsz gagyit kapni. Én a Beldent pld. kifejezetten utálom, de ízlések és pofonok. Azért Acome 650 Mhz-es kábel megy, mint a disznó  :Đ
Make love not Wor.

#484 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 11:47

Idézet: gorlin - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 12:26

melyiket válasszam ha cat5-ös árnyékoltból a legjobbat akarom?

Ez fasza:

Cat5E Acome UTP fali 305m/box 4x2xAWG24/1 LSOH :  67Ft

Kis logikával kitalálhattad volna, árnyékoltat szerintem feledd el, nem lesz értelme, ha gyakorlatod nincs, akkor a kötéssel is szívni fogsz, rendes árnyékolt patchpanelből én Roline betűzőset vennék, de azt megint nem kapod meg az első sarkon.
Make love not Wor.

#485 Felhasználó inaktív   gorlin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 15:29

Összegyüjtöttem mi kell.
Acona CAT5e utp fali kábel 305m
Legrande fali aljzatok (olyan amihez nem kell befűző szerszám)

Kihagytam valamit?Vagy csak ennyi kell hozzá?

#486 Felhasználó inaktív   gorlin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 07:24

Sziasztok!
Lenne még egy fontos kérdésem!
Az árnyékolt fali utp kábel-t Ftp kábelnek hívják?
Ha mégis árnyékoltat vennék(mivel 1mm a különbség a kettő között) a DRAKA milyen minőségű?
És még annyit szeretnék megkérdezni hogy a legrand valena aljzatba mennyire "problémás" befűzni az árnyékolt kábelt,vagy ez az aljzat nem jó árnyékolt kábelekhez?

#487 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 07. 07:35

Árnyékolt mazzagal annyi a probléma, hogy ha rosszul szereled, akkor több kárt csinálsz mint hasznot...
Ha árnyékoltat használsz, akkor az aljzatoknak, patch panelnak, patchkábeleknek és az eszközöknek is árnyékoltnak kell lenniük.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#488 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 09:53

Idézet: gorlin - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 16:29

Kihagytam valamit?Vagy csak ennyi kell hozzá?

nemtom, nekem kábelcsupaszítótól kezdve a szikéig még sok egyebem van, de olvasgass már visszafelé is egy kicsit, nyilván fogók, oldalvágók, meg ilyesmik legyenek kéznél, Legrand aljzathoz kis csavarhúzó, szomszéd konnektorhoz fázisceruza, érintés nélküli feszkereső, hiszen ha sorolva vannak, akkor le kell bombáznod a keretet. Igazából ezt a részét sem értem, de gyanítom mész vele a vakvilágba, oszt a végén még falon kívüli dobozaid lesznek csatornával :-)
Make love not Wor.

#489 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 09:55

Idézet: gorlin - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 8:24

Ha mégis árnyékoltat vennék(mivel 1mm a különbség a kettő között) a DRAKA milyen minőségű?

Ízlés kérdése, én nem szeretem, da ha árnyékolt kábelt veszel, akkor az összes cuccnak árnyékoltnak illik lennie. No meg ha villany mellett húzod, akkor az jól csípni fog. Nem jó az senkinek, alapban feledd el az árnyékoltat, írtam már, vastag, nyűgös, érteni kell hozzá, nem ilyen kelekólán nekiesni.
Make love not Wor.

#490 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 12:08

Ugy tanul, ha kerdez. :p
De meg jobban, ha sajat karan tanulja meg :]

#491 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 16:08

tudtok vmi olyan programot, ami windows alatt fut, lehetoleg ingyert van, es pont-multipont jellegu sebességmérésre alkalmas, (korabban mar kerdeztem itt, akkor ajanlottak egy progit, de az csak pont-pont jellegu tesztre jo)

tehat, aminek van egy szerveroldali resze, amihez csatlakoznak a kliensek, aztan kuldene a lanon a oks nullat, meg egyest ami a csovon kifer alapon, es igy megtudnam nezni, hogy ha a szerverhez mondjuk x klienst csatlakozik, mennyi jut egy kliense. meg ilyenek.
remelem ertheto voltam :)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#492 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 20:30

btes

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#493 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 08:02

Idézet: VKP - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 21:30

es ezt hogy lehet rabirni pont-multipont tesztelesre?

