HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#1401 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 15. 09:20

Sokszor olvastam itt: "ftp-t sem illik sörösüvegnél jobban hajlítani"
Úgy látszik, dunakanyarban lévő szolgáltatóm szerelőinek nem volt sörösüvegük!  Vagy rendes méretű tömszelencéjük! :(

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Üdv:Arsene

#1402 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 17:15

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 10:20

Vagy rendes méretű tömszelencéjük! :(

én erre tippelek  :cool:

#1403 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 18:17

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 18:15

én erre tippelek  :cool:

Jah, de így összehajtogatni a kábelt csak azért, hogy kitöltse a tömszelencét :omg: 
Nem lesz ez így gyíkos, amikor nagyobb sávszélességem lesz? :think:

Szerkesztette: arsenlupin 2009. 03. 15. 18:19 -kor

#1404 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 15. 18:33

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 18:17

Jah, de így összehajtogatni a kábelt csak azért, hogy kitöltse a tömszelencét :omg: 
Nem lesz ez így gyíkos, amikor nagyobb sávszélességem lesz? :think:

Meg kell nézni, lehet csak egy 10 centis kábel, amivel a bemenőt szorították le, hogy ne lötyögjön :-)
Make love not Wor.

#1405 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 20:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 19:33

Meg kell nézni, lehet csak egy 10 centis kábel, amivel a bemenőt szorították le, hogy ne lötyögjön :-)

Megnéztem az utp-t hajtogatta meg, nem egy külön darabot........ :(

#1406 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 20:52

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 21:50

Megnéztem az utp-t hajtogatta meg, nem egy külön darabot........ :(

Ha megáll, akkor a nemi szervét is a fent látható módon kell hajtogatni :D
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1407 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 20:58

Idézet: VKP - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 21:52

Ha megáll, akkor a nemi szervét is a fent látható módon kell hajtogatni :D

Lehet azt könnyebb lenne :D

#1408 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 11:50

Hali!

Vlan-ok beállításában tudna valaki segíteni? Vagy esetleg tipp is jó lenne, hogy hogyan lehetne az alábbi felállást megcsinálni. Adott 1 telephely, ezen belül van 3 helyiség és mindegyikbe több gép. Egy hálón mennének de úgy, hogy 1 helyiségen belüli gépek nem láthatnának át a másik helyiségekbe levő gépekre. Emellett lenne a vendégeknek wlan szolgáltatás ők viszont senkit nem szabad, hogy lássanak a belső hálóból. Mivel lehetne ezt megoldani legegyszerűbben. DD-WRT-s Linksys WRT54GL-es router van pár darab azokkal gondoltam, hogy lehetne operálni illetve vlan képes switchekkel de ilyen switch létezik az olcsóbb kategóriában?

#1409 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 22:37

Routerboard lesz a barátod.

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1410 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 08:45

Idézet: VKP - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 22:37

Routerboard lesz a barátod.

Konkrétabban le tudnád írni?

#1411 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 09:33

Elmégy a boltba, vagy neten veszel egy (vagy amennyi kell) routerboard-ot (annyi és olyan catlakozással ami kell neked) beállítod és örülsz. Tud VLAN-okat, tud virtualAP-t (1 kártya, több SSID) stb.

#1412 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 10:55

Idézet: Lacima - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 8:45

Konkrétabban le tudnád írni?

Mikrotikot occsóért :-) De egy Draytek Vigor is 4 portos, az tud 4 külön vlant, asszem pont beleférsz, így jó lehet, de úgyis bővítenek.
Make love not Wor.

#1413 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 11:11

Idézet: Lacima - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 11:50

Hali!

Vlan-ok beállításában tudna valaki segíteni? Vagy esetleg tipp is jó lenne, hogy hogyan lehetne az alábbi felállást megcsinálni. Adott 1 telephely, ezen belül van 3 helyiség és mindegyikbe több gép. Egy hálón mennének de úgy, hogy 1 helyiségen belüli gépek nem láthatnának át a másik helyiségekbe levő gépekre. Emellett lenne a vendégeknek wlan szolgáltatás ők viszont senkit nem szabad, hogy lássanak a belső hálóból. Mivel lehetne ezt megoldani legegyszerűbben. DD-WRT-s Linksys WRT54GL-es router van pár darab azokkal gondoltam, hogy lehetne operálni illetve vlan képes switchekkel de ilyen switch létezik az olcsóbb kategóriában?

2. megoldásod van vagy több.

1. meglévő eszközzel (nekem tomato van fenn de irreveláns) a WRT5gl-ket WDS-be rakod és mindent fikszre állítasz valamint a központban lévő eszközre egy olyan szektor antennát raksz max 1m antenna kábellel ami minden érintet eszközt befog, a másik oldalra meg yagikat teszel. WDS üzemmódban nem használod a wan portot sehol sem.

2. AP-kliens mód mindenűt kikapcsolt dhcp és wan port mellőzése.

VLAN-t ellehet felejteni mert nem támogatják ilyen menü nincs a tomatoban legalábbis.

veszel cél cumokat amit javasoltak is.

