HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VII Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 22. 09:49

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 9:28

És ekkora marhaságot még nem hallottam, már ne is haragudjatok, hogy a HC letöltők többe kerülnek a szolgáltatónal :D ugyan mitől? jobban kopik a kábel a több átfolyó adatmennyiségtől? Vagy stabilabb a szolgáltatás hónap elején, amikor még senkit nem korlátoznak? Mert ha értelmes indokot tudsz mondani, akkor elfogadom :D

Nem olyan nehéz ez vegyünk egy 200 előfizetős minihálózatot: mondjuk aki folyamatosan letölt, az nagyjából ugyanannyi forgalmat generál, mint 199 olyan ember, aki csak browsol, levelezik és chatel. Tehát 1 ember miatt meg kell duplázni a headend vagy bérelt vonali kapacitásokat. Mondjuk havi 8 rugó előfizetési díjjal számolva:
199x8.000 = 1.592.000 bevétel, mellé n Mbit sávszélességre 500.000 kiadás
200x8.000 = 1.600.000 bevétel, mellé 2n MBit sávszélességre 1.000.000 kiadás.

Első esetben a realizált profit 1.092.000, a másik esetben 600.000. Szóval mint látod, van, hogy a kevesebb előfizető a több.

Érted már, miért nem szeretik a cégek a nagyforgalmú usereket?

#342 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 10:09

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 9:49

Nem olyan nehéz ez vegyünk egy 200 előfizetős minihálózatot: mondjuk aki folyamatosan letölt, az nagyjából ugyanannyi forgalmat generál, mint 199 olyan ember, aki csak browsol, levelezik és chatel. Tehát 1 ember miatt meg kell duplázni a headend vagy bérelt vonali kapacitásokat. Mondjuk havi 8 rugó előfizetési díjjal számolva:
199x8.000 = 1.592.000 bevétel, mellé n Mbit sávszélességre 500.000 kiadás
200x8.000 = 1.600.000 bevétel, mellé 2n MBit sávszélességre 1.000.000 kiadás.

Első esetben a realizált profit 1.092.000, a másik esetben 600.000. Szóval mint látod, van, hogy a kevesebb előfizető a több.

Érted már, miért nem szeretik a cégek a nagyforgalmú usereket?

Nos igen :)

Csak ugye te is és UPC illetékesek is mindíg azt mondták, hogy itt pár százalékos felhasználói rétegről van szó :D Most akkor mi is agizaság? Mert ha csak egy ember HC szerintetek egy 200 felhasználós "mintahálózatban", akkor a többi 99 szinte nem is generál forgalmat :)

Akkor ha a felhasználók 50%-a kihasználná a 30GB adatforgalmat, összeomlik a UPC hálózat? vagy mi is van?

És ha nem tévedek fix szolgáltatást vesztek ti is igénybe a fentebb említet headend, meg bérelt vonal esetében :), nem napi szerződéssel dolgoztok, hanem, havi, vagy éves szerződésekkel. Nem? Miért nem lehet azt csinálni, mint t-com? Hogy elfogadható szintre hozzátok a limitet? Most komolyan, szerintem ez a mennyiség 2006-ban elég nevetséges. Régebben többször emlegetted, hogy van bőven tartalék a rendszerben. Ezekszerint mégsem?

#343 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 10:14

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 10:09

Nos igen :)

Csak ugye te is és UPC illetékesek is mindíg azt mondták, hogy itt pár százalékos felhasználói rétegről van szó :D Most akkor mi is agizaság? Mert ha csak egy ember HC szerintetek egy 200 felhasználós "mintahálózatban", akkor a többi 99 szinte nem is generál forgalmat :)

Akkor ha a felhasználók 50%-a kihasználná a 30GB adatforgalmat, összeomlik a UPC hálózat? vagy mi is van?

