Idézet: special - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 10:20
PlayStation 3 II.
Elküldve: 2007. 01. 22. 18:45
Ez így ebben a formában hülyeség, egyszerű erőforrásgazdaságossági okok miatt. Pl. nagyon nem szeretnék, ha egy 24 órára kikölcsönzött HD-videót kétszer töltene le a user. Egy HD-film pedig alsóhangon 5-10 gigabájt. De azt sem szeretnék, hogy a letöltött sorozatrészeket, melyekre korlátlan megtekinthetőség van, ha megveszed, minden egyes alkalommal letöltsd. Szóval ez így nem más, mint hazudozás.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2007. 01. 22. 18:52
Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 18:45
Azért mindent nem lehet lenyomni az userek torkán. Én is messze elkerülöm az olyan netes videostream oldalakat, ahol a kívánt videó előtt végig kell nézni egy spotot, amit nem ugorhatsz át. Egyszer még ok, de ha valami oknál fogva véletlenül megszakad a videód, vagy leállítod, vagy villám csap beléd, akkor ha újra szeretnéd indítani, akkor újra végignézetik veled a spotot, nekem pedig itt már bőven elszakad a cérna. Na meg, amikor 2-3 párperces videóklippett nézel meg, és minden videó előtt ugyanazt a spotot. végig kell nézned újra és újra, na ezt nem. Ha IPTV is ilyen lesz, akkor itt is olyan tartalomszolgáltatót fog keresni a jónép, ahol nem így van, ha meg nem lesz ilyen, mert kartelleznek, akkor egyszerűen nem iptv-zek, ez ilyen egyszerű. HBO-m is azóta nincs mióta karikát pakoltak rá, hát egy fizetős szolgáltatást nekem ne matricázzanak tele. Külföldön a fizetős mozicsatornák miért tudnak úgy működni, hogy még csatornalogóval sem barmolják el a dolgot? Itt meg egyik sarokban csatornalogo, másik sarokban idegesítő karika.
Szerkesztette: Mumia 2007. 01. 22. 18:55 -kor
Elküldve: 2007. 01. 22. 18:59
Idézet: HaZeX - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 7:02
az 1080 felbontás fontosságát lebecsülni úgy, hogy a saját gépük nem igazán képes rá, IPTV -ről beszélni úgy, hogy nem engednek a 20Gb -s merevlemezeikből... és főleg ezt az egyetlen fikázós részt becitálni ide, miközben az egész cikk másról szól. Szóval sárdobálás. Megtennéd hogy nem itt folytatod?
a nem kepes ra egy jo kerdes. a PS2 is sokkal tobbre lett kepes, mint amit a megjeleneskor gondoltak. De azon a metrikan el lehet gondolkodni, hogy 512M memoria bizony sok esetben bizonyulhat kevesnek 1080p-s latvanyvilaghoz. Azis egy erdekes szempont, special hozott ra forrast par hete, hogy az usak haztartasok kb 25%-aban van HDTV es valoszinuleg a FullHD aranya meg ennek is a toredeke. Cell processzor szamara a magasabb polygonszam nem gond, ellenben az, hogy a dupla meretu kepernyon a texturakkal szemben sokkal nagyobb reszletesseg mint igeny megjelenik, az egyszer biztos. a PS3 raadasul 256+256 rendszerben dolgozik, mig a box UMA, vagyis dinamikusan allithato a vizualis assetek/program aranya. En hihetonek tartom az 512M-t mint problemat 1080p esetere. a Modern PC jatekom RAM igenye mamar 1GByte koruli es nem ritka az a jatek sem, ami igenyli a 2GByte RAM-ot.
Ami az IPTVt illeti: kis rendszerek eseten tenyleg az STB tartolas divik, viszont nagyokben a kozponti. technikailag nincs akadalya a nagyobbb merevlemeznek, ha szukseges beepitheto.
Elküldve: 2007. 01. 22. 19:02
Idézet: HaZeX - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 10:32
a 20Gb meg simán szemétség.
az biztos, hogy leszoktat a gyujtogeto eletmodrol. emogott lehet akar uzleti megfontolas is. bar a PS3 60-100Gigaja nem olyan egetrengetoen nagy improvement.
Elküldve: 2007. 01. 22. 19:04
A PS3 512 megája természetesen valójában csak 416, és ráadásul full felbontású front és backbuffer kell bele, AA esetén 2x/4x méretben. Magyarul a 1080p felbontás ára az X360-hoz képest majdnem 100 megával kevesebb asset... csak villantani lehet vele feature listában, a gyakorlatban marha kevés ilyen játék lesz...