Vagy megbíztok egy wlan ips-céget hogy csinálják meg nektek a hálózatot.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1414 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 11:59

Na hála a magasságosnak bonyolódott a helyzet. A tényállás: adott 3 szálloda minden szállodában meglévő hálózat, saját nettel és foglalást,, éttermet-konyhát kiszolgáló 1-1 szerverrel. Most össze lett kötve mind3 szálloda egy madzaggal, hogy a könyvelés könnyedén tudjon áthozni dolgokat a éttermi rendszerből és a foglalási rendszerből. Főnökség ráadásul azt akarja, hogy egy helyről kapják a szállodák a netet mert az úgy költséghatékony. Viszont ha kidöglik, akkor mindenhol vége van :( Wlan-t most egyelőre hanyagolom :) Csináltam már mindenféle hálózatot, de most itt ugye nagyon fontos a megbízhatóság és az, hogy biztonságban legyenek mindenkinek az adatai illetőleg ne kutászkodjon senki másnak a gépén. Kérhetném, hogy valaki 1-2 sornál bővebben akár pü-ben felvázolja, hogy érdemes-e egyáltalán az, hogy egy routerről és egy netről menjen minden szálloda, illetve, hogy lenne érdemes a hálózatot kialakítani. Gigabites kapcsolatot építettek ki a szállodák között, de belül sok helyen a 100mbit sincs meg annyira gyatra a kiépítés. Jelenleg szállodánként van 1-1 szerver a szobafoglaláshoz és étteremhez, illetve a könyvelés Kulcs-Soft programjainak is lesz 1 server.

Köszi

#1415 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 12:16

Idézet: szaki - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 11:11

2. megoldásod van vagy több.

veszel cél cumokat amit javasoltak is.

Vagy megbíztok egy wlan ips-céget hogy csinálják meg nektek a hálózatot.

Most a wireless nem is annyira lényeg. A dd-wrt-ben láttam vlan kezelést. Én szeretném megcsinálni mert bár még ilyet nem csináltam de szeretném megtanulni. Ha már ilyesmivel foglalkozok :)

#1416 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 12:20

Idézet: Lacima - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 11:59

Na hála a magasságosnak bonyolódott a helyzet. A tényállás: adott 3 szálloda minden szállodában meglévő hálózat,

illetve a könyvelés Kulcs-Soft programjainak is lesz 1 server.

Menekülni messzire. Attól függ honnan esett be, lehet csak kokurens ajánlat kell, vagy egy mókus aki extra occsón szopik vele.

Meg előbb mondják el mit akarnak, mert látom ötletelnek rendesen, maguk sem tudják mi, de az nagyon jó legyen. Nem egyszerű az élet, sok helyszíni felmérés, egyeztetés, ezeket én meg sem nagyon nézem, mert 10 nap elmegy csak az ajánlatolás, megbeszélés, pöcsöléssel, majd jó eséllyel nem nyerem meg, cuccokba tőkét is kell rakni, estébé. Nem lesz occsó.
Make love not Wor.

#1417 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 12:24

Idézet: Lacima - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 12:16

Most a wireless nem is annyira lényeg. A dd-wrt-ben láttam vlan kezelést. Én szeretném megcsinálni mert bár még ilyet nem csináltam de szeretném megtanulni. Ha már ilyesmivel foglalkozok :)

Ha a megbízhatóság fontos, akkor elve kihajítanám a LinkSys-t, oszt mondjuk HP managelhető vlanos switch, csókolom, azt ki sem növöd, lehet vele varázsolni, occsó, sok portos.

Bár ha egy központi helyre nem tudod letenni a switchet, épületek közt meg 1 szál UTP vagy üveg megy, amin mindent el kell vinni, akkor törpösödik a helyzet, de nyilván megoldható, külön vlanokkal, csak akkor meg kitalálják, hogy az oda tudjon kommunikálni, meg ide nyomtatni, meg a különben is, aztán lehet fejet vakarni, vissza út meg nincs.

Előbb tudd meg mit akarnak, aztán rajzolj, tervezz, aztán válassz lehetséges eszközt, aztán árazd be.
Make love not Wor.

#1418 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 12:54

Épp ez az. Menekülni nem akarok, hanem bent maradni :)  Nem akarom, hogy más jöjjön lefikázzon mindent, több százezerért megcsinálni a rendszert és utána maradni karbantartani. Ugyanis jelenleg engem hívnak mindennel, ezért szeretném ezt én megcsinálni. Lerajzolok valami vázlatfélét és berakom ide abból már látszik, hogy mit is szeretnék :)

#1419 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 13:32

Idézet: Lacima - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 13:54

Épp ez az. Menekülni nem akarok, hanem bent maradni :)  Nem akarom, hogy más jöjjön lefikázzon mindent, több százezerért megcsinálni a rendszert és utána maradni karbantartani. Ugyanis jelenleg engem hívnak mindennel, ezért szeretném ezt én megcsinálni. Lerajzolok valami vázlatfélét és berakom ide abból már látszik, hogy mit is szeretnék :)

Márpedig tervezni kell, mert a hálózatot igazán az alapjainál lehet jól megcsinálni - vagy elb@szni. AZ 1 dolog, hogy a vezetők nem értenek hozzá, akkor meg kell mondani, hogy annak ára lesz. "Valamit valamiért, doktor!" :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1420 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 15:08

Idézet: Lacima - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 12:54

Ugyanis jelenleg engem hívnak mindennel, ezért szeretném ezt én megcsinálni. Lerajzolok valami vázlatfélét és berakom ide abból már látszik, hogy mit is szeretnék :)

Baze, ezt úgy kell eladni, hogy jön a hozzáértő kolléga, akivel ketten-többen megcsináljátok. Júzernél Te számlázol, Te vagy akontakt, Te adod az ajánlatot, mailt/telszámot nem tud a haverhoz, de haver meg ért hozzá, oszt jónapot.

A több szézezer meg ízlés kérdése, itt jön ki hamar a millió meg feletti.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.