És ha nem tévedek fix szolgáltatást vesztek ti is igénybe a fentebb említet headend, meg bérelt vonal esetében :), nem napi szerződéssel dolgoztok, hanem, havi, vagy éves szerződésekkel. Nem? Miért nem lehet azt csinálni, mint t-com? Hogy elfogadható szintre hozzátok a limitet? Most komolyan, szerintem ez a mennyiség 2006-ban elég nevetséges. Régebben többször emlegetted, hogy van bőven tartalék a rendszerben. Ezekszerint mégsem?

De, hosszabb szerződésekkel. De a tartalékot kétféleképpen lehet felélni: az elkövetkezendő 1 évben nem kell bővíteni és a meglévő infrastruktúra ki tudja szolgálni az ügyfélszámnövekményt, vagy kinyithjuk a csapokat, hogy pár letöltőgép sávszéléhségét kielégítsük, és már fel is éltük - rendelhetjük is a plusz eszközöket, vonalakat.

#344 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 10:16

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 9:31

Ha visszagondolok, talán még dömpi is említette anno, hogy dsl-es, bár lehet rosszul emléxem :D

Ja, az voltam, de már nem az vagyok (bár még mindig nem upc-s, sajna :( )

#345 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 10:45

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 10:14

De, hosszabb szerződésekkel. De a tartalékot kétféleképpen lehet felélni: az elkövetkezendő 1 évben nem kell bővíteni és a meglévő infrastruktúra ki tudja szolgálni az ügyfélszámnövekményt, vagy kinyithjuk a csapokat, hogy pár letöltőgép sávszéléhségét kielégítsük, és már fel is éltük - rendelhetjük is a plusz eszközöket, vonalakat.

Tehát ezek szerint, ha tcom 300GB-nál problémázik, akkor te is elismered, hogy 10X komolyabb cég, jóval nagyobb tartalékokal, sokkal ügyfélbarátibb rendszerrel. Mert nekem ebből csak ez jön le. Vagy tévedek? :D Már megint?  :D  :D  :D

És megint mondom, nem a szolgáltatás minőségével van gondom, nem azért fogok váltani. Sőt ismerősök tapasztalatai alapján, még azt is kell mondjam, ez sokkal stabilabb. De most hogy variáltatok még a kiskapuval is, már szinte nem is merek letölteni.

egy szerintetek LETÖLTŐGÉP. ez tetszik  :D  :D  :D

bár lehet nem is dsl-re váltok, hanem beltávra, haver nagyon dicséri. Az is van itt a VIII. kerületben és lehet sávszélt emelni + költségért. ha valakit érdekel a cég. www.beltav.hu

Szerkesztette: -=nfs=- 2006. 11. 22. 10:49 -kor

#346 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 22. 10:52

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 10:45

Tehát ezek szerint, ha tcom 300GB-nál problémázik, akkor te is elismered, hogy 10X komolyabb cég, jóval nagyobb tartalékokal

Csak Tcom befektetésileg ott volt a réz, amit a Postától örökölt. UPC meg X év alatt önerőből tyúkbelezte végig a fél országot. Mert először tán kivásárolta a meglévő catv koaxokat, aztán mellé szépen újracsövezett mindent, pincétől a padlásig. Tcomtól meg ha veszek egy 2 megabites béreltet nem occsóért, akkor itt zsopatnak az 50 éves vezetékkel, aztán ha 3 emeleten újra kell kábelezni, akkor már húzzák a szájukat.

Sok különbség van, amit technikai szemmel én simán durva kiadásnak számítok. Te a megabyteot nézed, én meg azt, hogy az UPC az szó nélkül kábelez egy fél lakást ha havi 4ezresről van szó, Tcom meg havi 300ezresért megmozdulni sem halandó.

Aztán kinek mire fog elmenni a pénze, Tcom tud sávszélt bővíteni kifelé, UPCnek meg gyanítom jóval több eszközre meg emberanyagra kell költenie. Viszont ahol van Tcom ADSL, ott nem is biztos, hogy menni fog 3 megabit felett, UPCnél meg standardon hozza a fullos sávszéleket. Ez pár év múlva jól jöhet.
Make love not Wor.

