HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VII Értékeld a témát: -----

#1901 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:04

Idézet: mozesapo - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 10:54

Samott - Tudja követni a Monortel, hogy honnan tudom, azt inkább ne feszegessük.  :cool:

Igen, a tudja-e kevesbe kerdeses, mint az akarja-e... (bar az "up to" felenk inkabb bejatszik a tavolsagok miatt)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1902 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:07

Idézet: Samott - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 12:01

Es mit szolsz ahhoz, hogy mondjuk megduplazzak (haromszorozzak) a korlatot a kisebb csomagoknal, es a plusnal meg eltorlik? (ez csak otletborze, semmifele valos infom nincs arrol hogy mit terveznek)

Samott

Nem tudom, én - ha nem ad kellő sebességet és korlátmentességet (vagy extra magas korlátot) a chello, akkor elkezdek érdeklődni, hogy milyen messze lakom kb. a legközelebbi központtól ADSL-t illetően. :p

#1903 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:08

Idézet: Samott - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 12:04

Igen, a tudja-e kevesbe kerdeses, mint az akarja-e... (bar az "up to" felenk inkabb bejatszik a tavolsagok miatt)

Samott

Gondolom ha nem is most, de még ebben az évben követni fogja az anyavállalatot a monortel is.  :think:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#1904 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:11

Idézet: mozesapo - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 11:08

Gondolom ha nem is most, de még ebben az évben követni fogja az anyavállalatot a monortel is.  :think:

Igen, ilyen "majd kovetni fogja" dolgot lattunk mar eleget, es inkabb nem kernenk belole... most, rogton, ide nekunk. :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1905 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:12

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 9:41

Félek ettől az emeléstől-korlát eltörléstől. Mert akármi is lesz, azt biztosra veszem hogy a pinggel a kutya nem fog törődni. Márpedig ha nem lesz jó a ping, akkor byebye upc, akkor is ha 30/30-as a vonal...

De azért örülnék ha nem lenne igazam, és minden frankó lenne :D

Ezt így egyszerű kijelenteni, hogy bye-bye upc, de mondj egy szolgáltatót, ahol szerinted jobb ping lesz?
Mert az ADSL-nél sosem volt, és mostmár főleg nem is lesz.

Szal ha a UPC úgy dönt, hogy go sávszélemelés meg korláteltörlés eszetlenül, akkor mi max tűrni fogunk.

Szerintem a letöltögetők menjenek csak szépen adsl-re, ha nagy sávszélre fáj a foguk korlátlanul, pusztitsák le a tcom hálózatát, ne ezt.

#1906 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:16

Idézet: llamada - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 21:09

Szerintem - tévedjek inkább - "az" UPC tudja hogy az adsl beharangozott sebességei, főleg a 8M körüliek az előfizetők túlnyomó részénél nem jönnek be. Két hét alatt erre netán ráébred a gvh vagy más hatóság is, mellesleg az adsl ügyfelek is, hgoy mondjuk a 8 az max 6. Ezek után az upc-nek nem a 8 megákkal kell versenyezni (nem mintha a kábel nem bírná), hanem a reális sebességekkel. Ha az elkövetkező két hétben lesz  gvh eljárás az adsl szolgáltatókkal szemben a meghirdetetett sebességek megfelelően "up to"-nak jelölése elmaradása miatt, akkor lehet, hgoy nem tévedtem nagyot.
Persze ezt nehogy olvassák ám UPC-nél, szépen tessenek csak a 8M-t túllépni :D
Egyébként a nagy sebesség+alacsony késleltetés a jövő útja amúgy is, éljenek a távmunkások :)

EZ nem ilyen egyszerű, olvasd csak át a szerződésed. Ugyanis vannak névleges illetve garantált értékek. Nézd csak meg mennyi a garantált a chello 3M hozzáférésén! Nevetséges mi? Elvileg amíg e felett megy, nem is reklamálhatsz (az viszont tény, hogy általában ez persze megy a névlegesen, de az 1.0 user ezt nem tudja). Namost ha a tékom 8Mbites vonalán mondjuk garantálva lesz a meglévő 2Mbit, akkor még hazudni se fognak :) Tehát ismét a marketing lesz a döntő szempont. Példaként a 4M/768K pantel-re 2Mbit/512K garantált (az viszont tény, hogy 4.3M/620K-val megy jelenleg :)) Ha viszont 8M-ra bővítenének, valszeg nem sokkal mehetne feljebb ez a két érték.

SzaboZE

#1907 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:17

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 12:12

Szerintem a letöltögetők menjenek csak szépen adsl-re, ha nagy sávszélre fáj a foguk korlátlanul, pusztitsák le a tcom hálózatát, ne ezt.

Szerintem ezt mond a T-nek is, hogy hajrá, legyen már ADSL Budapesten mindenhol.  :reklamacio:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#1908 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:22

Idézet: tikva - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 10:53

Kirugták a fair use szerint...