LY
Elküldve: 2007. 01. 22. 19:10
Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 18:52
Azért mindent nem lehet lenyomni az userek torkán. Én is messze elkerülöm az olyan netes videostream oldalakat, ahol a kívánt videó előtt végig kell nézni egy spotot, amit nem ugorhatsz át. Egyszer még ok, de ha valami oknál fogva véletlenül megszakad a videód, vagy leállítod, vagy villám csap beléd, akkor ha újra szeretnéd indítani, akkor újra végignézetik veled a spotot, nekem pedig itt már bőven elszakad a cérna. Na meg, amikor 2-3 párperces videóklippett nézel meg, és minden videó előtt ugyanazt a spotot.
Ha IPTV is ilyen lesz, akkor itt is olyan tartalomszolgáltatót fog keresni a jónép, ahol nem így van, ha meg nem lesz ilyen, mert kartelleznek, akkor egyszerűen nem iptv-zek, ez ilyen egyszerű.
HBO-m is azóta nincs mióta karikát pakoltak rá, hát egy fizetős szolgáltatást nekem ne matricázzanak tele. Külföldön a fizetős mozicsatornák miért tudnak úgy működni, hogy még csatornalogóval sem barmolják el a dolgot? Itt meg egyik sarokban csatornalogo, másik sarokban idegesítő karika.
Ez utobbit a valasztott politikusainknek koszonhejuk, kizarolagosan. valami bolcs ember mondta, hogy minden orszagnak olyan kormanya/politikai elitje van, amilyet megerdemel
Elküldve: 2007. 01. 22. 19:13
Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 19:04
A PS3 512 megája természetesen valójában csak 416, és ráadásul full felbontású front és backbuffer kell bele, AA esetén 2x/4x méretben. Magyarul a 1080p felbontás ára az X360-hoz képest majdnem 100 megával kevesebb asset... csak villantani lehet vele feature listában, a gyakorlatban marha kevés ilyen játék lesz...
En ugy latom, mindket gepen megoldhato lesz idovel az 1080p. csak az egyiken a kodot kell szarraoptimalizalni a masikon az asseteket
Elküldve: 2007. 01. 22. 19:16
Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 17:59
a nem kepes ra egy jo kerdes. a PS2 is sokkal tobbre lett kepes, mint amit a megjeleneskor gondoltak. De azon a metrikan el lehet gondolkodni, hogy 512M memoria bizony sok esetben bizonyulhat kevesnek 1080p-s latvanyvilaghoz. Azis egy erdekes szempont, special hozott ra forrast par hete, hogy az usak haztartasok kb 25%-aban van HDTV es valoszinuleg a FullHD aranya meg ennek is a toredeke.
Félreértés ne essék: nekem a 720p is tökéletesen megfelel, sőt, én az SD -vel is 100% elégedett lennék, ha a játékok látványvilága a filmekben látható CG -k felé mozdult volna el (a Gyűrűk Ura DVD-ről az én SD tévémen is istenkirályul nézett ki). Amit szóvá tettem az az volt, hogy BG ennek kapcsán kötözködött a PS3 -al. Felesleges, imho.
Elküldve: 2007. 01. 22. 19:21
Idézet: HaZeX - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 19:16
Félreértés ne essék: nekem a 720p is tökéletesen megfelel, sőt, én az SD -vel is 100% elégedett lennék, ha a játékok látványvilága a filmekben látható CG -k felé mozdult volna el (a Gyűrűk Ura DVD-ről az én SD tévémen is istenkirályul nézett ki). Amit szóvá tettem az az volt, hogy BG ennek kapcsán kötözködött a PS3 -al. Felesleges, imho.
bocs -de ein itt nem latok kotoszkodest.
Idézet
Takahashi: Sony says they have an advantage in creating games at 1080p.
Gates: Go ask the game developers. 720p is great. We can do 1080p. But in systems with 512 megabytes of memory, there are trade-offs. 720p is great. These are 512 megabyte machines. They are not 4 gigabyte machines. 720p is fast.
Gates: Go ask the game developers. 720p is great. We can do 1080p. But in systems with 512 megabytes of memory, there are trade-offs. 720p is great. These are 512 megabyte machines. They are not 4 gigabyte machines. 720p is fast.
racionalis ervekkel elmondja, hogy miert inkabb a720p-t preferaljak ok az 1080p helyett.