#347 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 11:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 10:52

Csak Tcom befektetésileg ott volt a réz, amit a Postától örökölt. UPC meg X év alatt önerőből tyúkbelezte végig a fél országot. Mert először tán kivásárolta a meglévő catv koaxokat, aztán mellé szépen újracsövezett mindent, pincétől a padlásig. Tcomtól meg ha veszek egy 2 megabites béreltet nem occsóért, akkor itt zsopatnak az 50 éves vezetékkel, aztán ha 3 emeleten újra kell kábelezni, akkor már húzzák a szájukat.

Sok különbség van, amit technikai szemmel én simán durva kiadásnak számítok. Te a megabyteot nézed, én meg azt, hogy az UPC az szó nélkül kábelez egy fél lakást ha havi 4ezresről van szó, Tcom meg havi 300ezresért megmozdulni sem halandó.

Aztán kinek mire fog elmenni a pénze, Tcom tud sávszélt bővíteni kifelé, UPCnek meg gyanítom jóval több eszközre meg emberanyagra kell költenie. Viszont ahol van Tcom ADSL, ott nem is biztos, hogy menni fog 3 megabit felett, UPCnél meg standardon hozza a fullos sávszéleket. Ez pár év múlva jól jöhet.

nálunk spec teljesen új rendszert építenek, szal tuti nem lesz vele probléma. Most húzzák az otikai kábeleket az utcában, márt aszfaltozzák lassan, remélem hamar kész is lesz. Csak őket is elérni, kb olyan mint upc-t.

Változott az ászf is, tehát a lemondással sem lesz gond :D

és mondom, még most sem a minőséggel van gondom, az néhány kivételtől eltekintve, tökéletes, szerintem is.

Szerkesztette: -=nfs=- 2006. 11. 22. 11:11 -kor

#348 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 12:26

Most jött a levél hogy a tévét emelik 2007 január 11-től:

Minimum: 1002
Alap: 3780
Családi: 5490
HBO: 3342

Idézet

... költségeink jövő évi jelentős növekedése sajnos nem teszi lehetővé számunkra, hogy szolgáltatásainkat továbbra is változatlan áron nyújthassuk. Figyelembe kell vennünk az infláció hatását, szolgáltatásunk tartalmi, illetve - jónéhány területen - műszaki színvonalának folyamatos növelését, a szolgáltatás biztonságos nyújtásához szükséges műszaki háttér fejlesztését, az energiaköltségek valamint a továbított porgramokért fizetendő díjak és a szerzői jogdíjak inflációt meghaladó mértékű növekedését.

Kérdésem: a családi csomagban mi változott az elmúlt egy évben? Van vmi új csatorna? (mert ha igen akkor frissítem a tévét, mert én nem tapasztaltam a tartalmi növelést :)
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#349 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 12:35

Idézet: KekszNET - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 12:26

Most jött a levél hogy a tévét emelik 2007 január 11-től:

Minimum: 1002
Alap: 3780
Családi: 5490
HBO: 3342

Kérdésem: a családi csomagban mi változott az elmúlt egy évben? Van vmi új csatorna? (mert ha igen akkor frissítem a tévét, mert én nem tapasztaltam a tartalmi növelést :)

Ettől függetlenül az infláció és az energiaárak emelkedése tény. A műszaki háttér fejlesztését meg úgyse hinnétek el nekem ;)

#350 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 13:02

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 11:45

De most hogy variáltatok még a kiskapuval is, már szinte nem is merek letölteni.

Lemaradtam valamiről?
Amúgy nem tudom, miért kell sírni a korlát miatt, aki többet akar tölteni úgyis megtalálja azt a módszert, amivel ki lehet kerülni a korlátot. Minden hónapban a korlát többszörösét forgalmazom, és még soha nem korlátoztak le.

#351 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 13:03

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 12:35

Ettől függetlenül az infláció és az energiaárak emelkedése tény. A műszaki háttér fejlesztését meg úgyse hinnétek el nekem ;)

És miért kéne elhinnünk?

Asszem nem egy érthetetlen igény, hogy az ügyfél szeretné látni, hogy mit kap a többletért cserébe.

Jelenleg ugyanis kereken semmit. Az hogy a háttérben mit fejlesztegettek, mindenkit hidegen hagy addig, amig ennek nincs látható hatása - az áron kívül.

#352 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 13:04

A műszaki háttér fejlesztését meg úgyse hinnétek el nekem ;)

dehogy nem :D mi mindent elhiszünk  :D  :D  :D

#353 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 14:37

Ha lehetne választani, akkor a (pre-)DOCSIS 3.0 migráció előkészítését szeretném elhinni, meg hogy a labor mélyén már tesztelitek a SA modemek 3.0-hoz való firmware-jét az új CMTS-ekre dugva, hogy 2007-8-ra állva maradjon az ADSL-be ragadt T :))

#354 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 14:39

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 13:03

És miért kéne elhinnünk?

Asszem nem egy érthetetlen igény, hogy az ügyfél szeretné látni, hogy mit kap a többletért cserébe.

Jelenleg ugyanis kereken semmit. Az hogy a háttérben mit fejlesztegettek, mindenkit hidegen hagy addig, amig ennek nincs látható hatása - az áron kívül.

Attól függetlenül, hogy a DTV még nem indult el, a hálózat felkészítését időben el kell kezdeni.

#355 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 14:40

Idézet: llamada - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 14:37

Ha lehetne választani, akkor a (pre-)DOCSIS 3.0 migráció előkészítését szeretném elhinni, meg hogy a labor mélyén már tesztelitek a SA modemek 3.0-hoz való firmware-jét az új CMTS-ekre dugva, hogy 2007-8-ra állva maradjon az ADSL-be ragadt T :))

Ahhoz előbb DTV kell, hogy szabaduljanak fel frekik, mert DOCSIS 30.-nál több DS és US frekit tud összefogni a CMTS és a CM, így keletkezik plusz sávszél.

#356 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 14:43

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 10:28

És ekkora marhaságot még nem hallottam, már ne is haragudjatok, hogy a HC letöltők többe kerülnek a szolgáltatónal :D ugyan mitől? jobban kopik a kábel a több átfolyó adatmennyiségtől? Vagy stabilabb a szolgáltatás hónap elején, amikor még senkit nem korlátoznak? Mert ha értelmes indokot tudsz mondani, akkor elfogadom :D

Ellacoyanak volt tavaly ősszel egy felmérése. Itt Európában monitorozták több mint 1 millió előfizető forgalmát egy héten át. Az eredmények pedig azt mutatták az előfizetők 5%-a generálja a teljes forgalom 56%-át. Az előfizetők 20%-a generálja a teljes forgalom 97%-át. Alkalmazás szinten pedig az össz forgalom 2/3-át a P2P tette ki. További részletek itt:

Ellacoya: Top 20% of Broadband Users Consume 97% of Bandwidth
http://www.convergedigest.com/searchdispla...chWord=ellacoya

Az adatforgalom és a hozzá szükséges infrastruktúra amin kivitelezhető pedig pénzbe kerül.

#357 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 14:45

Nem jött meg pár levelem az elmúlt pár napban, és eszembe jutott, hogy megnézem a webmailen. Hát ott voltak, csak a spamek között. Hogy tudom beállítani, hogy bizonyos címről érkező e-maileket ne a spam mappába rakjon?
köszi

#358 Felhasználó inaktív   bedxman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 22. 14:49

Hello!

http://kepfeltoltes.eof.hu/

Csak nálam nem jön be vagy más chellosnak sem megy? Akivel beszélni tudtam és nem chellos, annak bejött gond nélkül, nálam biszont napok óta meg sem mozdult :(
Ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Ami pedig megy, az úgysem kell majd semmire :D

#359 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 14:50

Simán bejön.

#360 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 14:58

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 14:39

Attól függetlenül, hogy a DTV még nem indult el, a hálózat felkészítését időben el kell kezdeni.

És majd a DTV lesz az óccsó megváltás vagy mi?

Vagy mi az, amiért a 3900ft-os családi csomag mostantól 5490-be kerül? Mi fejlődött KONKRÉTAN EBBEN a szolgáltatásban?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.