#494 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 08:06

Elindítod a server részét a serveren, aztán kliensként minden végponton és megnézed, hogy hová mennyi megy át.

Szerkesztette: VKP 2007. 05. 08. 08:06 -kor

#495 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 07:58

...

Szerkesztette: charlie 2007. 05. 09. 07:59 -kor

#496 Felhasználó inaktív   gorlin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 18:22

Sziasztok!
Végül nem hívtunk villanyszerelőt mivel nem biztos hogy meg tudta volna csinálni,csak a dobozok lettek volna kibontva feleslegesen.
Ezt akkor kellett volna megcsinálni amikor épült a ház.
Vagy esetleg festés előtt újra vésni egy plusz csőnek helyet a falba de az óriási meló.
Ehelyett szépen átfurtuk a falakat ,vettünk sineket és a fal mellett abban vezettük el a kábelt  ahová kellett.

Mindenkinek köszönöm szépen a segítségét!!
Sok szakmai fórumon jártam már, de az itt lévő fórumtagok hozzászólásaihoz hasonló "profizmussal" nem találkoztam még.

#497 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 27. 09:52

Húúúúha, most én kérdezek... Kb. 600 méteert kellene összehuzaloznom atombiztosan. Útközben fene sem akar sok switchet betolni, hanem inkább valami X25, vagy helyi kis DSLAMos dolgokon matekoztam.

Miképpen állnátok neki? Gondoltam egyik végére valami kis dslam központ, aztán rálógatok modemet. Soho 24-48 portosakat már láttam, ezt is lehet hülyegyerek módjára egyszerűen konfigni, meg manulból rájövök 2 nap alatt, vagy szopószorzós telnetes cucc, mint a caTV-s fejállomások?

Optika kicsit drága lenne, átviteli sebességnek 1-2 megabit bőven elég, csak legyen atomstabil, occsó, tegnapra, meg keressek is rajt külön tanulmányok nélkül :up:
Make love not Wor.

#498 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 27. 16:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 27., vasárnap - 10:52

Húúúúha, most én kérdezek... Kb. 600 méteert kellene összehuzaloznom atombiztosan. Útközben fene sem akar sok switchet betolni, hanem inkább valami X25, vagy helyi kis DSLAMos dolgokon matekoztam.

Miképpen állnátok neki? Gondoltam egyik végére valami kis dslam központ, aztán rálógatok modemet. Soho 24-48 portosakat már láttam, ezt is lehet hülyegyerek módjára egyszerűen konfigni, meg manulból rájövök 2 nap alatt, vagy szopószorzós telnetes cucc, mint a caTV-s fejállomások?

Optika kicsit drága lenne, átviteli sebességnek 1-2 megabit bőven elég, csak legyen atomstabil, occsó, tegnapra, meg keressek is rajt külön tanulmányok nélkül   :up:

optika 150e-be belefér, kül/beltéri kábellel

#499 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 16:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 27., vasárnap - 10:52

Ha csak egy végpont, akkor talán legkézenfekvőbb egy az itt már többször is emlegetett vdsl modempár használata.    50-60 ezer körül van ebből egy pár, és egy (akár zegzugosan vezetett) telefonérpár elég neki.

#500 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 18:44

Idézet: ec-1752 - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 17:03

Ha csak egy végpont, akkor talán legkézenfekvőbb egy az itt már többször is emlegetett vdsl modempár használata.    50-60 ezer körül van ebből egy pár, és egy (akár zegzugosan vezetett) telefonérpár elég neki.

2 vdsl modemet egybe lehet nyomni?
nem vdl switch kell a másik oldalra?

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »