HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VII Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 20. 15:09

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 14:26

Viszont nincs ott, és az ASZF-ben is csak egy eldugott mellékletben, hogy a garantált sávszélesség mennyi:

100/32 kbit/s mindegyik csomagban!

Ez szerinted korrekt? Hogy egy plus előfizető, az ötszörös díjáért, ugyanannyit kap garantáltan, mint egy lihgt előfizető?

Szinte az összes szolgáltatónál ez van, VIP usereses megabizniszvonalas DSL-nél is.
Make love not Wor.

#302 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 20. 15:11

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 14:55

Már n-szer le lett írva: 'garantált sávszél = maximum sávszél' többnyire bérelt vonal esetén igaz.

Noigen, de pár kilobit csökkenés ott is előfordulhat, ami kvázi vitaalapot sem képezhet, valamint külön deklarálják a nemzetközi sávszélt, esetleg egyes országok irányába a rendelkezésre állást meg sávszélt.
Make love not Wor.

#303 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 20. 15:14

Nah, hogy ne csak offoljak.

Dömpi most hívott egy kedves hölgy az ÜSZ-ról, hogy holnap modemet cserélnek nálam.
Lemaradtam valamiről, vagy mi a manó? Nem hallottam mostanában modemcserékről. Ráadásul a Terayon nálam pöpecül műxik. Nehogy valami gebaszt sózzanak a nyakamba. :D

#304 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 15:22

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 15:55

Már n-szer le lett írva: 'garantált sávszél = maximum sávszél' többnyire bérelt vonal esetén igaz.

Tényleg NSD!

Hova tünt a business csomag?
Az ASZF szerint van valamilyen prémium csomag, nettó 140 ezerért, ez lenne az? Megszaladt a ceruzátok!
Az UPC oldalán sehol nincs még csak utalás sem.

#305 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 15:26

Idézet: ufonauta - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 16:14

Dömpi most hívott egy kedves hölgy az ÜSZ-ról, hogy holnap modemet cserélnek nálam.
Lemaradtam valamiről, vagy mi a manó? Nem hallottam mostanában modemcserékről. Ráadásul a Terayon nálam pöpecül műxik. Nehogy valami gebaszt sózzanak a nyakamba. :D

Elég régen megírták már, minden modem le lesz cserélve.
Egységes modemek = egységes konfiguráció. Kisebb hibalehetőség, kevesebb probléma.
Majd megszokod az újat.

#306 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 15:26

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 15:22

Tényleg NSD!

Hova tünt a business csomag?
Az ASZF szerint van valamilyen prémium csomag, nettó 140 ezerért, ez lenne az? Megszaladt a ceruzátok!
Az UPC oldalán sehol nincs még csak utalás sem.

upcbusiness.hu

#307 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 15:28

Idézet: ufonauta - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 15:14

Kapsz egy csini kis SA Webstar-t. Ilyet valszeg.

#308 Felhasználó inaktív   Xikita 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 15:50

a XIII-ban se net, se tv. tudunk róla valamit?
GA-P35-DS3L - E6550 - HD5750 - 4 GB KLDD48F - WD1001FALS - HD502IJ - GH22NS40 - 485W - 2243SW

#309 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 15:50

Hi NSD!

Tényleg mennyi az un.: HC downloaderek aránya? Nem a mérőre hivatkozva, hanem valójában mennyi lehet?
Szerintem több mint 1-2%.
A másik, a korlátnak igazából már semmi létjogosultsága nincs. Jóformán mindenhol kiépült az optikai gerinc, node-onként max 2000-3000 lakással, amiből ugyebár nincs az összesnek nete, + beraktátok a bix-re a 2 db 10Gbitet, amik max 15-20%-os kihasználtsággal üzemelnek összesen, de akkor már sokat mondok. Tuti nem nőne meg hatványozottan az adatforgalom, ha növelnétek v. eltörölnétek a korlátot. Még mindig maradna tartalék a rendszerben.
Tudom, valamiből finanszírozni kell az erőltetett terjeszkedést amit most csináltok, drága a viacolor járdaburkolat, erősítők, aktív elemek, házhálózat kiépíttetése, stb, de max 1 év alatt megtérül.
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#310 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 15:51

Idézet: Xikita - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 16:50

a XIII-ban se net, se tv. tudunk róla valamit?

Melyik részén? Mert itt nálam hasít 1000-el.  :respect:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#311 Felhasználó inaktív   Xikita 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 15:53

Idézet: mozesapo - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 14:51

Melyik részén? Mert itt nálam hasít 1000-el.  :respect:

lehel u. 14
GA-P35-DS3L - E6550 - HD5750 - 4 GB KLDD48F - WD1001FALS - HD502IJ - GH22NS40 - 485W - 2243SW

#312 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 15:58

Idézet: Xikita - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 16:53

lehel u. 14

Akkor az valami helyi gond lehet, mert nálam is megy a net.
1221

#313 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 16:57

Idézet: mozesapo - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 16:50

Hi NSD!

Tényleg mennyi az un.: HC downloaderek aránya? Nem a mérőre hivatkozva, hanem valójában mennyi lehet?
Szerintem több mint 1-2%.
A másik, a korlátnak igazából már semmi létjogosultsága nincs. Jóformán mindenhol kiépült az optikai gerinc, node-onként max 2000-3000 lakással, amiből ugyebár nincs az összesnek nete, + beraktátok a bix-re a 2 db 10Gbitet, amik max 15-20%-os kihasználtsággal üzemelnek összesen, de akkor már sokat mondok. Tuti nem nőne meg hatványozottan az adatforgalom, ha növelnétek v. eltörölnétek a korlátot. Még mindig maradna tartalék a rendszerben.
Tudom, valamiből finanszírozni kell az erőltetett terjeszkedést amit most csináltok, drága a viacolor járdaburkolat, erősítők, aktív elemek, házhálózat kiépíttetése, stb, de max 1 év alatt megtérül.

Az általad leírt lenne igaz ha a vidéki telephelyek felé is lenne saját optikai gerinchálózat UPC-nek és tényleg csak rajta múlna azon milyen kapacitást épít ki. De tudtommal a vidéki fejállomásokig bérelt vonali kapacitások vannak, ott pedig az ár meghatározza a mennyiséget és nem áll rendelkezésre kvázi korlátlan kapacitás.

Max akkor lehetne az amit írsz ha nem bérelt vonalat venne UPC, hanem sötétszálat bérelne vagy venne és azon saját aktív eszközökkel építene ki kapacitást NxGE vagy 10GE méretben. Úgy tudom Bp-en belül ez utóbbi van ott azért kevésbé gond a kapacitás gond, de vidék felé már más az ábra.

Ha viszont a gerincen nem lenne kapacitás gond és e miatt nőhetne a nagy totál adatforgalom, akkor meg a headendekre helyeződne át a kapacitás probléma. A 2000-es node szerintem magas, netfelé amikor olvasgattam legalább oda sorolják. Az új modernebb, nagy sávszélességre törekvő hálózatok kialakításánál csökkenteni kell a nodera kötött lakások számát 500-ra de akár 125-re is.

Szerkesztette: shabba 2006. 11. 20. 17:23 -kor

#314 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 17:34

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 14:55

DunaWeb CATV hálón nyújtott internetszolgáltatás ÁSzF minőségi célértékei. Magyar cég, kis cég, a logikád szerint alacsony érdekérvényesítő képességgel a hatóságok felé. 3. oldalra hívom fel a figyelmed: csomagtól függetlenül 32/32 kbps a garantált.

Én úgy tudom a 3Mbites csomagban 512k a garantált chellonál, na most a 4Mbiten 2...

SzaboZE

#315 Felhasználó inaktív   vassdani 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 20. 18:33

Sziasztok

Megpróbáltam visszaolvasni, de még nem találtam meg a megoldást a problémámra, kérlek segitsetek.
UPC chellom van nekem is pár napja, müxik is, de csak egy gépen. Azt már megtudom csinálni h a másik gépemen átirom a fizikai cimét a hálókártyámnak és igy azon is tudok netezni. Viszont szeretném megosztani a netet, h több gépet is rátudjak kötni. Adott egy ASUS WL530g rooter, de sehogy sem sikerül megtalálnom a megfelelő beállitásokat.
Ha valaki tud segitsen.
Hogy pontosan mit kellene beállitanom.
Előre is köszi.

#316 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 18:44

Idézet: vassdani - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 19:33

Sziasztok

Megpróbáltam visszaolvasni, de még nem találtam meg a megoldást a problémámra, kérlek segitsetek.
UPC chellom van nekem is pár napja, müxik is, de csak egy gépen. Azt már megtudom csinálni h a másik gépemen átirom a fizikai cimét a hálókártyámnak és igy azon is tudok netezni. Viszont szeretném megosztani a netet, h több gépet is rátudjak kötni. Adott egy ASUS WL530g rooter, de sehogy sem sikerül megtalálnom a megfelelő beállitásokat.
Ha valaki tud segitsen.
Hogy pontosan mit kellene beállitanom.
Előre is köszi.

ha ott a router akkor minek varialni fizikai cimekkel?:)
netmegosztas problemaval menj a netmegosztas topicba, ezek olyan alap dolgok, meg annyiszor le lettek mar irva...

#317 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 18:56

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 10:08

Nem minden szolgáltatónál kell telefon az ADSL-hez.
Azt a pletykát, hogy az ADSL korlátos lesz, az UPC terjeszti. Ez nem igaz. Más most is vannak korlátos csomagjai, és korlátlanok is. Az árkülönbözet elenyésző. Sőt, vannak szolgáltatók, akik a korlátlan ADSL-t olcsóbban adják, mint mások a korlátost.
Ha nálatok lehetséges az ADSL, akkor nézz körül a piacon.
Ez a topic nem mérvadó, itt egyesek még avval is elégedettek lennének, ha 1 mega lenne a korlát.

Azert ez nem semmi hozzaallas, hogy aki elegedett az hulye. Nem lehet, hogy csak az igenyeinek megfelelo szolgaltatast valasztott? Bar en ezek szerint hulye vagyok, lehet nem is tudom miket beszelek :)

Viszont ha ez a topic nem mervado, konyorgom, miert offolod szet allandoan?

#318 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 19:03

A világ legrövidebb könyvei sorozat:
WhiteRaven: Jót a UPC-ről      :D
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#319 Felhasználó inaktív   vassdani 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 20. 19:08

Csak kipróbáltam h tudok e másik gépről is netezni ha átirom a fizikai cimet, mert még nem kellett eddig ilyet csinálnom. A rooter pedig még nincs bekötve, mert nem tudom belőni.
Örülök h alap dolog, de nem csináltam még ilyet és nem találom a megfelelő fórumokat sem.
Tudnátok bővebbet irni, v akár azt h hol tudok utánna olvasni.
Köszi

#320 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 19:26

Idézet: vassdani - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 19:08

Tudnátok bővebbet irni, v akár azt h hol tudok utánna olvasni.
Köszi

A routerben klónozod a  már regszitrált mac-címedet, beállítod, hogy dhcp-n kérje az IP-címet, beállítod, hogy dhcp-n ossza az ip-t és nagyjából kész. A gépek szintén dhcp-n kérjék az ip-t. Ja és a modemből a router wan portjába menjen a kábel.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.