Elküldve: 2007. 01. 22. 19:27
Eleve nevetseges szerintem ahogy a Sony a nagy jatekoknal probalja nyomni (bar keves eredmennyel) az 1080p-t. Ehhez bikabb GPU, hozza nagyobb memora es savszelre lenne azert szukseg.
Bar szerintem mar onmagaban az is gazos kicsit, hogy a konkurenciahoz kepest kijottek egy evvel kesobb es dragabban egy olyan geppel, amin nincs tobb memo es bikabb GPU. Mert ugyan nyomhatjak a Cell-t a reklamjaikban...
Elküldve: 2007. 01. 22. 19:40
Nem 2 HDMI (vagy talan 3?) kimenet lett volna eredetileg a nagyobb PS3-nak, hogy extra wide screenben 2x 1080p-be lehessen nyomatni a jatekokat? Legalabbis valami olyasmi remlik, hogy meg egy FullHD tv-je is alig van valakinek, nemhogy ketto. Na az mekkora bloff volt. Kutaraginak Ovi dijat!
Elküldve: 2007. 01. 22. 19:45
HBO-m is azóta nincs mióta karikát pakoltak rá, hát egy fizetős szolgáltatást nekem ne matricázzanak tele. Külföldön a fizetős mozicsatornák miért tudnak úgy működni, hogy még csatornalogóval sem barmolják el a dolgot? Itt meg egyik sarokban csatornalogo, másik sarokban idegesítő karika.
Legalabb digitalistv szolgaltatasoknal meg kene oldani, hogy a karika ki/be kapcsolhato legyen. Feleslegesen eszi a savszelesseget, es ronda digitalis zaj veszi korbe az eles kontraszvaltas miatt. Ha valakinek van gyereke, akkor max bekapcsolja. Vagy nem is engedi a gyereket kod nelkul nezni, ami nem valo neki. Mondjuk, ha hiradot nez a gyerek, az se sokkal jobb, mintha karikas musort.
Elküldve: 2007. 01. 22. 19:53
Idézet: Waldi - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 19:40
Nem 2 HDMI (vagy talan 3?) kimenet lett volna eredetileg a nagyobb PS3-nak, hogy extra wide screenben 2x 1080p-be lehessen nyomatni a jatekokat? Legalabbis valami olyasmi remlik, hogy meg egy FullHD tv-je is alig van valakinek, nemhogy ketto. Na az mekkora bloff volt. Kutaraginak Ovi dijat! 
En el tudom kepzelni hogy mindezt sokaig komolyan is gondoltak, ideertve a tobb darab gigabit ethernet interfeszt, meg aztis hogy a PS3 ellatja majd a haztartasban a halozati IP router szerepet is. arrol is voltak kommunikek, hogy tobb darab cell-enabled keszulek teljesitmenyet is egyesiteni lehet majd, igy acell prcoesszoros robokuty, palzmatv, hutogep, stb erejet. Mindez nagyon szep, muszakilag gyonyoru csak egy 500 dollaros budetben kivitelezhetelen. Szerintem az elvesztegetett 1 ev azzal telt, hogy a viziokat hogyan lehet lerantani az anyafoldre, hogyan lehet termekesiteni.
Idézet: Waldi - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 19:45
Legalabb digitalistv szolgaltatasoknal meg kene oldani, hogy a karika ki/be kapcsolhato legyen. Feleslegesen eszi a savszelesseget, es ronda digitalis zaj veszi korbe az eles kontraszvaltas miatt. Ha valakinek van gyereke, akkor max bekapcsolja. Vagy nem is engedi a gyereket kod nelkul nezni, ami nem valo neki. Mondjuk, ha hiradot nez a gyerek, az se sokkal jobb, mintha karikas musort.
Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 22. 19:57 -kor
Elküldve: 2007. 01. 22. 19:55
Idézet: max-pain - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 18:27
Eleve nevetseges szerintem ahogy a Sony a nagy jatekoknal probalja nyomni (bar keves eredmennyel) az 1080p-t. Ehhez bikabb GPU, hozza nagyobb memora es savszelre lenne azert szukseg.
