HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VII Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   vassdani 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 20. 20:55

"a modemből a router wan portjába menjen a kábel" :D
Ennyire azért nem vagyok süti.
Köszönöm, mielőtt olvastam volna h írtál, sikerült megoldanom :D
Végig így próbáltam, nem tudom h előbb miért nem sikerült.
Viszont most az a problémám, h wlan-on nem megy a net. :(
Most mit tegyek? Van ötlet?

#322 Felhasználó inaktív   Thegrey 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 21. 11:22

Kérdezném, illetékesektől is, EZ mennyire igaz?
Verba volant, scribere non scio.

#323 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 11:54

Idézet: Thegrey - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 11:22

Nem szeg szerződést, mivel külön cég :p

#324 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 12:49

Idézet: vassdani - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 21:55

"a modemből a router wan portjába menjen a kábel" :D
Ennyire azért nem vagyok süti.
Köszönöm, mielőtt olvastam volna h írtál, sikerült megoldanom :D
Végig így próbáltam, nem tudom h előbb miért nem sikerült.
Viszont most az a problémám, h wlan-on nem megy a net. :(
Most mit tegyek? Van ötlet?

mivel nem a upc chello net es tel forumban kellene keresned a netosztasos kerdeseket...
mi az hogy nem talalod, nyissd ki kicsit jobban a szemed, menj fooldalra, ott halozati eszkozok, es onnan remelem mar  megtalalod....

#325 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 13:49

Idézet: repattila - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 19:56

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 10:08

Nem minden szolgáltatónál kell telefon az ADSL-hez.
Azt a pletykát, hogy az ADSL korlátos lesz, az UPC terjeszti. Ez nem igaz. Más most is vannak korlátos csomagjai, és korlátlanok is. Az árkülönbözet elenyésző. Sőt, vannak szolgáltatók, akik a korlátlan ADSL-t olcsóbban adják, mint mások a korlátost.
Ha nálatok lehetséges az ADSL, akkor nézz körül a piacon.
Ez a topic nem mérvadó, itt egyesek még avval is elégedettek lennének, ha 1 mega lenne a korlát.

Azert ez nem semmi hozzaallas, hogy aki elegedett az hulye. Nem lehet, hogy csak az igenyeinek megfelelo szolgaltatast valasztott? Bar en ezek szerint hulye vagyok, lehet nem is tudom miket beszelek :)

Viszont ha ez a topic nem mervado, konyorgom, miert offolod szet allandoan?

Most vagy te nem tudsz olvasni, vagy én.
Akárhogy nézem, az én hozzászólásomban nem szerepel az általad idézett hülye szó. Ezek szerint nem én tartom hülyének az elégedetteket, hanem tudat alatt te magd, hiszen ott is azt látod, ahol nem szerepel.
A topic mérvadóságát abban a kontextusban értettem, hogy ennek alapján ne döntsön. Itt ugyanis túltengenek azok a felhasználók, akiknek már az is örömet okoz, ha gond nélkül elfogadja az UPC a pénzüket, és semmit sem ad cserébe.

#326 Felhasználó inaktív   nrg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 21. 13:56

heló!

a XIII kerületben akinek Scientific-Atlanta modeme van (telefoncsatival) az számíthat modemcserére?

#327 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 14:13

Idézet: nrg - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 13:56

heló!

a XIII kerületben akinek Scientific-Atlanta modeme van (telefoncsatival) az számíthat modemcserére?

nem

#328 Felhasználó inaktív   Thegrey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 17:06

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 12:54

Nem szeg szerződést, mivel külön cég :p

Arra a részére lettem volna kíváncsi, hogy  bele számít-e az adatforgalomba az az ip-tartomány avagy nem?
Verba volant, scribere non scio.

#329 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 18:57

Sajnos most nem chelloról vagyok, így a linket sem tudom megnézni grey, bár gyanítom hogy monornet iránt érdeklődsz.....
Én is sok variációt hallottam a közelmúltban azzal a forgalommal kapcsolatban! :-)

#330 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 21. 20:43

dömpi azért az általad említett oldalról pár dolog, ami enyhén szólva is megtéveszt egy fiss net előfizetőt, aki még azzal sincs tisztában esetleg, hogy mennyi is az a 30GB:

Kép

Kép

szerintem enyhén szólva is megtévesztő hatással lehet egy leendő ügyfélre, még ha pár sorral alatta ott is van a korlát számszerüsítve.

Na nem baj, most kértem megint hűséget, de még nem írtuk alá és lehet nem is fogjuk már, mert végre a mi részünkön is építik ki a DSL-t itt a VIII.-kerületben, alig várom, hogy végre váltahassak  :D remélem eljön az ideje. 6M/512k 15 kövecsért, egész barátságos lenne :)

#331 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 20:49

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 20:43

dömpi azért az általad említett oldalról pár dolog...

Amit kiemeltél, eléggé öncélú. A következő, a képeiden nem látható bekezdés így szól, ugyanazon a lapon:

Idézet

chello classic jellemzői

* Letöltési sebesség (max): 3072 kbit/s
    * Feltöltési sebesség (max): 512 kbit/s
    * Havi adatforgalom: 30 GB 1)
    * Email postafiók (POP3): 5 db cím és 25 db alias (álnév)
    * Webmail: van
    * Levéltárhely: 50 MB/db
    * Webtárhely: 50 MB
    * A hálózatra köthető számítógépek száma: 1 db
    * Havidíj (listaár): 11.510 Ft
    * Belépési díj: 24.000 Ft
    * Ingyenes vírusszűrő és spam-szűrő szolgáltatás a chello postafiókhoz!

További információ: Akciós árak | Megrendelés

1) A megadott mennyiség elérése után 384/64 kbit/sec-ra csökken a sebesség az adott naptári hónap végéig. Forgalmi díjat vagy bármilyen kiegészítő használati díjat ezt követően sem számítunk fel!

;)

Szerkesztette: debaj 2006. 11. 21. 20:51 -kor

#332 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 21:22

Idézet: Thegrey - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 11:22

Kivettem az említett monorteles tartományt az ipfilterből (utorrent), kíváncsi vagyok, marad-e a napi párszáz megás "szivárgás".
Jelenleg így néz ki az ipfilter.dat-om:
0.0.0.0 - 80.97.255.255
80.100.0.0 - 86.100.255.255
86.102.0.0 - 89.132.63.255
89.136.0.0 - 195.184.159.255
195.184.192.0 - 213.222.127.255
213.222.192.0 - 255.255.255.255

#333 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 21:30

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 20:49

Amit kiemeltél, eléggé öncélú. A következő, a képeiden nem látható bekezdés így szól, ugyanazon a lapon:

;)

legalább olvasd végig amit írtam:

"szerintem enyhén szólva is megtévesztő hatással lehet egy leendő ügyfélre, még ha pár sorral alatta ott is van a korlát számszerüsítve. "

Abból indulj ki, te mennyire voltál tudatában a mértékegységeknek, amikor elsöször ültél gép elé.

Aztán ugye ez is benne van:

"Ha az Ön számára kiemelten fontos a gyorsaság, és az átlagosnál nagyobb adatállományokat (pl. zenéket, filmeket, animációkat) is szívesen letöltene, a chello classic csomagot ajánljuk. "

Persze tudom, ebben sajnos igaza van WR-nek, itt sokan már attól boldogok, ha fizethetnek a UPCnek és aki többet szeretne, az egy patkány  :D

Nem baj, úgy néz ki, tcom végre kezdi érezni, hogy sok előfizető átpártolhat hozzájuk, ha terjeszkednek. Éppen itt az ideje :D Aki meg elégedett, az marad. Ennyi, nincs ezen mit ragozni. Aztán majd szépen rájön UPC is, hogy az a teszem  fel 10% kemény letöltő elvesztése sem kis tétel éves szinten nekik és lehet érdemesebb lett volna emelni egy kis korlátot, azért a pár milla + bevételért. Nekem az a 300GB amit itt emlegett valaki a tcom-al kapcsolatban, tökéletesen elég, viszont a 30 sajnos semmire. Én ezért fogok most váltani. Most biztos azt mondja dömpi is, majd, hogy senkinek nem fogunk hiányozni, mert mi vagyunk a problémás ügyfelek. Majd kiváncsi leszek azok mit szólnak, akik beleesnek majd a leépítésekbe, amikor az elöfizetők egy része átpártol tőlük, az ilyen hozzáálás miatt :) és hiányozni fog a büdzséből egy kis pénz, ami addig fix bevétel volt. Szerencsére én már több ismerősömet lebeszéltem erről a cégről, mielött választottak volna és ha lesz alkalmam, még többet fogok lebeszélni. Ez pedig mind kiesett bevétel a cégnek, annak pedig akik normálisabban állnak az ügyfélhez, azoknak plusszként jelentkező, mert nem csak a fix ügyfelek lemorzsolódását kéne alapul venni, hanem az ingadfozók választását is. De majd egyszer felnő a UPC PR is ehhez a feladathoz :D nyugaton sikerül pedig nekik.

#334 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 23:27

Idézet

amikor az elöfizetők egy része átpártol tőlük, az ilyen hozzáálás miatt .....  hiányozni fog a büdzséből egy kis pénz, ami addig fix bevétel volt.

Én csak erre reagálnék, UPC-től függetlenül mivel semmi közöm a céghez. Szóval ez a topic már a VII. fordulóját éli meg sok tízezer hsz.-szel a háta mögött. És már 2000-2001 óta szól az a lemez hogy de ez majd a UPC megbánja, e miatt mindenki ott hagyja őket és de csődbe mennek mert korlátozni merészelnek.

Azóta eltelt vagy 5 év, az UPC ügyfélszáma pedig elég dinamikusan növekszik a mai napig is. Nemrég amikor a féléves ügyfélszám alakulásnál írtam be adatokat az azt megelőző 1 évről, úgy emléxem azon adatok alapján a UPC ügyfélbázisa nagyobb arányban bővült mint a Tíkom ADSL bázisa.

Szóval ezzel csak azt akarom mondani elég parttalan ez a vita. Aki HC és mértéktelenül tölteni szeret az állandóan bérelt vonali szintet szeretne és az a véleménye ez az üzletpolitka a sírba viszi a UPC-t, ez maga a fertő így nem is világ a világ. A UPC alkalmazottak meg beírják, a cég számára a HC-ok elvesztése nem egy szívfájdalom, hisz viszik magukkal azt a jóval átlag fölött költségszintjüket is amit generálnak azzal hogy HC-ok, így a UPC csak jobban jár azzal ha a HC-ok más szolgáltatókat boldogítanak ezen szokásaikkal. A puszta számadatok meg azt tükrözik a UPC köszöni jól van, nem érte az elmúlt 5 évben a limit miatt drasztikus ügyfél elvándorlási hullám, sőt jobban megy a szekér mint a konkurenciánál.

Szerintem azért látni kellene végre, főleg ennyi év után hogy az állandóan lebegtetett mumus, nem igazán állja meg a helyét. Ez közel sem úgy van a gyakorlatban ahogy pl. te elképzeled. Az elmúlt 5 évben a UPC ügyfélszáma és bevételei nem nullázódtak le az alkalmazott üzletpolitika miatt. Ennyi év után talán illene már végre beismerni, a helyette hogy unos-untalan évek óta ezt hajtogatják itt egyesek miközben mint látható semmi alapja nincs.

Külföldön is sok országban van limit, akár még ADSL fronton is. Vagy más hálózat menedzsment technika a HC-ok fogyasztásának féken tartására és a bevétel legnagyobb részét termelő átlag userek szolgáltatás minőségének és elégedettségének szinten tartására(mert azért látni kell egy cégnek az a legfontosabb aki a legtöbb pénzt hozza, miközben a legkisebb költséggel jár, ergo jó profit termelő). Szóval külföldön sem mentek csődbe azért ISP-k mert élnek valami traffic management stratégiával, legyen az hard limit, limit feletti sebesség lassítással, felár számítással, QoS szintű sebesség csökkentés a HC-oknál csúcsidőben, stb, stb nagyon sok megoldás van.

#335 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 00:22

Idézet: shabba - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 0:27

Én csak erre reagálnék, UPC-től függetlenül mivel semmi közöm a céghez. Szóval ez a topic már a VII. fordulóját éli meg sok tízezer hsz.-szel a háta mögött. És már 2000-2001 óta szól az a lemez hogy de ez majd a UPC megbánja, e miatt mindenki ott hagyja őket és de csődbe mennek mert korlátozni merészelnek.

Azóta eltelt vagy 5 év, az UPC ügyfélszáma pedig elég dinamikusan növekszik a mai napig is. Nemrég amikor a féléves ügyfélszám alakulásnál írtam be adatokat az azt megelőző 1 évről, úgy emléxem azon adatok alapján a UPC ügyfélbázisa nagyobb arányban bővült mint a Tíkom ADSL bázisa.

Szóval ezzel csak azt akarom mondani elég parttalan ez a vita. Aki HC és mértéktelenül tölteni szeret az állandóan bérelt vonali szintet szeretne és az a véleménye ez az üzletpolitka a sírba viszi a UPC-t, ez maga a fertő így nem is világ a világ. A UPC alkalmazottak meg beírják, a cég számára a HC-ok elvesztése nem egy szívfájdalom, hisz viszik magukkal azt a jóval átlag fölött költségszintjüket is amit generálnak azzal hogy HC-ok, így a UPC csak jobban jár azzal ha a HC-ok más szolgáltatókat boldogítanak ezen szokásaikkal. A puszta számadatok meg azt tükrözik a UPC köszöni jól van, nem érte az elmúlt 5 évben a limit miatt drasztikus ügyfél elvándorlási hullám, sőt jobban megy a szekér mint a konkurenciánál.

Szerintem azért látni kellene végre, főleg ennyi év után hogy az állandóan lebegtetett mumus, nem igazán állja meg a helyét. Ez közel sem úgy van a gyakorlatban ahogy pl. te elképzeled. Az elmúlt 5 évben a UPC ügyfélszáma és bevételei nem nullázódtak le az alkalmazott üzletpolitika miatt. Ennyi év után talán illene már végre beismerni, a helyette hogy unos-untalan évek óta ezt hajtogatják itt egyesek miközben mint látható semmi alapja nincs.

Külföldön is sok országban van limit, akár még ADSL fronton is. Vagy más hálózat menedzsment technika a HC-ok fogyasztásának féken tartására és a bevétel legnagyobb részét termelő átlag userek szolgáltatás minőségének és elégedettségének szinten tartására(mert azért látni kell egy cégnek az a legfontosabb aki a legtöbb pénzt hozza, miközben a legkisebb költséggel jár, ergo jó profit termelő). Szóval külföldön sem mentek csődbe azért ISP-k mert élnek valami traffic management stratégiával, legyen az hard limit, limit feletti sebesség lassítással, felár számítással, QoS szintű sebesség csökkentés a HC-oknál csúcsidőben, stb, stb nagyon sok megoldás van.

Na végre megszólalt az egyik, aki már attól boldog, hogy fizethet.

Az ugyan gyanus, hogy azt állítja, semmi köze az UPC-hez, mégis az ügyfélszám alakulásáról írt. Szerintem elég furcsa felhasználó az, akit ennyire érdekel a szolgáltatójának a boldogulása. Furcsa, hogy mindent megmozgat annak érdekében, hogy megszerezze és közzétegye az ügyfélszám alakulását.

Szerintem ilyesmit egy (túl) jól fizetet PR-os tesz csak aki megpróbálja egyszerű usernek álcázni magát.

Úgy egyébként a mondandójához még annnyit:
Az elmúlt 5 évben jócskán megnövekedett a világháló tartalma. Már régen kiment a divatból az egyszerű, szöveges weboldal. A web tele van multimédiás tartalmakkal. Sajnos, már a kéretlen reklámok is (még az UPC-jé is) ilyenek. Az UPC korlátolt PR-osai mégsem vesznek erről tudomást, mert az adatforgalmi korlátot egyszerűen nem akarják emelni. Várhatóan egyre több felhasználó fog beleütközni ebbe a korlátba. Nem fér a fejembe, miért kel megvárni a tömeges elvándorlást a változtatáshoz, amikor józan ésszel is be lehetne látni a korlát emelésének szükségességét. Sajnos a PR-osk a józan észnek általában híján vannak.
A másik ok, amiért nem vándorolnak el az ügyfelek (pl én sem), az UPC monopolhelyzete. Vannak területek, ahol sajnos nincs választék. Ez egyrészt az UPC erőszakos kiszorító politikájának, másrészt a multik (T-com - UPC) közötti megállapodásnak köszönhető. Ha megszünne ez a monopolhelyzet, elég sok ügyfél menne el például a 13. kerületből, olyanok, akik nehezen emésztették meg a Satimex - TVNet páros kiszorítását.

Szóval,  ha valóban PR-os vagy, amint sejteni lehet a mondandódból, akkor inkább gondolkozz el azon, hogy a világ fejlődik, az UPC pedig nem.

Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 11. 22. 00:27 -kor

#336 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 01:34

WhiteRaven:

A logikád nagyon gyenge lábakon áll. Ezek szerint azért mert másik topicba belinkeltem a MT, az Invitel a Hungarotel adatait vagy más egyéb hazai ISP-k adatit, megint másik topicba az amcsi Verizon, AT&T, Comcast adatait, vagy a japán NTT-ét, vagy a francia FT, Illiadét vagy a német DT vagy angol BT adatait akkor máris azt jelenti én ezek cégeknél mind 1xre dolgozom jó PR-os fizetésért. Már megbocsáss de ezen 5 percig röhögtem mire nekiálltam megírni ezt a hsz.-t. Nem is tudtam magamról hogy ilyen világpolgár dolgozó vagyok ennyi cégnél, mondjuk furcsa hogy a számlámra sosem küldenek fizetést ezek a cégek pedig de jó lenne. :) Ezek az adatok teljesen publikusak, mindenki számára pár kattintás után elérhetők, de persze te ebből máris összeesküvés elméletet fabrikálsz.

Ezennel felhívom mindenki figyelmét, nehogy el tessék olvasni az HwSw hírei között a szokásos NHH havi jelentéseket az ISP és mobil számosságról, mert az adatok ismerete után mindenkiből azonnal Tímobálj, Pannon, Vodka, MT és UPC PR lesz de izibe. :D

Keményem van egyetlen terület ahol UPC-nek nem konkurense az MT az ADSL-lel és mindig valami titkos megegyezést , paktummal jössz. Holott köztudott hogy a Hytasos fejlesztések drágábbak ezért nem csinált ADSL-t az MT, nem csak 13-ban hanem 3, 14 és 8 ker egyes részein sem. Jah hogy ezek épp nem UPC területek hanem Tíkábel meg TVN meg ki tudja még mi, de az neked nem számít. Az elmúlt években MT sok ilyen Hytasos részen csinált ADSL, sőt tavasz óta pont XIII.-ban és XIV-ben fut egy pilot 12 Mbps-es project is. Ha megnézed a címlistát 800 cím van rajta, abból több mint 500 13-ban. Ezek pedig háztömbökre érvényesek hisz amelyik tömbbe bekerül egy miniDSLAM az el tudja látni az onnan előfizetőig futó rézkábelen az adott tömbben lakókat. Ha átlag 50 háztartással számolsz egy tömbre az helyből 25 ezer háztartás, csak erre a pilot projectre 13-ban. Ha te épp ne esel bele az nagy pech, de attól még az MT tesz dolgokat és nem paktál le UPC holmi kizárólagosságról ahogy azt állandóan írod. Mellesleg ha igaz lenne az elméleted, akkor kvázi már csak XIII azon részein lenne UPC előfizető ahol nincs ADSL alternatíva és ez messze nem így van.

Látod azok után sem tudod felfogni amit az előző hsz.-emben leírtam. Megint jössz az 5 éve rémisztgetett mumussal hogy miért kell megvárni a limit tömeges elvándorlást okozzon. Miközben a számok jól mutatják nem volt az elmúlt 5 évben tömeges elvándorlás, helyette inkább komoly arányba bővül az előfizetői bázis. És ha visszolvasol ahogy írtam a legelső UPC-s topicba, kvázi már ott is hasonló érveket vonultattál fel vagy 5 éve. Akkor is ez volt miért kell megvárni, ezzel a magatartással a UPC eláshatja magát. Aztán eltelt 5 év és nem úgy lett, de te még mindig ezt hajtogatod arra appellálva valamikor majdcsak bejön. De egyelőre még nyomát sem látni drasztikus előfizetőszám csökkenésnek.

Az átlag előfizetők adatforgalma 1-2 GB körül mozog nagy átlagban, nemcsak idehaza külföldön is. Természtesen ez az érték idővel nő, mindig lehet erről hallani a hírekben a netes adatforgalom világméretben úgy évente duplázódik. De még ilyen tendencia mellett is az átlag netezők igen távol vannak a 15, 30, 60GB-os limittől és még ez után is tölthetnek azért csak lasabban. A HC netezők azok akiket ezek a korlátok zavarhatnak ők pedig nem a többség. Nekik csak azt a választási lehetőséget kínálja UPC hogy nagyobb csomagot válasszanak ha nagyobb limitet akarnak ennek is egy érték után vége szakad. Ha a fölötti adatmennyiség a cél akkor azt más szolgáltatónál kell keresni végülis ez nem egy kötelezően előfizetendő szolgáltatás.

Én is HC user vagyok szóval a limit gondot okozhat. Igen 3 kerben ahol lakom nincs UPC hanem Tíkábel ott meg 40GB a limit, meg Hytason ADSL sem volt 4.5 évig, csak tavaly ilyenkor lett állítólag. Azt is leírtam már szerintem korábban hogy attól mert HC vagyon én pl. saját szokásaim mellett nem tapasztaltam az elmúlt 4 év alatt drasztikus forgalom emelkedést. Pedig a sebességem 6x-osára nőtt, de attól még közel ugyanannyi töltök mint korábban. Régebben filmeket néztem, aztán átálltam sorozatokra. De a szabadidőn behatárolja hát órát filmezhetek vagy nézhetek sorozatot, ezért nem nőtt az évek során szignifikáns mértékben a havi adatforgalmam. Mert minek szedjek le 6x több dolgot csak azért mert 6x gyorsabb sávszélem van, ha 1x csak hatod annyi időm van azokat megnézni. Meg többre 1xűen nincs is igényem, az már túlzott függőség lenne. És ezekkel a szokásokkal én HC vagyok ami messze elüt az előfizetők többségét adó átlag fogyasztói szokástól. Az átlag user töredékét tölti annak amit én.

Visszatérve arra amit a végén írsz. Azért a UPC fejlődik, adaptálódik a pillanatnyi piaci állapotokhoz. Ha nem ezt tett volna még mindig csak 512/128-as csomag lenne 15GB-os limittel. Azt pedig hogy ez az adaptáció sikeres jól bizonyítja az hogy veszik a termékeiket szép számmal. Ha a UPC nem fejlődne miért is nő a BIX staton az adatforgalom, miért volt szükség 10GE-s portokra, minek vették a két Juniper hámhuszast, miért bővítik folyamatosan a vidéki bérelt vonali sávszéleiket, miért kellett modernizálni a headendeket és modemeket cserélni az összes előfizetőnél. Elvégre ha nincs fejlődés akkor ezekre semmi szükség nem lett volna.

#337 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 09:05

Szerintem a legtöbb chello előfizető azért az, mert nincs kedvünk telefonra előfizetni, mikor nem is használjuk, azért csak hogy ott álljon meg nincs értelme. Ha elterjed a telefon előfizetés nélküli ADSL akkor talán lesz némi átszivárgás. Bár nekem személy szerint az 512 upload se jön rosszul, hogy ne lagoljon rögtön a cs, ha a szomszéd netezik.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#338 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 22. 09:13

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 0:22

Az ugyan gyanus, hogy azt állítja, semmi köze az UPC-hez, mégis az ügyfélszám alakulásáról írt. Szerintem elég furcsa felhasználó az, akit ennyire érdekel a szolgáltatójának a boldogulása.

Ha évek óta olvasnád az írásait, akkor tudnád, hogy szinte világszinten tisztában van ezekkel a paraméterekkel, mint ügyfélszám, meg technológia, meg haosnlók. Ráadásul olyan helyen lakik, ahol az UPC nem is szolgáltat  :D

Szóval alaposan mellélőttél.
Make love not Wor.

#339 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 09:28

Idézet: shabba - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 1:34

Keményem van egyetlen terület ahol UPC-nek nem konkurense az MT az ADSL-lel és mindig valami titkos megegyezést , paktummal jössz. Holott köztudott hogy a Hytasos fejlesztések drágábbak ezért nem csinált ADSL-t az MT, nem csak 13-ban hanem 3, 14 és 8 ker egyes részein sem.....

Látod azok után sem tudod felfogni amit az előző hsz.-emben leírtam. Megint jössz az 5 éve rémisztgetett mumussal hogy miért kell megvárni a limit tömeges elvándorlást okozzon. Miközben a számok jól mutatják nem volt az elmúlt 5 évben tömeges elvándorlás, helyette inkább komoly arányba bővül az előfizetői bázis.....

Mert minek szedjek le 6x több dolgot csak azért mert 6x gyorsabb sávszélem van, ha 1x csak hatod annyi időm van azokat megnézni. Meg többre 1xűen nincs is igényem, az már túlzott függőség lenne. És ezekkel a szokásokkal én HC vagyok ami messze elüt az előfizetők többségét adó átlag fogyasztói szokástól. Az átlag user töredékét tölti annak amit én....

Na engem spec egyáltalán nem érdekel, hogy hol dolgozol és mik a letöltési szokásaid.

1;

Az oka valóban ez, de ne felejtsük el, hogy nem mindegy az sem, hogy egy szűz területen fejleszt, vagy egy már másik szolgáltató által kiépített területen, ahol kétséges a megtérülés, mivel nem érdekük egy árverseny kialakítása, vagy ha árban egyező is a szolgáltatás, előfizetők jobb minőségű szolgáltatással való átcsábítása, azonos árkategórián.

2;

Tudod 5 éve mondjuk ezt, csal eddig nem volt alternatíva helyette. Sajnos /a szolgáltatók szempontjából sajnos/ elért a szolgáltatás és a kiépítés egy olyan szintet, amikor kevés olyan terület maradt, vagy szinte egyáltalán nem maradt, ahol senki nem szolgáltatna. Ha egy cég fejlődni akar, lassan kénytelen lesz "ellenséges" területen fejleszteni, lásd példának a VIII. kerületet. Persze ez csak nagyvárosokra érvényes, ahol nagy a népsűrűség, hisz itt még mindíg nagyobb esély van a megtérülésre, mint egy isten háta mögötti kis faluban. Tehát hidd el, bekövetkezhet a vándorlás lassan. Persze lehet ez nem feltétlenül fog nagy előfizetői létszám változással járni, his, hogy a HC letöltők többe kerülnének egy szolgáltatónak. Ugyan mitől? z minden szolgáltatónak vannak elégedetlen ügyfelei, ez tény.

3;

Neked lehet 6 éve ugyanazok a szokásaid, másnak lehet változnak. Spec mint látod az én példám és WR példáját, de nem csak 2-en vagyunk gondolom, nekünk már akkor kevés volt a korlát által engedett mennyiség. Spec az én szokásaim sem változtak tehát sokat :)

Tudod szívesen fizetnék én kicsivel többet is, ha lenne rá lehetőség, hogy kitoljam a korlát mennyiségét, mivel a szolgáltatással az esetek többségében elégedett vagyok. Nekem csak a 30GB-nyi mennyiséggel van gondom. Persze nem dupláját, de 1-2-3 ezret szerintem sok embernek megérne egy kis plussz.

És ekkora marhaságot még nem hallottam, már ne is haragudjatok, hogy a HC letöltők többe kerülnek a szolgáltatónal :D ugyan mitől? jobban kopik a kábel a több átfolyó adatmennyiségtől? Vagy stabilabb a szolgáltatás hónap elején, amikor még senkit nem korlátoznak? Mert ha értelmes indokot tudsz mondani, akkor elfogadom :D

#340 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 09:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 9:13

Ha évek óta olvasnád az írásait, akkor tudnád, hogy szinte világszinten tisztában van ezekkel a paraméterekkel, mint ügyfélszám, meg technológia, meg haosnlók. Ráadásul olyan helyen lakik, ahol az UPC nem is szolgáltat  :D

Szóval alaposan mellélőttél.

bár mondom, engem nem érdekel hol dolgozik és kinek :) de szerinted minden UPC dolgozó UPC által lefedett területen lakik?  :D  :D  :D

Ha visszagondolok, talán még dömpi is említette anno, hogy dsl-es, bár lehet rosszul emléxem :D

Ezzel persze nem azt mondom, hogy tuti chello ügynökkel állunk szemben, csak ezt nem lehetett kihagyni :D

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.