Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 11:28
Komoly, korábban volt ez a teszt, ott ugyanazt írták mint én neked. Csak most hozzácsapták a PC-t is és újra feltették az oldalra.
Ennyit ér az erosebb hardver ha konzolban van.
Most itt valami frappáns, cinikus dolgot kellene írnom, hogy a témához való felsőbbrendűségemet bizonyítva nevetségessé tegyem a vitapartnerem álláspontját, finoman kitérve az érveléssel történő válaszadás elől.
Khm...
Azt hiszem egy kicsit túlkommunikáltam a dolgot, mindegy.

Vágjunk bele, mi is a véleményem.
A textúrák felbontása nem biztos hogy kisebb, de lehetséges. Mentségemre legyen mondva délelőtt szemüveg nélkül néztem, annyira nem tűnt fel, csak az, hogy x-en jóval kontrasztosabbak a képek. Lehet, hogy emiatt tűnik úgy, hogy nagyobb a felbontása, mint a ps3 verziónak, de lehet hogy a ps3-on tényleg alacsonyabb felbontásúak a textúrák. Ott, ahol egy rész hiányzik, nekem az tűnt fel, hogy egy nagyon kicsit más nézőpontból van megcsinálva a szkrínkepcsör, és ott már lehet hogy az engine nem rakja ki. Annál is inkább lehet, mert az x verzióban meg a korlát oszlopának grafikája hiányzik.
Ami számomra ebből a tesztből kiderült, hogy nincs igazi különbség a 3 konzol között. Ezt mostmár azért se deletézem, pedig ahogy beírtam és elolvastam, láttam hogy hülyeség, én most a PC-t is konzolnak vettem

végül is egymás mellett voltak a tesztben. A 3 platformnak nevezzük így, más a leképezése. Én megmondom őszintén azt gondoltam előre, hogy nagyjából egyformáknak kell lenniük, de ha eltérés van akkor a ps3-é szebb KELL hogy legyen az erősebb hardver miatt. Ellenben azt is olvastam, hogy király a ps3 hardvere, csak egy kínszenvedés programozni. Lehet, hogy ez a ps2-vel is így volt, mert még idén-tavaly is jelentek meg ps2-re olyan játékok, amik mondjuk grafikailag azon a platformon is elképzelhetetlenek voltak úgy négy éve (pl FF XII). Ez azt támasztja nekem alá, hogy nehéz és időigényes a ps hardver programozása, és csak a végére érik be, míg az x esetében relatíve könnyebb, jobban támogatott és hamarabb vezet eredményre. (Azaz az xbox a sötét oldal, mert könnyebb, simább, gyorsabb :Đ ).
Szóval, elképzelhető, hogy 2-3 év múlva látunk valami nagyot a ps3 grafikájából, vagy az is lehet, hogy már most is vannak olyan játékok, amik kiadják hogy (tegyük fel) jobb mint az x, de azok nem multiplatform játékok, és a multiplatform játékok konverziója ilyen ps3-ra fogadjuk el (valószínű hogy a jövőben sem fogják totál újraírni a multiplatform játékokat a ps3 miatt, megsokszorozva ezzel a fejlesztési költségeket).
Ergo, tanácstalan vagyok, mi erről a véleményetek?