Bar szerintem mar onmagaban az is gazos kicsit, hogy a konkurenciahoz kepest kijottek egy evvel kesobb es dragabban egy olyan geppel, amin nincs tobb memo es bikabb GPU. Mert ugyan nyomhatjak a Cell-t a reklamjaikban...
megoldható az 1080P csak szembe kell menni a hagyományokkal és nem texturákkal kell villantani hanem polygonnal,az hogy 5-8 réteg texturát rápakolunk egy objectre ps3-on viccesss
de az hogy egy aszteroida mondjuk 1 millio polygon az meg jo
az egyetlen probléma az átlátszo dolgokkal van mint pl a tüz füst, por,robbanás stb
eleve halott ps3-on ezeket átlátszó texturákkal megoldani
sajna ezt is a cellre kell háritani, ami kicsit nehezeb feladat,ár élethüb lehet
M-12 technology
www.m12technology.com
I'm CEO bitch
www.m12technology.com
I'm CEO bitch
Elküldve: 2007. 01. 22. 19:57
Idézet: vers - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 19:55
megoldható az 1080P csak szembe kell menni a hagyományokkal és nem texturákkal kell villantani hanem polygonnal,az hogy 5-8 réteg texturát rápakolunk egy objectre ps3-on viccesss
az egyetlen probléma az átlátszo dolgokkal van mint pl a tüz füst, por,robbanás stb
sajna ezt is a cellre kell háritani, ami kicsit nehezeb feladat,ár élethüb lehet
Szerintem a legegyszerűbb, amit tehetnek a nagyobb detailhoz, az az, hogy 720p-re optimalizálnak és no aa, csak af. így már szép dolgokat ki lehet majd hozni, gondolom.
Elküldve: 2007. 01. 22. 19:58
Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 18:53
En el tudom kepzelni hogy mindezt sokaig komolyan is gondoltak, ideertve a tobb darab gigabit ethernet interfeszt, meg aztis hogy a PS3 ellatja majd a haztartasban a halozati IP router szerepet is. arrol is voltak kommunikek, hogy tobb darab cell-enabled keszulek teljesitmenyet is egyesiteni lehet majd, igy acell prcoesszoros robokuty, palzmatv, hutogep, stb erejet. Mindez nagyon szep, muszakilag gyonyoru csak egy 500 dollaros budetben kivitelezhetelen. Szerintem az elvesztegetett 1 ev azzal telt, hogy a viziokat hogyan lehet lerantani az anyafoldre, hogyan lehet termekesiteni.
asony egy nagy barom, belepakolt minden szart a gépbe, pedig csak egy dara optikai gyors vezetékre lett volna szükség
és ehhez többféle kiegészitöt gyárthatott volna, igy olcsobb lett volna az alapgép is, és sokan ezer$-t is kiadtak volna azért a kiegészitöért amien 2 hdmi 2 net meg anyámtyyukja van
pl egy 10 gigabites optikai szál vagy elektromos mindegy, és semmi más
és ezzel még rendesen is müködött volna több gép együtt, mert az 1 gigabitport pont kevés, kurva sony
Szerkesztette: vers 2007. 01. 22. 20:07 -kor
M-12 technology
www.m12technology.com
I'm CEO bitch
www.m12technology.com
I'm CEO bitch
Elküldve: 2007. 01. 22. 20:05
Idézet: Finix - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 18:57
Szerintem a legegyszerűbb, amit tehetnek a nagyobb detailhoz, az az, hogy 720p-re optimalizálnak és no aa, csak af. így már szép dolgokat ki lehet majd hozni, gondolom. 
ha nincs AA az má szép nem lesz , 16 szoros AA-val elégedett lennék , nem mondom hogy ez ps3-on megoldhatatlan, de még tesztelni kéne a dolgokat
M-12 technology
www.m12technology.com
I'm CEO bitch
www.m12technology.com
I'm CEO bitch
Elküldve: 2007. 01. 22. 20:08
Idézet: vers - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 19:55
version ez rendben is van. csak igy meg a modelleid merete lesz nagy es lehet vegeredmenyben oda jutsz memoria szuke dolgaban, mint a texturakkal. nem allitom persze, hogy nincs megoldas, csak a jo megoldashoz rengeteg tapasztalat kell ezzel az amugy izgalmas, de kisse eklektikus architekturaval. De pl el lehet azon az uton is indulni, hogy ambator az ellennel kisse gyengebb viziualis megjelenesed van, ellenben valosaghu, szuperjo fizikad.
Elküldve: 2007. 01. 22. 20:09
Na, érdekel valakit valami a ps3ról az eladásokon kívül? Ridge racer megvolt, most debian-live jön.
Elküldve: 2007. 01. 22. 20:10
Idézet: Finix - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 19:57
engem az az aa/af kevesbe erdekel. ellenben jobban izgat az a melysegelesseg efekt, amit lattam egy PS3 demoban es nagyon tetszett. szamomra ez valosaghubbe tette a latvanyt.

Súgó
A téma zárva.