Ja rá 3 napra a nagymama kötött szerződést...
Azóta is mindenki bódott......(és ha jól tudom nagy a család... :) )

x hónapig közeli hozzátartozó azonos szolgáltatási címen nem köthet szerződest.
" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#1909 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:28

Azert ez a classic 9 mega enyhe tulzasnak tunik nekem. Ha megnezitek, a hollandoknal is csak 8 mega ez a csomag, nehogymar itt legyen tobb ;)
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#1910 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:30

Idézet: b0rZ - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 12:28

Azert ez a classic 9 mega enyhe tulzasnak tunik nekem. Ha megnezitek, a hollandoknal is csak 8 mega ez a csomag, nehogymar itt legyen tobb ;)

A hollandoknál én nem látok 8 megás csomagot... de lehet én vagyok a vak :)

szerkesztés: ÉN VAGYOK A VAK :D:D:D

Szerkesztette: PyRex 2007. 01. 19. 11:32 -kor

#1911 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:30

Én mondjuk anno adsl-es voltam még 2002-től. Egy ideig nagyon fasza volt (Fváron a történelmi belvárostol, vagyis a centrumtól egy egészen kis köpésnyire, ugy 100 m-re). És láttam hogy ez jó. Hűség lejárta után átmentem az enternethez mert olcsóbb volt. Látám ez így még jobb) Aztán 2004-ben a szolgáltatás színvonala mélyre zuhant, irdatlan pingek, hullámzó sávszélesség stb. És látám, hogy a kapcsolatom az adsl-el meg fog szakadni vala. Jehova segedelmével tettem egy rövid (másfél éves) kitérőt a mikrohullámú internet világába. A sávszél fixen jó volt, de picit szűk (768/768 szimmetrikus), a pingek közepesek, épp elmegy kategóriában, az ára pedig magas volt mint az Ararát hegye. (12e HuF). Látám nincs ez így jól.
Most chellós vagyok, és semmire nincs panaszom, egyedül a korlát lehetne picit magasabb, de még ez sem létkérdés, mert tudok beosztással élni vala. És lőn világosság: panaszra nem nyílhat orcám.

#1912 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:31

Idézet: b0rZ - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 11:28

Ezaz, emeljenek a hollandok is!! Mindenki jól járna, sőt még a magyar T-com is reklámozhatná, hogy miattuk még a hollandok is emeltek! :p
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#1913 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:32

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 2:19

Lásd följebb.....a upc-nek is pénzbe kerül minden megabyte adat mozgatása, nem a modembérletet fizeted nekik havonta. Egy bizonyos adatmennyiség fölött többe kerül nekik a leves mint a hús....

Jah van 2-3% ilyen user meg 97% olyan ahol a levesben akkora zsír van, hogy megenni se lehet ;) Na az a zsír bőven elnyomja az összes húst :)

SzaboZE

#1914 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:32

Idézet: PyRex - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 11:30

A hollandoknál én nem látok 8 megás csomagot... de lehet én vagyok a vak :)

Ott van az csak a Classikot a bal szélső listában kell keresni, mert a főoldal közepén csak a starter, easy, light, power és az extrem van. A classic tényleg 8/1-es.

#1915 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:33

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 11:32

Jah van 2-3% ilyen user meg 97% olyan ahol a levesben akkora zsír van, hogy megenni se lehet ;) Na az a zsír bőven elnyomja az összes húst :)

SzaboZE

Nehéz ám a multik fejével gondolkodni. Csak azért mert a használók nagy része bevételt jelent, nem jogosít fel kis százalékot (legyen bármilyen kicsi) arra, hogy pénzbe kerüljön a szolgáltatónak.

#1916 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:34

Idézet: gdeak - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 11:31

Ezaz, emeljenek a hollandok is!! Mindenki jól járna, sőt még a magyar T-com is reklámozhatná, hogy miattuk még a hollandok is emeltek! :p

OTT A PONT!  :respect:

#1917 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:38

Svédországban lehet akár 24 / 8-as is, OMG!  :omg:  :D

#1918 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:40

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 11:12

Ezt így egyszerű kijelenteni, hogy bye-bye upc, de mondj egy szolgáltatót, ahol szerinted jobb ping lesz?
Mert az ADSL-nél sosem volt, és mostmár főleg nem is lesz.

Szal ha a UPC úgy dönt, hogy go sávszélemelés meg korláteltörlés eszetlenül, akkor mi max tűrni fogunk.

Én még mindenkinél jobb pinget láttam adsl-el mint chelloval. Még itt a cégnél is ahol ratyi a kábelezés, fix 13-17es pingek vannak, míg a chellóé össze vissza ugrál 10 és 70 között. Ráadásul az albi közel van a központhoz is :) Csak a telefon előfizu nélküli adsl-t kell megvárni, az pedig elvileg nemsokára jönni fog.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#1919 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:41

Idézet: PyRex - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 11:38

Svédországban lehet akár 24 / 8-as is, OMG!  :omg:  :D

Mennyiért is? Itthon akár 24/24 es is lehet 12*60+áfáért ha jól számolok!
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#1920 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:42

Idézet: gdeak - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 12:41

Mennyiért is? Itthon akár 24/24 es is lehet 12*60+áfáért ha jól számolok!

OK, akkor nézzük a holland 20 /2 árát...

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.